Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Νίκος Ρωμανός: Ξεκινάει και απεργία δίψας

Ξεπερνάει τις 30 ημέρες απεργίας πείνας ο Νίκος Ρωμανός με την κατάσταση της υγείας του να χαρακτηρίζεται κρίσιμη, ενώ την ίδια στιγμή ο νεαρός φέρεται αποφασισμένος να ξεκινήσει και απεργία δίψας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 21χρονος, αποφάσισε να ξεκινήσει και απεργία δίψας από την Τετάρτη, αντιδρώντας στα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες και στο γεγονός πως δεν υπάρχει ουσιαστική εξέλιξη στην υπόθεσή του.

Την ίδια στιγμή η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται, καθώς, είναι πολύ εξουθενωμένος, ενώ, δεν μπορεί, πλέον, ούτε να καθίσει σε καρέκλα. Παράλληλα, οι γιατροί του φώναξαν του συνηγόρους και την οικογένειά του για να τους ενημερώσουν ότι η κατάσταση της καρδιάς του δεν είναι καλή και πως έχει συνεχώς ταχυκαρδίες.

Της... τροπολογίας στη Βουλή

Στον αντίποδα, ο υπουργός, Χαράλαμπος Αθανασίου ανέφερε στη Βουλή ότι η υπόθεση του Νίκου Ρωμανού είναι θέμα χρόνου να λυθεί, ενώ, κάλεσε τους γονείς και τους συνηγόρους του να τον πείσουν να σταματήσει την απεργία πείνας.

Ο υπουργός ενημέρωσε τη Βουλή πως ο ίδιος έχει ζητήσει την επίσπευση της εφαρμογής του συστήματος με το βραχιολάκι, ωστόσο, απέρριψε την τροπολογία που κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ σημειώνοντας ότι «είναι κατάλυση όλου του δικονομικού συστήματος και του κράτους δικαίου».

Λίγη ώρα αργότερα, πάντως, και έπειτα από πρωτοβουλία του Γιάννη Πανούση, κατατέθηκε στη Βουλή ακόμη μια τροπολογία από τη ΔΗΜΑΡ, την οποία συνυπογράφουν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Η τροπολογία προβλέπει ότι εντός εξαμήνου ο υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί με απόφασή του και εφόσον έχει ξεκινήσει η εξ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων, να δίνεται το δικαίωμα στον αιτούντα να κάνει χρήση του μέτρου για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι χωρίς να εμπίπτει στις υφιστάμενες εξαιρέσεις του ποινικού κώδικα που αφορούν τις ένοπλες ληστείες.

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ εισηγήθηκε την άμεση και πιλοτική εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου (βραχιολάκι), για όλους τους φυλακισμένους οι οποίοι εισήχθησαν μέσω των πανελληνίων εξετάσεων σε κάποια σχολή, ωστόσο και αυτή η τροπολογία απορρίφθηκε.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας του υπουργού Δικαιοσύνης, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, στις 12 μμ.

Τελικά, μετά από περίπου εννέα ώρες συνεδρίασης, ο Χαράλαμπος Αθανασίου δεσμεύτηκε να μελετήσει τις τροπολογίες που κατέθεσαν ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και να φέρει βελτιωμένες προτάσεις μέχρι την ονομαστική ψηφοφορία.
Πηγή: iefimerida


Βλέπε ακόμη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.