Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Στάλιν vs Χίτλερ (Κόμικ)

Ένα κόμικ του Αλεξέι Λιπάτωφ με τους Χίτλερ και Στάλιν να μάχονται σε στυλ υπερηρώων της Μάρβελ.
Δυστυχώς η πρωτότυπη ρώσικη ιστοσελίδα με τις περισσότερες πληροφορίες έχει πλέον πέσει, οπότε οι περισσότερες πληροφορίες που μπόρεσα να ανακτήσω (μαζί με κάποιες σημειώσεις για τους διαλόγους) είναι από εδώ.

Αφού κάναμε απόδοση των διαλόγων στα ελληνικά και relettering, το παρουσιάζουμε σαν την συμβολή μας στην σταλινολογία (θα τους στοιχειώνει πολλά χρόνια η μνήμη του φαίνεται) των ημερών.
Υ.Γ.
Άμα φιλοτιμηθώ κάποια στιγμή μπορεί να του προσθέσω και χρώμα, αλλά αυτή είναι μια δουλειά που απαιτεί αρκετό χρόνο...😁


Σημειώσεις:
1)Το Ράζλιβ (Ράζλυ εκ παραδρομής στο κόμικ) είναι είναι τοποθεσία κόντα στο Λένινγκραντ, όπου ο κρύβονταν ο Λένιν κατά την διάρκεια της παρανομίας του. Εκεί έγραψε το «κράτος και επανάσταση».
2) Schicklgruber ήταν το πραγματικό επώνυμο του Χίτλερ
3)Ο Ότο Σκόρτσενυ ήταν από τους φημισμένους διοικητές των ειδικών δυνάμεων του γερμανικού στρατού και των SS.
4)Γκαουλάιντερ ονομάζονταν οι διοικητές των υπό ναζιστική κατοχή περιοχών
5)Οι σοβιετικοί δεν έπιαναν αιχμάλωτους τα μέλη των waffen SS.
6)Στην σκανδιναβική μυθολογία η Λίμπο είναι το ενδιάμεσο ανάμεσα στον παράδεισο και την κόλαση μέρος. Κάτι σαν το χριστιανικό «καθαρτήριο».
7)Οι Βαλκυρίες οδηγούσαν τους γενναίους πολεμιστές στην Βαλχάλα, τον παράδεισο της σκανδιναβική μυθολογίας.
8)Ο Στάλιν ύπηρξε φοιτητής του ορθόδοξου θεολογικού σεμινάριου της Τυφλίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.