Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ Απεργιακές συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Κινητοποιήσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού και στα Ξενοδοχεία στο πλαίσιο της απεργίας ενάντια στις συνθήκες γαλέρας.

Στη Θεσσαλονίκη, με σύνθημα «Τέρμα πια στις θυσίες για τα κέρδη τους. Αγώνας τώρα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας», πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ) στην πλατεία Αριστοτέλους, μπροστά από το ξενοδοχείο «Electra Palace» .

«Την ώρα που οι μεγαλοκαρχαρίες του κλάδου πραγματοποιούν ρεκόρ κερδών, οι θέσεις εργασίας με ολοκληρωμένα δικαιώματα συνεχώς μειώνονται», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ Κυριάκος Τσιαούσης.

Κατήγγειλε την προσπάθεια υπονόμευσης της απεργίας με χαρακτηριστικό παράδειγμα το τοπικό Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων. «Αφού με ευθύνη των δυνάμεων που έχουν και την πλειοψηφία πραγματοποίησαν εκλογές-παρωδία, με μόνο στόχο την εξασφάλιση αντιπροσώπων, δεν μπήκαν καν στον κόπο να καλέσουν έστω ένα ΔΣ για την οργάνωση αυτής της απεργίας, παρ’ όλες τις πιέσεις που τους άσκησαν οι ταξικές δυνάμεις».


Στη συνέχεια οι απεργοί με σύνθημα «Σταθερή δουλειά, Ασφάλιση, Υγεία για κάθε εργαζόμενο στα ξενοδοχεία» πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Κατέληξαν στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αντιγονιδών, μπροστά στο ξενοδοχείο «ΜANDRINO» που ανήκει στον Ανδρέα Μανδρίνο, πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, όπου και πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας. (Δείτε βίντεο ΕΔΩ)

Η μάχη της απεργιακής περιφρούρησης δίνεται από το πρωί σε Θεσσαλονίκη, Πιερία και Χαλκιδική.

Το ΣΕΤΕΠΕ πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης παρέμβαση στο ξενοδοχείο «BELLAGIO» που απέλυσε μια μέρα πριν την απεργία εργαζόμενη μέλος του ΣΕΤΕΠΕ επειδή δήλωσε πως θα συμμετέχει στην κλαδική απεργία. Ήδη το ΣΕΤΕΠΕ προχώρησε σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας Χαλκιδικής.

Σε άλλες πόλεις
  • Στα Γιάννενα από νωρίς το πρωί μέλη του σωματείου που απήργησαν έδωσαν ηχηρό «παρών» στην πόλη διαδίδοντας παντού τα συνθήματα της απεργίας. Στην απεργιακή συγκέντρωση στις 19:00 στον Πλάτανο Αβέρωφ εκφράστηκε με τη συμμετοχή τους η αλληλεγγύη και άλλων σωματείων με ταξική κατεύθυνση, παρά τη βροχή. Την ομιλία έκανε η πρόεδρος του σωματείου Α. Λευτάκη. Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε το κρέμασμα πανό στο Δημαρχείο που ήταν γραμμένο στα αγγλικά.
  • Στα Χανιά, η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Αγοράς, όπου μίλησε ο Ιωσήφ Αποστολάκης, πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού Χανίων. Ακολούθησε πορεία στο παλιό λιμάνι μπροστά από επισιτιστικά καταστήματα και ξενοδοχεία που κατέληξε στο Κουμ Καπί.
  • Στη Ζάκυνθο, το σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων με απεργούς και στελέχη του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου βρέθηκε σε μεγάλους χώρους δουλειάς για να στηρίξει τους εργαζόμενους που ήθελαν να απεργήσουν. Η απεργιακή συγκέντρωση έγινε στην αίθουσα του ΕΚΖ, όπου εκδόθηκε ψήφισμα με τα αιτήματα των απεργών για να επιδοθεί στην Αντιπεριφέρεια Ζακύνθου και στους συλλόγους ξενοδόχων Λαγανά και Αρκαδίων.
  • Στη Ρόδο, τα επιχειρησιακά Σωματεία στα ξενοδοχεία Amilia Mare & Paradise Village, Sheraton και Miramare συγκεντρώθηκαν έξω από τον ΕΟΤ και αργότερα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κύπρου. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε έξω από την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου.
  • Στην Πάτρα, από τα χαράματα τα μέλη του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αχαΐας έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας έξω από μεγάλα ξενοδοχεία στην Πάτρα, αλλά και στην περιοχή της Λακκόπετρας.
  • Στην Εύβοια οι ταξικές δυνάμεις στον Επισιτισμό - Τουρισμό έδωσαν αποφασιστικά τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στον κλάδο. Πραγματοποίησαν εξορμήσεις και περιοδείες σε δεκάδες ξενοδοχεία και μεγάλους χώρους εστίασης στην περιοχή της Χαλκίδας, της Ερέτριας, στην Αγία Άννα, στη Λιχάδα Βόρειας Εύβοιας και σε πολλούς ακόμα χώρους.
  • Στην Αλεξανδρούπολη, το Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Νομού Έβρου πραγματοποίησε συγκέντρωση το βράδυ, στον πεζόδρομο της παραλιακής, στο ύψος του «Εγνατία». «Εντατική δουλειά - Πενιχροί μισθοί. Αυτή είναι η ανάπτυξη η τουριστική», αναγραφόταν στο κεντρικό πανό του Συνδικάτου στη διάρκεια της κινητοποίησης. Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία σε όλο το μήκος της παραλιακής με τα μέλη του Σωματείου να ενημερώνουν τον κόσμο για την απεργία και τα αιτήματά τους.
  • Στην Κέρκυρα ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων πραγματοποίησε συγκέντρωση στην πλατεία Σαρόκο και ακολούθησε δυναμική πορεία στο κέντρο της πόλης. 
Zάκυνθος
Χαλκίδα
Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.