Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Για τα ανθρώπινα δικαιώματα ρε γαμώτο!

Συγκοινωνούντα δοχεία
  • Τομ Μαλινόφσκι: τέως ειδικός συνεργάτης του Μπιλ Κλίντον, τέως λογογράφος της Μαντλίν Ολμπράιτ, νυν βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.
  • Σούζαν Μανίλοου: ενεργό οργανωτικό στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος.
  • Μάιλς Φρεσέτ: πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Κολομβία.
  • Μάικλ Σίφτερ: διευθυντής του Διεθνούς Κληροδοτήματος για τη Δημοκρατία στη Λατινική Αμερική, που χρηματοδοτείται από την αμερικάνικη κυβέρνηση.
  • Μιγκέλ Ντίας: αναλυτής της CIA τη δεκαετία του ’90, νυν στέλεχος του αμερικάνικου ΥΠΕΞ στην επιτροπή πληροφοριών και μη κυβερνητικών ειδικών.
Τι κοινό έχουν όλοι οι παραπάνω; Είναι ή διετέλεσαν ηγετικά στελέχη της περιβόητης ΜΚΟ Human Rights Watch, η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως «ένας από τους παγκοσμίου φήμης ανεξάρτητους οργανισμούς που έχουν αφοσιωθεί στην υπεράσπιση και την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων», αλωνίζει τον κόσμο και εκδίδει πιστοποιητικά «νομιμοφροσύνης» για κυβερνήσεις, αντάρτικα κινήματα, πολιτοφυλακές. Τη βρίσκουμε σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, κυρίως εκεί που υπάρχουν συγκρούσεις.

Τα συγκεκριμένα πρόσωπα «ξεφωνίζουν» σε επιστολή που έστειλαν στον Κένεθ Ροθ, «κεφαλή» της HRW σήμερα, 131 «επώνυμοι», μεταξύ των οποίων κάτοχοι και υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης, πανεπιστημιακοί, ερευνητές, συγγραφείς, δημοσιογράφοι, κυρίως Αμερικανοί.

Μην φανταστείτε ότι πρόκειται για κάποιο ριζοσπαστικό κείμενο. Γραμμένη με όλους τους κανόνες του αστικού τακτ είναι η επιστολή, η οποία καταλήγει με την προτροπή να γίνει η HRW «περισσότερο διεθνής και λιγότερο αμερικανική», όπως την προέτρεψε το 2010 ο μεγαλύτερος δωρητής της, ο διεθνής σπεκουλάντης Τζορτζ Σόρος.

Εκείνο που κρατάμε από την επιστολή είναι τα ονόματα που επιβεβαιώνουν πως, όπως ακριβώς τα διοικητικά συμβούλια των μεγάλων μονοπωλίων και οι αμερικάνικες κυβερνήσεις είναι συγκοινωνούντα δοχεία, το ίδιο ισχύει και για τις μεγάλες ΜΚΟ που μπορούν και ασκούν διεθνή επιρροή.

Μιλάμε για κανονικά πρακτορεία που κόβουν και ράβουν την αλήθεια καταπώς συμφέρει στην αμερικάνικη πολιτική. Συχνά, είναι αυτές οι ΜΚΟ που ανοίγουν το δρόμο σε επεμβάσεις. Επισκέπτονται μια χώρα, αρχίζουν τις εκθέσεις, κάνουν διεθνή ντόρο, ώστε να έρθει… «η ώρα της διπλωματίας» και μετά –αν η διπλωματία δεν αποδώσει τα προσδοκώμενα– να έρθει η ώρα του πολέμου.

Οι μεγάλες ΜΚΟ, αυτές με το διεθνές κύρος, την προβολή, τα πολλά λεφτά, παίζουν το ρόλο που έπαιζαν οι ιεραποστολές στις απαρχές της αποικιοκρατίας. Πρακτορεύουν συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών χωρών. Γι’ αυτό και δεν είναι λίγες οι φορές που τα εθνικά τμήματα τέτοιων ΜΚΟ έχουν συγκρουστεί μεταξύ τους, καθώς υπηρετούν διαφορετικά ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.

Τα υψηλόβαθμα στελέχη αυτών των ΜΚΟ, αυτά που παίρνουν τις αποφάσεις (γιατί οι λεγόμενοι εθελοντές έχουν καθαρά εκτελεστικό ρόλο), μεταπηδούν με ευκολία από τις ΜΚΟ σε κυβερνητικά πόστα ή σε πόστα της δημόσιας διοίκησης, χωρίς αυτό να θεωρείται πρόβλημα. Επαγγελματίες θεωρούν τους εαυτούς τους. Οταν είναι υπάλληλοι μιας κυβέρνησης είναι κυβερνητικοί, όταν εργάζονται για μια ΜΚΟ είναι… μη κυβερνητικοί. Ας το έχουμε υπόψη μας αυτό και ας μη δίνουμε καμιά βάση στα λεγόμενά τους.
Πηγή: Κόντρα

2 σχόλια:

  1. ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ
    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΚΟ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕ ΣΥΜΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ;ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΔΕΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ κλπ, ΠΟΥ ΜΟΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
    ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΠΛΕΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ , ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΜΕ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ:
    Δεν μας εκπλήσει καθόλου. Σωστό είναι να καταγράφουμε ωστόσο.
    Είναι τυχαίο δηλαδή που καμμία από όλες αυτές τις λαλίστατες κατά λοιπά "ανθρωπιστικές" οργανώσεις δεν βρήκε τίποτε το μεμπτό στα εγκλήματα της ναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου, την ίδια ώρα που ανέβαιναν στα κεραμίδια για τις ...pushy riot π.χ.;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.