Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

"Δημοκρατικά" παράδοξα #2: Λιβύη

Βασανισμοί και άθλιες συνθήκες στις φυλακές της Λιβύης


Βασανισμοί, άθλιες συνθήκες διαβίωσης και παραβίαση των ορθών νομικών διαδικασιών καταγράφονται στις υπερπλήρεις φυλακές της Λιβύης, όπου συνωστίζονται τουλάχιστον 14.000 Λίβυοι πολίτες και πρόσφυγες, αναφέρουν τα Ηνωμένα Έθνη.

Σχεδόν το 50% των κρατουμένων «συνεχίζει να στερείται την ελευθερία του χωρίς να τηρούνται οι ορθές νομικές διαδικασίες» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γραφείου του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ρούπερτ Κόλβιλ κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Πολλοί κρατούνται στις φυλακές από τη σύρραξη του 2011 που είχε ως αποτέλεσμα την ανατροπή καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι.
Επίσης κρατούνται άλλοι 7.000 πρόσφυγες και μετανάστες, πολλοί από τη Μέση Ανατολή και την υποσαχάρια Αφρική που έφθασαν στη Λιβύη επιχειρώντας να μεταναστεύουν προς την Ευρώπη δια της θαλάσσιας οδού, είπε ο ίδιος.

«Η κράτηση των προσφύγων και μεταναστών στη Λιβύη, αντί να αποτελεί ένα έκτακτο μέτρο, όπως το επιβάλλει η διεθνής νομοθεσία, είναι εκτεταμένη και παρατεταμένη» επισήμανε ο Κόλβιλ στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Συνήθως δεν έχουν τα μέσα για να αμφισβητήσουν νομικά την φυλάκισή τους και κρατούνται σε πολύ δυσμενείς συνθήκες, [σε φυλακές] με χρόνιο υπερπληθυσμό και έλλειψη βασικών κανόνων υγιεινής. Επίσης είναι αντιμέτωποι με κακομεταχείριση και την εκμετάλλευσή τους ως εργαζομένων».

Ένοπλες ομάδες κρατούν αιχμαλώτους σε διάφορα κέντρα κράτησης, τον έλεγχο των οποίων θα έπρεπε να αναλάβει το κράτος, είπε ο Κόλβιλ, ενώ σημείωσε ότι ο ΟΗΕ τον περασμένο Οκτώβριο κατέγραψε 27 θανάτους κρατουμένων οι οποίοι εκτιμά πως οφείλονταν σε βασανιστήρια.

«Μετά βίας μια εβδομάδα τελειώνει χωρίς τη διάπραξη δολοφονιών, χωρίς ένοπλες ομάδες να στήνουν ενέδρες σε πολίτες και να τους σκοτώνουν, χωρίς να σημειώνονται βομβιστικές επιθέσεις και όλα τα υπόλοιπα» σημείωσε ο Κόλβιλ.

«Πρόκειται για μια άκρως ανησυχητική κατάσταση και απλά συνεχίζεται αδιαλείπτως και μοιάζει αν μη τι άλλο να επιδεινώνεται», πρόσθεσε ο ίδιος.
Πηγή: Το κουτί της Πανδώρας
Υπενθυμίζουμε πως τα παραπάνω συμβαίνουν ΜΕΤΑ τον βίαιο "εκδημοκρατισμό" της χώρας από ΕΕ-ΝΑΤΟ και της σημερινής κυβέρνησης-μαριονέτας της χώρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.