Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

-Ποιός τους γα#@ει τους αριστερούς;

Συμμετέχοντας ή ακούγοντας διάφορες κουβέντες τις τελευταίες ημέρες, τόσο για την «αριστερή πολιτική πίεση» που είναι τάχα δυνατό να ασκηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και για την φύση του κόμματος αυτού σε επίπεδο, όχι ηγεσίας (αυτοί πάνε όπου φυσάει ο άνεμος αποδεδειγμένα) αλλά σε επίπεδο βάσης, σκέφτηκα πως πολύ χρήσιμη θα ήταν μια αναγωγή στις τελευταίες εκλογές που ο παλιός δικομματισμός παρέμεινε σταθερός, αυτές του 2009, και πόσο έχει αλλάξει ο πολιτικός χάρτης της χώρας από τότε. Τα συμπεράσματα που βγαίνουν καταρρίπτουν πολλά ιδεολογήματα που πλασάρονται περίπου ως αυτονόητα στις μέρες μας, και κάποια με εξέπληξαν και εμένα.

Εξηγούν ωστόσο πολλά από τα φαινομενικά «παράδοξα» που έχουμε δει μέχρι τώρα και που έχουμε να δούμε ακόμη.

Ας δούμε το ενδιαφέρον σχετικό πινακάκι που αποδείχνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλώς ένα κόμμα με αστικές θέσεις, αλλά ακριβώς χάρη σε αυτές μετατράπηκε σε ένα κόμμα εξουσίας, κατά βάση συντηρητικών, κεντρώων αρχικά, ψηφοφόρων.

-Τι μπορεί να φοβηθεί πως είναι δυνατό να χάσει από τα "αριστερά" του, λοιπόν;

Ας δούμε πρώτα τι έκοψε από εκεί (ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ) ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για να εκτιναχθεί από το 4,6% του 2009, στο 36,34% του 2015; 


2009
2015
+/-
ΠΑΣΟΚ
43,92%
4,68%
-39,24%
ΝΔ
33,47%
27,81%
-5,66%
ΚΚΕ
7,54%
5,47%
-2,07%
ΛΆΟΣ
5,63%
1,03%
-4,6%
ΣΥΝ
4,6%
36,34%
+31,74%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
0,36%
0,64%
+0,28%

Η απάντηση είναι μόλις(-2,07%+0,28%=) 1,79% συνολικά!!!!!!

Ακόμη λοιπόν και αν υποθέσουμε πως η δεξιά κατρακύλα του θα μπορούσε (πράγμα εντελώς απίθανο φυσικά) να του στοιχίσει έως και το σύνολο των δικών του αριστερών (έστω και οπορτουνιστών) ψηφοφόρων του 2009, η ζημιά θα ήταν σχετικά ασήμαντη, μόλις (1,79%+4,6%=) 6,39% και θα του έμενε ωστόσο, ένα ολοστρόγγυλο σχεδόν τριαντάρι για να αρχίσει να τσιμπάει πλέον από τα δεξιά του.

Και όταν λέμε στα δεξιά του, δεν εννοούμε στο λεγόμενο «κέντρο». Αυτό έχει λεηλατηθεί ήδη, καθώς από το 43,92% του ΠΑΣΟΚ το 2009, έχει ήδη συρρικνωθεί στο 13,19% (ΠΑΣΟΚ+ΚΙΔΗΣΟ+Ποτάμι) του 2015, χάνοντας το 30% που λέγαμε πριν πως θα μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ…

Όταν λέμε δεξιά του, εννοούμε την κανονική ΔΕΞΙΑ (αυτή που «πέθανε» το 1981). Εκεί είναι όλο το ψωμί πλέον, καθώς η δεξιά (και καθαρή ακροδεξιά πλέον) που συγκέντρωνε ένα 39,39% (ΝΔ+ΛΑΟΣ+ΧΑ) το 2009, πήρε ένα διόλου ευκαταφρόνητο 39,87%!!!!! (ΝΔ+ΛΑΟΣ+ΧΑ+ΑΝΕΛ) το 2015, αυξάνοντας κιόλας οριακά τις δυνάμεις της….

Οπότε λογικά σκεπτόμενος ως ένα αστικό κόμμα εξουσίας, ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετεί ως πρώτης προτεραιότητας target group τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της ΝΔ που αλληθωρίζουν προς τα δεξιά τους. Κάθε ψήφος από εκεί εξάλλου μετράει για δύο σε ένα διπολικό-δικομματικό (και λόγω του καλπονοθευτικού εκλογικού νόμου) σύστημα, αφού όχι μόνο τον κερδίζεις εσύ, αλλά και τον χάνει ο βασικός σου αντίπαλος. Οπότε ακόμη και ένα 3% από αυτόν τον κόσμο αν αποσπαστεί θα είναι απείρως πολυτιμότερο από την απώλεια ακόμη και του 6% των αριστερών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ή του του μη έχειν λαμβάνειν από το άλλο 6% περίπου, που έχει παραμείνει στα αριστερά του.

Το πολιτικό στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι λοιπόν η διαγωνισμός με την ΝΔ ως προς τις ακροδεξιές διαρροές της. Οπότε ευεξήγητο και το φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με την άκρα δεξιά[1] από τότε που ανέλαβε την κυβέρνηση, αλλά και η συγκυβέρνση με ένα ακροδεξιό εθνικιστικό κόμμα όπως οι ΑΝΕΛ.

Τα παραπάνω για όσους έχουν αυταπάτες πως μπορεί να ασκηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ οποιαδήποτε «πίεση από τα αριστερά» ή πως μπορεί να «πληρώσει» με κάποιο (εκλογικό-πολιτικό) τρόπο τα (ακρο)δεξιά πλέον τσαλίμια του...

Για αυτό σας λέω:
-Ποιός τους γα#@ει τους αριστερούς;
__________
[1]Βλέπε και:
________
Πηγές:

10 σχόλια:

  1. Σ' ευχαριστώ Φάντομ.

    graf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @graf:
    Για να σου πω την αλήθεια, εγώ απλά σκέφτηκα να φτιάξω το πινακάκι.
    Ξαφνικά οι αριθμοί άρχισαν να εξηγούν τα πάντα από μόνοι τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως είναι φυσικό το ΚΚΕ να έχει γενικά μικρο ποσοστό, αφού και το ποσοστό των πλουσίων (αυτών που έχουν τον πλούτο στα χεριά τους) μικρο είναι, δεν είναι μεγάλο.

    Έτσι διαιρείται η (ανισόρροπη) ισορροπία!

    ΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παπουτσωμενος Γατος8 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:51 μ.μ.

    Καλη δουλεια Φαντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και κάτι εντυπωσιακό που μου διέφυγε.
    Ας σκεφτούμε πως αν στις πρόσφατες εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έπαιρνε ούτε έναν ψήφο από τον σύνολο των ψηφοφόρων ΚΚΕ/ΣΥΝ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ του 2009, πάλι πρώτο κομμα θα έβγαινε.

    Για να καταλάβουμε την σημασία της "αριστερής πίεσης" και σε πρώτο χρόνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν αφοσιώθηκα στην αποψινή ομιλία του Τσίπρα (είχα κι άλλη δουλειά), και δεν θεωρώ, πως "έπιασα" το κεντρικό μήνυμα της ομιλίας του. Θα περιμένω πιο αρμόδιους αναλυτές.
    Ομως από τα λίγα σκόρπια, που πήρε το αυτί μου, σχημάτισα την εντύπωση, πως απευθυνόταν σε ένα αριστερό ακροατήριο, και η κύρια έγνοια του ήταν πως θα το καθησυχάσει, πως ο τΣυριζας παραμένει αριστερός, πως τηρεί τις εξαγγελίες του κλπ.
    Θα μου πείς, τώρα, ποιο αριστερό ακροατήριο είναι αυτό, το 5.47+0.68 %;
    Ηταν αυτή η αντιδικία μας με έναν φίλο τΣυριζάνο χτές βράδι: Η αριστερή σπέκουλα, από τους εν γένει εκπροσώπους της αστικής τάξης, δεν έχει στόχο (..target group, στα γιάπικα...) προφανώς αυτό το έξι-κόμμα-τόσο τοις εκατό.
    Του εξηγούσα ότι αριστερή σπέκουλα θα γινόταν ακόμη κι αν το ~6% ήταν 3% η και 1%, η και 0% όπως περίπου στην Αμερική. Αυτή η σπέκουλα έχει στόχο ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ, σαν δυνητικό ακροατήριο μιας ακόμη και υποθετικής αριστεράς, πόσο μάλλον όταν είναι υπαρκτή, έστω και σαν 5.47 + κάτι τοις %.
    Το "Obamacare" δεν είναι άσχετο με τα γεγονότα στο Φέργκιουσον, τα παλαιότερα, Λος Αντζελες και αλλού, που κάθε τόσο χαλάνε τη μόστρα της "Μεγάλης Κοινωνίας".
    Το "Φάντασμα" πλανιέται πάνω από τις μεγαλουπόλεις του καπιταλιστικού κόσμου. Οι αστοί έχουν πια μεγάλη πείρα και ξέρουν να σβήνουν τις φωτιές πριν καν καλά-καλά ανάψουν.
    Μπορεί να μας σερβίρουν σήμερα αυτό τον αριστερό φιόγκο, κι ό,τι πιάσει, κι όσο αντέξει.
    Νομίζω, όμως, πως το πλαν Β γι αυτούς είναι κάτι σε φασισμό.
    Ο φασισμός είναι το τελευταίο και απόλυτο φάρμακο ενάντια στις αριστερές ανησυχίες του Λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Σεχτάρ ο Τρομερός:
      Σωστή η παρατήρηση πως η πίεση που θέλει να ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στα αριστερά του δεν έχει να κάνει να ψηφοθηρικούς λόγους, όπως αποδείχνουν οι αριθμοί, αλλά με λόγους "προληπτικής καταστολής" μια και τα δύσκολα είναι μπροστά.
      Από την άλλη, το χαρτί του φασισμού παίζεται ήδη, και μάλιστα με αριστερό περιτύλιγμα. Μην ξεχνάμε πως η συκυβέρνηση είναι δύο σε ένα, μεταμοντέρνα σοσιαλδημοκρατία+ακραίος εθνικισμός, πως ο εθνικιστικός λόγος είναι κυρίαρχος και στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανάληψη της κυβέρνησης, και πως "επιτροπές λαϊκής στήριξης της κυβέρνησης" σε ένα αστικό καθεστώς, μόνο στον φασισμό έχουν προηγούμενο στην Ευρώπη.

      Διαγραφή
  7. Την καλημερα μου σε ολους. Ειναι μεγαλη πικρα για τους οπορτουνιστες να φτανουνε στην κυβερνητικη καρεκλα και να τους λειπει ο τιτλος του κομματος. Τοσα χρονια προσπαθησανε για αυτο και αποτυχανε. Ορισμενες φορες οταν το σκεφτομαι απορω πως διαολο την γλιτωσαμε Τα σεβη μου σε ολους ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Νομίζω πως η δυάλυση του Κόμματος είναι που τους ενδιεφέρει και όχι ο τίτλος.
      Εσύ θα θυμάσαι καλύτερα από εμένα πως ο η πλατφόρμα τους το '91 προέβλεπε την δυάλυση του ΚΚΕ εντός του ΣΥΝασπισμού.
      Νομίζω πως εξακολουθούν να είναι στοχοπροσηλωμένοι.

      Διαγραφή
  8. TRASH.Σωστα το λες με μια μικρη λεπτομερεια. Θα κραταγανε τον τιτλο του κομματος ωστε οταν θα πηγαινες να φτιαξεις παλι ΚΚ θα επρε πε να βαλεις και υποκοριστικο σαν σφηνα οποτε θα καπηλευοντουσαν την ιστορια πληρως.Ετσι ακριβως εγινε στην Ρωσια με το ΚΚΡΟ στην Ιταλια Γαλλια Ισπανια. Σημασια εχει οτι μετα την καταστροφη των ανατροπων μπορεσαμε να αλλαξουμε το προγραμμα το 1996. Και ολα τα χρωσταμε στον Ζαχαριαδη και στον ΔΣΕ οπως επισης και στο οτι το 1964 ξηλωσανε τον Χρουτσωφ για δικους τους λογους οι Σοβιετικοι οποτε τα λουλουδια εδω σηκωθηκανε και φυγανε το 1968. Μοιαζει περιπου με θαυμα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.