Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος με οργανωμένο σχέδιο για να χτυπηθεί η διαδήλωση του ΠΑΜΕ

Η επίθεση στα μπλοκ του ΠΑΜΕ στο Φιξ
Επεισόδια ξέσπασαν λίγα λεπτά μετά τις 9 στη συμβολή των οδών Αμαλίας, Β. Σοφίας και Πανεπιστημίου στην πλατεία Συντάγματος, όταν κάποιοι αυτοαποκαλούμενοι «αντιεξουσιαστές» πέταξαν αντικείμενα και βόμβες μολότωφ προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην είσοδο της Βουλής, απέναντι από το ξενοδοχείο Μ. Βρετανία. Αυτό ήταν το έναυσμα για την επίθεση των δυνάμεων καταστολής που απάντησαν με βόμβες κρότου λάμψης και χημικά, «πνίγοντας» μέσα σε λίγα λεπτά την πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους.

Μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη υπήρχαν όσοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση που είχαν καλέσει η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕ ΟΤΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες οργανώσεις.

Τα επεισόδια ξέσπασαν λιγά λεπτά μετά την στιγμή που η κεφαλή της μεγαλειώδους πορείας του ΠΑΜΕ, ακολουθώντας τη διαδρομή Φιλελλήνων και Αμαλίας είχε φτάσει στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος και συγκεκριμένα στην συμβολή Αμαλίας και Όθωνος.

Η επίθεση των δυνάμεων καταστολής ξεκίνησε από τη συμβολή Β. Σοφίας και Πανεπιστημίου επί της λεωφόρου Αμαλίας με κατεύθυνση προς το Ζάππειο, όπου βρισκόταν το μαζικό και μαχητικό μπλοκ του ΠΑΜΕ. Οι «αντιεξουσιαστές», στήνοντας ένα σκηνικό κλεφτοπόλεμου, «υποχώρησαν» στη Αμαλίας, «παρασέρνοντας» έτσι και τις δυνάμεις καταστολής προς αυτήν την κατεύθυνση.

Το μπλοκ του ΠΑΜΕ, που, εξόφθαλμα όπως εξελίχτηκαν τα γεγονότα, ήταν ο στόχος του «πρώτη φορά αριστερά» καλά οργανωμένου σχεδίου, υποχώρησε συντεταγμένα και συγκροτημένα προς τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και τη Συγγρού, όπου διαλύθηκε περίπου στις 10.45.
Πηγή: 902

2 σχόλια:

  1. @graf:
    Η είδηση με τους 14 συλλήφθέντες αλλοδαπούς αφορά μια παρέα που έκανε γκράφιτι στο τρένο στο Θησείο την ώρα της διαδήλωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ φάντομ,
    όπως κατάλαβες είχα μεγάλες δυσκολίες σχετικά με ειδησεογραφία και ενημέρωση. Το έψαξα μόλις γύρισα.
    Γενικότερα τώρα, σκέψου τι προσλαμβάνουσες έχουν οι ντόπιοι. Τιβί και φυλλάδια μαύρης αντίδρασης στο καφενείο "από αυτούς που ξέρουν". Ά, και "οι τεμπέληδες οι Αθηναίοι..."

    ΥΓ. Ίσως επανέλθω σχετικά, κάποια στιγμή
    graf

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.