Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Πόρτα από Σαντινίστας σε πρώην γελοιογράφο της Charie Hebdo

Η κυβέρνηση της Νικαράγουας αρνήθηκε να δώσει άδεια εισόδου στο Γάλλο γελοιογράφο Ζυλ για να παραστεί σε συνέδριο συγγραφέων στην Μανάγουα, σύμφωνα με τον Σέργκιο Ραμίρεζ, υπεύθυνο διαφήμισης του συνεδρίου.
«Είναι μια αξιοθρήνητη πράξη, χωρίς λογική, και η κυβέρνηση δεν έδωσε καμία αιτιολογία για την άρνησή της να μην δώσει άδεια εισόδου στον Ζυλ», του οποίου το πλήρες όνομα είναι Ζυλιέν Μπερζό, είπε ο Ραμίρεζ.

Το τρίτο συνέδριο συγγραφέων «Centroamerica Cuenta» εγκαινιάστηκε την Τρίτη με ένα αφιέρωμα στο γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, που έχασε βασικούς συνεργάτες του στις 7 Ιανουαρίου από μια φονική επίθεση ισλαμιστών. Ο Ζυλ, πρώην συνεργάτης στο εβδομαδιαίο περιοδικό, σχεδίαζε να φτάσει στην πρωτεύουσα Μανάγουα τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον Ραμίρεζ, η πρεσβεία της Γαλλίας στη Νικαράγουα προσπάθησε ανεπιτυχώς να ζητήσει από τις αρχές να αναθεωρήσουν την απόφασή τους για να μπορέσει ο Ζυλ να παρευρεθεί στο συνέδριο, στο οποίο συμμετέχουν 70 συγγραφείς από την Αμερική και την Ευρώπη.

«Λυπάμαι για την απόφαση της κυβέρνησης να μην τον αφήσει να μπει στη Νικαράγουα», είπε ο Γάλλος πρέσβης Αντουάν Ζολί στο συνέδριο την Τρίτη, εξηγώντας ότι ο Ζυλ ήρθε στην Κεντρική Αμερική για να συμμετάσχει και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Κόστα Ρίκα και το Ελ Σαλβαδόρ.
Πηγή: Το Έθνος
Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να βρούμε κάπου την άποψη της Νικαραγουανής κυβέρνησης για το ζήτημα, που φανταζόμαστε -πως έστω και ανεπίσημα- θα έχει, λογικά, εκφραστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.