Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Επιτυχή δοκιμή βόμβας υδρογόνου ανακοίνωσε η Λ.Δ. Κορέας

Η  Λ.Δ. Κορέας ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε με επιτυχία δοκιμή βόμβας υδρογόνου- κάτι που, εάν επιβεβαιωθεί, θα σημαίνει ότι πρόκειται για την τέταρτη πυρηνική δοκιμή της χώρας από το 2006 μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ, η δοκιμή έγινε κατόπιν εντολής του ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν. Σημειώνεται ότι έγινε αντιληπτός σεισμός μεγέθους 5,1 Ρίχτερ κοντά στο Πούνγκιε Ρι, χώρο πυρηνικών δοκιμών, υποδεικνύοντας ότι όντως μπορεί να έλαβε χώρα δοκιμή - ενώ θεωρείται ότι επρόκειτο για μηχανισμό μικρού μεγέθους (miniaturised), δηλαδή μεγέθους που επιτρέπει την τοποθέτησή του σε πύραυλο- κάτι που θα συνιστά σημαντική πρόοδο για το πυρηνικό της πρόγραμμα, ενώ παράλληλα αποτελεί νέα απειλή και λόγο προβληματισμού για τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ. Υπογραμμίζεται ότι, σε αυτή την περίπτωση (εάν δηλαδή πρόκειται όντως για miniaturised κεφαλή), τότε αυτό θα σημαίνει ότι, μια δεκαετία μετά την πρώτη της πυρηνική δοκιμή, η  Λ.Δ. Κορέας βρίσκεται πολύ κοντά στο να έχει πραγματικά τη δυνατότητα να στοχεύσει και πλήξει την αμερικανική ενδοχώρα.

«Η πρώτη δοκιμή βόμβας υδρογόνου της Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 10 πμ, στις 6 Ιανουαρίου 2016», ανακοίνωσε η βορειοκορεατική κρατική τηλεόραση.

Η βόμβα υδρογόνου χρησιμοποιεί σύντηξη για να «παράγει» μια έκρηξη πολύ ισχυρότερη από αυτήν μιας «κανονικής» ατομικής βόμβας- παρέχοντας αυξημένη ισχύ με μικρότερο βάρος σε σχέση με τις βόμβες πλουτωνίου που είχαν δοκιμαστεί από τη  Λ.Δ. Κορέας στο παρελθόν. Σημειώνεται πως τον περασμένο μήνα ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε ανακοινώσει πως η Πιονγκγιάνγκ είχε αναπτύξει βόμβα υδρογόνου, ωστόσο πολλοί ειδικοί του χώρου εξέφραζαν τις αμφιβολίες τους, καθώς γενικότερα οι πυρηνικές δυνατότητες της Βόρειας Κορέας αμφισβητούνται από πολλούς.

Σύμφωνα με τη βορειοκορεατική τηλεόραση, η δοκιμή έγινε «σε αυτοάμυνα απέναντι στις ΗΠΑ, που διαθέτουν πολλά και γιγαντιαία πυρηνικά όπλα». Παρόλα αυτά, πολλοί είναι αυτοί που αμφισβητούν ότι επρόκειτο όντως για βόμβα υδρογόνου- αν και θεωρείται ότι όντως δοκιμάστηκε κάτι στην κλίμακα μεταξύ ατομικής βόμβας και βόμβας υδρογόνου. To πρακτορείο ειδήσεων της Ν. Κορέας Yonhap μετέδωσε, επικαλούμενο την υπηρεσία πληροφοριών της χώρας, πως ενδεχομένως να μην ήταν βόμβα υδρογόνου, ενώ η νοτιοκορεατική μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε επίσης από την πλευρά της ότι δεν εντόπισε ραδιενέργεια.

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι επρόκειτο για βόμβα υδρογόνου, δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας, τις δηλώσεις του οποίου επικαλέστηκε επίσης το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.
Παράλληλα ειδησεογραφική ιστοσελίδα μετέδωσε, επικαλούμενη εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας, ότι μια μικρή ποσότητα υδρογόνου μπορεί να είχε προστεθεί στον μηχανισμό που ανακοινώθηκε ότι δοκιμάστηκε από τη Βόρεια Κορέα.

«Θα βρούμε τι συνέβη αφού κάνουμε ακριβείς αναλύσεις, αλλά αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι μια μικρή ποσότητα υδρογόνου μπορεί να είχε προστεθεί στην τέταρτη πυρηνική δοκιμή» που ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Κιμ Μιν-Σέοκ σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο MoneyToday.

Τι σημαίνει η δοκιμή



Όπως αναφέρεται σε ανάλυση της Stratfor, η Πιονγκγιάνγκ πλέον έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν προτίθεται να χρησιμοποιεί το πυρηνικό της πρόγραμμα απλά ως διαπραγματευτικό μέσα στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ, αλλά επιδιώκει την ανάπτυξη πραγματικής πυρηνικής δύναμης αποτροπής (nuclear deterrent) στο πλαίσιο της στρατηγικής εθνικής ασφαλείας της. Από τη δική της οπτική, ένα βιώσιμο πυρηνικό πρόγραμμα είναι η μόνη εγγύηση αποφυγής προσπαθειών από τις ΗΠΑ περί υποκίνησης επανάστασης κατά του καθεστώτος, ή και στρατιωτικής δράσης εναντίον της χώρας. Παράλληλα, στο εσωτερικό μέτωπο, θεωρείται ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του, εδραιώνοντας τη θέση του στην κορυφή της ιεραρχίας μέσω μιας επίδειξης των δυνατοτήτων της χώρας, παρά τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί.

Το τεστ αυξάνει την ένταση στην κορεατική χερσόνησο εν μέσω μιας περιόδου κατά την οποία οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες με τα δρώμενα στη Μ. Ανατολή, όπου τα αμερικανικά και τα ρωσικά συμφέροντα έρχονται σε αντιπαράθεση με φόντο τον εμφύλιο στη Συρία και τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους- ενώ παράλληλα στην περιοχή έχουν πυροδοτηθεί νέες εντάσεις μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια απόδειξη ότι η Πιονγκγιάνγκ είναι αποφασισμένη να συνεχίσει το πυρηνικό της πρόγραμμα, χωρίς να δίνει ιδιαίτερη σημασία στο πολιτικό και διπλωματικό κόστος. Η προηγούμενη πυρηνική δοκιμή της χώρας είχε λάβει χώρα το 2013. Υπενθυμίζεται ότι στη Βόρεια Κορέα έχουν επιβληθεί κυρώσεις από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ από το 2006, έτος κατά το οποίο είχε πραγματοποιήσει την πρώτη της δοκιμή - ενώ αναμένεται αργότερα μέσα στην Τετάρτη σύνοδος του ΣΑ για να συζητηθεί το ζήτημα.

Σημειώνεται πως, πέρα από τις πυρηνικές δοκιμές, η Λ.Δ. Κορέας φέρεται να έχει πραγματοποιήσει δοκιμή πυραύλου εκτοξευόμενου από υποβρύχιο (τέλη Δεκεμβρίου), κάτι που αλλάζει τα δεδομένα όσον αφορά στους σχεδιασμούς περί απάντησης σε βορειοκορεατική επιθετική ενέργεια, μειώνοντας τους χρόνους αντίδρασης σε, για παράδειγμα, επίθεση εναντίον της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ.

Αντιδράσεις από το εξωτερικό

Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας θα εντείνουν την παρακολούθηση της Βόρειας Κορέας.

Πρόκειται για μια «σοβαρή πρόκληση» για την παγκόσμια ειρήνη, σημείωσε η Σεούλ, σύμφωνα με το Yonhap.
Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων η πρόεδρος της χώρας Παρκ Γκεούν Χίε θα προήδρευε συνόδου του συμβουλίου ασφαλείας της Νότιας Κορέας που συνεκλήθη μετά την ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς της Βόρειας Κορέας, αλλά σημείωσε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση.

«Μολονότι δεν μπορούμε αυτήν τη στιγμή να επιβεβαιώσουμε τους ισχυρισμούς αυτούς, καταδικάζουμε οποιαδήποτε παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και καλούμε ξανά τη Βόρεια Κορέα να συμμορφωθεί με τις διεθνείς της υποχρεώσεις και δεσμεύσεις», δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε ότι η χώρα του θα δώσει μια αυστηρή απάντηση στην σημερινή πρόκληση από τη Βόρεια Κορέα στις διεθνείς προσπάθειες για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων και χαρακτήρισε την πυρηνική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ απειλή για την ασφάλεια της Ιαπωνίας.

Σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους, ο Άμπε πρόσθεσε ότι η Ιαπωνία δεν μπορεί κατά κανέναν τρόπο να ανεχθεί την πραγματοποίηση πυρηνικών δοκιμών από τη Βόρεια Κορέα.
«Καταδικάζω απερίφραστα» τη δοκιμή αυτή, είπε και πρόσθεσε: «Η πυρηνική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε από τη Βόρεια Κορέα συνιστά μια σοβαρή απειλή κατά της ασφάλειας της χώρας μας και δεν μπορούμε κατά κανέναν τρόπο να την ανεχθούμε».

Μια δοκιμή πυρηνικής βόμβας από τη  Λ.Δ. Κορέας έρχεται σε αντίθεση με τον στόχο της αποπυρηνικοποίησης, μετέδωσε σήμερα το Νέα Κίνα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας.

Το πρακτορείο σημείωσε επίσης ότι οποιαδήποτε πρακτική διαταράσσει τη σταθερότητα στη βορειοανατολική Ασία είναι «ανεπιθύμητη και απερίσκεπτη».

Μια δοκιμή μιας βόμβας υδρογόνου από τη  Λ.Δ. Κορέας θα συνιστούσε μια «πρόκληση που καταδικάζω ανεπιφύλακτα» και μια «σοβαρή παραβίαση» των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ
«Αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα για μια βορειοκορεατική δοκιμή βόμβας υδρογόνου, αυτό συνιστά μια σοβαρή παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και μια πρόκληση την οποία καταδικάζω ανεπιφύλακτα», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter το οποίο ανήρτησε κατά τη διάρκεια διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Πεκίνο.
Πηγή: huffington post
Βλέπε ακόμη:

21 σχόλια:

  1. Τα Σκυλια του Καπιταλισμου στην γνωστη Αντικομμουνιστικη λυσσα τους. Οτα χρησιμοποιουνε αυτοι τα Πυρηνικα δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Οταν το χρησιμοποιει το Σοσιαλιστικο κρατος τοτε ειναι καταστροφη για την ανθρωποτητα. Εδω φαινεται ποσο θετικο ειναι που η Λ.Δ ΚΟΡΕΑΣ μπορεσε να φτιαξει Βαρια βιομηχανια στα 70 χρονια Σοσιαλισμου και συνεχιζει ακομα με το δολοφονικο εμπαργκο να συνεχιζεται. Σε αντιθεση με την ΚΟΥΒΑ που δεν μπορεσε να φτιαξει βαρια βιομηχανια με ευθυνη του Καταμερισμου της ΚΟΜΕΚΟΝ τις συνεπειες να τις πληρωνει σημερα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Αν η Λ.Δ.Κορέας δεν είχε πυρηνικά, θα είχε την τύχη της Λιβύης και άλλων, εδώ και καιρό.
      Μόνο ως θετικό μπορώ να χαρακτηρίσω το γεγονός της επιτυχημένης δοκιμής της βόμβας από πλευράς Λ.Δ.Κορέας, και πολύ περισσότερο που προέρχεται από ένα κράτος που γνωρίζουμε πως ποτέ δεν θα χρησιμοποιήσει επιθετικά την δύναμη αυτή.
      Η στρατιωτική δύναμη αποτροπής είναι το μόνο πράγμα το οποίο καταλαβαίνουν οι ιμπεριαλιστές.

      Διαγραφή
    2. Απολυτα σωστος Συντροφε μου. Εχουνε διδαχθει πολλα απο την ιστορια οι Συντροφοι στην Κορεα. Πρωτα απο τον πολεμο του 1950 53 που τους επιτεθηκανε ολα τα καπιταλιστικα κρατη μαζι και η χωρα μας. Και το σπουδαιοτερο δεν ταυτιστηκανε Ιδεολογικα με το 20ο Συνεδριο που ητανε σωτηριο. Και μπορουνε να εκμεταλευτουνε και τις διαφορες αναμεσα στους Καπιταλιστες χωρις καταστρεπτικες παραχωρησεις στην Οικονομια με την λειτουργια ζωνων στα Συνορα ελεγχωμενων απολυτα. Σε αντιθεση με την Κουβα που δυστυχως η πορεια που εχει παρει δεν εχει γυρισμο. Και σε αυτο εκτος ολων των αλλων φταινε και οι αυταπατες που καλλιεργησε η βενεζουελα. Την Καλημερα μου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Βαριέμαι να ξαναλέω τα ίδια συνεχώς.
      Η Βενεζουέλα δεν έχει καμμία σχέση (σαν οικονομική δομή μιλάμε πάντα) με την Κούβα, οπότε και καμμία "αυταπάτη" δεν μπορούσε να καλιεργήσει σε σχέση με αυτήν.
      Αυτό που λες είναι εντελώς παράλογο!

      Όσο για το εάν η πορεία της Κούβας, έχει ή "δεν έχει γυρισμό", καλό θα είναι να μην προδικάζουμε τίποτα, και πολύ περισσότερο την ήττα, όταν η πάλη ακόμη συνεχίζεται.
      Αυτό μόνο υπηρεσία στον ταξικό εχθρό μπορεί να προσφέρει.

      Διαγραφή
    4. Συντροφε δεν μιλαω σαν οικονομικη δομη. Ιδεολογικα μιλαω οτι εκανε ζημια. Για την ΚΟΥΒΑ δεν προδικαζω τιποτα με πονο ψυχης το γραφω. Μακαρι να εχεις δικιο εσυ και εγω να ειμαι λαθος. Ευχομαι στις Επαναστατικες δυναμεις να σταματησουνε αυτην την πορεια. Η Σοβιετικη εμπειρια δυστυχως μου λεει άλλα. Μη θυμωνεις. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣQ
      H οικονομική δομή δεν μπορεί να είναι άσχετη από το ιδεολογικό εποικοδόμημα.
      Αυτά στην Κούβα ήταν (και είναι) σοσιαλιστικά, στην Βενεζουέλα ήταν σοσιαλδημοκρατικά (και πλέον άστα να πάει οπως κατέληξαν τα πράγματα). Καμμία σχέση δηλαδή, ούτε στο ένα επίπεδο, ούτε στο άλλο.

      Διαγραφή
    6. Δεν αμφισβητώ οτι εχει Σοσιαλισμο η Κουβα. Συμφωνω. Τους επηρεασε αρνητικα στις επιλογες τους η παρουσια της. Δεν επιμενω σε αυτο. Μια γνωμη ειναι. Εκει που επιμενω ειναι οτι η ζημια που εγινε απο τις Αναγκαστικες σχεσεις με την ΕΣΣΔ η οποια βρισκοτανε σε πορεια ανατροπης. Ας το ενταξει δευτερευον ειναι ειμαστε σύμφωνοι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Στα πρόθυρα (αν οι μελλοντικοί ιστορικοί δε κρίνουν αυτό ότι έχει ήδη αρχίσει) της καταιγίδας γενικευμένου ιμπεριαλιστικού ολέθρου, όσες διαφωνίες κι αν έχει ένας μ-λ με την ηγεσία του Κ.Ε. της Λ.Δ. Κορέας, πρέπει να στέκεται στο πλευρό της στην απεγνωσμένη προσπάθεια που καταβάλει να διασφαλίσει την ασφάλεια - πρώτιστα - των πολιτών της.
    Η κατοχή πυρηνικών όπλων είναι αναγκαίο αμυντικό μέσο για οποιαδήποτε χώρα θελήσει να ακολουθήσει τον άλλο δρόμο σε συνθήκες ιμπεριαλιστικής περικύκλωσης, end of.
    BX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παντως κατι τετοιες ειδησεις δειχνουν το δρομο, ασχετα με τα οσα ακουγονται κατα καιρους απο την νατοικη προπαγανδα. Και περα απο το γεγονος οτι καποιος μπορει να θεωρει το υφος του παναγιωτη χοντροκομμενο γενικα εδω εχει απολυτο δικιο. Τιθεται σε αμφιβολια η realpolitik της Κουβας με τετοιες εξελιξεις. Απο οτι φαινεται το να ανοιγεις πρεσβειες σε χωρα που απειλει την εδαφικη σου ακεραιοτητα δεν ειναι μονοδρομος και δεν αποτελει οπλο ιδιας βαρυτητας με ενα πυρηνικο προγραμμα ή μια εγχωρια ισχυρη βιομηχανια. Και δεν ειναι θεμα προδικασμου αλλα καπου καπου να βγαζουμε και συμπερασματα για το ελπιζω αμεσο μελλον.

    Ο.Χ.Ε.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια διευκρινηση για να μην παρεξηγηθω Συντροφε. Οτι λεω για την Κουβα ειναι με πονο ψυχης.Και δεν αφορουνε σε καμμια περιπτωση τους Φιντελ και Ραουλ που Σεβομαι απολυτα. Για το υφος μου το καταλαβαινω αλλα ετσι μου βγαινει απο μονο του. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Και κατι ακομα. Ας σκεφτουμε ποσο καταστροφικη ζημια εκανε ο ανεκδιηγητος χρουτσοφ το 1962 στην περιπτωση με τους Πυραυλους στην Κουβα. Καταρχην τους πηρε χωρις να εχει ενημερωση την Κουβανικη ηγεσια. Ακομα και να δεχτω οτι ειχε δικιο που το εκανε μπορουσε να ειχε διαπραγματευτει το Κλεισιμο του Γκουανταναμο. Θα ειχε προσφερει σπουδαιες υπηρεσιες στην Κουβα ο Αθλιος. Αλλα οταν βαδιζεις συνειδητα για τον καπιταλισμο αυτο θα κανεις. Προδοσια οπως το ειχε πει ο ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  4. Κινα και Ρωσια, συγχορδια με τους Αμερικανους, καταδικαζουν τη δοκιμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Antonxxxx:
      Η Ρωσία όπως και η Κίνα έχουν υπογράψει διεθνής συμφωνίες για την μη διεύρηνση του κλαμπ των πυρηνικών χωρών. Είναι απόλυτα λογικό να καταδικάζουν.
      Και για να σε προλάβω για τυχόν άλλους στσχετισμούς, η Ρωσία μάλιστα αυτές τις συμφωνίες τις είχε υπογράψει ως ...ΕΣΣΔ!
      Ελπίζω να μην βγάλουμε ιμπεριαλιστική και την ΕΣΣΔ τώρα...

      Διαγραφή
  5. Kαρωτο και μαστιγιο τους παει ο πιστιρικας ( http://fadomduck2.blogspot.gr/2016/01/blog-post_15.html)

    Αλλα μην μας διαφευγει και το γενικοτερο -και απο πιο χοντρους παικτες -παιγνιδι που παιζεται σ αυτη την γεωπολιτικη γειτονια .Εντυπωση προκαλει η πρωτη χλυαρη ανακοινωση των Αμερικανων , η τυπικη και για τα ματια "καταδικη" (και οχι ευθεως στον Κιμ) των Κινεζων .Με δεδομενη την κατασταση της Κινεζικης οικονομιας ,την ακομα χειροτερη της Ιαπωνιας ,την μονιμη εδω και καιρο ενταση στις νοτιες θαλασσες μεταξυ τους ...κατι χοντρο ετοιμαζεται εκει κατω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Γκεόργκυ Ζούκωφ:
      Αν δεν ήταν πολύ χοντρό το παιχνίδι εκεί κάτω, δεν νομίζω πως οι Βορειοκορεάτες θα έμπαιναν στην διαδικασία ανάπτυξης πυρηνικών. Που είναι και το μόνο που τους κρατάει ζωντανούς ακόμη.

      Διαγραφή
  6. Ετσι ειναι, αν δεν ειχαν πυρηνικα οι βορειοκορεατες θα ειχαν την τυχη της μεσης ανατολης και της βοριας αφρικης, γιαφτο καλα κανουν και εχουν. Αυτο που θα πρεπει να μας απασχολει εινα το κινημα και λαος της βοριας κορεας, γιατι η λαικες δημοκρατιες χρειαζονται λαο σοστα ενημερωμενο.
    Ικαριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τρασ μηπως εχεις καποιο λινκ για τον πολεμο της κορεας στην αγγλικη γλωσσα για το τι συνεβη που να μη γραφει τις αηδιες του Wiki.

    Διονυσηςκκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Διονυσηςκκ:
      Στο παρόν μπλογκ έχουν ανέβει δύο άρθρα για αυτό το ζήτημα στα ελληνικά.

      Διαγραφή
  8. Ευχαριστω τρασ
    τα ειδα τα αθρα αυτα γνωριζεις να υπαρχει κατι αντιστοιχο στα αγγλικα?

    Διονυσηςκκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Διονυσηςκκ:
      Όχι, δεν έχω κάτι υπόψην μου. Υπήρχε κάποτε το σάιτ του σύνδεσμου ελληνοκορεατικής φιλίας (https://www.korea-dpr.com/users/greece/)που φιλοξενούσε τέτοια κείμενα, αλλά πλέον έχει κατέβει.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.