Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Παράξενη εικόνα...

Μια παράξενη εικόνα συνάντησαν εργάτες, αγρότες, φοιτητές κλπ. που συμμετείχαν στο τεράστιο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλ.Συντάγματος το Σαββατο 7/5 το βράδυ.

Ενω το πολύ μεγάλο συλαλλητήριο του ΠΑΜΕ είχε στριμωχτεί στην Αμαλίας, την Φιλελλήνων και τα ενδιάμεσα στενά, κι ενώ και τα αγροτικά μπλοκ είχαν μπει στην Αμαλίας και είχαν φτάσει σχεδόν στη Βουλή, στην Αμαλίας ακριβώς μπροστά στη Βουλή, περίπου 300 διαδηλωτές του μπλοκ της Λαικής Ενότητας είχαν απλωθεί ακριβώς όσο χρειαζόταν για να εμποδίζουν το πέρασμα του ΠΑΜΕ.

Έτσι ενώ όλοι οι γύρω δρόμοι ήταν γεμάτοι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, το Σύνταγμα ήταν άδειο με σκόρπιους οπαδούς και μέλη της ΛΑΕΝ κάποιων συλλογικοτήτων αναρχικών και ενός μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Κανείς δεν μπόρεσε να καταλάβει γιατί δεν έδωσαν χώρο άυτοί οι λίγοι για να περάσει μπροστά από τη Βουλή το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Φαίνεται πως κάποιοι που μιλούν πολύ για δήθεν συνεργασίες των εργαζόμενων στη βάση, τις εννοούν με εναν τρόπο που μόνο αυτοί μπορούν να καταλάβουν.

Πάντως το ΠΑΜΕ δεν εκανε καμιά προσπάθεια να τους απωθήσει ή να τους παραμερίσει για να περάσει.

Μιλάμε για μια διαδήλωση του ΠΑΜΕ από δεκάδες χιλιάδες που εμποδιζόταν να περάσει από 300-500 ανθρώπους σκορπισμένους μπροστά στη Βουλή!
Ισως ο κ.Λαφαζάνης που ήταν εκεί παρών να ονειρευόταν τον εαυτό του ηγέτη μιας τεράστιας διαδήλωσης που όμως καμια σχέση δεν είχε με αυτόν και το κόμμα του που δεν είχε καταφέρει να φέρει στους δρόμους παρά 2-3 εκατοντάδες ανθρώπους.
Σκέφτηκε λοιπόν να πιάσει πρώτη θέση στην πλατεία και να μην κουνιέται απο τη θέση του, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες φωνές δονούσαν τους δρόμους λίγα μέτρα πιο πέρα.

Η είσαι οππορτουνιστής ή δεν είσαι...
Πηγή: Εδώ και τώρα

23 σχόλια:

  1. Απολυτα σωστο. Πιασανε θεση μπροστα στην Βουλη ωστε αν προχωραγε το ΠΑΜΕ μπροστα στην βουλη να μιλαγανε για ενωτικη συγκεντρωση της...αριστεράς....και πολλα αλλα τετοια. Εχουνε γνωση οι Φυλακες. Δεν τσιμπανε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να περάσει μπροστά από τη Βουλή το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και μετά τι σφοι;Μήπως είναι καιρός να πάμε ένα βήμα παρακάτω;
    corfiatis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιο ειναι το επομενο βημα..ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. @corfiatis:
      Πηγαίνουμε βήμα παρακάτω. Ο μεγάλος στόχος είναι η ανασύνταξη του σχεδόν υπό διάλυση εργατικού κινήματος.
      Αυτό είναι το βήμα παρακάτω.
      Η αύξηση της συμμετοχής των εργαζομένων στα σωματεία τους και το πέταγμα των εργοδοτικών-κυβερνητικών συνδικαλιστών από την ηγεσία του εργατικού κινήματος.
      Και είναι βήμα που θέλει δουλειά πολλή...

      Διαγραφή
    3. "Αυτό είναι το βήμα παρακάτω.
      Η αύξηση της συμμετοχής των εργαζομένων στα σωματεία τους..."

      Αν περιμενουμε να ερθουν σε εμας οι εργαζομενοι,σωθηκαμε.Ποιος θα διακινδυνεψει να χασει την δουλεια του που με δυσκολια την κρατανε οι περισσοτεροι; Το κλειδι ειναι οι χιλιαδες ανεργοι, οχι οι βολεμενοι εργαζομενοι που ειναι και η μειοψηφία.

      Φανης

      Διαγραφή
    4. @Φανης:
      θα επιχειρούσα να σου απαντήσω στα σοβαρά, αλλά γνωρίζοντας τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν εκεί εξώ και βλέποντας την έκφραση "βολεμενοι εργαζομενοι", αποφάσισα πως δεν έχει νόημα κάτι τέτοιο...

      Διαγραφή
    5. @Φανης:
      Υ.Γ.
      Οι "άνεργοι" δεν αποτελούν ξεχωριστή ταξική κατηγορία. Η ανεργία είναι μια φάση που περνάνε άνθρωποι οι οποίοι ταξικά χαρακτηρίζονται από την θέση που έχουν στην παραγωγή όταν αυτοί εργάζονται.

      Διαγραφή
    6. Οταν λεω για "βολεμενους εργαζομενους" εννοω αυτους που κουτσα στραβα δουλευουν καπου ή πιο σωστα "απασχολούνται" και δεν κουνανε το ποδαρακι τους οταν γινεται πορεια. Απο τη μια το δικαιολογω γιατι οι περισσοτεροι στις μερες μας φοβούνται μην χάσουν και το ελαχιστο που εχουν. Ομως πιστεύω οι ανεργοι, αυτοι που πραγμστικα δεν εχουν κάτι να χασουν, ειναι η κρισιμα μαζα για να δυναμωσει το κινημα και οχι οι εργαζόμενοι.
      Φανης

      Διαγραφή
    7. @Φανης:
      Πέρα από το ότι είναι λάθος ο διαχωρισμός σε "άνεργους" και "εργαζόμενους" καθώς αυτοί οι ρόλοι συνεχώς εναλλάσσονται για όλους μας, ακριβώς αυτή είναι η δύσκολη δουλειά που πρέπει να γίνει. Να τραβηχτούν στον αγώνα όλοι αυτοί που φοβούνται να αγωνιστούν για να μην χάσουν τα ψιχουλάκια, που θα χάσουν έτσι και αλλιώς εάν δεν αγωνιστούν.

      Για την οργάνωση των ανέργων τώρα, αν θες να τα πούμε, στείλε μου ένα μέηλ καθώς ασχολήθηκα και προσωπικά αρκετά με αυτή την ιστορία τα τελευταία χρόνια, και έχει πολλά εγγενή προβλήματα.
      Που και να μην είχε δηλαδή, δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν ποτέ πρωτοπορεία τα εκτός παραγωγής κομμάτια της εργατικής τάξης.

      Διαγραφή
  3. Δυνάμεις καταστολής του εργατικού κινήματος είναι όλο αυτό το σκυλολόϊ, η "αριστεροχώρι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εννοώ πιο μαχητικά και πιο δυναμικά βήματα TRASH.Πιστεύω ότι έτσι θα φέρναμε πιο πολύ κόσμο ενεργά δίπλα μας.Αν και τώρα δεν είναι η ώρα πότε θα είναι;
    corfiatis
    p.s μην παρεξηγηθώ, θέμα για συζήτηση βάζω και περιμένω απόψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @corfiatis:
      Πόσο πιο "δυναμικά" δηλαδή με τον υπάρχοντα συσχετισμό;
      Θα θυμήσω πως το τριήμερο είχαμε 30 συλλήψεις.

      Διαγραφή
    2. 10.36 Μα αυτο ακριβως που λες κανουμε. Παλευουμε για την ανασυγκροτηση του Σ.Κ σε ανοιχτη συγκρουση με τον Οπορτουνισμό που ειναι απαραιτητη προυποθεση για την ενισχυση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ που οσο θα δυναμωνει θα αποσπα προσωρινα μετρα ανακουφισης με στοχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με ΚΟινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Υπάρχει κατι ποιο δυναμικο απο αυτο... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. ''Πιστεύω ότι έτσι θα φέρναμε πιο πολύ κόσμο ενεργά δίπλα μας.''

      Kαι οι γκρούπες που συγκρούονται γιατί παραμένουν γκρούπες και δεν πάει περισσότερος κόσμος ενεργά δίπλα τους από την στιγμή που επιλέγουν την σύγκρουση; Αν είναι να έρθουν δίπλα μας τα ''παιδιά'', να μάς λείπει το βύσσινο.



      Sukhoi

      Διαγραφή
  5. @Corfiatis:
    Σε πληροφορώ ότι είναι δυσκολότερο & αποδοτικότερο να συγκρούεσαι (με τη βοήθεια του συνδικάτου), στον χώρο εργασίας με τον εργοδότη προσπαθώντας να πείσεις το συνάδελφο να οργανωθεί στο σωματείο του & να ενταχθεί στη συλλογική πάλη, δείχνοντάς του με τη στάση σου τον τρόπο που πραγματικά μπορεί να διεκδικήσει και να κερδίσει.
    Παρά να σπας το κεφάλι σου σε κάθε διαδήλωση και στο χώρο εργασίας να μην κουνιέται φύλλο.
    Αμφισβήτησε πρώτα και κατέκτησε τη δημοκρατία στο χώρο δουλειάς και μετά κατέκτησε και τα Ανάκτορα. Τέλος να σημειώσω ότι το ταξικό εργατικό κίνημα επιλέγει τους τρόπους δράσης του. Όταν χρειάζεται να συγκρουστεί συγκρούεται και με τα ΜΑΤ, το έχει κάνει πολλές φορές.
    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οοοοχι αγαπητε χρηστο, κατα τους διαφορους "επαναστατες", επανασταση ειναι να "συγκρούεσαι" (εδω γελανε και οι πετρες) εξω απο την βουλη, τα απογευματα και τις αργιες και στην εργασια σου σκυφτος.
      επανασταση ειναι να τα χωνεις στο ΚΚΕ και στο ΠΑΜΕ ως σεχταριστες και ανικανους να συνεργαστουν με τις σεχτες, με αυτους που διασπουν το ατομο, με αυτους που σφαζονται (κυριολεκτικα) για μια καρεκλα μεταξυ τους και ΦΥΣΙΚΑ να παιζεις κλεφτοπολεμο με τα ματ και μολις πεσουν τα χημικα...λουης.
      μια ομαδα μονο εμεινε (προς τιμη τους, παρολες τις διαφορες μας) και νομιζω οτι ηταν το εεκ.

      τωρα για το σκηνικο στα σκαλοπατια της πλατειας με το τρυφερο τετ α τετ ματα/κουκουλοφορου τι να πω, μου θυμιζει εντονα εκεινο το βιντεο με τα μακντοναλντς στο συνταγμα, που ενας γιωτας προσπαθουσε να βαλει φωτια κανα 5λεπτο ηρθαν τα ματ εφαγε 2-3, κατι ειπαν και εφυγε κυριος (ο εμπρηστης).

      μια απορια ακομα
      ενω μπορουσαν ανετα οι αστυνομικες δυναμεις με την διαταξη του, να διωξουν τους "κουκουλοφορους" προς την ερμου και την κατω μερια γενικα και να απομακρυνθουν (αν οχι να συλληφθουν ΟΛΟΙ αφου ειναι ευκολο να τους περικυκλωσεις μεσα στην πλατεια, αντιθετα τους εσπρωξαν προς την αμαλιας

      Διαγραφή
  6. Τα γκρουπούσκουλα περιφρουρούσαν τη βουλή.Η περιφρούρηση της ανταρσυα είχε μέτωπο προς τον κόσμο που διαδήλωνε.

    Αποτέτοιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για το τι είναι επανάσταση, πρέπει άμεσα να βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να το καταλάβει ο κόσμος, γιατί μετά το διορισμό του νέου ανθύπατου, βλέπω την "επανάσταση" να έρχεται...
    Πληροφοριακά σχετικά με την αποχή των δικηγόρων, υπάρχουν δύο κυρίαρχες γραμμές, η μία λέει "stop στην αποχή, τώρα που ψηφίστηκαν τα νομοσχέδια" & η άλλη γραμμή υποστηρίζει "την συνέχιση της αποχής μέχρι να πέσει η κυβέρνηση".
    Πιας τ'αυγό και κούρευτο δλδ...
    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καποια στιγμη πρεπει να γινει και δυναμικο ξεσκαρταρισμα των γραμμων του ε.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το Σάββατο μας είδαν που φτάναμε, ήταν καθιστοί δεξιά και αριστερά και μας είδαν να περνάμε από κάτω την πλατεία συντάγματος....μόλις μας είδαν,απλώθηκαν.....Άπλα ντροπή. Τα ίδια και χειρότερα και την κυριακη. Πιλαφ ειναι αυτός...

    Υ.Γ.: ένα χαρακτηριστικο στιγμιότυπο όταν περνούσαμε την κλαυθμώνος...2 πανό της ΓΣΣΕ στα κάγκελα και 6 (έξι) άτομα από πίσω. Πετάχτηκε λοιπον ένας σύντροφος και λέει: "δεν ήρθε και το προεδριο τους να τους οργανώσει".....

    Υ.Γ2.: μοντεστο πως τα είπες!!!! μα ακριβώς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγα μην εχουνε ντροπη αυτα τα Λουλουδια... Πολλα ζητας Συντροφε. Αν δεν κανουνε αυτη την Αλητεια πως θα βγαλουνε φωτογραφιες να μιλανε μετα για το παραμυθι της ενοτητας.......Απλα για φτυσιμο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.