Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Συντεταγμένες συκοφαντικές επιθέσεις κατά Ριζοσπάστη και ΠΑΜΕ

ΠΑΜΕ: Αθλιες συκοφαντίες της Εφημερίδας των Συντακτών


Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, αναφέρει:

«Με σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα των Συντακτών αναπαράγονται άθλιες συκοφαντικές και προβοκατόρικες για το κίνημά μας αναφορές, που χαρακτηρίζουν το ΠΑΜΕ ως αντισημιτική δύναμη και φτάνουν στην αθλιότητα να γράφουν ότι το ΠΑΜΕ "βεβηλώνει μνημεία του ολοκαυτώματος".

Η χρονική συγκυρία δεν είναι τυχαία. Είναι γνωστό ότι αυτή την περίοδο το ΠΑΜΕ πρωτοστατεί για να εκφραστεί η αλληλεγγύη των Ελλήνων εργαζομένων στους πάνω από χίλιους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους που βρίσκονται σε απεργία πείνας στις φυλακές του Ισραήλ. Η αλληλεγγύη στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται αντισημιτισμός. Το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, που εντάσσει το ΠΑΜΕ στις δυνάμεις του αντισημιτισμού μας προκαλεί οργή.

Απαιτούμε να προχωρήσει άμεσα η Εφημερίδα των Συντακτών σε αποκατάσταση της αλήθειας δημοσιεύοντας την έντονη διαμαρτυρία μας».
Πηγή: 902
 (Εγώ ως καχύποπτος θα συνδέσω τα παραπάνω και με αυτό)

Επίθεση στον «Ριζοσπάστη» με τη μάσκα μαζικού φορέα!


Πριν από λίγες μέρες, εκπρόσωπος της λεγόμενης «Ομοσπονδίας Συλλόγων Μεταναστών από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ» επικοινώνησε με το διαφημιστικό τμήμα της εφημερίδας μας για την καταχώριση διαφημιστικού για τη συγκέντρωση που διοργανώνει ο εν λόγω φορέας την Κυριακή στο Σύνταγμα, προς τιμήν - όπως λέει - της 9ης Μάη, Μέρας Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.
Ως εκπρόσωπος εμφανίστηκε ο Ανδρέας Ζαφείρης, στέλεχος της ΛΑΕ και τακτικός αρθρογράφος της ιστοσελίδας «iskra». Με δεδομένο ότι πρόκειται για μια διαφήμιση με πολιτικό περιεχόμενο, ως όφειλε η εφημερίδα μας προσπάθησε να διερευνήσει το ποια είναι αυτή η Ομοσπονδία, ποιοι την αποτελούν κ.λπ., καθώς και τον τρόπο που θα μπορούσε να γίνει η καταχώριση (στάλθηκε με τη μορφή αφίσας, που δεν συνηθίζεται), πριν δώσει οριστική απάντηση για τη διαχείριση του ζητήματος της καταχώρισης.

Πριν προλάβουμε όμως να ολοκληρώσουμε αυτήν τη διαδικασία, την Πέμπτη στάλθηκε επιστολή στην εφημερίδα, όπου η συγκεκριμένη Ομοσπονδία διαμαρτύρεται γιατί ο «Ριζοσπάστης» δεν βάζει την καταχώρισή της. Το επόμενο πρωί, πριν προλάβουμε να απαντήσουμε, είδαμε την επιστολή που τιτλοφορούνταν ως «ανοιχτή επιστολή» να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με αναπαραγωγή από το site «ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΚΕ», μιας ολιγομελούς ομάδας που διακρίνεται από αντι-ΚΚΕ μένος, και να δημοσιεύεται σε διάφορα άλλα site, ανάμεσα στα οποία και η «iskra». Η αναπαραγωγή που έγινε συνοδευόταν από απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και χυδαία σχόλια απέναντι στο ΚΚΕ και τον «Ριζοσπάστη».

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Ανδρέα Ζαφείρη, διαμαρτυρηθήκαμε για το γεγονός ότι πριν ακόμα καλά - καλά απαντήσουμε, προχώρησαν σε μια τέτοια ενέργεια και προτείναμε να υπάρξει συγκεκριμένη λύση, με δεδομένο ότι πρόκειται για εκδήλωση μαζικού φορέα, δηλαδή να δημοσιευτεί η είδηση της εν λόγω εκδήλωσης στις Ξένες Δημοσιεύσεις της εφημερίδας, με τον όρο βέβαια τη διευκρίνιση από μέρους τους ότι η αρχική επιστολή ήταν αποτέλεσμα παρεξήγησης, μη κατανόησης, διαφορετικά θα το εκλάβουμε ως κίνηση με πολιτική σκοπιμότητα. Ο ίδιος μάς ανέφερε ότι δεν συμφωνούσε με την επιστολή που εκδόθηκε, όμως παρ' όλες τις αλλεπάλληλες επικοινωνίες που είχαμε, επιστολή με αυτό το διορθωτικό περιεχόμενο δεν ήρθε.

Με αυτά τα δεδομένα είναι προφανές ότι δεν είναι ζήτημα παρεξήγησης ή παρερμηνείας, αλλά ότι κάποιοι επέλεξαν, κρυμμένοι πίσω από τον τίτλο ενός μαζικού φορέα (Ομοσπονδία Συλλόγων) να επιχειρήσουν προβοκάτσια ενάντια στον «Ριζοσπάστη» και το ΚΚΕ, προφανώς εν αγνοία των μελών των Συλλόγων που τον συγκροτούν. Η προσπάθεια, βεβαίως, να εμφανιστεί ότι το ΚΚΕ και ο «Ριζοσπάστης» δεν τιμούν την 9η Μάη και την Αντιφασιστική Νίκη, επειδή δεν δημοσιεύουν το κάλεσμα σε μια κινητοποίηση που διοργανώνει ένας φορέας, είναι χυδαίο και προκλητικό ψέμα, όταν η εφημερίδα μας πρωτοστάτησε στο να ανοίξει αντιπαράθεση στο ότι η 9η Μάη δεν είναι ημέρα της Ευρώπης, όπως παρουσιάζεται από την ΕΕ και φορείς των αστικών κομμάτων, όταν σταθερά, με ιστορική αρθρογραφία, προβάλλει την Αντιφασιστική Νίκη και τη συμβολή της ΕΣΣΔ, όταν προβάλλει εκδηλώσεις μαζικών φορέων, αντιστασιακών οργανώσεων προς τιμήν της. Οσοι, λοιπόν, σχεδίασαν αυτήν την προσπάθεια προβοκάτσιας με καθαρή πολιτική σκοπιμότητα, θα πρέπει να απολογηθούν στα μέλη των μαζικών φορέων που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν.
Πηγή: Ριζοσπάστης
Και μια ερώτηση από εμάς:
-Έχει η συγκεκριμένη εκδήλωση κάποια σχέση με τις ανάλογες που διοργανώνονται ανά τον κόσμο, με την άμεση στήριξη των, κατά τόπους, ρώσικων πρεσβειών;

23 σχόλια:

  1. ...και ...καλά οι (νεο)Ρωσσικές Πρεσβείες.
    Μήπως είναι ανακατεμμένος και ο Ιβάν Σαββίδης;
    Δεν ξέρω, ρωτάω.... γιατί βλέπω κάτι συμπτώσεις, με Λαφαζάνηδες, που τρέχανε στη Μόσχα για ...εκτύπωση δραχμών το 2015...
    Πάντα το έλεγα, η (νεο)ρωσσική αστική τάξη είναι ένας πολύ επικίνδυνος αντίπαλος για το ΚΚΕ, τα συνεπέστερα ΚΚ, το κομμ. κίνημα, το εργατικό κίνημα γενικά. Γιατί έχει την τεχνογνωσία να πολεμάει τον κομμουνισμό από τα μέσα - πρώην κομματικά στελέχη είναι όλα αυτά τα τομάρια στην πλειοψηφία τους.
    Και δεν αποκλείω μέσα στα παζάρια των διαγκωνισμών με τους δυτικούς ιμπεριαλιστές να περιλαμβάνονται και υπηρεσίες καθυπόταξης των υπολειμμάτων του κομμουνισμού στη σφαίρα επιρροής της πρώην ΕΣΣΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Σεχτάρ ο Τρομερός:
      Δεν ξέρω από που μποροεί να προκύπτουν όλα αυτά Σεχτάρ, και εγώ υπέρ των θεωριών συνωμοσίας δεν είμαι.
      Αν (αν λέω) την εκδήλωση την προωθούν οι Ρώσσοι για τους δικούς τους λόγους, τίποτε το μεμπτό δεν βλέπω εφόσον ο στόχος στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η ανάδειξη του ρόλου του κόκκινου στρατού κατά τον Β'ΠΠ, έναν ρόλο που η δύση προσπαθεί (κ πλέον έχει καταφέρει) να θάψει, από την επόμενη κιόλας μέρα της λήξης του πολέμου.
      Αλλά εάν υπάρχει τέτοια σχέση, αυτή θα έπρεπε να είναι ανοιχτή και στο φως.
      Αλλιώς, κ εδώ έχεις κ ένα δίκιο όπως το θέτεις, μπορούμε να υποθέσουμε κυριολεκτικά ότι θέλουμε για τους λόγους που ώθησαν, τους μέχρι πρότινος ευρωλάγνους ΛΑΕτζήδες, να κόπτονται ξαφνικά για την ιστορική μνήμη του στρατού του Ζούκωφ και του Στάλιν...

      Διαγραφή
    2. @Σεχτάρ ο Τρομερός:
      Για την μεγάλη αντίφαση τως Ρώσικης εξωτερικής πολιτικής, από την μια να πρέπει σαν αστική χώρα να είναι ενάντια στα κομμουνιστικά κινήματα και από την άλλη να έχει κληρονομήσει τις σχέσεις της ΕΣΣΔ με αυτά, ενώ ταυτόχρονα αυτά να είναι κ μόνος αξιόπιστος αντίπαλος στις επιδιώξεις των άμεσων ανταγωνιστών της Ρώσικης αστικής τάξης, δηλαδή των ευρωατλαντιστών, έχω μιλήσει και παλιότερα.
      Πολύ περισσότερο που είναι μια αντίφαση που συζητιέται ανοιχτά στους κόλπους των ρώσικων αστικών think-tanks, η σχετική συζήτηση μάλιστα είχε δημοσιευτεί κάποια στιγμή και στο ελληνόφονο τμήμα του "Russian today", πριν αυτό κλείσει.
      Οι θανάσιμα επικύνδινοι (κ απόλυτα στοχοπροσηλωμένοι) αντίπαλοι μας, εξακολουθούν να βρίσκονται (όπως πάντα εξάλλου) στην δύση.

      Διαγραφή
  2. Εγω δεν βλέπω τίποτα παράξενο σε όλο αυτό τον Αντικομμουνιστικό και ΑντιΠΑΜΕ Οχετο. Απόλυτα φυσιολογική εξέλιξει απο την στιγμή που η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ξεβρακώθηκε απόλυτα και το ΚΚΕ δικαιώθηκε 100%. Επίσης πρέπει να πέσει λάσπη στο ΠΑΜΕ και την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ γιατί είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΌΣ Τρόπος για τον λαό να πάρει στα χέρια του τα Μέσα παραγωγής. Αρα αυτούς πρέπει να τους έχουμε για ΠΥΞΙΔΑ όταν ΣΚΟΥΖΟΥΝ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο φερόμενος ως εκπρόσωπος, στέλεχος της ΛΑΕ και τακτικός αρθρογράφος της ιστοσελίδας «iskra» τι ακριβώς εκπροσωπεί; Είναι Μετανάστης από την πρώην ΕΣΣΔ;
    Είναι Παλινοστούντας; Πως εκλέχτηκε;
    Ποιοι τον ψήφισαν;
    Ποιες οργανώσεις απαρτίζουν την ομοσπονδία; Ποιο το ΔΣ;

    Σοβαρές ερωτήσεις. Εκτός αν είναι κάτι σαν το σωματείο θυρωρών που προωθούσαν συριζο-πασοκ στη ΓΣΕΕ

    "Η Ομοσπονδία μας διοργανώνει για δεύτερη χρονιά την πορεία μνήμης Αθάνατη Στρατιά, με τη συμμετοχή βετεράνων και απογόνων τους του Μεγάλου Αντιφασιστικού Αγώνα"

    Πότε έγινε η πρώτη ρε παιδιά και δεν μας είπαν τίποτα; Ούτε μάθαμε

    Καταλαβαίνουν την δύναμη του ΠΑΜΕ, άλλαξαν τα κόζια, είχε επιτυχία η Πρωτομαγιά στην Ρωσία και θυμήθηκαν τον Κόκκινο Στρατό.

    Το 2013 που ο Τσίπρας αλώνιζε το ένα μετά το άλλο τα θινκ τανκ της Δύσης δεν έλεγαν τίποτα. Μετά φταίνε οι Δεξιοί που τους "δουλεύουν" όταν τους το "υπενθυμίζουν" με σχόλια σε ειδησεογραφικά σάιτ.

    Να δω λαετζήδες και λοιπούς Πασοκους με την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο και με εικόνες του Στάλιν να γελάσουμε.

    Μία ερώτηση. Η «ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΚΕ», έχει σχέση με την γνωστή ΟΑΚΚΕ;

    Αντι-Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Αντι-Πασοκ:
      Για την τελευταία σου ερώτηση μόνο:
      -Καμμία σχέση

      Διαγραφή
  4. Πολύ παράξενη είναι κι η σχετική με την εκδήλωση ιστοσελίδα.

    http://www.9may1945.com/el/

    Υπάρχει πολύ Lorep Ipsum κείμενο και δεν υπάρχουν πουθενά στοιχεία των διοργανωτών. έχει 3 αναρτήσεις για φέτος, κι η προηγούμενη μόλις το 2014. Κάτι βρωμάει...



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επίσης έχω καποιες απλές ερωτήσεις προς τους μάλλον αδιάβαστους κυρίους της ΕΦΣΥΝ ή "Ελευθεροτυπίας"

    Οι νετουράι καρτά (Ορθόδοξοι Αντι-Σιωνιστές Εβραίοι), οι οποίοι είναι κατά της Δημιουργίας του Κράτους του Ισραήλ και διαδηλώνουν με Παλαιστινιακές Σημαίες ακόμα και στη Ν.Υόρκη είναι και αντισημίτες;

    Η ΕΦΣΥΝ ως πολιτική άποψη-στάση είναι ή δεν είναι ενάντια προς κάθε Εθνικισμό; Από πότε ο Σιωνισμός = Εβραϊκός Εθνικισμός ταυτίζεται με τον ΑντιΣημιτισμό;


    Οι Άραβες προέρχονται ναι ή όχι από Σημιτική Φυλή; Αν η απάντηση είναι καταφατική, το αντι-Σημιτισμός δεν περιλαμβάνει και το αντι-Αραβισμό;


    Αντι-Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ταχτική έχει όλα τα χαρακτηριστικά της ΑΦΥΔΑΤΩΣΗΣ-ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ.
    Καταρχήν ο "ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ" έγινε ...."Ανίκητη Στρατιά"! Εξυπνο, δε βρίσκεις;
    Τα σφυροδρέπανα όσο μπορούμε (δε θάλεγα, πως είναι κι ...εύκολο!) τα κρύβουμε η τα παραμερίζουμε, και στα μουλωχτά ...καπελλώνουμε με την κορδέλλα του ..τσαρικού Αγ. Γεωργίου!
    Για Μπολσεβίκους και ΚΚ τσιμουδιά, "αυτά κάνουν τζίζ"!
    Τον Στάλιν, δύσκολο να τον φάμε τώρα, λόγω όγκου, τον αφήνουμε για μετά. Τους υπόλοιπους Μπολσεβίκους, όμως, τους έχουμε ήδη θαμμένους στο ....Κατίν!
    Καμιά κουβέντα για τον Λαό, που συμμετείχε στον Πόλεμο δίπλα και ισάξια σε θυσίες/ηρωϊσμό με τον Κόκκινο Στρατό της Σοσιαλιστικής Πατρίδας, που ήταν και Πατρίδα των προλεταρίων όπου γής. Καμιά κουβέντα για τον σταχανοβίτη "μασινίστ" της πολεμικής βιομηχανίας, που τελείωνε το Τ34 επάνω στο τραίνο, που το μετέφερε στο Μέτωπο, και έμπαινε μέσα σε αυτό την ώρα της πρώτης μάχης για το "ροντάρισμα"!
    Το "αφήγημά" τους θυμίζει περισσότερο ..."Μικρό Ηρωα" για όσους τον πρόλαβαν.
    Σε λίγο ο Λαφαζάνης και οι διάφοροι "πρόθυμοι" θα γιορτάζουν την Νίκη σαν ..."νίκη" των Λευκών η ξέρω-γω, του Τσάρου! Είναι ικανοί.
    Αυτό δεν είναι "σεβασμός" στην Ιστορία, είναι η πιο πούστικη προσπάθεια επαναγραφής της.
    Το αντίστοιχο εδώ θα ήταν η προσπάθεια ετεροχρονισμένης στρατολόγησης του Αρη και του Ζαχαριάδη στον ...Μοναρχοφασιστικό Στρατό της Φρειδερίκης!
    Μπροστά σε αυτά, η "δυτική" σοβιετολογία εμένα μου φαίνεται σαν προϊστορικό εργαλείο. Νομίζω, πως βρισκόμαστε σε μια αναβάθμιση του ιδεολογικού πολέμου, που ανέκαθεν τον θεωρούσα αιχμή του εχθρικού δόρατος. Και μάλιστα κεντρικά καθοδηγημένη. Και θάλεγα, προσέχτε όλοι, από που προέρχεται, ασχέτως αν τελικά θα εξυπηρετήσει το ισχυρότερο κεφάλαιο, που βέβαια είναι το "δυτικό". Καμιά φορά ο Υπεργολάβος, σαν ΑΜΕΣΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ, πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν τέτοιος...
    Δεν ξέρω, ας σκεφτεί ο καθένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Σεχτάρ ο Τρομερός:
      Νομίζω πως σχολιάζεις χωρίς να διαβάζεις ακριβώς τι σχολιάζεις.
      "ο "ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ" έγινε ...."Ανίκητη Στρατιά"" π.χ. αλλά "σύνταγμα των αθανάτων" (με την έννοια ότι παρελαύνουν -και θα παρελαύνουν- μέσω των απογόνων τους κ της μνήμης τους στο διηνεκές, ή αυτός τουλάχιστον είναι ο στόχος.
      Επίσης η "τσαρική πορτοκαλί μαύρη κορδέλα" δεν είναι κ τόσο πολύ "τσαρική" αφού αφενός είναι αυτή που κοσμεί το σταλινικό "μετάλλειο της νίκης" (https://www.phorum.gr/viewtopic.php?t=271031&p=5477907#p5474501) αφετέρου και παρά το γεγονός πως όντως είχε χρησιμοποιηθεί και πριν την επανάσταση, το νόημα της άλλαξε ριζικά μετά τον μεγάλο πατριωτικό πόλεμο ως σύμβολο της αντιφασιστικής νίκης (εδώ σε σοβιετικό πόστερ του 1985 https://en.wikipedia.org/wiki/Ribbon_of_Saint_George#/media/File:1985_CPA_5622.jpg)

      Κατά τα λοιπά, και η ΟΑΚΚΕ από κάτι τέτοιες "διαπιστώσεις" άρχισε κ όλοι βλέπουμε που κατέληξε...

      Το νου σου, κ μακάρι να είμαι εγώ ο λάθος....

      Διαγραφή
    2. "Κατά τα λοιπά, και η ΟΑΚΚΕ από κάτι τέτοιες "διαπιστώσεις" άρχισε κ όλοι βλέπουμε που κατέληξε..."
      ...Mε έπεισες!!!!!!

      Για το "Ανίκητη Στρατιά" έχεις δίκηο, "Αθάνατη" ήταν, αλλά επι της ουσίας; Μόνο κόκκινη να μην είναι και ό,τι άλλο θέλει ας είναι...
      Για την τσαρική κορδέλλα, άστο! Κυριαρχεί τώρα, ενώ προ Πούτιν θάπρεπε να την δεί κανείς σε κανά παράσημο με φακό. Εμφανέστατη η προσπάθεια αποκατάστασης του μεγαλορώσσικού Τσαρικού Σωβινισμού και με τα χρώματά του. Και το ΕΑΜ κράτησε την αστική γαλανόλευκη, αλλά εμείς δεν την βάζουμε πάνω από την κόκκινη!

      Γενικά εγώ βλέπω πως οι νεορώσσοι, προσπαθούν να ενσωματώσουν τον αντιφασισμό του Σοβιετικού Λαού, εξ ανάγκης, μια και δεν μπορούν να τον ξερριζώσουν. Και κάνουν εξαγωγή και στην Ελλάδα, μέσω ...Ισκρα!

      Α, και δεν είμαι ...αντιρώσσος!
      Απλά θεωρώ πως οι ρώσσοι Κεφαλαιοκράτες, η Νεορώσσοι, είναι μεγαλύτερα φίδια από τους "δυτικούς", και πιο σκληροτράχηλοι, γιατί βγήκαν από το καμίνι του δικού τους ταξικού αγώνα.
      Πιο στυγνοί κεφαλαιοκράτες, πιο προδότες της Σοσιαλιστικής Πατρίδας τους, πιο πονηροί, πιο συχαμεροί.
      Το ότι δεν είναι τόσο ισχυροί δεν τους καθαγιάζει...

      Διαγραφή
    3. @Σεχτάρ ο Τρομερός:
      Το "τάγμα των αθανάτων" σε στρατιώτες του κόκκινου στρατού αναφέρεται ούτως ή άλλως, κ το γεγονός πως η σημερινή αστική Ρωσία ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΛΟΓΟΥΣ (το γράφω με κεφαλαία μήπως και το προσέξεις) φροντίζει να το θυμίζει, μόνο καλό κάνει σε μια εποχή που η πλειονότητα νομίζει πως τον Β'ΠΠ τον κέρδισαν οι αγγλοαμερικάνοι στην Νορμανδία, σε μια περίοδο που ο κόκκινος στρατός ήταν ήδη εντός της ανατολικής Πρωσίας.
      Για την κορδέλα σου απάντησα, δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο για το "τσαρικό" -όπως ανάφερες-, σύμβολο της αντιφασιστικής νίκης της ΕΣΣΔ του Στάλιν.

      Η κατακλείδα σου είναι ακριβώς η έναρξη της ένδοξης πορείας της ΟΑΚΚΕ.
      Και οι δύο ιμπεριαλισμοί μεν, αλλά επειδή "πιο επικίνδυνος είναι ο ρώσικος"... η συνέχεια γνωστή...
      Υ.Γ.
      "Νεορώσοι" είναι οι κάτοικοι της Новоро́ссия.
      (https://en.wikipedia.org/wiki/Novorossiya)
      Φαντάζομαι πως η αναφορά σου έχει να κάνει με κάτι διαφορετικό από την στήριξη της Ουκρανικής ναζιστικής διχτατορίας απέναντι τους...

      Διαγραφή
    4. @Σεχτάρ ο Τρομερός:
      YΓ.2
      Και σφφυροδρέπανα έχουν εκτός από μάυρες-πορτοκαλί κορδέλες:
      https://www.google.gr/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiXq_SIs9zTAhUBsBQKHRk4AEYQjRwIBw&url=https%3A%2F%2Fsputniknews.com%2Frussia%2F201605091039288806-victory-parade-moscow-banner%2F&psig=AFQjCNFjKOb6s_MEUTPxHSoWm7kjr4-vnA&ust=1494198822392006

      Διαγραφή
    5. Την καλημέρα μου σε όλους. Καλή Κυριακή. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  7. Αν θέλεις, κόφτο αυτό με την ΟΑΚΚΕ, γιατί αν σου αρχινίσω κι εγώ παρόμοιου επιπέδου επιχειρήματα, ...θα με κόψεις! Μην κάνεις κατάχρηση της εξουσίας του οικοδεσπότη.
    Το αν θα γίνω εγώ ΟΑΚΚΕ, γούστο μου καπέλλο μου.
    Κατά τα λοιπά, ήμουν σαφής και συνεπώς δεν έχω κάτι να προσθέσω - δεν φιλοδοξώ να πείσω κανέναν, πάντα ενημερωτικά συζητάω.
    --------------
    Μια διευκρίνιση για το "νεορώσσοι": Αν καλά θυμάμαι ο όρος χρησιμοποιήθηκε πολύ από τον σοβιετικό Λαό στα πρώτα χρόνια της παλινόρθωσης, για να χαρακτηρίσει υποτιμητικά/επικριτικά τους νεόπλουτους ρώσσους εθνικιστές, που είχαν πλουτίσει ληστεύοντας την κρατική περιουσία. Μέχρι τότε οι προσφωνήσεις ήταν "σύντροφος" και "σοβιετικός". Τώρα έχουν επανέλθει τα "γκασπαντίν" (=...κύριος!) και "ρώσσος". Δεν είναι μόνο οι κορδέλλες του Αγίου Γεωργίου της κυρά Κατερίνας....

    Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επιστροφή στο θέμα.
    Ομοσπονδία Συλλόγων.
    Ποιοι Σύλλογοι την απαρτίζουν, πότε έγιναν εκλογές, ποιο το ΔΣ. Ποιο το κατασταστικό.
    Απλές ερωτήσεις, ας απαντήσουν. Αλλιώς αν δεν απαντούν μάλλον η Ομοσπονδία μάλλον είναι στην καλύτερη "σφραγίδα".

    Επίσης αν το καταστατικό έχει πάει προς έγκριση στα δικαστήρια, το νομικό της πρόσωπο της "Ομοσπονδίας"(Είναι π.χ. ΜΚΟ; αστική εταιρία; τι είναι τέλος πάντων;), αν έχουν οικονομικές συναλλαγές και άρα και ΑΦΜ(ρωτώ αν έχουν όχι ποιο είναι).

    Αυτά ακολουθούν μετά τα στοιχειώδη.

    Και τελευταίο, πότε έγινε η πρώτη πορεία της Ομοσπονδίας γιατί αυτή όπως λένε θα είναι η δεύτερη πορεία.

    Απλά πράγματα. Αναμένουμε.

    Aντι-Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Aντι-Πασοκ:
      Το σίγουρο είναι πως ο Αντρέας Ζαφείρης που τυχαίνει να τον γνωρίζω και προσωπικά από την δεκαετία του '90 ήδη, δεν είναι μετανάστης από την πρώην ΕΣΣΔ.

      Διαγραφή
    2. @TRASH
      Δεν γνωρίζω τον κύριο και άρα δεν είναι θέμα επί προσωπικού. Ούτε αναφέρομαι σε εσένα όταν θέτω τα ερωτήματα και νομίζω πως το καταλαβαίνεις.

      Ο ορισμός της Ομοσπονδίας Συλλόγων έχει τα αυτονόητα: Συλλόγους που εκπροσωπεί, καταστατικό, εκλογές, δ.σ.

      Και ξεχωριστά ο κάθε σύλλογος έχει σχεδόν όλα τα προηγούμενα: μέλη, καταστατικό, δ.σ., εκλογές.

      Χωρίς να εξετάζεται η ύπαρξη ΑΦΜ αν τυχόν έχει και οικονομικές συναλλαγές(π.χ. όταν γίνεται δωρεά) και πριν περάσουμε σε αυτά που εστιάζει ο Ριζοσπάστης, αναμένουμε κάποιες απλές απαντήσεις σε αυτονόητα ερωτήματα για να μην μας χαρακτηρίσουν πως διακατεχόμαστε από τυχόν εμπάθεια.

      Ειδάλως δεν θα απέχει και πολυ από την αλήθεια πως δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία ακόμα "πρόχειρη προσπάθεια" ή "προσπάθεια στο πόδι", κατά του ΚΚΕ.

      Και όπως τόσες άλλες θα καταλήξει και αυτή εκεί που κατέληξαν και οι προηγούμενες.

      Επίσης μην ξεχνάμε πως αυτή είναι η δεύτερη όπως ισχυρίζονται πορεία.
      Πότε λοιπόν έγινε η πρώτη πορεία και δεν μάθαμε κάτι;

      Δεν αποκλείω να διαβάζουν φιλοκκε μπλοκ. Ας απαντήσουν

      Aντι-Πασοκ

      Διαγραφή
    3. @Aντι-Πασοκ:
      Πολύ ενδιαφέρον πως το RT δεν αναφέρει καν τέτοια εκδήλωση στην Ελλάδα για φέτος:
      https://www.rt.com/news/387457-immortal-regiment-rallies-worldwide/

      Διαγραφή
    4. @TRASH
      Υπάρχουν νέα από την χθεσινή (υπενθυμίζω 2η σύμφωνα με την Ομοσπονδία)
      πορεία της Ομοσπονδίας των άγνωστων Συλλόγων; Έγινε αισθητή ή δεν την πήραμε χαμπάρι π.χ.σαν την 1η;

      Aντι-Πασοκ

      Διαγραφή
    5. @Aντι-Πασοκ:
      ναι, έγινε χθες (το είδα στο τουΐτερ), και δεν είχε σχέση με τις ανάλογες που έγιναν σήμερα σε 5 πόλεις της Ελλάδας και τις οποίες διοργάνωσε η Ρώσσικη πρεσβεία (από τον επίσημο λογαριασμό της στο τουΐτερ και πάλι)

      Διαγραφή
  9. Α έγινε η 2η (η 1η;)πορεία της Ομοσπονδίας των άγνωστων Συλλόγων, Καταστατικού, Δ.Σ. κ.α.;

    Δεν έχω τουιτερ αλλά είδα στον λογαριασμό σου
    την παρουσία tkp και ΚΚΕ για την 9η Μαϊου στο Βερολίνο!

    Ζούμε σε ενδιαφέρουσες εποχές(ευχή και κατάρα)

    Aντι-Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 72 years after the victory! European Communist Initiative activity in Berlin organised by KKE and TKP.

    https://twitter.com/tkpinter/status/861451380837367808

    Aντι-Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.