Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ»: Με απεργία σήμερα απάντησαν στις ατομικές συμβάσεις και τις μειώσεις μισθών

«Οχι στις απολύσεις, όχι στις μειώσεις» διαδήλωσαν σήμερα οι εργαζόμενοι από τα καταστήματα, τις αποθήκες και τα γραφεία της επιχείρησης «Carrefour - Μαρινόπουλος», που έκαναν το βήμα και πήραν μέρος στην 24ωρη απεργία ενάντια στις ατομικές συμβάσεις και τις μειώσεις 8% στους μισθούς τους, στις απολύσεις και τις «οικειοθελείς» αποχωρήσεις στις οποίες προχωρά η εργοδοσία, παράλληλα με το κλείσιμο καταστημάτων.

Από νωρίς το πρωί, οι ταξικές δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στην επιχείρηση και στον κλάδο, βρέθηκαν έξω από καταστήματα, ενώ στις 10 π.μ. έγινε συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία της «Carrefour - Μαρινόπουλος» στον Αλιμο. 

Στο κατάστημα στον Άλιμο συγκεντρώθηκαν το πρωί εργαζόμενοι. Με συνθήματα όπως: «Όχι στις απολύσεις, όχι και στις μειώσεις, την κρίση Μαρινόπουλε εσύ να την πληρώσεις» εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους. 
Στη συνέχεια, έκαναν πορεία μέσα στους διαδρόμους του καταστήματος διαβάζοντας το υπόμνημα με τα αιτήματά τους και καλώντας τους συναδέλφους τους να οργανώσουν τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 3 Δεκέμβρη με απεργιακές επιτροπές στους χώρους δουλειάς, με το δικό τους πανό και δίνοντας το «παρών» στην προσυγκέντρωση στις 9 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος. 

Νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας και ακολούθησε πορεία μέχρι το σούπερ μάρκετ. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το επιχειρησιακό σωματείο των εργαζομένων στα LΙDL, η Λαϊκή Επιτροπή Αγίου Δημητρίου, η Ομάδα Γυναικών Αλίμου της ΟΓΕ. 

Στο υποκατάστημα στους Αμπελόκηπους (Κηφισίας) οι απεργοί κάλεσαν τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στον αγώνα ενάντια στις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών και ενημερώνουν για τις εξελίξεις στην επιχείρηση. Μαζί τους βρέθηκε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά έχουν ζητήσει συνάντηση με την εργοδοσία την Παρασκευή 4 Δεκέμβρη στις 9.30 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας, και παράλληλα διοργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο.
Οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν:
  • Να μη γίνει καμία μείωση στο μισθό.
  • Να σταματήσει το κλείσιμο καταστημάτων.
  • Να μη γίνει καμία απόλυση.
  • Σταθερή δουλειά για όλους.
«Μπαίνουμε όλοι στη μάχη, με δημιουργία απεργιακών επιτροπών σε κάθε κατάστημα, σε κάθε περιοχή, συζητάμε συνάδελφο το συνάδελφο. Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα. Κάνουμε δική μας υπόθεση την επιτυχία της απεργίας, για να πάρουν απάντηση η εργοδοσία και τα φερέφωνά της», σημειώνει στο κάλεσμά της η ΔΑΣ.

Από την πλευρά του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας τονίζει: «Τα κλεισίματα των καταστημάτων πανελλαδικά, οι απολύσεις εργαζομένων που η εργοδοσία τις εμφανίζει ως "οικειοθελείς αποχωρήσεις", οι ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών υπό την απειλή της απόλυσης και της ανεργίας, οι δυσμενείς μεταθέσεις σε μαγαζιά όσο γίνεται πιο απομακρυσμένα από τον τόπο κατοικίας, όλο αυτό το μπαράζ της επίθεσης της εργοδοσίας εντάσσεται σε σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας, ώστε να παραμείνει ανταγωνιστική στον κλάδο, την ίδια ώρα που γίνονται σοβαρές ανακατατάξεις στο χώρο, που δυναμώνει ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ για το ποιος θα επικρατήσει στην αγορά, ποιος θα έχει περισσότερες πωλήσεις και τζίρο».

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Καρφούρ – Μαρινόπουλος – Ντία μεταξύ άλλων σημειώνει:«Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες συναδέλφους, εργαζόμενους στα καταστήματα, στις αποθήκες και τα γραφεία της Μαρινόπουλος Α.Ε. που απέργησαν κόντρα στα εκβιαστικά διλήμματα της Μαρινόπουλος ΑΕ, που σκοπό έχουν να τσακίσουν τα εργασιακά μας δικαιώματα και να μειώσουν μισθούς, να σκύψουμε το κεφάλι και να δεχτούμε τα πάντα στο όνομα της κερδοφορίας της.
Η πανελλαδική μας απεργία, είναι η πρώτη, μαζική απάντηση στην επίθεση της εργοδοσίας».
______________
Διαβάστε στο συνημμένο ολόκληρη την ανακοίνωση της ΔΑΣ για την σημερινή απεργία
Πηγή: 902 (όπου θα βρείτε ανταποκρίσεις και για τις απεργιακές κινητοποιήσεις σε Θεσσσαλονίκη, Καβάλα, Ηράκλειο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.