Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και οι χρήσιμοι ηλίθιοι της αριστεράς

Ψυχρολουσία μεγατόνων επιφύλαξαν οι σύνεδροι του «Εκτακτου Διαρκούς Συνεδρίου» του ΣΥΡΙΖΑ στον Αλέξη Τσίπρα και τα μέλη της ηγετικής ομάδας το βράδυ του Σαββάτου.
Νωρίτερα όμως η ηγεσία του κόμματος είχε επιφυλάξει την χειρότερη έκπληξη στους απλούς συνέδρους: τους κάλεσαν άρον άρον στην Αθήνα προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως το «όπλο» στην φαρέτρα του Προέδρου εναντίον όσων αντιδρούν στις πολύχρωμες μεταγραφές στα ψηφοδέλτια του κόμματος! Το «όπλο» όμως γύρισε μπούμερανγκ…

Με εκφράσεις όπως «δεν είμαστε μέλη-ρεζέρβα» και «αισθανόμαστε βαθύτατα προσβεβλημένοι» περίπου 20 σύνεδροι «κάρφωσαν» -κατά τον Μανόλη Αναγνωστάκη- με τις λέξεις τους απευθείας τον Αλέξη Τσίπρα και την ηγετική ομάδα του κόμματος, μην πιστεύοντας και οι ίδιοι αυτό που τους συνέβη. Ότι δηλαδή κλήθηκαν να παραστούν σε ένα Εκτακτο Διαρκές Συνέδριο το οποίο τελικά… δεν έγινε γιατί οι εσωκομματικές «πτέρυγες» του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξαν σε συμφωνία επί των ψηφοδελτίων νωρίτερα στην Κεντρική Επιτροπή! Κι ενώ οι μισοί παρευρισκόμενοι είχαν ήδη ξεκινήσει να αποχωρούν , ξαφνικά ο ένας μετά τον άλλο σύνεδροι ζητούσαν με θάρρος τον λόγο και αφού έδιναν το όνομά τους στον Πρόεδρο του Εκτακτου Διαρκούς Συνεδρίου, Νίκο Βούτση, έπαιρναν το μικρόφωνο. Λεπτομέρεια: οι εν λόγω σύνεδροι προέρχονται από την λεγόμενη «Προεδρική» ομάδα, δηλαδή στο Ιδρυτικό Συνέδριο του 2013 στήριξαν Αλέξη Τσίπρα χωρίς να είναι ενταγμένοι σε κάποια τάση ή συνιστώσα. Εξ οικείων τα βέλη…Την αρχή έκανε ο Αλκης Ρήγος...

«Εμείς τι είμαστε σύντροφοι; Είμαστε σύνεδροι ρεζέρβα; Γιατί ήρθαμε εδώ σήμερα; Για να χειροκροτήσουμε; Εγώ χειροκροτητής δεν υπήρξα ποτέ στην ζωή μου. Νοιώθουμε χρησιμοποιημένοι από το ίδιο μας το κόμμα» είπε ο Δημήτρης, ο πρώτος μετά τον Αλκη Ρήγο Ομιλητής, ομιλητής, ενώ μια άλλη σύνεδρος η κ. Κουτσούκου υπογράμμισε πόσο «προσβεβλημένη» και αιφνιδασμένη νοιώθει από την διαδικασία. Σύνεδρος από τη νεολαία σε υψηλότατους τόνους γύρισε και είπε προς το Προεδρείο: «δηλαδή αυτά κάνουμε τώρα, αυτά θα κάνουμε και αύριο ως κυβέρνηση; (μάγος είσαι;) Θα αποφασίζει ο αριστερός υπουργός Παιδείας, θα του δίνουμε δυο-τρία σημεία κι εμείς και έτσι θα κυβερνήσουμε; Εμείς δεν το θέλουμε αυτό, εμείς είμαστε διαφορετικοί, σ εμάς σημασία έχει να λειτουργεί η δημοκρατία στην βάση, όχι να κάνουμε ότι κάνανε και οι άλλοι που κοροϊδεύαμε τόσα χρόνια». (τα ίδια και χειρότερα)


Το πυροβολητό δεν είχε τέλος για τον κ. Τσίπρα ο οποίος αμήχανος και προβληματισμένος παρακολουθούσε την αναπάντεχη τροπή –μετά από εντυπωσιακή έναρξη- που πήρε η συγκέντρωση των συνέδρων στο Τάε Κβο Ντο. «Το τρίτο από τα συνθήματά μας το καταπατήσαμε ήδη» έλεγε ένας άλλος Σύνεδρος εκείνη την ώρα στο μικρόφωνο δείχνονταν την λέξη «Δημοκρατία» που ήταν γραμμένη ακριβώς πίσω του με γιγαντιαία γράμματα επάνω στην σκηνή... (καλά αυτός πρέπει να έχει πολιτικά αντανακλαστικά ραν-ταν-πλαν μιλάμε. Τώρα το έπιασε το υπονοούμενο)

«Εάν βάλουμε έστω κι (άλλο) ένα λαμόγιο στα ψηφοδέλτιά μας το έχουμε χάσει το παιγνίδι», επισήμανε λίγα λεπτά μετά μια άλλη σύνεδρος. Η διαμαρτυρία των συνέδρων δεν σταμάτησε όμως εκεί. Υπήρξαν και ονόματα. «Σύντροφοι κάνω έκκληση. Μην διαλύσετε την Οργάνωσή μας των Τρικάλων. Γιατί αν βάλετε τον Οικονόμου, όπως ακούγεται, θα διαλυθούμε».

Η Σύνεδρος από τον Πύργο προειδοποίησε να μην μπει στα ψηφοδέλτια του κόμματος «ο Δημητρουλόπουλος». Ενώ άλλος σύνεδρος σε υψηλότατους τόνους ρώτησε από μικροφώνου τον Αλέξη Τσίπρα «γιατί χρειάζεται να ψάξουμε σε άλλους χώρους για συνδικαλιστές» (γιατί η Α.Π. δεν έβρισκε ούτε την ψήφο της και ο μηχανισμός της ήταν για τα μπάζα). Και δεν έμεινε μόνο στο ερώτημα. Είπε και ονόματα. «Γιατί να βάλουμε τον Δριβάλα και τον Μπαλασόπουλο; Αυτούς που έβριζαν το ΜΕΤΑ; Γιατί;» (γιατί αυτοί λειτουργούν τον μηχανισμό για τον οποίο είπαμε πριν). Ενας ακόμη περιέγραφε με πόση δυσκολία έφτασε από τις Κυκλάδες για να παραστεί στο Εκτακτο Διαρκές Συνέδριο, ενώ από κάτω κι άλλοι εμβρόντητοι σύνεδροι έλεγαν πως δεν περίμεναν ποτέ να τους επιφυλάξει 'τέτοια εξευτελιστική μεταχείριση το ίδιο τους το κόμμα'...Σύνεδρος από την περιφέρεια τα έψαλλε στην ηγεσία λέγοντας πως «σύντροφοι αν χάσουμε τους αγρότες, την χάσαμε την μάχη, αυτή την ώρα ο Σαμαράς μιλάει στην Λάρισα και τάζει κι εμείς τι κάνουμε» (δεν τάζουμε τίποτε;) ...Κι ένας σύνεδρος απ την Κρήτη τους συγκίνησε όλους οταν είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δικαιώσει τους αγώνες του Σουκατζίδη, και του Μπελογιάννη και του Λαμπράκη. (διαλύοντας το κομμα των δύο πρώτων και σκυλεύοντας τους αγώνες του τρίτου)


Η ώρα είχε πάει λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Η ατμόσφαιρα στο Ταε Κβο Ντο δεν θύμιζε σε τίποτα το κομματικό πανηγυρικό κλίμα στις 8. Ηταν σαν να είχαν υποστεί όλοι ένα ομαδικό ice bucket challenge ακούγοντας άλλον σύνεδρο να εκλιπαρεί σχεδόν την ηγεσία λέγοντας 'μην μας στερήσετε το κέφι για τον αγώνα που έχουμε μπροστά μας (μην σας κάνουμε άκεφα κυβέρνηση τους απατεώνες όπως οι ίδιοι σας καταγγέλουμε) ...εμείς είμαστε ο ΣΥΡΙΖΑ των μελών, όχι των μηχανισμών...

Στην πρώτη σειρά ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Νίκος Παππάς άκουγαν, μίλαγαν και έγραφαν στο κινητό. Στο προεδρείο μια άλλη τριάδα οι Νίκος Βούτσης, Γιάννης Μπαλάφας και Κώστας Πουλάκης υπέμειναν στωικά. (κοινώς τους έγραφαν στα παλιά τους τα παπούτσια) Ακουσαν και την συντρόφισσα Σίσσυ Βωβού η οποία τους επισήμανε πως «ξεχάστηκε η σημασία των γυναικών στον αγώνα και το Κίνημα, κι ας έχουμε το μωβ της ισότητας των φύλων και των δικαιωμάτων στην σημαία μας. Και γιατί σύντροφοι παρατηρώ πως στην Αυγή, μια εφημερίδα που διαβάζω, τώρα τελευταία γράφουν και προβάλλονται κυρίως άντρες;». (το φύλο δηλαδή είναι το πρόβλημα και όχι η πολιτική.  Μάλλον για αυτό δεν θα είχε πρόβήμα με την Τζακρή) Η ίδια πρότεινε στα ψηφοδέλτια, να εκπροσωπούνται κατά 40% «όλα τα φύλα»(-πόσα είναι δηλαδή τα "όλα";).

Ενας άλλος Σύνεδρος μπήκε στο «ψητό» των Προγραμματικών. Και εγκάλεσε την ηγεσία «γιατί φοβάται να πει ευθέως πως εμείς θα δώσουμε χαρτιά σε κάθε παιδί μετανάστη που γεννιέται εδώ; Πως θα ανοίξουμε αμέσως όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών; (γιατί δεν πρόκειται να το κάνετε ίσως;)».

Οι απλοί και μάλιστα Προεδρικοί (αυτό το "προεδρικοί" από τον καιρό του Αντρέα είχα να το ακούσω) σύνεδροι του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τα μεσάνυχτα κονιορτοποίησαν την συμφωνία αρχής για τα ψηφοδέλτια που είχε αποφασίσει νωρίτερα η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος –με την αποχή της «Αριστερής Πλατφόρμας» του Παναγιώτη Λαφαζάνη- και απαίτησαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να περάσουν από τις καταστατικές διαδικασίες (δηλαδή οπωσδήποτε έγκριση από τις Νομαρχιακές Επιτροπές σε ποσοστό 70% των 423 υποψηφίων). Και γύρισαν την πλάτη στην λίστα με τους 50 «άγνωστους προς το παρόν», εκλεκτούς της ηγεσίας για τους οποίους «χρησιμοποιήθηκαν» ως «όπλο στο τραπέζι» στην περίπτωση που η πλευρά Λαφαζάνη επέμενε να κατεβάσει τροπολογία στην Κεντρική Επιτροπή.
Γύρω στις 11:30 το βράδυ ανέβηκε στην έδρα ο Γραμματέας του κόμματος κ. Δημήτρης Βίτσας και ζήτησε συγνώμη απ τους Συνέδρους... (Μετά θα κάνει πάλι ότι γουστάρει ο Τσίπρας και η παρέα του...)
Πηγή: iefimerida (o τίτλος, οι υπογραμμίσεις και τα σχόλια με κόκκινο είναι δικές μας προσθήκες)
Update:

5 σχόλια:

  1. Μην ανησυχείς, σφε...
    .....μετά, στο δια ταύτα, όλοι θα μπούνε στο μαντρί, και στη σειρά για τη διεκπεραίωση των καθηκόντων της κεφαλαιοκρατίας.
    Ετσι τώχουν αυτοί, απλά εκτονώνονται στα ...όργανά τους!
    (Το τελευταίο πάρτο όπως θες....)
    Τους έχω φάει στη μάπα και τα ξέρω τα σουσούμια τους. Πήχτρα ήταν ο μαζικός μου χώρος και οι συναναστροφές μου από δαύτους.
    Υπέρτατη αξία, στην οποία υποτάσσονται οι ....βαθειές "ανησυχίες" και οι πάντα πληθωρικοί "προβληματισμοί" τους, ο αντικομμουνισμός/αντικουκουεδισμός, με "αριστερό" κολωνακιώτικο φουλάρι.
    Σιχτίρ, που θάλεγε κι ο Φάρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτο ειναι το οπορτουνιστικο περιβολι συντροφε.Ανθιζουνε ολα τα ειδη του τυχοδιωκτισμου. Τους ενωνει ολους αυτους η κοταλα και ο αντικομουνισμος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλος ο καυγάς είναι για το πάπλωμα.
    Δεν μπορεί σου λέει να ήρθαμε πρώτοι εμείς, και τώρα ένα βήμα πριν την πηγή να μας φάνε τις καρέκλες οι άλλοι που τους βρίσαμε πρώτοι.
    Αλλά έτσι είναι η ζωή, ο καθένας πουλάει ότι έχει και τα μεγαλοστελέχια του ΠΑΣΟΚ έχουν πολύ πράμα για να πουλήσουν. Πράμα που από τον Τσίπριζα λείπει.
    Ας πρόσεχαν οι "σύνεδροι" που εν τέλη δεν συνεδρίασαν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γι' αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν οι διαγραφές. Θά έρθουν, στην ώρα τους όμως, στα κρίσιμα ραντεβού με την Ιστορία.
    Όσοι και όποιοι επιλεγούν να παραμείνουν, θα παίζουν το ρόλο της εσωτερικής αντιπολίτευσης, βαλβίδα εκτόνωσης πρός το εσωτερικό τους. Αυστηρό κριτήριο, να αποτελούν την πρώτη γραμμή άμυνας και αντεπίθεσης προς τα έξω.

    Αυτό που με προβληματίζει είναι πως, ακόμα και η κατάδειξη ανάλογων ειδήσεων δεν φαίνεται να αποτρέπει από τον αγώνα του ελάχιστου. Τον αγώνα να μην χάσουμε κι άλλα δηλαδή (άρα ρητορικά, μιλάμε για θέληση τουλάχιστον παγίωσης της ήδη υπάρχουσας κατάστασης;), και όχι αγώνα με επιδίωξη να αλλάξουμε τα πάντα.
    Χαραμάδες προβληματισμού υπάρχουν ωστόσο σε κάποιους, εκεί είναι που ενδεχομένως δημιουργηθούν χάσματα με την κρατούσα Πολιτική, σήμερα ή αύριο.

    graf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αρχισανε τα ζορια στα οπορτουνιστικα Μπλοκ. Οποιος προσπαθει να υπερασπιστει το ΚΚΕ απο τον βουρκο τους κοβουνε τα σχολια αβερτα Ο πλουραλισμος τους τελειωσε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.