Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Αντρέας Ανδριανόπουλος: Στον Καιάδα οδηγεί την χώρα η "μνημονιακή πολιτική" της ΝΔ

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η μεγάλη στροφή και το Ποτάμι

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου

Η πολιτική της ΝΔ, που οδηγεί τη χώρα στον Κεάδα, η φοροεπιδρομική αντίληψη των Γερμανών και ο ρυθμιστής
Συμφωνώ με τις σημαντικές επιφυλάξεις αρκετών για τις τελικές προθέσεις πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Διαφωνώ όμως κάθετα με την άποψη πως η χώρα θα σωθεί από την μνημονιακή πολιτική της ΝΔ. Αντίθετα, οδηγείται στον Κεάδα.

Με την φοροεπιδρομική αντίληψη των Γερμανών και την λογική των δανειστών να επιμένουν μοναχά στις φορολογικές ρυθμίσεις και να κάνουν "γαργάρα" όλα τα άλλα μέτρα, δεν υπάρχει μέλλον.

Με κυβέρνηση μάλιστα ΝΔ, που παθαίνει αλλεργία για κάθε ιδέα συρρίκνωσης του πελατειακού δημόσιου τομέα. Βλ. λχ σημερινό άρθρο (5-1-2015) του Wolfgang Munchau στους FT για τις μυωπικές σχετικές αντιλήψεις των ευρωπαϊκών αρχών και τις σκοτεινές τελικές προοπτικές.

Εκτιμώ πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τελικά την μεγάλη τούμπα και, δίχως να τα σπάσει με την Ευρώπη και να φύγει από το ευρώ, θα βάλει χέρι τελικά στο Δημόσιο* - όπως η λεγόμενη "Δεξιά" ξεχαρβάλωσε την ιδιωτική οικονομία.
Και το Ποτάμι, σαν ρυθμιστής, μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά σε μια τέτοια στροφή.
Πηγή: 247news
*Ουπς! Τι έλεγε ακριβώς ο Τσίπρας προχθές;
ο ΣΥΡΙΖΑ δε διεκδικεί τη διάλυση αλλά τη διάσωση του ευρώ. [...]
ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί στον ελληνικό λαό να εφαρμόσει, από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησής του και ανεξάρτητα από τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ένα συγκεκριμένο, κοστολογημένο και δημοσιονομικά ισορροπημένο πρόγραμμα,

 [...]
Με σαρωτικές μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία του κράτους και στο δημόσιο τομέα,[...]
Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να μην λέτε πως δεν σας τα είπε κανείς πριν πάτε να ψηφίσετε.
Χωρίς ξύλο μολογάνε οι επίδοξοι σωτήρες της χώρες...
 Υ.Γ.
Και πάνω που νομίζαμε πως τα είχαμε δει όλα, είδαμε και νεοφιλελεύθερους "αντιμνημονιακούς" που θεωρούν θετική την κυβερνητική εναλλαγή από την ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ.
Το τσίρκο δεν έχει τέλος...

 

Ανδρέας Ανδριανόπουλος - Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος γεννήθηκε το 1946 στον Πειραιά. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Αθήνα και Συγκριτική Πολιτειολογία, Ανάπτυξη και Διεθνείς Σχέσεις στα Πανεπιστήμια Κέντ και Καίμπριτζ της Αγγλίας και Οσλο της Νορβηγίας. Είναι διπλωματούχος του ειδικού τμήματος Ηγεσίας και Διοίκησης της Σχολής Κέννεντυ του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. 

Είναι επίσης επίτιμος διδάκτωρ του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Σόφιας.
Εξελέγη γιά πρώτη φορά βουλευτής Πειραιά και Νήσων το 1974. Έκτοτε εκλέγεται συνεχώς, επτά συνολικά φορές, μέχρι και τις εκλογές του 1993 με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Στις δημοτικές εκλογές του 1986 εξελέγη Δήμαρχος του Πειραιά αξίωμα το οποίο διατήρησε μέχρι τον Μάιο του 1989. Διετέλεσε Υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών (1976), Υφυπουργός Εξωτερικών (1977) Υπουργός Πολιτισμού κι Επιστημών (1980) και Υπουργός Εμπορίου (1989). Τον Αύγουστο του 1991 έγινε Υπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας, Τεχνολογίας και Εμπορίου, ενώ τον Αύγουστο του 1992 ορκίσθηκε Υπουργός Επικρατείας. Στις 17 Νοεμβρίου του 1994 παραιτήθηκε από το βουλευτικό του αξίωμα, αποχωρώντας παράλληλα κι από την πολιτική και την Νέα Δημοκρατία.

Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του νεοφιλελεύθερου Κέντρου Μελετών Πολιτικής (ΚΕΜΕΠ) καθώς και ιδρυτής και επίτιμος Πρόεδρος της Κίνησης γιά τον Πολυμερή Αφοπλισμό, την Ειρήνη και την Ασφάλεια (ΚΙΠΑΕΑ).
Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε ελληνικές εφημερίδες και περιοδικά ενώ αναλύσεις του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνούς κύρους έντυπα όπως η Wall Street Journal, οι Financial Times, το Transition, το Links κα.

Υπήρξε επισκέπτης καθηγητής στο Κολλέγιο Σαίντ Εντμουντς του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ (1995-6) και συνεργάτης της Μονάδας Εσωτερικής Ασίας και Μογγολίας της Σχολής Ανατολικών Σπουδών του ιδίου Πανεπιστημίου. Είναι Εταίρος του Ερευνητικού Ιδρύματος Woodrow Wilson Center στην Ουάσιγκτον (1998-9) και ιδιαίτερα του Ινστιτούτου Κένναν γιά τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Το ιδιαίτερο ακαδημαϊκό του αντικείμενο είναι η ισλαμική αναβίωση και τα ζητήματα των πετρελαιαγωγών στην Υπερκαυκασία, την πρώην Σοβιετική Ρωσία και την Κεντρική Ασία. Γιά το θέμα αυτό έχει δώσει διαλέξεις στα Πανεπιστήμια Χάρβαρντ, Στάνφορντ και Μπέρκλευ, στο αμερικανικό Department of State καθώς και σε κέντρα μελετών της Ουάσιγκτον. Έχει ταξιδέψει εκτενώς στις παραπάνω περιοχές κι εργάζεται σαν σύμβουλος επενδύσεων με ειδικότητα την ανάλυση πολιτικού ρίσκου γιά διεθνείς εταιρίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς αυτούς.

Τα τελευταία του βιβλία είναι: Μετά το Μέλλον (1997), Δημοκρατικός Καπιταλισμός και Κοινωνία της Γνώσης (1997) και Στην Καρδιά του Ισλάμ: Από τις Στέπες της Κεντρικής Ασίας ως το Αφγανιστάν (1998). Στο άμεσο μέλλον πρόκειται να εκδοθεί στα αγγλικά μιά νέα του εργασία πάνω στις γεωπολιτικές επιπλοκές που προκαλούνται από την εκμετάλλευση των νέων πετρελαϊκών κοιτασμάτων της Κασπίας Θάλασσας. Τώρα εργάζεται πάνω στις αλληλεπιδράσεις των Χριστιανών Καθάρων της μεσαιωνικής νότιας Γαλλίας με τα ισλαμικά/μογγολικά φύλα της Βαλκανικής και της ευρωπαϊκής Ρωσίας με φόντο τις συγκρούσεις τους με την Καθολική και την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος ζεί με την γυναίκα του και το γιό του ανάμεσα σε Αθήνα, Ουάσιγκτον και Λονδίνο.

2 σχόλια:

  1. πιστευω οτι ανετα μπορει να συμμετεχει στην νεα συνιστωσα που θα φτιαχτει στον συριζα και θα την λενε Πατριωτικη Δεξια. Σου θυμιζει κατι; ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣQ
      Αυτή είναι πιασμένη από τον καμένο.
      Ο Ανδριανόπουλος είναι της κοσμοπολίτικης δεξιάς...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.