Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Σόιμπλε: «Η ελληνική κυβέρνηση θα δυσκολευτεί να εξηγήσει τη συμφωνία στους ψηφοφόρους της»

Ικανοποιημένος για την επέκταση του προγράμματος που αφορά την Ελλάδα, εμφανίστηκε ο Βολφανγκ Σόιμπλε, ωστόσο παρέμεινε κάθετος στους όρους και σκληρός απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα.

«Η ελληνική κυβέρνηση θα έχει ούτως ή άλλως δυσκολίες να εξηγήσει πράγματα στους ψηφοφόρους της, εμείς δεν θέλουμε να της προσθέσουμε και άλλες» αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο γερμανός υπουργός σε ερώτηση δημοσιογράφων μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, εμφανώς ικανοποιημένος από το αποτέλεσμά του, το οποίο εκτιμά ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις που έθεσε ο ίδιος και το Βερολίνο.

Επανέλαβε, πάντως, ότι είχε επικοινωνήσει προεκλογικά με τον Αλέξη Τσίπρα και του είχε πει ότι εάν θέλει να δώσει τότε πολλές υποσχέσεις, καλύτερο θα ήταν να εύχεται να μην εκλεγεί, γιατί δεν θα μπορέσει να τις εκπληρώσει.

Στην εισαγωγή του, ωστόσο, ο Σόιμπλε ήταν απολύτως ξεκάθαρος αφού τόνισε ότι θα πάει στη γερμανική Βουλή για να ζητήσει επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος (MFAFA) και τίποτε άλλο, που συμπεριλαμβάνει και το Μνημόνιο (Memorandum of Understanding). (σ.σ. προσέξτε που βρίσκεται το κόμα...)

Επίσης, τόνισε ότι η αξιολόγηση «θα γίνει με τους τρεις θεσμούς που ονομάζονταν προηγουμένως «τρόικα», ενώ αποσαφήνισε ότι δεν θα εκταμιευτεί κανένα ποσό εάν δεν υπάρξει «επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος».
Πηγή: Τα Νέα
Βλέπε ακόμη:
Και κατόπιν τούτων, σκάστε με την ησυχία σας στα γέλια (ή πλαντάξτε στο κλάμα, ό,τι βρείτε πιο ταιριαστό), με το παρακάτω:
 "...Ο Παν. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίζει ολόθερμα την πρόταση νόμου του ΚΚΕ όχι κατ’ οικονομία ή κατά παραχώρηση και συμβατικά αλλά γιατί η ακύρωση των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων, μαζί με την απόρριψη χρηματοδοτήσεων με ληστρικούς, επαχθείς, αποικιακούς και μνημονιακούς όρους, συνιστούν εξ αρχής την καρδιά της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και τα πρώτα μεγάλα και αναντικατάστατα βήματα για την εφαρμογή από μια κυβέρνηση της συμπαραταγμένης Αριστεράς, που θα στηρίζεται στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, ενός προγράμματος προοδευτικών μετασχηματισμών με σοσιαλιστικό ορίζοντα...."

4 σχόλια:

  1. Για πόσο θα πουλάει τρέλα ο Μπαναγιώτης άραγε;

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1.21 Αυτη ειναι η δουλεια του και θα συνεχισει να το κανει μεχρι τελος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Βόλφγκανγκ χαμογελούσε υπέροχα (και ήξερε γιατί...)
    gdmn1973
    ΥΓ: Με άσπρα δόντια, κάααατασπρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @gdmn1973:
      Ο Βόλφγκανγκ ήξερε γιατί χαμογελούσε. Οι άλλοι ήξεραν γιατί πανιγύριζαν;

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.