Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Σκανδαλώδης γελοιογραφία του Charlie Hebdo για το αεροπορικό δυστύχημα στο Σινά

Tο διαβόητο για καρικατούρες του γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo για άλλη μια φορά έκανε ένα σκανδαλώδες δημοσίευμα, όταν γελοιοποίησε το αεροπορικό δυστύχημα, την συντριβή του ρωσικού Airbus A321 της εταιρείας Kogalymavia στη χερσόνησο του Σινά.

Οι δημοσιογράφοι παρουσίασαν στους αναγνώστες δύο γελοιογραφίες αφιερωμένες στην τραγωδία του A321.

Η πρώτη εικόνα δείχνει συντρίμμια του σκάφους και σώματα των επιβατών, που πέφτουν στο κεφάλι ενός άνδρα, που μοιάζει με τρομοκράτη. Η γελοιογραφία συνοδεύεται από το κυνικό σχόλιο: «Η ρωσική πολεμική αεροπορία ενέτεινε τους βομβαρδισμούς», αναφέρει το τηλεοπτικό κανάλι Ρεν-TV.

Στη δεύτερη γελοιογραφία υπάρχει ένα κρανίο που βρίσκεται ανάμεσα στα συντρίμμια και τις σορούς. Το κρανίο προειδοποιεί για τους κινδύνους των ρωσικών αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους. Μετά ακολουθεί και το ίδιο το «αστείο»: «Πνευματώδεις δημοσιογράφοι λένε, ότι οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους κατέβασαν το ρωσικό αεροπλάνο, επειδή ήταν ο μόνος τρόπος να λάβουν 224 μερίδες δωρεάν φαγητού».
Το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας της Ρωσίας έχει ήδη σχολιάσει αυτές τις γελοιογραφίες και τις χαρακτήρισε βλάσφημες.
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία

Κρεμλίνο: Βλασφημία οι γελοιογραφίες του Charlie Hebdo


Dmitry Peskov
Σε υψηλούς τόνους σχολίασε τις γελοιογραφίες του Charlie Hebdo για την συντριβή του αεροσκάφους στο Σινά ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου.
«Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη δημοκρατία, την αυτο-έκφραση ή οτιδήποτε άλλο. Είναι καθαρή βλασφημία», είπε στους δημοσιογράφους ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο γραμματέας Τύπου, δήλωσε ότι προσπάθησε μαζί με τους συναδέλφους του να βρει γελοιογραφίες για τους δημοσιογράφους του περιοδικού, οι οποίοι σκοτώθηκαν από τρομοκράτες.

«Δεν μπορέσαμε να βρούμε (γελοιογραφίες). Αλλά αν ποτέ είχαν δημοσιευθεί και αυτό θα ήταν βλασφημία», τόνισε ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου.

«Τουλάχιστον έτσι το εκλαμβάνουμε σε αυτή τη χώρα. Δεν σχολιάζω τα ηθικά πρότυπα των Γάλλων. Αυτό είναι θέμα δικό τους. Αλλά αυτό (οι γελοιογραφίες) σε αυτή την χώρα είναι βλασφημία», υπογράμμισε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η Ρωσία δεν θα αναλάβει προσπάθειες να ξεκαθαρίσει αυτή την κατάσταση κατά την διάρκεια των επαφών στο Παρίσι, σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία
Y.Γ.
Στο twitter λειτουργεί ήδη το hashtag  #JeNeSuisPasCharlie

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.