Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Διάβασε το πριν ψηφίσεις-Συνάντηση Σταθάκη με 38 έλληνες επιχειρηματίες: Τί τους είπε

Ως μήνυμα σταθερότητας και καθησυχασμού ερμηνεύεται η συνάντηση που είχε ο Γιώργος Σταθάκης με εκπρόσωπους του τραπεζικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Η κλειστή συνάντηση έγινε χθες στο Ελληνικοαμερικανικό επιμελητήριο και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που προαλείφεται σύμφωνα με πληροφορίες για τη θέση του υπουργού Ανάπτυξης, απάντησε σε σωρεία ερωτήσεων, ενώ επιδίωξε να καταστήσει σαφές στους συνομιλητές τους, ότι δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις και ανατροπές που θα προκαλέσουν κλίμα ανασφάλειας και καχυποψίας.

Στην συνάντηση μετείχαν 38 εκπρόσωποι του τραπεζικού και του φαρμακευτικού κλάδου, της ναυτιλίας αλλά και της ενέργειας και κατά πληροφορίες μετά το πέρας του γεύματος οι συνδαιτυμόνες εμφανίζονταν ικανοποιημένοι από τις εξηγήσεις του Γιώργου Σταθάκη.
Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι στο παρελθόν υπήρχαν «αποκλίνουσες» συμπεριφορές και απόψεις από συνιστώσες του κόμματος που πράγματι προκαλούσαν ανησυχία και ανασφάλεια στους Έλληνες επιχειρηματίες, αλλά και στις πολυεθνικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Υπογράμμισε ότι οι απόψεις αυτές ανήκουν στο παρελθόν και διαβεβαίωσε ότι τώρα υπάρχει σύγκλιση θέσεων με άξονα την σταθερότητα της οικονομίας.

Δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει ένα σταθερό φορολογικό σύστημα (πάγιο αίτημα των επιχειρηματιών) καθώς νέος αναπτυξιακός νόμος με έμφαση την παραγωγή και την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Εξήγγειλε επίσης ότι θα θεσμοθετηθεί ΚΕΠ μεγάλων επιχειρήσεων με στόχο να απλουστευθούν οι διαδικασίες και να μην χάνεται χρόνος και χρήμα σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Ο κ. Σταθάκης δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις σε σχέση με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να φορολογήσει με 1% -2% το τζίρο των εταιριών. Διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός

Γνωστοποίησε τέλος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί το καθεστώς των κρατικών μονοπωλίων που μετατρέπονται σε ιδιωτικά μονοπώλια, με εγγυημένα κέρδη για τους ιδιώτες (βλ. ΟΠΑΠ). Αποκάλυψε ότι θα μπορούν να επιχειρούν και άλλοι ιδιώτες σε τέτοια μοντέλα και άφησε να εννοηθεί ότι τέτοιες συμβάσεις θα επαναξεταστούν με γνώμονα όμως να μην εμπλακεί η χώρα σε μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες.
Πηγή: the TOC

2 σχόλια:

  1. Πότε είπαμε αρχίζουν τα λαϊκά δικαστήρια;
    Πότε θα πληρώσουν οι αλήτες προδότες πολιτικοί;
    Τους μπολσεβίκους πότε τους κρεμάνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @σαπόρ τουτούρκι:
      Από δευτέρα πρωί και πάντα με την "αριστερή" την έννοια...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.