Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

To "κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι" και άλλες ιστορίες για δράκους...*

«Χρήσιμοι ηλίθιοι» οι ευρωπαίοι σύμμαχοι του Πούτιν, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εσθονίας


«Χρήσιμοι ηλίθιοι» του Βλαντίμιρ Πούτιν μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι οι χώρες που, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ουγγαρία και η Κύπρος, ζητούν την άρση των κυρώσεων εναντίον της Μόσχας: Τάδε έφη ο πρόεδρος της Εσθονίας Τόμας Χέντρικ Ίλβες σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Times.

Κατά την άποψή του Ιλβες, Ελλάδα, Ιταλία, Ουγγαρία και Κύπρος παραβιάζουν την ενότητα της ΕΕ με τις εκκλήσεις τους για την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Οπως αναδημοσιεύει το Russia Today, ο εσθονός πρόεδρος θεωρεί ότι η άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας δεν θα πρέπει να σχετίζεται μόνο με την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, αλλά και με μια ριζική αλλαγή εκ μέρους του Πούτιν και των πολιτικών του κατευθύνσεων. Οπως είπε χαρακτηριστικά «αυτός μπορεί να σταματήσει να πυροβολεί τους ανθρώπους, αλλά θα βρίσκεται ακόμη εκεί και θα κατέχει τα ουκρανικά εδάφη».
Ο Ίλβες δήλωσε επίσης ότι η «ρωσική επίθεση στον κυβερνοχώρο εναντίον των χωρών της Βαλτικής, πρέπει να απαντηθεί με μια πλήρους κλίμακας στρατιωτική αντίδραση από το ΝΑΤΟ».
«Εάν απενεργοποιηθούν τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ποια είναι η διαφορά από το πυραυλικό χτύπημα; Είναι πολύ δύσκολο να απενεργοποιηθεί μια ολόκληρη χώρα, αλλά όχι αδύνατον. Κι αν αυτό συμβαίνει, γιατί δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί και η εφαρμογή του άρθρου 5;»

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με το άρθρο 5 του Χάρτη του ΝΑΤΟ, η επίθεση σε μία ή περισσότερες χώρες του μπλοκ θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως επίθεση σε ολόκληρο τον οργανισμό και ως εκ τούτου να δικαιολογεί αντίποινα.

«Χρήσιμος ηλίθιος» και ο Τσίπρας, σύμφωνα με τον Guardian 

Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια φρασεολογία περί «Χρήσιμου ηλίθιου» χρησιμοποίησε και σε πρόσφατο άρθρο της ο βρετανικός Guardian, αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα.
[...]
Πηγή: Συγχρονη Ρωσία
*Ο τίτλος δικός μας
Υ.Γ.
Να χαρώ εγώ "εθνική υπερηφάνια" και "κοινή ευρωπαϊκή στέγη", ...Τσιπροκαμένοι απατεώνες!
Και στις πολεμικές κορώνες του ΝΑΤΟ που οι συγκυβερνώντες το έχουν κορώνα στο κεφάλι τους, δεν αναφέρθηκα καν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.