Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Στις 25 τους ψήφισες -στις 28 στον ΣΕΒ!

Αύριο, Τετάρτη, θα γίνει η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών. Τις εργασίες θα χαιρετίσουν ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, ο Αλ. Τσίπρας προβλέπεται να μιλήσει το απόγευμα, στην κλειστή συνεδρίαση των μελών του ΣΕΒ.

Η παρουσία των δύο στη Συνέλευση των βιομηχάνων, τόσο σε επίπεδο συμβολισμού, όσο και ουσίας, δίνει το περίγραμμα της επόμενης μέρας των εκλογών. Ανεξάρτητα από το ποιος βγήκε πρώτος και ποιος δεύτερος, ανεξάρτητα από τη μεταξύ τους διαφορά στα ποσοστά, ανεξάρτητα από το μείγμα διαχείρισης που υιοθετεί ο καθένας, οι βιομήχανοι «ακουμπάνε» στους δύο πόλους του συστήματος και βάζουν επιτακτικά τα «θέλω» τους.

Στην πραγματικότητα, επιβεβαιώνεται αυτό που έλεγε το ΚΚΕ. Οτι την επόμενη μέρα των εκλογών, ο λαός θα συνεχίσει να έχει απέναντί του τον πραγματικό αντίπαλο, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι κυβέρνηση ή αξιωματική αντιπολίτευση: Τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, τα μονοπώλια και την ΕΕ, που στηρίζει με την πολιτική της τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.

Ποιο είναι το βασικό κριτήριο για την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι βιομήχανοι σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ανεξάρτητα από τις μεταξύ τους διαφορές, που είναι υπαρκτές; Το γεγονός ότι και οι δύο είναι δεσμευμένοι στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και την ΕΕ.

Οπως και πριν τις εκλογές, έτσι και τώρα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστούν ενώπιον των βιομηχάνων ο καθένας το δικό του μείγμα διαχείρισης, ότι αυτό μπορεί να εξασφαλίσει καλύτερα την «ανταγωνιστικότητα», τις επενδύσεις, την ανάπτυξη της καπιταλιστικής οικονομίας. Πραγματικά, θα έχει ενδιαφέρον η «βαθμολόγησή» τους από τους βιομήχανους.

Η αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα βρει το «φυσικό της χώρο» γιατί πρόκειται για μια αντιπαράθεση που είναι λογικό να απασχολεί τους βιομηχάνους. Πρέπει, για παράδειγμα, να τους απασχολεί το αν θα πρέπει να γίνει νέο «κούρεμα» του χρέους (μέσω ευρωπαϊκής συμφωνίας), όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ή εάν θα γίνει ρύθμιση και επιμήκυνση της αποπληρωμής του. Με ποιον τρόπο, άραγε, θα διατεθούν περισσότεροι πόροι για στήριξη των δραστηριοτήτων τους; Ιδού το ερώτημα. Πρέπει επίσης να τους απασχολεί ποιοι κλάδοι κατά προτεραιότητα θα πρέπει να στηριχθούν από το αστικό κράτος. Πρέπει να τους απασχολεί ποιες συμμαχίες, με ποια κράτη και μονοπώλια θα πρέπει να γίνουν εντός ΕΕ, αν θα εκδοθεί ή όχι ευρωομόλογο και άλλα πολλά!

Είναι βεβαίως μια συζήτηση που ελάχιστα θα πρέπει να απασχολεί τους εργαζόμενους. Γι' αυτούς, εντός του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της ΕΕ, τα πράγματα είναι δεδομένα. Μνημόνια διαρκείας, αναδιαρθρώσεις, υποβάθμιση εργατικών - λαϊκών αναγκών, τσακισμένα δικαιώματα και πολιτικές διαχείρισης της φτώχειας και της ανεργίας. Καθόλου δεν θα τους σώσουν οι «σκοτούρες» των αφεντικών τους.

Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση, μόνη ελπίδα του λαού είναι να αναδειχτεί ο ίδιος σε μαχητική αντιπολίτευση, με την ανασύνταξη του κινήματος και το δυνάμωμα της Λαϊκής Συμμαχίας.

Το ΚΚΕ θα τα δώσει όλα για να αποκτήσει ο λαός εμπιστοσύνη στη δύναμή του. Για να χειραφετηθεί από τους εκβιασμούς των κυβερνητικών κομμάτων και τις αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ. Για να γίνει ικανός να πάρει στα χέρια του τον πλούτο που παράγει, να τον κάνει λαϊκή περιουσία, για τη δική του ευημερία. Για μια τέτοια προοπτική θα συνεχίσει να μάχεται το ΚΚΕ. Εκεί θα «καταθέσει» τις ψήφους που πήρε στις εκλογές, τους δημάρχους, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, τους ευρωβουλευτές που εξέλεξε.
Πηγή: Ριζοσπάστης

3 σχόλια:

  1. http://postimg.org/image/6z8wxkjlr/

    graf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για δες ρε παιδάκι μου κάτι "Αριστερούς". Χαριεντίζονται με τον ΣΕΒ χαιδεύουν αυτιά των ψηφοφόρων της Χ.Α., μιλάνε για αδικές και παράνομες διώξεις των μελών της και πάνω από όλα φωνάζει με όλη τη δύναμη της φωνής του ότι ανήκουμε στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. και γενικότερα "εις την δυσίν" ως άλλος Κωνσταντίνος Καραμανλής. Αλλά κάποιοι θέλουν να τους βγάλουν ντε και καλά κυβέρνηση μπας και κάνει κάτι ....Μη χάσουν το κελεπούρι...Θα παει αυτο προσώπως ο Alexis να πει στους Επιχειρηματίες να πληρώνουν τους εργαζόμενούς τους, θα τους πει να τους πληρώνουν καλύτερα και πάνω από όλα θα βρει δουλειά στους ανέργους. Το σύστημα κάνει τη δουλεία του, εσύ τι κάνεις;

    Alex Mpr Emp

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.