Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Νέος αέρας στην Ευρώπη! Υπέρ ΣΥΡΙΖΑ και η Λεπέν!

Λέμε και καμμία μαλακία να περνάει η ώρα...
Η ηγέτης του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας ελπίζει σε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό είπε η Μαρίν Λε Πεν, μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα Le Monde. 

Η υποψήφια πρόεδρος της Γαλλίας το 2017 δε θεωρεί ότι υπάρχει κάποια αντίφαση στη στάση της αυτή καθώς όπως επισημαίνει: «Στην Ευρώπη υπάρχει ένα χάσμα που πρέπει να γεφυρωθεί, με τους λαούς να παίρνουν στα χέρια τους τις τύχες τους ενάντια στον ολοκληρωτισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των συνεργών της, των διεθνών χρηματαγορών», αναφέρει η Μ. Λεπέν. «Η θέση μας είναι απόλυτα συνεκτική. Αυτό δεν με κάνει μαχήτρια της Άκρας Αριστεράς. Δεν συμφωνούμε σε όλο το πρόγραμμα μαζί τους, κυρίως σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση. Θα χαρούμε ωστόσο με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», συμπληρώνει.

Στην ανάλυσή της η έγκυρη εφημερίδα εντάσσει την κίνηση αυτή της Μαρίν Λε Πεν στη γενικότερη στρατηγική της που στόχο έχει να υπερβεί τον παραδοσιακό πολιτικό προσδιορισμό Αριστεράς - Δεξιάς και να αποβάλει από το προφίλ της τα ακροδεξιά στοιχεία της εποχής του πατέρα τους. Η εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι η Λε Πεν βλέπει μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ως ενίσχυση του στρατοπέδου των ευρωσκεπτικιστών, μολονότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ. Ο "Monde" εκτιμά ακόμη ότι η υποστήριξη της Μ. Λεπέν στον ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταξύ άλλων και τον χαρακτήρα της αποστασιοποίησης από την Χρυσή Αυγή.
 ___________
Δικό μας σχόλιο:
Τελικά δεν είναι ελληνικό προνόμιο να είναι βλαμένοι οι ακροδεξιοί. Η Λεπέν ανακάλυψε στο κόμμα του "ανήκομεν εις την δύσην, το ευρώ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ" ..."σύμμαχο" ενάντια στον ..."ολοκληρωτισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των συνεργών της, των διεθνών χρηματαγορών"!
Ανακάλυψε ακόμη στο πρόσωπο  του "είμαστε πιο εωρωενωσιακοί από τους συντηρητικούς και τους (νεο)φιλελεύθερους", κάποιον που θεωρεί "ευρωσκεπτικιστή" σύμμαχο!!!!

Φυσικά κανείς δεν δικαιούται να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις μπούρδες της Λεπέν.
Λες και δεν έχει πει ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ έναν σκασμό μπούρδες αν θες να του κάνεις πολεμική. Όταν όμως κάνεις σημαία σου, το τι λέει για εσένα ο κάθε άσχετος με την ελληνική πολιτική πραγματικότητα δυτικοευρωπαίος, η γελοιοποίηση είναι ούτως ή άλλως προ των πυλών.

Από εκεί και πέρα, το πάθημα με τον Ολάντ και τον "νέο ευρωπαϊκό αέρα" δεν τους έγινε μάθημα. Ας μας εξηγήσουν τώρα αν η "νέα ευρώπη" στην οποία έχουν ποντάρει όλο τους το ιδεολογικό χαρτί, περιλαμβάνει και συμμάχους τύπου Λεπέν, όπως στην Ελλάδα περιλαμβάνει ακροδεξιά μπουμπούκια τύπου Καμένου.
Ή μάλλον ας μας εξηγήσουν αναλυτικά γιατί δεν περιλαμβάνει τους μεν, ενώ περιλαμβάνει τους δε. Αυτό θα είναι ίσως μεγαλύτερο πρόβλημα εφόσον θα αναγκαστούν να μιλήσουν συγκεκριμένα...

Υ.Γ.
Και ένα screenshot σε περίπτωση που ο Βαξεβάνης εξαφανίσει το άρθρο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.