Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Τετραμερής διπλωματική συνάντηση για την κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία


ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ - ΕΕ - ΗΠΑ - ΡΩΣΙΑΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕ-

ΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ


Οι υπουργοί Εξωτερικών τηςΡωσίας Σ. Λαβρόφ, τηςΟυκρανίας Α. Ντεστσίτσα, των ΗΠΑ Τζ. Κέρι και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κ. Άστον συναντώνται σήμερα (από τις 12.00 ώρα Ελλάδας) στη Γενεύη σε μια τετραμερή συνάντηση για την εύρεση συμβιβαστικής (προσωρινής φυσικά) λύσης στην ενδοϊμπεριαλιστική αντιπαράθεση στην Ουκρανία. Νωρίτερα σήμερα ο Κέρι συναντήθηκε ξεχωριστά με κάθε έναν από τους ομολόγους του. Ο Λαβρόφ δήλωσε ότι όλα τα μέρη της συνάντησης συμφώνησαν να κάνουν τα απαραίτητα βήματα για να αποκλιμακωθεί η τεταμένη κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναμεταδίδονται κυρίως από δυτικά μέσα ενημέρωσης, οι τέσσερις πλευρές δεν αποκλείεται να καταλήξουν σε κοινή ανακοίνωση στην οποία θα γίνεται αναφορά σε ένα σχέδιο για την «επίλυση» της κρίσης και θα περιλαμβάνει αφοπλισμό των ένοπλων ομάδων εντός Ουκρανίας, συνταγματική μεταρρύθμιση για μεγαλύτερη αυτονομία στις περιφέρειες, τερματισμό καταλήψεων κυβερνητικών κτιρίων.

Βέβαια, ανεξάρτητα απ’ το αν τελικά θα υπάρξει ένας προσωρινός συμβιβασμός, αυτός θα είναι …μέχρι την επόμενη όξυνση, που δε θ’ αργήσει, αφού θα συνεχιστεί ο ανταγωνισμόςπου είναι στο DNA του εκμεταλλευτικού συστήματος, ανάμεσα σε ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις για τον έλεγχο των πηγών και των δρόμων της ενέργειας.

Την ίδια ώρα, ο λεγόμενος μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει «μεγάλες προσδοκίες» από τις τετραμερείς συνομιλίες που διεξάγονται στη Γενεύη. «Δεν έχω μεγάλες προσδοκίες από αυτή τη συνάντηση, καθώς δεν εμπιστεύομαι τη ρωσική πλευρά. Η Ρωσία επικεντρώνεται σε ένα μόνο πράγμα και αυτό είναι η περαιτέρω κλιμάκωση», δήλωσε ο Γιατσενιούκ και κατηγόρησε τον Πούτιν ότι επιδιώκει να σαμποτάρει τις εκλογές της 25ης Μάη.

Παράλληλα, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αναφέρθηκε σήμερα στην πιθανότητα να διευρυνθούν οι κυρώσεις της ΕΕ εναντίον της Ρωσίας, αν δεν βρεθεί «λύση» στη διάρκεια της τετραμερούς συνάντησης. Αναφερόμενος και αυτός στις εκλογές της 25ης Μάη στην Ουκρανία τόνισε ότι πρέπει «αυτές οι εκλογές να διεξαχθούν στο σύνολο της χώρας».

Χαρακτηριστική, για το κλίμα που υπάρχει στις σχέσεις των συμμετεχόντων στη σημερινή διάσκεψη, ήταν η χθεσινή συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη, του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου οι πρεσβευτές των δυτικών χωρών και της Ρωσίας αντάλλαξαν κατηγορίες όσον αφορά την έκθεση του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ουκρανία. Η Μόσχα χαρακτήρισε την έκθεση μεροληπτική, ενώ η Ουάσινγκτον, το Λονδίνο και το Παρίσι την κάλεσαν να σταματήσει να παρεμβαίνει στην Ουκρανία. Υπογραμμίζοντας «τον κίνδυνο πραγματικού εμφυλίου πολέμου», ο Ρώσος πρεσβευτής Βιτάλι Τσούρκιν δήλωσε ότι οι αρχές του Κιέβου «θα πρέπει να αρχίσουν διάλογο» με τους ρωσόφωνους.
Πηγή: 902
Βλέπε ακόμη σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.