Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Νεότερα από το ανατολικό μέτωπο: 6 νεκροί από νυχτερινή επίθεση στο Σλαβιάνσκ

Σφαίρες και τα δύο αυτοκίνητα που έπεσαν στα χέρια των
υπερασπιστών του Σλαβιάνσκ
Υπάρχουν αναφορές για έξι νεκρούς από ανταλλαγές πυροβολισμών στο Σλαβιάνσκ της Αν.Ουκρανίας. Οι απώλειες αφορούν 4 αντικυβερνητικούς διαδηλωτές και δύο από τους ένοπλους επιτιθέμενους, οι οποίοι θεωρούνται παραστρατιωτικοί του «Δεξιού τομέα».

Οι θάνατοι προήλθαν έπειτα από επίθεση σε σημείο ελέγχου στις παρυφές της πόλης , σύμφωνα με το «Rossiya 24».
Τέσσερα αυτοκίνητα κινήθηκαν προς το σημείο ελέγχου που επάνδρωναν ντόπιοι κάτοικοι, και άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας τέσσερις και τραυματίζοντας αρκετούς ακόμη από αυτούς.

Ένα θύμα των πυροβολισμών ξεψύχησε αργότερα στο νοσοκομείο από τραύμα στο κεφάλι ενώ ακόμη δύο εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Το σημείο ελέγχου επανδρωνόταν από 26 πολίτες οπλισμένους με ...ρόπαλα!

Η έλλειψη πυροβόλων όπλων οφείλεται στην λεγόμενη «εαρινή εκεχειρία» που είχε ανακοινωθεί τόσο από την «κυβέρνηση» του Κιέβου, όσο και από τους διαδηλωτές προκειμένου για την αποκλιμάκωση της έντασης.

Όταν οι πολίτες υποχώρησαν από το σημείο ελέγχου, κλήθηκαν ένοπλοι πολιτοφύλακες από το στρατόπεδο τους στην πόλη. Αυτοί άνοιξαν πυρ ενάντια στους επιτιθέμενους, σκοτώνοντας δύο και τρέποντας τους υπόλοιπους σε φυγή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “Life News”.

Ο αριθμός των θυμάτων των επιτιθέμενων ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς μια αναζήτηση στα γύρω δάση όπου κατέφυγαν βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι αντικυβερνητικοί κατέλαβαν δύο από τέσσερα αυτοκίνητα των επιτιθέμενων τα οποία υπέστησαν βλάβες κατά την διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών.
Πλάνα του εξοπλισμού που κατασχέθηκε έδειξαν πυροβόλα όπλα (μεtaξύ αυτών και ένα πολυβόλο), συsκευές νυχτερινής όρασης, εξοπλισμό κάμπινγκ, αεροφωτογραφίες του Σλαβιάνσκ, και άλλα χρήσιμα αντικείμενα «ανορθόδοξου πολέμου».

Βρέθηκαν επίσης διακριτικά του ακροδεξιού παραστρατιωτικού «Δεξιού τομέα», που εμπλέκουν άμεσα την οργάνωση αυτή στην επίθεση.
Οι επιτιθέμενοι πιθανόν να σχεδίασαν μια μεγαλύτερη επίθεση στο κατειλημμένο τηλεοπτικό κέντρο της πόλης που ήταν μαρκαρισμένο με κύκλο πάνω σε έναν από τους χάρτες που κατασχέθηκαν, σύμφωνα με όσα είπε ο εκ των ηγετών των εξεγερμένων Vyacheslav Ponomaryev.

Κομματική κάρτα του "Δεξιού τομέα" που βρέθηκε σε
έναν από τους επιτιθέμενους
Σε άλλο περιστατικό στο κέντρο του Σλαβιάνσκ, δύο ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς όταν ομάδα ενόπλων τους σταμάτησε για έλεγχο και αυτοί προσπάθησαν να διαφύγουν σύμφωνα με το “Ria Novosti”.
Το ρεπορτάζ δεν αναφέρει τι ακολούθησε τους πυροβολισμούς, αλλά τα δύο θύματα νοσηλεύονται τώρα στο νοσοκομείο.
Οι ηγέτες των εξεγερμένων απαγόρευσαν την κυκλοφορία στην πόλη μεταξύ 12 το βράδυ και 6 το πρωί προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κρούσματα νυχτερινών επιθέσεων.

Διαδηλωτές στην περιοχή Ντόνεσκ έχουν προβεί σε εκτεταμένες καταλήψεις κυβερνητικών κτιρίων τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Θεωρούν παράνομη την κυβέρνηση του Κιέβου και καλούν σε δημοψήφισμα για αυτονομία της περιοχής τους. Ανάλογα καλέσματα κάνουν και άλλες περιοχές της Αν.Ουκρανίας.

Το Κίεβο διεξάγει στρατιωτικές και αστυνομικές επιχειρήσεις σε μια προσπάθεια να καταστείλει αυτό που ονομάζει «τρομοκρατική δράση» στην περιοχή. Η προσπάθεια αυτή έχει μέχρι τώρα φτωχά αποτελέσματα, καθώς μεγάλο μέρος των κυβερνητικών δυνάμεων έχει αυτομολήσει στους εξεγερμένους.

Video: Λουλούδια στον τόπο της δολοφονίας

Οι μέχρι τώρα ενδείξεις λένε πως η «κυβέρνηση» του Κιέβου απλά δεν έχει αρκετές «νομιμόφρονες» σε αυτήν δυνάμεις, προκειμένου να προχωρήσει σε καταστολή των κινητοποιήσεων.
Το Σάββατο το «υπουργείο» εσωτερικών ζήτησε από τα πρώην μέλη της ομάδας καταστολής Μπέργκουντ, τα οποία είχε αποπέμψει η ίδια με τον χαρακτηρισμό του κακοποιού και του εγκληματία, να επιστρέψουν στην ενεργό δράση.

Το «υπουργείο» κάλεσε τα μέλη της Μπέργκουντ να ξεχάσουν τις πικρίες τους από το πρόσφατο παρελθόν και να προστατέψουν την Ουκρανία από αυτό που το ίδιο ονομάζει «συγκαλυμμένη εισβολή» που «επιχειρείται από την Ρωσία».
Οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ στην περιοχή όμως, δεν επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο.

Ρωσία, Ουκρανία, ΕΠΑ και ΕΕ κατέληξαν την περασμένη βδομάδα στην Γενεύη σε μια συμφωνία για την αποκλιμάκωση της έντασης. Ένα από τα σημεία-κλειδιά της ήταν ο αφοπλισμών των πολιτοφυλακών και των παραστρατιωτικών ομάδων που δρουν στην Ουκρανία.

Αμφότεροι όμως, τόσο ο «Δεξιός τομέας» και οι παραστρατιωτικοί του «Μαϊντάν», όσο και οι «αντι-Μαϊντάν» πολιτοφυλακές, δείχνουν να θέλουν να βγουν ένα βήμα μπροστά.
Πηγή: RT

Update:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.