Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Και οι New York Times ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ!

Αναβολή της αποπληρωμής των δόσεων του χρέους για το 2015 ζητούν από την τρόικα οι New York Times, σε κύριο άρθρο της με τίτλο «Μία κουρασμένη Ελλάδα εξετάζει τις επιλογές της».

Η αμερικανική εφημερίδα εξαπολύει νέα επίθεση στις πολιτικές λιτότητας των δανειστών, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έμεινε με χρέος μεγαλύτερο από ό,τι θα ήλπιζε ποτέ να αποπληρώσει.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνουν οι New York Times στο ανθρώπινο κόστος της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, μιλώντας για πείνα, αυτοκτονίες και ανεργία, που έχουν αυξηθεί απότομα χάρη στις χρόνιες άστοχες πολιτικές λιτότητας.

«Δεν είναι καθόλου συγκλονιστικό το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι είναι πιθανόν να δώσουν τον έλεγχο του Κοινοβουλίου στο αριστερό πολιτικό κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές που θα γίνουν αργότερα αυτό το μήνα», αναφέρει το άρθρο.

«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη είναι ένα αναπάντητο ερώτημα. Το κόμμα και ο χαρισματικός ηγέτης του, Αλέξης Τσίπρας, έχουν υποσχεθεί να επαναδιαπραγματευτούν το δημόσιο χρέος, να μειώσουν τους φόρους, να αντιστρέψουν τις περικοπές των συντάξεων και να αυξήσουν τις δαπάνες για δημόσιες τις υπηρεσίες. Αλλά για να επιτευχθεί αυτή η φιλόδοξη ατζέντα, ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να πείσει τους ηγέτες της λεγόμενης τρόικα – η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο – για την ελάφρυνση των όρων του χρέους της χώρας», επισημαίνουν οι New York Times.

 Η εφημερίδα παραθέτει τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος έχει δηλώσει ότι οι εκλογές δεν θα αλλάξουν τίποτα για τις συμφωνίες που έχει υπογράψει η Ελλάδα.

«Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι ο Σόιμπλε, ο οποίος υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της λιτότητας στην Ευρώπη, παίρνει μια τέτοια απολυταρχική θέση πριν από τις εκλογές, ίσως σε μια προσπάθεια να πείσει τους Έλληνες να μην ψηφίσουν το ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά η επιμονή για το σφοδρό βομβαρδισμό της Ελλάδας δεν κάνει τίποτα για να βοηθήσει ώστε η χώρα να πραγματοποιήσει πιο γρήγορα τις μεταρρυθμίσεις.

Οι ηγέτες της Τρόικα πρέπει να λάβουν μια πιο πραγματιστική προσέγγιση – για παράδειγμα με την αναβολή αποπληρωμής των δόσεων του χρέους που λήγουν τον επόμενο χρόνο», σημειώνει το άρθρο.

«Σε θετικό πρόσημο, οι ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν δηλώσει ότι θέλουν να κρατήσουν την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ. Η αποχώρηση από τη νομισματική ένωση θα είναι ιδιαίτερα καταστρεπτική για την αδύναμη οικονομία της χώρας.

Και ενώ οι επενδυτές δεν φαίνονται τόσο ανήσυχοι για το τι μπορεί να σημαίνει μια ελληνική έξοδος από το ευρώ για άλλες χώρες όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία, όπως ήταν πριν από λίγα χρόνια, στην πραγματικότητα έχουν κάποιες ανησυχίες», τονίζουν οι NYT.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι πολιτικές λιτότητας, όπως η μείωση των δαπανών και η αύξηση των φόρων, που ζήτησε η Τρόικα σε αντάλλαγμα για την βοήθεια προς την Ελλάδα και άλλες προβληματικές χώρες της ευρωζώνης έχουν παρατείνει και έχουν εμβαθύνει την οικονομική τους κατάρρευση.

Ένα άλλο σημαντικό μειονέκτημα στην προσέγγιση της Τρόικα ήταν ότι έμεινε η Ελλάδα με πολύ περισσότερο χρέος από ό,τι η χώρα θα μπορούσε ποτέ να ελπίζει να αποπληρώσει, κάτι που ακόμη και το ΔΝΤ αναγνώρισε την περασμένη χρονιά.

Είτε ή όχι ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει την πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή των Ελλήνων, είναι σαφές ότι οι ψηφοφόροι, που έχουν επηρεαστεί (αρνητικά) από την ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική, φωνάζουν για αλλαγή», καταλήγει το άρθρο.
Πηγή: Nooz

18 σχόλια:

  1. Ναι ναι ετσι ειναι, ολο το κεφαλαιο στην ελλαδα στηριζει Συριζα, αφου ετσι θελει ο αρθογραφος. Και απο οτι βλεπω σαν δηθεν αριστερος, οτι σερβιρει η αμερικανοφυλλαδα το πιστευεις. Για κοιτα κατι "συντροφους"! Ολοι μας αγαπουν ετσι;

    http://zoornalistas.blogspot.gr/2015/01/media.html?m=1

    Λοιπον, μαγκες, καμια συνεργασια, καμια συμμαχια δεν εχει με το ζορι. Εκτος βουλης και διαλυση σας αξιζει, που μια ζωη δεξια αβανταρετε.Λιγο ντροπη πια ρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Σ.:
      Επί του παρόντος έχουν δηλώσει στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Ντράγκι και τον Κουρτ Μάγιερ μέχρι την Αγγελοπούλου και τον ΣΕΒ, να μην μιλήσουμε για τον Κουρή και τον Τράγκα...
      Τα παραπάνω προέρχονται από ΣΥΡΙΖΑίικα μέσα που το καυχιούνται κιόλας, αν θες επανέρχομαι και με λινκ.

      "μια ζωη δεξια αβανταρετε."
      Ουστ βρωμοΠάσοκο που έχεις το θράσος να μας μιλήσεις κιόλας!
      Καλά είπες, λίγο ντροπή ρε!

      Διαγραφή
    2. @Σ.:
      Και αφού είσαι και θρασίμι και θες να μιλήσουμε και για ΜΜΕ και συμφέροντα:
      -http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/12/blog-post_44.html
      -http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/12/44.html
      -http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/11/h-o.html
      -http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/10/blog-post_64.html
      -http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/10/blog-post_20.html
      -http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/10/blog-post_94.html
      -http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/10/blog-post_1.html
      -http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/06/oups-fail-again.html
      -http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/05/blog-post_4045.html
      -Επώνυμοι στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ:
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/05/blog-post_6.html
      -Και ο ....Πάσχος υπέρ ΣΥΡΙΖΑ;!
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/05/blog-post_2062.html
      -Αριστερά "διαπιστευτήρια" στο "αφεντικό" ειδήσεων του Mega
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/12/mega.html
      -Άρης Δαβαράκης, από την Φρ(ειδερ)ίκη στον ΣΥΡΙΖΑ ένα τσιγάρο δρόμος...
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/09/blog-post_4793.html
      -Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στο "Πρώτο Θέμα"
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/04/blog-post_23.html
      -Επίσκεψη Τσίπρα σε Μπόμπολα:
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/04/blog-post_11.html#more
      Επίσκεψη Τσίπρα στα γραφεία του Συγκροτήματος Αλαφούζου
      http://fadomduck2.blogspot.gr/search/label/%CE%A3%CE%A5%CE%9D%2F%CE%A3%CE%A5%CE%A1%CE%99%CE%96%CE%91?updated-max=2013-04-01T11:02:00%2B03:00&max-results=20&start=240&by-date=false

      Φτάνουν αυτά, ή θέλεις και άλλα ΠΑΣΟΚοσπορά που μοίραζες υπουργεία με τους ακροδεξιούς του Καμένου και θα μας μιλήσεις και για "δεξιά";
      Αιδώς Αργείοι!


      Διαγραφή
    3. Στη τελευταία του παράγραφο ο τύπος βάζει το βασικό στόχο το δικό τους και του συστήματος συνολικά: "Εκτος βουλης και διαλυση σας αξιζει,".
      Μπορεί να κάνουν τα παζάρια τους και τα αλισβερίσια για τις καρέκλες αλλά τα μάτια τους είναι πάντα στραμμένα στο ΚΚΕ, όσο δυνατό ή αδύναμο είναι.

      Διαγραφή
    4. @Σ.:
      Υ.Γ.
      "Σύντροφο" να πεις την Γιάννα-Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, ορφανό του Λαλιώτη....

      Διαγραφή
    5. Κάποιες σημειώσεις:

      1 Από πότε κρίνεται πολιτικά ένα ολόκληρο κόμμα, ανάλογα με τις συναντήσεις του, με το ποιος γράφει στην Αυγή ή με την επίσκεψη στον χώρο των καπιταλιστών; Υπάρχει κάποιος κανόνας που λέει ότι η πολιτική καθορίζεται από τις συναντήσεις που κάνεις;

      2 Οι περισσότερες συναντήσεις με τους ολιγάρχες έγιναν από δική τους πρωτοβουλία, ακριβώς επειδή βλέπουν την δυναμική του Συριζα. Σίγουρα οι Μπομπολοψυχαριδες θέλουν να κάνουν αναγνωριστικές κινήσεις και να εκμαιεύσουν τις θέσεις της πολιτικής του Συριζα, αλλά το ότι οι συναντήσεις αυτές γίνονται για να πάρει γραμμή ο Συριζα από τους ολιγάρχες, είναι εξωπραγματικό για να μην πω κακοπροαίρετο.

      3 Η πολιτική δεν είναι μονοκόμματη, θέλει επιδεξιότητα και ελιγμούς. Η χρησιμοποίηση του κυρ Φώτη και των ψευτοαριστερών του στο να πέσει η κυβέρνηση και μετά να τον κόψουμε από την κοινή κάθοδο στις κάλπες, είναι εξαιρετικό δείγμα πολιτικής, που πάνω από όλα ευεργετεί το λαό. Θυμάστε πόσοι μας βρίζανε για την Δημαρ και τώρα διαπιστώνουν ότι απλά την χρησιμοποιήσαμε. Ας κρατάνε μια πισινή και αυτοί που μας ψέγουν για δήθεν συμπόρευση με καπιταλιστές, μπορεί να εκτεθούν.

      4 Να αντιστρέψουμε την συζήτηση: Το ΚΚΕ τι θέλει δηλαδή; Θέλει ένα κόμμα απομονωμένο, να μην συναντιέται με κανέναν, να μην ταξιδεύει στο εξωτερικό, να μην αφήνει κανέναν να γράφει την γνώμη του στην εφημερίδα, μην τυχών και κολλήσει καπιταλισμό. Θέλει καθαρότητα στα μέλη, αλλά με καθαρότητα δεν μπορεί να μιλάς για άνοιγμα στην κοινωνία και για πλειοψηφικό ρεύμα, δυστυχώς. Άσε που η ιδεολογική καθαρότητα παραπέμπει σε άλλο κόμμα… πιο μαύρο.

      5 Είμαι από αυτούς που ζητούν πνεύμα συνεργασίας σε ένα πλατύ μέτωπο της αριστεράς. Να ξέρετε όμως ότι η πολιτική των συνεργασιών έρχεται από τα πάνω. Η πλειοψηφία των μελών του Συριζα δεν θέλει καμία συνεργασία με ΚΚΕ και δυστυχώς, με τέτοιες αναρτήσεις που προπαγανδίσουν κατά του Συριζα, κάνουν δίκη προθέσεων και άρα υποβοηθούν αντικειμενικά τους Σαμαροβενιζελους, δεν βοηθάνε καθόλου να αντιστραφεί το κλίμα υπέρ των συμμαχιών. Αν θέλετε συνεχίστε έτσι, αλλά μην απορείτε μετά γιατί κάποιοι ξεσπούν κατά της πολιτικής απομόνωσης που αποφάσισε η ηγεσία του ΚΚΕ.

      Διαγραφή
    6. 1) Ένα κόμμα σαφέστατα και κρίνεται στο σε ποιούς δίνει τον λόγο στα κομματικά του έντυπα και από το περιεχόμενο τους. Κατά κύριο λόγο κρίνεται από εκεί. Αυτό έλειψε δα, να κρίνονταν από αυτά που θα έλεγαν για αυτό οι άσχετοι και όχι ο πολιτικός λόγος του ίδιου του υπό κρίση κόμματος. Αυτό θα ήταν πολιτικά ανέντιμο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ...
      2)Όταν ο Τσίπρας παίρνει σβάρνα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τα γραφεία των μεγαλοκαναλαρχών (αυτός πήγε εκεί) πρέπει να απευθήνεσαι σε ζουάβους για να λες πως αυτό δεν έγινε με δική του πρωτοβουλία, πράγμα που εξάλλου επιβεβαιώνεται (το ποιός πήρε την πρωτοβουλία)και από το ρεπορτάζ (που δεν διάβασες). Και όταν έχει συμβεί αυτό πάει πολύ να λες πως σε καταδιώκουν (αυτοί που τους γλύφεις ανερυθρίαστα) και από επάνω...
      3)Το γεγονός πως φερθήκατε ως κοινοί απατεώνες στους μέχρι πρόπερσι συντρόφους σας της ΔΗΜΑΡ, το μόνο που αποδείχνει είναι αυτό. Πως είστε δηλαδή απατεώνες. Όσο για το "ψευτοαριστεροί" το οποίο τους καταλογίζεις, δεν θυμάμαι τις διαφορές που έχει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ από της ΔΗΜΑΡ (σχεδόν φωτοκόπια είναι), και πάει πολύ να λες "ψευτοαριστερό" τον Κουβέλη που είναι στέλεχος της ανανεωτικής αριστεράς από το 1974 και έχεις στο κόμμα σου την Τζακρή και τον Βουδούρη που έχουν ψηφίσει από τριά μνημόνια ο καθένας ή τον Μητρόπουλο που έχει θητεύσει σε όλες τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ από την μεταπολίτευση μέχρι πρόπερσι...
      Και ποιός είναι ο ορισμός του "αριστερού" τελικά, να δούμε αν τα πιάνει τα στάνταρ και ο Τσίπρας...
      Γιατί πάει πολύ να εκδίδετε οι ανερμάτιστοι αμερικανοτσολιάδες ευρωλάγνοι και πιστοποιητικά "αριστεροφροσύνης"...
      4)Μάλιστα, ή θα είσαι λακές των φονιάδων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ή απομονωμένος δηλαδή; Και η δεξιά αυτό δεν λέει τόσα χρόνια; Ποιά η διαφορά σας;
      Και φυσικά και είναι λογικό να αρθρογραφούν στα έντυπα σου οι ιδεολικοί-πολιτικοί σου σύμμαχοι, όπως η Λάτση, η Κλίντον κλπ. Κομματικό έντυπο είναι η Αυγή και ξέρει πολύ καλά ποιές απόψεις φιλοξενεί. Της Λάτση και της Κλίντον χωράνε. Του Μαΐλη όχι. Οπότε κρίνουμε και καταγράφουμε. Πες μου τον σύμμαχο σου να σου πω ποιός είσαι...
      Για τα περί «μαύρου» δεν περιμένω τσίπα από τύπους που μοίραζαν υπουργεία με τους ακροδεξιούς του Καμένου (http://www.enikos.gr/politics/132861,SYRIZA-Anexarthtoi:_Eixan_moirasei_mexri.html), έβαζαν υποψήφιους φαν του Κασιδιάρη (http://redflyplanet.blogspot.com/2014/02/fan.html) , παζάρευαν ψηφαλάκια με την ΧΑ (http://www.protothema.gr/ekloges-2014/arthro/381088/rena-dourou-opoios-tsouvaliazei-tous-psifoforous-uiothetei-ti-fasistiki-logiki/) , και ανταπέδιδαν την εξυπηρέτηση άμα την ανάληψη των καθηκόντων τους (http://www.902.gr/eidisi/politiki/51585/laiki-syspeirosi-perifereias-attikis-kataggellei-ti-stasi-tis-r-doyroy-gia)
      Οι αλητείες περί ταύτισης φασισμού-κομμουνισμού, εδώ κομμένες φασίστες!
      Μου το παίζεις και «αριστερός»...

      Κανείς πότε από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε καμμία συνεργασία με το ΚΚΕ, διαφορετικά δεν θα του είχαν προκαλέσει δύο διαπσπάσεις. Την διάλυση του επιδιώκουν μεθοδικά από το 1968 μέχρι και σήμερα. Τα περί ενότητας ήταν ένα παπατζιλίκι που επιστρατεύθηκε όσο το ΚΚΕ είχε διπλάσια εκλογικά ποσοστά από τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ανοίξει μια γέφυρα μετακίνησης ψηφοφόρων, η οποία πρέπει πλεόν να κλείσει μια και η κίνηση αναμένεται αντίστροφη πλέον (ότι ήταν να πάρει από το ΚΚΕ το πήρε). Οπότε είναι λογικό η ενωτική παπάτζα να εγκαταλειφθεί.

      Και για το τέλος δύο ερωτήσεις:
      -Εσύ δηλαδή που τόσα χρόνια έκανες κριτική στο ΠΑΣΟΚ βοήθαγες «αντικειμενικά» την «δεξιά»; Ή μήπως δεν έκανες γιατί απλά είσουν ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια και ΠΑΣΟΚ τελικά παραμένεις;
      -Δηλαδή υποστηρίζεις πως κάποιος που θα ασπαστεί την κριτική του ΚΚΕ πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα καθαρόαιμο αστικό κόμμα, θα στραφεί στην ΝΔ;
      Σε νοητικά στερημένους απευθήνεσαι;

      Διαγραφή
    7. Υ.Γ.
      Ένα (αρ.1) επιχείρημα θέλω βρε μπαγάσηδες που δεν το έχει χρησιμοποιήσει ήδη το ΠΑΣΟΚ εναντίον (και) του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.
      Ένα ρε, ένα...

      Διαγραφή
    8. Στο "επιχείρημα" του Συριζαίου για τον Κουβέλη ξεδιπλώνεται η θέση του Σύριζα απέναντι στο λαϊκό παράγοντα. Εξηγούμαι: Ο Σύριζα θα μπορούσε εξαρχής να ρίξει χυλόπιτα στον Κουβέλη, δεν το κάνει όμως γιατί το επίπεδο του κοσμάκη είναι χαμηλό και δεν θα το καταλάβει. Κάνει λοιπόν έναν πολιτικό ελιγμό (κωλοτούμπα), ο λαός θαμπώνεται και χειροκροτεί το Συριζα. Συμπεράσματα: 1) Ο λαός είναι κουτός και πρέπει να του συμπεριφερόμαστε ανάλογα. 2) Ο λαός είναι κουτός και εγώ δεν κάνω τίποτα για να τον ανεβάσω επίπεδο γιατί 3) Δεν τον αφορά έτσι κι αλλιώς η πολιτική μου πρόταση, δεν τον χρειάζομαι για να την υλοποιήσω. Τρας, τέτοια διαμάντια "νηφάλιας κριτικής" δεν πρέπει να τα αποθαρρύνεις να γράφουν. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμα.
      Πάνος

      Διαγραφή
    9. @Πάνος:
      Τα "επιχειρήματα" του ΠΑΣΟΚου είναι copy-paste από άρθρο του Καρτερού στην Αυγή (http://www.avgi.gr/article/5187377/kuriaki-tou-fobou) που κατά τα άλλα δεν δίνει "γραμμή", και στα οποία απαντάει με διαφορετικό τρόπο και ο Τάκης Βαρελάς στο 902 (http://902.gr/eidisi/apopseis-sholia/58489/den-einai-ifigeneia-i-aristera-gia-na-tin-kanei-thysia-o-syriza)

      Διαγραφή
    10. Γνωστή η ρητορική που χρησιμοποιείς, αλλά δεν απαντάει ουσιαστικά σε κανένα ερώτημα.

      Το να παίρνεις πρωτοβουλίες, να βγαίνεις στο κόσμο, να συμμετάσχεις στις πολιτικές ζυμώσεις και να ανοίγεις δρόμους για συνεργασίες, αποδεικνύει ότι ο Συριζα εξελίσσεται, προσπαθεί να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του σήμερα. Και οι ρεαλιστικές ανάγκες του σήμερα υποδεικνύουν ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί να ηγηθεί εάν δεν κάνει συνεργασίες, ξεχάστε τα 40-50% του δικομματισμού. Δεν ξέρω εάν είναι καλο η κακό αυτό, απλά ξέρω τι απαιτούν οι συνθήκες.

      Επίσης, οι απαιτήσεις του σήμερα ζητούν συνεργασίες και συνομιλίες με χώρες του κόσμου. Μου λες να βγούμε από ευρώ, από ΝΑΤΟ, από ΟΗΕ και δεν ξέρω εγώ τι άλλο.Μαζί σου. Από κει και πέρα όμως τι; Με ποιον συνομιλητή θα κάτσεις να διαπραγματευτείς το οτιδήποτε; Να ήμασταν σ δεκαετία του όπου υπήρχε η ΕΣΣΔ, το καταλαβαίνω μια τέτοια κίνηση και την επικροτώ. Αλλά σήμερα ποιο είναι το επόμενο βήμα; Υπάρχει κάποιο έξυπνο μυστικό σχέδιο, που δεν το ξέρω και μας το κρύβετε; Παρόλο που δε μ’αρέσει, στο λέω ωμά: ΝΑΙ,με αυτούς τους γεωπολιτικούς συσχετισμούς χωρίς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ΘΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΕΙΣ. Μην παραμυθιάζουμε τον λαό, οδηγώντας τον σε καταστροφικές αποφάσεις.

      Όσο για τις προσκλήσεις καπιταλιστών στον Συριζα είναι γεγονός και αυτό το γεγονός αποδεικνύει ότι το σάπιο σύστημα προσπαθεί να αναγνωρίσει τον εχθρό του, κυρίως από φόβο μη χάσει τα κεκτημένα. Επίσης όπως λες έγιναν και επισκέψεις του Αλέξη στους μεγαλοεκδότες. Και λοιπόν; τι σημαίνει αυτό; Πάρε το τελευταίο πρωτοσέλιδο της φυλλάδας του Αναστασιάδη. Σου φαίνεται για φίλο-Συριζα ; Γιατί επιμένεις ότι μια επίσκεψη σημαίνει και αλλαγή πολίτικης ατζέντας;

      Για τον μπάρμπα Φώτη, δεν έχω τίποτα να προσθέσω. Τον χρησιμοποιήσαμε για να γλυτώσει ο λαός από τον Σαμαρα, Αδωνη, τον Βοριδη και την χουντοπαρεα του. Κάποιος Μεγάλος είχε πει «Θα συμμαχήσουμε ακόμα και με το διάβολο, για να σώσουμε ό, τι πρέπει». Λοιπόν όχι μόνο συμμαχήσαμε, αλλά μετά την χρησιμοποίηση του , ο διαβολάκος πήρε κλωτσιά για τα αζήτητα. Άμα σε έπιασε τωρα πόνος για τους «ψευτοαριστερους της ευθύνης», τότε πρόβλημα σου. Εγώ πάντως το περίμενα και το χάρηκα.

      Ακούω επισης συνέχεια και το δήθεν επιχείρημα για πασόκους στο Συριζα, για Ανελ στο Συριζα , για δεξιους στο Συριζα κτλ. Όταν ένα κόμμα θέλει να μεγαλώσει, να γίνει κινητήρια δύναμη του λαου, έχει δικαίωμα να κόβει κόσμο με βάση τι ψήφιζε ο καθένας πιο πριν; Η΄ μήπως υπονοείς ότι η γραμμή του κόμματος θα υποδεικνύεται από τον Βουδούρη ή την Τζακρη; Αλλα είπαμε, το ΚΚΕ θα βρει καθαρούς ιδεολογικά ψηφοφόρους, που δεν μαγάρισαν ποτέ τα χέρια τους ψηφίζοντας άλλο κόμμα. (Άρα να φανταστώ ότι άμα απογοητευτώ από τον Συριζα, να μην σκεφτώ καν να ψηφίσω ΚΚΕ στις επόμενες εκλογές, ε; Σε νεα απεργία τουλάχιστον μπορώ να έρθω η θεωρούμαι μαζί με φίλους της Ανταρσυα μιάσματα για την ηγεσία του ΚΚΕ;)

      Έγραψα και πριν: είμαι μειοψηφία στο Συριζα που επιμένω στη δημιουργία μετώπου και κυβέρνηση της Αριστεράς. Πες από οικογενειακή παράδοση, πες από πείσμα, το σφυροδρέπανο πάντα ήταν καλοδεχούμενο σπίτι μας. Αν όμως κάθε κουβέντα με κουκουέδες θα πρέπει να συνοδεύεται από εις βάρους μου χαρακτηρισμούς όπως "οπορτούνια, απατεώνες και ηλίθιους", τότε μάλλον θα αναγκαστώ να αλλάξω στάση. Να μαλώνω με συντρόφους του Συριζα επειδή θέλω συνεργασία, το αντέχω, να μαλώνω όμως και με κουκουέδες για το ίδιο λόγο, πάει πολύ.

      Διαγραφή
    11. @katalana:
      Το ποιός δεν απάντησε σε τίποτε είναι εδώ, και είναι γραπτό.
      Η δευτερολογία σου απλά επιβεβαιώνει τα όσα σας καταλόγησα προηγουμένως.
      Τα καραγκιοζιλίκια περί "εχθρών του καπιταλισμού" να τα αφήσεις για τους δοιανοητικά ανάπηρους. "Ανήκουμε στην ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ" λέει ο αρχηγός σου που αποκαλεί "εθνικούς ευεργέτες" τους εφοπλιστές.
      Και θα σε παρακαλέσω να μην με αναγκάσεις να επαναλάβω τα αυτονόητα όπως το πόσα εκατομύρια χάρισε η Δούρου στους καπιταλιστές με το καλημέρα...

      Παρακάτω. Κανείς δεν κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί τον ψήφισαν πρώην ΠΑΣΟΚοι. Αυτό (το να ήταν δηλαδή πρώην) θα ήταν μια ευτιχέστατη κατάσταση. Το πρόβλημα είναι πως η ενθυλάκωση στελεχών του ΠΑΣΟΚ και η συνακόλουθη μετάλλαξη του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ από οπορτουνιστικό σε καθαρόαιμο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.
      Δεν πήγε το βουνό στον Μωάμεθ (οι Πασόκοι στον ΣΥΡΙΖΑ), αλλά ο Μωάμεθ στο βουνό (έγινε ο ΣΥΡΙΖΑ κακή κόπια του ΠΑΣΟΚ για να πάνε μαζί του).
      -Μπα θα κάνεις και απεργίες πουλί μου με την αριστερή κυβέρνηση; Γιατί;
      -Και δεν θα είσαι νεροκουβαλητής της δεξιάς τότε;
      -Ο μόνος "μεγάλος" που έχει πει πως «Θα συμμαχήσουμε ακόμα και με το διάβολο, για να σώσουμε ό, τι πρέπει» είναι ένας αρθρογράφος της Αυγής που παράφρασε μια επιστολή του Μαρξ η οποία καταλήγει "αρκεί να μπορέσουμε να κοροϊδέψουμε εμείς τον διάβολο και να μην το κάνει αυτός...". Δηλαδή δεν θα συμμαχίσουμε με τον διάβολο ποτέ έλεγε ο χωρίς εισαγωγικά μεγάλος, και ξαναμπαίνει το ερώτημα:
      Αμόρφωτοι ή απατεώνες αυτοί που βάζουν λόγια στο στόμα του;
      Τον "μπάρμπα Φώτη" θα έπρεπε να σέβεσαι περισσότερο. ¨Ηταν στο εσωτερικό, στην ΕΑΡ και στον ΣΥΝ όταν οι μισοί σύντροφοι ήταν στο ΠΑΣΟΚ του Σημίτη και του Γιωργάκη. Ο τρόπος που μιλάς για τα αδέρφια σου της ΔΗΜΑΡ (που τους παρακαλάγατε να μην φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ) προδίδει την πλήρη έλειψη ήθους των νεοαυριανιστών του Τσιπρέικου. Ξαναλέω βεβαίως πως όλα αυτά μάλλον σου είναι αδιάφορα γιατί είσαι ΠΑΣΟΚ, οπότε τι σε νοιάζει εσένα η ιστορία του Κουβέλη στην ανανεωτική αριστερά;
      Και ως υστερόγραφο, είσαι ανέκδοτο:
      Η Αυγή έχει δύο πρωτοσέλιδα για αυτοδυναμία (το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ) και μιλάς για "συνεργασίες".
      -Ούτε μεταξύ σας δεν συνενοήστε βρε απατεώνες;

      Όσο για τις "συνεργασίες" τις έχετε έτοιμες. Αγγελοπούλου, Αλαφούζος, Μπόμπολας, Μελισσανίδης, ΑΝΕΛ (με ολίγην από ΧΑ), ΠΑΣΟΚάρα, εσχάτως ΝΔ και βλέπουμε...

      Προσωπικά αδημονώ να κυβερνήσετε για να κοπεί και το παραμύθι.
      Το μόνο πρόβλημα είναι πως θα λερώσετε ανεπανόρθωτα τον όρο "αριστερά".
      Και καλύτερα να υπάρχει ένα καθαρό και δυνατό ΚΚΕ όταν θα έρθει (λείαν συντόμως) αυτή η ώρα, παρά η μοναδική αντιπολίτευση να είναι η ΧΑ που θα κραυγάζει πως "τους είδαμε και τους αριστερούς".
      Ή μήπως από εκεί δεν έχετε πρόβλημα;
      Υ.Γ.
      ΕΕ σημαίνει συνθήκη του Μάαστριχτ(που την ψηφίσατε -όλοι- χειροπόδαρα), η οποία με την σειρά της σημαίνει όλα τα μέτρα που πάρθηκαν με το "μνημόνιο".
      -Ποιόν κοροϊδεύετε λωποδύτες πως μπορεί ο λαός να ζήσει ανθρώπινα εντός της ΕΕ;

      Διαγραφή
    12. @katalana:
      Υ.Γ.2
      Κυριακή κόντή γιορτή.
      Σε 1-2 μήνες θα είστε κυβέρνηση.
      Ότι καλό κάνετε για το λαό είν αι δεδομένο πως θα το στηρίξουμε.
      Για ότι κακό του κάνετε (που οι δεσμεύσεις σας αυτό λένε) πάλι, θα είμαστε εκεί για να τον προστατέψουμε και για να μην δικαιώσουμε και τους φασίστες που θα λένε "τους είδαμε και τους αριστερούς".
      Κάντε εσείς τα καλά και εδώ είμαστε...

      Διαγραφή
    13. Αυτά δεν τα λέω εγώ, ο Κουτσούμπας τα είπε....

      Διαγραφή
    14. Όντως μας αξίζει για αυτό http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/10/blog-post_37.html (φυλάκιση πρών βουλευτή και νυν συνδικαλίστριας για επαναπρόσληψη απολυμένων συναδέλφων), αυτό:http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/02/35.html(δίκη συνδικαλιστών μας για διαμαρτυρία), αυτό:http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/06/blog-post_19.html(συμμετοχή σε μεγάλους αγώνες εργαζομένων και εργατών), αυτό: http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/11/2-22-1.html(έργα και ημέρες του Δημάρχου μας στην Πάτρα), αυτό:http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/11/2-22-2.html (έργα και ημέρες του Δημάρχου μας στην Πάτρα και της Περιφεριάρχη σας),αυτό:http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/04/blog-post_6364.html(απομόνωση της ναζιστικής Χρυσής Αυγης), και για αυτό:http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/11/blog-post_30.html (απειή φυλάκισης του Δημάρχου μας στην Πάτρα λόγω φιλολαικού έργου) εσείς που σας αξίζει πάνω από το 50% των ψήφων που ήσασταν εμείς ήμασταν στους αγώνες( εργατικούς, αντιφασιστικούς και μέσα από την αντιλαική τοπική διοίκηση,φυλάκιση μελών στελεχών και συνδικαλιστών μας για συμμετοχή στους αγώνες, εσείς έχετε να επιδείξετε κάτι από τα παραπάνω by the way;) εσείς που ήσασταν; Λοιπόν ήσασταν εδώ:http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/10/blog-post_56.html (Σαμποτάζ κινητοποίησης που σκοπό είχε να βγάλει το λαό στους δρόμους), εδώ:http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/11/blog-post_0.html (πούλημα του αγώνα τον κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στο Χρυσό-ξεχαστηκαν οι προεκλογικές κορώνες), http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/05/blog-post_4045.html (εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων-λέγε με Μελισανίδη),http://fadomduck2.blogspot.gr/2012/12/blog-post_5227.html (κωλοτούμπα και γλύψιμο των εφοπλιστών), εδώ:http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/11/blog-post_56.html (κολεγιές με τσάσους των αφεντικών-λέγε με Μάνεση, ο γνωστός βιομήχανος ντε ), εδώ:http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/09/blog-post_25.html(διευκολύνσεις στη ναζιστική Χρυσή Αυγή) και εδώ:http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/11/blog-post_980.html (χαριεντισμοί και συνομιλίες με τη Χρυσή Αυγή) κοινώς πλάτες στους Ναζί...Συμπέρασμα αν δεν ήξερες και ξεστραβώθηκες εκτέθηκες οπότε μία συγγνώμη δεν έβλαψε ποτέ κανένα, αν γνώριζες πάλι εκτέθηκες τσιράκι των αφεντικών οπότε μπορείς ελεύθερα να εξαφανιστείς, ξεφτιλίστηκες αρκετά νομίζω...

      Alex Mpr Emp

      Διαγραφή
  2. Τους εχουν φυτεψει στη γλωσσα οι πορδοσαλτεοι αυτη την κρυφη επιθυμια των αστων "ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ " και την τσαμπουνανε χωρις να βαζουν το μυαλο να σκεφτει !
    Σε ΠΟΙΟΥΣ το λετε ρε ρεντικολα ? Σ αυτους που 60 απο τα 100 χρονια τους οχι μονο εντος βουλης δεν ηταν αλλα ματωναν για τις ιδεες τους και για την σωτηρια ΣΑΣ ?
    Θα ιδρωσει τ αυτακι των κομμουνιστων νομιζετε ? ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΤΕ ΕΚΤΟΣ ,ΕΙΤΕ ΕΝΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ....ΕΙΤΕ ΝΟΜΙΜΑ ,ΕΙΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ,,,μαθημενα τα βουνα απ τα χιονια ..

    ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΖΩΝΤΟΒΟΛΑ Τ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑΘΙΑ ...Ο ΛΑΟΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και κοίτα τελικά που ο Τσίπρας συμφωνεί με αυτά που λέω εγώ και όχι με αυτά που μας λένε οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ εδώ πέρα:
    http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/01/blog-post_70.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΥ ΗΤΑΝ TO 26% ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;

    ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΦΡΟΝΤΙΖΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΗΤΤΑ. ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΕΚΑΝΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ME ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. ΑΡΚΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥ.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΙΚΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΛΛΑ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ. ΔΕΞΙΑ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΕΞΙΑ. ΑΥΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑΝ ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΧΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΣΕ ΟΥΤΕ ΤΟ 20% ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ.
    TELEIAS( OXI GLETSOS)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.