Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Βιομήχανοι και επιχειρηματίες στηρίζουν τον Αλ. Τσίπρα για να υπογράψει συμφωνία

Τη στήριξή τους στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να υπογράψει συμφωνία, αλλά και για να εφαρμόσει τις «μεταρρυθμίσεις», δηλώνουν με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, οι φορείς των βιομηχάνων και των επιχειρηματιών. «Είμαστε και θα είμαστε δίπλα σας» στην προσπάθεια για «περισσότερη Ευρώπη» και για παραμονή στο ευρώ, δηλώνουν με την επιστολή τους οι πρόεδροι:
  • του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, 
  • της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, 
  • της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, 
  • του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, 
  • και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.
Μεταξύ άλλων αναφέρουν προς τον Αλέξη Τσίπρα «σας μεταφέρουμε την έντονη ανησυχία μας για την πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους μας, και το ενδεχόμενο αδιέξοδο σε αυτές», και πως «το μείζον όμως είναι να μη θυσιαστεί η σπουδαία εθνική κατάκτηση της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».

Δηλώνουν ότι στηρίζουν τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, καθώς αναφέρουν πως «η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα στηρίζει τις διαρθρωτικές αλλαγές», και σαν πρώτη μεταρρύθμιση βάζουν το ασφαλιστικό, επισημαίνοντας ότι στηρίζουν την «προσπάθεια για την εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος» που θα πλήξει τους εργαζόμενους.

Αντίθετα για τους κεφαλαιοκράτες διεκδικούν να μην επιβαρύνονται φορολογικά στο όνομα της ανάπτυξης. Αναφέρουν χαρακτηριστικά πως η ανάπτυξη «είναι δε σχεδόν ανέφικτη, όταν προτείνονται περισσότερες και μεγαλύτερες φορολογικές επιβαρύνσεις, όταν το κόστος άντλησης κεφαλαίων και ρευστότητας είναι μη ανταγωνιστικό και η πρόσβαση στις αγορές αδύνατη».

Τέλος στέλνουν μήνυμα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πως στηρίζουν την κυβέρνηση, αναφέροντας: «Είμαστε βέβαιοι ότι προσωπικά θα κάνετε τα αδύνατα δυνατά -σύμφωνα με τις προεκλογικές αλλά και μετεκλογικές σας δεσμεύσεις- για να αποφύγει η χώρα τη ρήξη με τους εταίρους και την έξοδο από την Ευρωζώνη. Η ώρα της ευθύνης έχει φτάσει. Η Ελλάδα της εργασίας, της δημιουργίας και της εξωστρέφειας, θέλει περισσότερη Ευρώπη για να προχωρήσει μπροστά. Σε αυτήν την προσπάθεια, είμαστε και θα είμαστε δίπλα σας». 
Πηγή: 902

1 σχόλιο:

  1. Πλέον δεν ξέρω και αν όλο αυτό το τροπάρι του ΣΕΒ είναι ένα ψέμα και τελικά και οι ίδιοι θέλουν έξοδο της χώρας με δραχμή ή ευρώ διαφορετικής ισοτιμίας και απλά το τραινάρουν για να έχουν όσο πιο πολύ γίνεται τα μέγιστα καλά της ΕΕ. Γιατί και προεκλογικά θυμάμαι τον Μίχαλο να δηλώνει ότι η πραγματική οικονομία δεν έχει κανένα πρόβλημα από τη διεξαγωγή εκλογών, γνωρίζοντας προφανώς και οι ίδιοι, ότι η όποια συμφωνία θα αργήσει να κλείσει (συμφωνία η οποία θα κατοχυρώνει πρώτα από όλα τα δικά τους συμφέροντα). Να θυμίσω ότι το ΚΚΕ είχε προβλέψει πως απαιτείται ετήσια ανάπτυξη 2% για τουλάχιστον μια δεκαετία, για να βγει η χώρα από την κρίση. Κάτι που δεν φαίνεται να εξασφαλίζεται από την παρούσα πολιτική της ΕΕ. gorf

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.