Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Για τα κορόιδα που πιστεύουν πως η "αριστερή πλατφόρμα" είναι κάτι διαφορετικό από τον "όλον ΣΥΡΙΖΑ"

Λαφαζάνης: «Αστεία τα περί ρήγματος στον ΣΥΡΙΖΑ και στις σχέσεις μου με τον Τσίπρα»


Κανένα ρήγμα δεν υπάρχει ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ ούτε στις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα, υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης. Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» και αναφερόμενος με αφορμή την χθεσινή συζήτηση στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε ως «αστεία πράγματα» δημοσιεύματα που αναφέρουν, ότι υπάρχει ρήγμα τόσο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και στις προσωπικές του σχέσεις με τον κ. Τσίπρα.
«Δεν υπάρχει κανένα ρήγμα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και πολύ περισσότερο κανένα ρήγμα ανάμεσα σε μένα και τον σύντροφο Αλέξη Τσίπρα. Δυστυχώς κάποια κέντρα, επιχειρούν να εμφανίσουν, κατά πάγιο τρόπο, μια δημοκρατική συζήτηση που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ως δήθεν πόλεμο, ως δήθεν ρήξη, ότι μέσα από αυτή τη συζήτηση προκαλούνται ρήγματα».
Όποιος είπε αρχηγικό κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ,
...πιπέρι στο στόμα!
Στο ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε, «είμαστε περήφανοι που είμαστε δημοκρατικό κόμμα και ένα μεγάλο δημοκρατικό αριστερό κόμμα, το οποίο βαδίζει για να κατακτήσει την κυβέρνηση, την κυβερνητική εξουσία, για να αλλάξει την πορεία και την μοίρα αυτού του τόπου». Δεν είμαστε μονολιθικό κόμμα, είπε, δεν είμαστε αρχηγικό κόμμα (σ.σ. εδώ γελάμε) και αυτό είναι που ξεχωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τα υπόλοιπα κόμματα.

Σχετικά με τις θέσεις που κατέθεσε ο ίδιος και η «Αριστερή Πλατφόρμα» στην Κεντρική Επιτροπή, ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι όλη η ΚΕ ακολουθεί τις αποφάσεις της πλειοψηφίας και σημείωσε ότι «εγώ διατύπωσα κάποιες ιδιαίτερες απόψεις μου στην Κεντρική Επιτροπή σχετικά με την ευρωζώνη, απόψεις που είναι πάγιες και τις λέω σταθερά, όταν συνεδριάζουμε για ανάλογα θέματα, από το προ-προηγούμενο συνέδριό μας.

Και τις καταθέτω διότι θεωρώ ότι είναι χρήσιμο να καταθέτει ο καθένας στην ΚΕ τις ιδιαίτερες σκέψεις του. Αυτό δεν σημαίνει καθόλου διχασμός και αυτό δεν εμποδίζει καθόλου, μέσα από αυτή τη συζήτηση και τις επιμέρους διαφορές μας που τις καταθέτουμε στα όργανα του κόμματος και στα σώματα του κόμματος, να λαμβάνονται τελικά αποφάσεις, τις οποίες ακολουθούμε στο δημόσιο λόγο (σ.σ. αφού δημόσια τα λέει, θα μας τρελλάνει;) και στη δημόσια πρακτική μας».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι πάντοτε υπερασπίζεται τις συλλογικές, πλειοψηφικές αποφάσεις (σ.σ. τον θυμόμαστε και από το ΚΚΕ...) και «νομίζω ότι αυτός είναι ο κανόνας δημοκρατίας, μέσα από τον οποίον πρέπει να λειτουργεί ένα δημοκρατικό κόμμα, ένα κόμμα της Αριστεράς, ένα κόμμα που φιλοδοξεί να αλλάξει τον τόπο».
Πηγή: Κουτί της Πανδώρας (οι σημειώσεις με κόκκινο και τα λινκ είναι δικές μας προσθήκες)
Για όποιον δεν κατάλαβε, κανένα πρόβλημα δεν έχει ο κυρ-Παναγιώτης, ούτε με την ΕΕ, ούτε με το ΝΑΤΟ, ούτε με την μη-κατάργηση του μνημόνιου, ούτε με την μη διαγραφή του χρέους, ούτε με τις συνεργασίες από ΠΑΣΟΚους μέχρι ακροδεξιούς, ούτε με τίποτα αφού "Δεν υπάρχει κανένα ρήγμα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και πολύ περισσότερο κανένα ρήγμα ανάμεσα σε μένα και τον σύντροφο Αλέξη Τσίπρα" όπως μας λέει, και πολύ δε περισσότερο αφού ο καπετάν Λαφαζάνης  "πάντοτε υπερασπίζεται τις συλλογικές, πλειοψηφικές αποφάσεις",  εκτός εάν αυτές έχουν να κάνουν με την μη-διάλυση του ΚΚΕ φυσικά (γιατί δεν διαθέτουμε και όλοι μνήμη χρυσόψαρου σε αυτόν τον τόπο)...
Υ.Γ.
Απορία:
Ο Αλαβάνος δεν ντρέπεται να παριστάνει τον χαζό;

6 σχόλια:

  1. A ναι, οπότε αφού αυτά που στηρίζει ΜΟΝΟ η Α.Π. είναι συλλογικές αποφάσεις του κόμματος, εγώ πρέπει μόλις να έφτιαξα ένα παράδοξο! Ή απλά είμαι σεχταριστής και κολλημμένος :/

    Kώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Kώστας:
      Φυσικά και είσαι κολημένος αφού νομίζεις πως κάποιος για να είναι σε ένα κόμμα πρέπει και να συμφωνεί με την ...πολιτική του κόμματος αυτού!
      Τα λέει αναλυτικότερα εδώ ο Αντώνης:
      http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/06/was-ist-syriza.html

      Διαγραφή
    2. Μα τι κακοήθειες είναι αυτές τελοσπάντων; Ως γνωστόν ένα κόμμα δεν απότελει συλλογικότητα και όμοιος είναι μέσα δεν οφείλει να συμφωνεί ούτε καν στα βασικά που έχουν να κάνουν με τις αρχές, το καταστατικό και το πρόγραμμα του κόμματος στο οποίο συμμετέχει...Κοινώς ένα κόμμα είναι ένα άθροισμα μονάδων όπου ο καθενας είναι μόνος του και δεν είναι υπέθυνο για τη στάση τκαι την συμπεριφορά ων μελών του, ούτε αυτά με τις τοποθετήσεις τους εκφράζουν το κόμμα στο οποίο ανήκουν..Φεύ!! Τόσο κολλημένοι πιά; Και ας έλεγε η Αγωγή του Πολίτη στο σχολείο εν έτει 1998 ότι ένα κόμμα είναι ένα σύνολο από ανθρώπους που εκφράζει συμφέροντα κοινωνικών ομάδων (τάξεων)...Οι αστοί μάθανε τον κόσμο να σκεφτεται ατομικά για τα πάντα και αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση...Από την άλλη όμως έκαστος εφ ω ετάχθη και ενώ οι αστοί κάνουν τη δουλειά τους ο κόσμος επιβεβαιλωνει τον Άινστάιν κάθε τρεις και λίγο..."Δύο πράγματα είναι απέραντα: το σύμπαν και η ανθρωπινη βλακεία και δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο..."

      Alex Mpr Em

      Διαγραφή
  2. Μια παράκληση: αν μπορείς μην δίνεις λινκ από την συριζομονταζιέρα του βαθύ μαύρου. Πρώτη μούρη η ανάρτηση για την "κυρία από την Εκάλη". Στόχος, ελεύθερη ώρα και παρακάτω. Να μπούνε στις πλατείες να αλλάξουνε τον κόσμο θέλανε οι αντάρσυοι. Ε έτσι κι έγινε, μπήκανε ντεμέκ αριστεροί και βγήκανε καραφασίστες.

    Ijon Tichy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Ijon Tichy:
    Η πολιτική του μπλογκ είναι να δίνει παραπομπή για τα πάντα, προκειμένου να μην κατηγορηθεί εν ευ θέτω χρόνο πως τα έχει βγάλει από το κεφάλι του.
    Εάν για παράδειγμα χρειαστεί να γίνει παραπομπή σε δηλώσεις ακροδεξιών, και εκεί θα μπει λινκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κουίζ ποιός σαλιαρίζει με τη Χρυσή Αυγή; Μα τελικά ποιός κυβερνά αυτόν τον τόπο; http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7911144&publDate=15/4/2014

    Alex Mpr Emp

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.