Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Γιατί θέλουν να τους κρατήσουν ανώνυμους;



Το ζήτημα έσκασε κανα δύο μέρες πριν και φυσικά ήδη κάνει τον γύρο του διαδικτύου, από τα πιο δεξιά μέχρι και τα ...πιο «αριστερά» μέσα, χωρίς να ξεφύγει της προσοχής ακόμη και των ...lifestyle!

14 δημοσιογράφοι του «Ριζοσπάστη» ζητούν με επιστολή τους στην ΕΣΗΕΑ να παρέμβει για την καταβολή των μισθών τους.
Εμείς δεν θα μπούμε στην διαδικασία να εξηγήσουμε ξανά και ξανά πως ο «Ρ» δεν είναι καπιταλιστική επιχείρηση, και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κάποιος που να θησαυρίζει από τις απολύσεις και τις μη καταβολές δεδουλευμένων, πολύ περισσότερο που και για καθαρά πολιτικούς λόγους είναι ευνόητο πως εάν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα από πλευράς ΚΚΕ, ουδέποτε θα προέκυπταν τέτοια ζητήματα. Αυτά είναι αυτονόητα. Εδώ όμως υπάρχουν και κάποιες ακόμη προεκτάσεις στο ζήτημα που το κάνουν να ξεφεύγει από τα πλαίσια μίας συνηθισμένης «συνδικαλιστικής διεκδίκησης». Και αυτά είναι τα παρακάτω,
Αρχικά στην ίδια την πρώτη επιστολή, ο επίλογος έχει ως εξής:

«...διεκδικούμε να ξεκινήσει άμεσα η εξόφληση των δεδουλευμένων καθώς και να σταματήσουν οι απολύσεις.
 Καλούμε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να αναλάβει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Η απαίτηση της εξόφλησης των δεδουλευμένων είναι απόλυτα θεμιτή. Να σταματήσουν όμως οι απολύσεις; Δεν γνωρίζουν (στον Ριζοσπάστη δουλεύουν διάολε...) τα οικονομικά του κόμματος; Από που ακριβώς προκύπτει η απαίτηση, όχι από κάποιον καπιταλιστή, αλλά από εμένα τον άνεργο που χρηματοδοτώ το Κόμμα από τα λεφτά που δεν έχω, να τους μισθοδοτώ στον αιώνα τον άπαντα; Εγώ γιατί να μην έχω από αυτούς την ίδια απαίτηση;
Και τι ακριβώς σημαίνει «Καλούμε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να αναλάβει πρωτοβουλίες»;

Κάπου πήγε εμάς εξαρχής το μυαλό μας,

Διαβάζουμε λοιπόν σε παραπομπή από τον ιστότοπο της «Συσπείρωσης δημοσιογράφων» (συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ που σιγά μην άφηνε την ευκαιρία να πέσει κάτω, όταν είχε φτάσει στο σημείο να ζητάει παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ για το κλείσιμο του 902.gr!)

«...Το Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση, έχει επανειλλημμένα καλέσει τον εκπρόσωπο των συντακτών στην ΕΣΗΕΑ, ο οποίος όμως δεν έχει ανταποκριθεί στις προσκλήσεις μας.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα προστατέψουμε τους συναδέλφους μας με κάθε τρόπο και θα αγωνιστούμε μαζί τους για τα εργασιακά τους δικαιώματα. Είναι επαγγελματίες δημοσιογράφοι, που εργάζονται στην εφημ. «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» και δεν πρέπει να αποστερηθούν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα και ό,τι η Εργατική Νομοθεσία τους επιτρέπει.
Για το λόγο αυτό, καλούμε όλους τους συναδέλφους της εφημερίδας «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» σε συνέλευση τη Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013 στις 14.30 στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1 ος όροφος). ...»

Δηλαδή ο «Δούρειος ίππος» βρέθηκε! Η ΕΣΗΕΑ καλεί σε συνέλευση τους εργαζόμενους του «Ρ» ερήμην των συνδικαλιστικών εκπροσώπων τους!
Το επόμενο βήμα θα είναι πιθανόν η κύρηξη απεργίας(!) από την ΕΣΗΕΑ (και πάλι ερήμην των εκπροσώπων των δημοσιογράφων του «Ρ»!).
Τόμπολα! Πλέον δεν χρειάζονται Μανιαδάκηδες και Γιούρα για να απαγορευτεί η έκδοση του «Ριζοσπάστη». Μια χαρά την κάνει την δουλειά ο Τρίμης, και μάλιστα αναίμακτα, αλλά κυρίως ... «αριστερά»!
Μετά από αυτό μπορούμε να καταλάβουμε την πρεμούρα που έπιασε τα αστικά μέσα για την δημοσίευση των ονομάτων των 14 από τον «Ρ»
Διαβάζουμε έτσι στην ίδια ανακοίνωση της «Συσπείρωσης Δημοσιογράφων»:

«...Και ακόμα χειρότερα: αποφάσισε να τους «κρεμάσει στα μανταλάκια»! Γιατί τι άλλο νόημα έχει η δημοσιοποίηση των ονομάτων τους από το να «δειχτεί» ο εχθρός, ο «προδότης»; Η λίστα ασφαλώς ήταν γνωστή -και στο σωματείο και στον «εργοδότη» (το Ριζοσπάστη). Η μη δημοσιοποίησή της ήταν απλώς η αναγνώριση μιας συλλογικής ύπαρξης ή τουλάχιστον ενός προβλήματος. Τα «μανταλάκια» τι φιλοδοξούν άραγε; Και πάντως σίγουρα συμβάλλουν στο να επεκταθεί ο κανιβαλισμός που υπάρχει στα «αστικά ΜΜΕ» και μέσα στο Ριζοσπάστη! ...»

Από κοντά και στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος και ο γνωστός ΚΚΕδολόγος του Βήματος, Σταυρόπουλος που χτυπάει τίτλο άρθρου «Ο Περισσός διαπομπεύει τους 14 που αντιδρούν στις απολύσεις στον Ριζοσπάστη»
Και εδώ μπαίνει το ερώτημα του τίτλου: Γιατί να μείνουν ανώνυμοι οι προσφεύγοντες στην ΕΣΗΕΑ; Για να προστατευθούν από ποιόν ακριβώς, όταν τα ονόματα τους είναι γνωστά στον «εργοδότη» τους; Γιατί σκούζουν σε απόλυτη συγχορδία οι ΣΥΝασπισμένοι με το «Βήμα»;
Μήπως γιατί εάν δούμε τις υπογραφές τους να κοσμούν (καλοπληρωμένες αυτήν την φορά) απόψεις στον αστικό τύπο, θα μπορούμε να βγάλουμε εύκολα συμπεράσματα και μεγάλο μέρος της πολιτικής υπεραξίας που προσπαθούν να δώσουν στην υπόθεση κάποιοι θα εξαερωθεί; Μήπως γιατί η δημοσίευση των ονομάτων τους, υπονόμευσε έτσι την προοπτική μιας τέτοιας συναλλαγής, καίγοντας την εν τη γενέσει;

Για την ιστορία, οι «14» είναι οι παρακάτω, σημειώνουμε τα ονόματα τους γιατί θεωρούμε πιθανόν να μας απασχολήσουν στο μέλλον:

Κυριάκος Ζηλάκος, Παναγιώτης Κακαλής, Κώστας Δέτσικας, Γιώργος Φλωράτος, Μελίνα Ζιάγκου, Χριστίνα Μαυροπούλου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Χριστίνα Διαμαντή, Νίκος Πέρπερας, Γιώργος Γεωργουβιάς, Γιώργος Μιχαηλάρης, Κώστας Κρεμμύδας, Μάρκος Δολόπικος, Γιάννης Φωτούλας.

8 σχόλια:

  1. Σωστός !

    Ούτε λίγο, ούτε πολύ, βρήκαν "κάποιοι" την ευκαιρία που ζητούσαν να κλείσουν τον "Ρ" !

    Ή, έτσι νομίζουν !

    Δεν καταλαβαίνουν οι θεομπαίχτες ότι εμείς, θα κρατήσουμε την Εφημερίδα ΜΑΣ, με νύχια και με δόντια.

    Ίσως, τελικά, το Κόμμα, να πρέπει να ξεκαθαρίσει ακόμα πιο δυναμικά τα πράγματα.

    Όσοι θέλουν να πλήξουν το Κόμμα και το Εργατικό Ταξικό Κίνημα, καιρός να "πάρουν τον πούλο" !

    Άντε, γιατί και η υπομονή μας εξαντλήθηκε και δεν πάει άλλο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Φάρος:
      Αλλιώς γιατί να μην βγουν εξαρχής με τα πρόσωπα τους, και βαζουν τα παπαγαλάκια να μιλούν για ..."διαπόμπευση";
      ¨οπως πολύ σωστά λέει και ο revoltanergosafragos πιο κάτω, διαπόμπευση είναι η γνωστοποίηση κάποιου πράγματος που έκανες και για το οποίο έχεις λόγους να ντρέπεσαι. Η διεκδίκηση δεδουλευμένων, δεν νομίζω πως εμπίπτει σε αυτήν την κατηγορία...

      Διαγραφή
  2. Well, it's a dirty job but someone's gotta do it (Faith No More, "We care a lot"):

    Υπενοικίαση της δουλειάς που δεν θέλει αυτή τη στιγμή να φανεί ότι κάνει η Αυγή:

    http://anergoidimosiografoi.blogspot.com/2013/02/blog-post_5437.html
    http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/02/blog-post_4358.html
    http://neyrospastis.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Αντώνης:
      Πιθανόν η Αυγή να μην μπορεί και την κάνει αυτήν την συγκεκριμένη δουλειά (χεσμένη φωλειά κλπ...)
      Στο βαθύ κόκκινο το είδα, τους άλλους του ξέρω από προηγούμενη "εργολαβία" για τον 902tv, πως θα έφτιαχναν και μπλογκ ειδικά για τον "Ρ", ...δεν το περίμενα!
      Ξεμπροστιάζονται πάντως έτσι...

      Διαγραφή
  3. «Ο Περισσός διαπομπεύει τους 14 που αντιδρούν στις απολύσεις στον Ριζοσπάστη»

    Τι λες βρε παιδί μου! Διαπόμπευσε το ΚΚΕ αυτούς τούς 14 επειδή δημοσιεύτηκαν τα ονόματά τους στο Ριζοσπάστη; Γιατί;

    Γιατί η γνωστοποίηση των ονομάτων τους αποτελεί διαπόμπευση;

    Έκαναν κάτι άτιμο και ντρέπονται;

    Φέρθηκαν βρώμικα και δεν θέλουν να γίνει γνωστή η βρωμιά τους;

    Φοβούνται μην πάρει χαμπάρι ο υπόλοιπος κόσμος τι κουμάσια τάιζε τόσα χρόνια με το υστέρημά του;

    Είναι τόσο βρωμιαραίοι;

    Αν ναι, συμφωνώ, πρόκειται περί λαμπρής "διαπόμπευσης"...

    Άντε να μάθουμε επιτέλους τι κουμάσια ταϊζαμε απ' το στέρημά μας...

    Όλα στον αέρα, να τελειώνουμε!
    Με ονόματα!
    Όποιος καταντά πουλητάρι, να το ξέρουμε, να φυλαγόμαστε από δαύτον.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @revoltanergosafragos:
      Είδες που καμμία φορά πάνω στον υπερβάλοντα ζήλο τους, τους ξεφεύγουν και αλήθειες;

      Διαγραφή
  4. Αυτοί και αν είναι προδότες της εργατικής τάξης! Δεν τους θέλουμε στον "Ρ', να πάρουν να μπογαλάκια τους και αλλού!
    Δυστυχώς πληρώνουμε το λάθος να εργάζονται στον "Ρ" (και την Τυποεκδοτική) μη μέλη του κόμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Cos:
      Δυστυχώς δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα πως όλοι ΔΕΝ είναι μέλη του κόμματος...
      Αυτό θα εξηγούσε και μέρος του πανικού για την δημοσιοποίηση των ονομάτων τους...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.