Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

ΕΜΠΟΡΙΟ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ


Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΧΟΝΤΟΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ



Η διοίκηση της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την χθεσινή προσαγωγή των τριών συναδέλφων, οι δύο είναι μέλη της διοίκησης, στο αστυνομικό τμήμα Πυλαίας επειδή έκαναν εξόρμηση με κείμενο του σωματείου για την 24ωρη απεργία της Κυριακής 5 Απρίλη και κείμενο για την καταδικαστική απόφαση κατά του κύριου Νίκου Χόντου.

Η εργοδοσία θεωρεί πως με αυτό τον τρόπο θα σταματήσει την δράση του σωματείου και πως δεν θα το αφήνει να μιλάει με τους εργαζόμενους. Το ίδιο έκανε η εταιρεία πριν από λίγες μέρες και στο κατάστημα της Αθήνας, όταν μέλη του σωματείου της Αθήνας βγήκανε εξόρμηση.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Καλούμε τους εργαζόμενους τόσο της συγκεκριμένης επιχείρησης όσο και τους συναδέλφους του κλάδου να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 5 Απρίλη στις 12.30 Τσιμισκή με Αριστοτέλους.

Καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν απάντηση συσπειρωμένοι στις γραμμές του σωματείου τους, συγκροτώντας την σωματειακή τους επιτροπή.

Ο αγώνας ενάντια στις απαιτήσεις της εργοδοσίας για λειτουργιά των καταστημάτων τις Κυριακές, για ελαστικές μορφές εργασίας, για χαμηλούς μισθούς, είναι αγώνας όλων μας, κανένας δεν 
περισσεύει.

Είμαστε οι πολλοί, έχουμε την δύναμη, μπορούμε να νικήσουμε.
  • Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλο το χρόνο, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση.
  • 8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.
  • Κατάργηση των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων
  • ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο βασικό μισθό 920 ευρώ.
ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ώρα 12:30
στον πεζόδρομο Αριστοτέλους με Τσιμισκή
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ "ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ"

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΧΟΝΤΟΣ

Η διοίκηση του σωματείου μας καταγγέλλει την χθεσινή προσαγωγή των τριών συναδέλφων, μελών του κλαδικού σωματείου της Θεσσαλονίκης.
Η επιχείρηση ΧΟΝΤΟΣ δεν είναι η μόνη που τρομοκρατεί και δεν θέλει οι εργαζόμενοι της να είναι οργανωμένοι στο σωματείο τους και να παλεύουν μέσα από αυτό.
Ούτε οι προσαγωγές, ούτε καμία άλλη μορφή τρομοκρατίας δεν μπορούν να σταματήσουν την δράση των ταξικών σωματείων του εμπορίου.
Δίνουμε την μάχη για την οργάνωση της 24ωρης απεργίας στις 5 Απρίλη.
Καλούμε τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις που καλούν τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Στην Θεσσαλονίκη 12.30 στον πεζόδρομο Τσιμισκή και Αριστοτέλους.

Η διοίκηση
Πηγή: Εμπροϋπάλληλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.