Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Το "όχι" τους ήταν "ναι"


Προχθές το βάδυ, στο Μπαρ «το ταξικό ναυάγιο»/
βρέθηκαν να τα πινουν μ’έναν Χάγιο/
Το μαύρο - άσπρο επιχείρησε να κάνει ο Αγγ. Χάγιος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με συνέντευξή του στη χτεσινή «Εφημερίδα των Συντακτών». Υποστηρίζοντας ότι το ΚΚΕ «ρίχνει άκυρο σε στόχους ρήξης σήμερα», προχωρά σε λαθροχειρία, προκειμένου να δικαιώσει τη στάση του δικού του πολιτικού χώρου, που στήριξε την κυβερνητική πολιτική, προσφέροντας απλόχερα το άλλοθι που ήθελε η κυβέρνηση στο δημοψήφισμα, στηρίζοντας με φανατισμό το «όχι», ενώ ήξεραν πολύ καλά πως η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει αύριο το «όχι», για να πει «ναι» σε ένα νέο αντιλαϊκό μνημόνιο.

Το ζήτημα δεν είναι εάν ένα κομμάτι του κόσμου που ψήφισε «όχι» το ψήφισε έχοντας την εντύπωση ότι έτσι απορρίπτει την αντιλαϊκή πολιτική, τα μνημόνια τη λιτότητα ακόμα - ακόμα και την ίδια την ΕΕ, το ευρώ. Το ζήτημα είναι τι στάση κρατούν οι πολιτικές δυνάμεις στο προσκλητήριο της κυβέρνησης. 

Εκαναν ή όχι πλάτη στην προσπάθειά της να καλλιεργήσει ψευδαισθήσεις και εντυπώσεις στο λαό; Πρόσφεραν ή όχι τη σημαία τους στο «σόου» που έστησε ο Τσίπρας; Εδώ μέχρι και κοινούς εκλογικούς αντιπροσώπους είχαν στα εκλογικά κέντρα. Να θυμηθούμε πως δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζί με του ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένες φορές με την αρωγή Χρυσαυγιτών με πολιτικά προπηλάκιζαν τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ, που προπαγάνδιζαν τη θέση του Κόμματος.

Το τριπλό «όχι» εξέφρασε μόνο η πολιτική στάση του ΚΚΕ, το οποίο και έδωσε μια άνιση μάχη ενάντια και στα κόμματα του «ναι» και στα κόμματα του κυβερνητικού «όχι». Ο πολιτικός χώρος που αντιπροσωπεύει ο Αγγ. Χάγιος σύρθηκε πίσω από το κυβερνητικό «όχι», δεν αντιπάλεψε τον ωμό εκβιασμό της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προς τους εργαζόμενους, η οποία πήρε αυτό το «όχι» και το μετέτρεψε σε ένα νέο «περήφανο» μνημόνιο.

Οσο για την εκτίμηση του Αγγ. Χάγιου πως «ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται σε κορμό ενός μνημονιακού "εθνικού" τόξου», αλήθεια αυτό πότε έγινε; Την Κυριακή το βράδυ, μετά το δημοψήφισμα; Δηλαδή, την Κυριακή το πρωί, που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζαν το «όχι» που οδήγησε στο μνημόνιο, τι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ; Ριζοσπαστικό και αριστερό κόμμα; Πολύ όψιμα βρήκαν το φως τους στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Γιατί, μέχρι τώρα, πήγαιναν χέρι-χέρι με τη σημερινή κυβέρνηση σε όλες τις στρατηγικές επιλογές της, συμβάλλοντας και αυτοί στον αποπροσανατολισμό και στον αφοπλισμό του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Βέβαια, ούτε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρήκε το φως της, ούτε η κυβέρνηση άλλαξε ξαφνικά χαρακτήρα και πολιτική. Απλά ορισμένοι, μπροστά στις ραγδαίες εξελίξεις, επιχειρούν να απαγκιστρωθούν από τη μέχρι τώρα πολιτική τους και να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση, συνεχίζοντας από νέες θέσεις να παίζουν το ρόλο του αναχώματος προς την πραγματική ριζοσπαστικοποίηση του κινήματος.
Πηγή: Ριζοσπάστης (1+2) via Προλετάριος

16 σχόλια:

  1. Ο λόγος που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στήριξε το ΌΧΙ, κατά τη γνώμη μου, είναι γιατί πίστευε ότι αν επικρατούσε αυτό θα μπορούσε να γίνει grexit, όπως έλεγαν ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ-ΠΑΣΟΚ. Και το grexit για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα ήταν θετική εξέλιξη, γιατί θα ''κλονιζόταν'' με αυτόν τον τρόπο, και σε μια πρώτη φάση, ο ελληνικός καπιταλισμός.
    ARISTEROS EPANASTATIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ARISTEROS EPANASTATIS:
      Και με την αριστερή μνημονιάρα κλονίζεται ο ελληνικός καπιταλισμός, κ μάλιστα χειρότερα.
      Γιατί δεν ψήφισαν "ΝΑΙ" τότε;

      Διαγραφή
    2. Με την έξοδο από το ευρώ, πολύ περισσότερο, γιατί φτωχοποιείται πολύ απότομα ακόμα περισσότερο ο λαός. Τουλάχιστον αυτή την εξήγηση δίνω εγώ.
      ARISTEROS EPANASTATIS

      Διαγραφή
    3. @ARISTEROS EPANASTATIS:
      -Δηλαδή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι υπέρ της απότομης φτωχοποίησης του κόσμου;
      Και το "ΝΑΙ" πάντως σε αυτό ακριβώς οδήγησε.

      Διαγραφή
    4. ARISTEROS EPANASTATIS η φτωχοποίηση του πληθυσμού δεν οδηγεί απαραίτητα σε κρίση του καπιταλισμού.Μπορεί άνετα (ειδικά σε συνθήκες κινηματικής υποχώρησης) η έξοδος από την ευρωζώνη να συνδυαστεί με την επικράτηση του επικίνδυνου αφηγήματος ''εθνικός παραγωγικός καπιταλισμός''(δηλ.δραχμή) vs ''ξένου τραπεζικού καπιταλισμού'' (δηλ ευρώ).Σε μια τέτοια περίπτωση ο ίδιος ο καπιταλισμός εξωραϊζεται, αφού αποκτά ''εθνικά-πατριωτικά'' χαρακτηριστικά.Μη ξεχνάς ότι οι ναζί με το ίδιο αφήγημα έγιναν εξουσία.Την ώρα που κυνηγούσαν τους Εβραίους (ως εκφραστές υποτίθεται του παγκόσμιου καπιταλισμού), την ίδια ώρα ενισχυόταν ο Κρουπ και ο Σήμενς.Μην μας φανεί καθόλου παράξενο αν η επιστροφή στη δραχμή (με ταυτόχρονη οπισθοχώρηση του κινήματος) συνοδευτεί από ενίσχυση των φασιστών και της σοσιαλδημοκρατίας προς όφελος του καπιταλισμού.Τότε, κάθε απεργία θα κρίνεται ως ''επικίνδυνη για την εθνική οικονομία'' και θα διαλύεται (όπως και στην Γερμανία των ναζί).Σοσιαλδημοκράτες κα φασίστες θα χτυπούν τους οργανωμένους εργάτες ως ''τρομοκράτες''...
      Ι.Παπας.

      Διαγραφή
  2. Καλά, ναι. Στις 30/06 μιλούσαν για ιστορικό λάθος της ηγεσίας του ΚΚΕ, και ότι θα "ριζοσπαστικοποιήσουν " τους όχιδες.
    http://prin.gr/?p=7716
    Όπως το '11 που θα "μπόλιαζαν" τις μάζες των πλατειών με αριστερή ριζοσπαστικη αντίληψη και τους προέκυψαν οι κασιδιάρηδες.

    Άσχετο , με την ανάρτηση. Να περιμένουμε μεσα στην εβδομάδα καμιά femen σε κανένα μεσημεράδικο, να μας δείξει λίγο το lifestyle των πορτοκαλί επαναστάσεων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @gioustinianis:
      Για φέμεν βεβαίως κ να περιμένεις:
      http://www.andro.gr/drasi/inna-shevchenko/

      Και διαδώστε όσοι μπορείτε πως το πουτανάκι του δεξιού τομέα βρίσκεται -εντελώς τυχαία- στην χώρα μας τώρα

      Διαγραφή
  3. Καλως τα αθλια Ναυαγια της ανταρσυας που με χερια και με ποδια ειναι διπλα στον Τσυριζα εδω και χρονια στο Σ.Κ σε Δημους κ.λ.π. Οταν τον Μαη του 2012ο τσιπρας εβγαλε την Διερευνιτικη βολτα το Ναυαγιο της φωτογραφιας έτρεξε μηπως και δεν προλαβει. Στο Μουσαντενιο Δημοψηφισμα του αισχους ταυτιστηκανε με Εθνικισες Φασιστες Ξενοδόχους Φαρμακοβιομήχανους κ.α.Και έχει το θρασος να μιλαει για το ΚΚΕ που δεν συμμετέχει στο νεο Οπορτουνιστικο Αναχωμα. Κανεις δεν πρεπει να εχει την παραμικρη αμφιβολια για τον ολο που εχει αναθεσαι το συστημα σε αυτα τα θρασιμια. Θα παιξουνε τον ρολο των Αντικομμουνιστικων Ταγματων Εφοδου Φραικοπς για το χτυπημα του εργατικου κινηματος. Πρεπει να αντιμετωπιστουν χωρις καμμια αυταπατη σαν εχθροι του λαου. Ειναι αδιστακτοι ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να θυμισω και το ξεκινημα του ΝΑΡ το 1989 για να μη ξεχνιομαστε. Διαφωνησανε λεει με την Δημιουργια του Συνασπισμου και την Συμμετοχη σε 2 κυβερνησεις μεσα στον Καπιταλισμο. ΜΑΛΙΣΤΑ. Κοτζιας και Βαλαβανη η καταληξη τους τα λεει ολα. ΟΙ Υπολοιποι στηριζουνε με χερια και με ποδια την Κυβερνηση Τσιπρα Καμμενου...........Κατα τα αλλα τους πειραξε ο Τζανεττακης χοχοοχοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...χερακι-χερακι θα κατεβουν στις επομενες εκλογες ανταρσυα-αριστερη πλατφορμα, μηπως και μπουν στο κοινοβουλιο για να παιξουν κι αυτοι τον εμετικο τους ρολο απο ισχυροτερη θεση. Το ρολο του αντικομμουνιστικου αναχωματος. Αλλα οτι και να κανουν το ΚΚΕ δεν μπορουν ουτε να το λυγισουν ουτε να το αποδυναμωσουν. Αυτο που στο τελος θα καταφερουν θα ειναι για αλλη μια φορα η γελειοποιηση τους και ολοκληρωτικη τους εξαφανιση.. Αντε κανετε το κονε σας για να ξεμπερδεβουμε μια ωρα αρχιτερα με εσας... ουρα της φασιστοδεξιας... Γιαννης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ANTARSY-RIZA το νεο επιχειρουμενο αναχωμα , Πασαληματα απο "κομμ.ταση" , ανταρσυους, ν.σ. , ναρ, ε/α, "πλατφορμες" , με αρχηγο κανεναν ΠιΛαφ ή Βαλαβανη .... Δειτε εδω απο ΦΒ :


    Xaris Moxlas
    20 ώρες ·
    Ήδη άρχισαν συγκεντρώσεις και διεργασίες στο τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ που είπε ΟΧΙ στο μνημόνιο. Ο προσανατολισμός είναι να σαφής. Αναζητούν τρόπους και προϋποθέσεις για συγκρότηση ενός νέου πολιτικού φορέα.
    Θεωρώ ότι το εγχείρημα θα πάει "άπατο" για πολλούς λόγους.
    Προτείνω καθαρά και ξάστερα την ένταξή τους στο μέτωπο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εφόσον αποδέχονται την κομμουνιστική και αντικαπιταλιστική πολιτική πρότασή της.
    Ένα νέο πολιτικό μόρφωμα που που θα περιοριστεί, εκ των πραγμάτων, "δραχμή και όχι μνημόνιο" είναι τελειωμένο πριν καν αρχίσει.
    Καιρός για ένα ουσιαστικό βήμα.
    ΥΓ: Είναι όλοι ευπρόσδεκτοι αρκεί να αφήσουν απ΄ έξω τα αρχιγηλίκια και τα βέτο. Φτιάξτε την συνιστώσα σας και ελάτε. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα.

    (ποιοςειν ο τυπος ? ΑΥΤΟΣ : http://xronika05.blogspot.gr)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σεχτάρ ο Τρομερός20 Ιουλίου 2015 στις 12:40 π.μ.

    This is Ξευτίλα, Αγγελε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Trash, θα ήθελα τη γνώμη σου για το παρακάτω άρθρο:

    http://aristeriantepithesi.blogspot.gr/2015/07/blog-post_24.html

    ARISTEROS EPANASTATIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ARISTEROS EPANASTATIS:
    Ένα σχόλιο που έδινε λινκ για τον καζάκη δεν δημοσιεύθηκε.
    Η γνώμη του μπλογκ για τους φασίστες είναι γνωστή.

    Καμαρώστε τον "αδελφό" των ναζί:
    https://youtu.be/gXjeBNFy1Ec

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.