Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Τσά! (Παρών στην "επαναστατική πάλη" ο Χ.Ξηρός)

Φ. Ραγκούσης: "Ο Χριστόδουλος Ξηρός και πάλι παρών στις οποιεσδήποτε εξελίξεις της επαναστατικής πάλης" (2 Βίντεο)


Κεντρικό θέμα στα σημερινά τηλεοπτικά δελτία είναι η εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού.
Στο πρώτο βίντεο που παραθέτουμε είναι ο τρόπος με τον οποίο το Mega παρουσίασε το γεγονός και στο οποίο ακούμε ανάμεσα στα άλλα τον συνήγορό του Φραγκίσκο Ραγκούση να εκτιμάει ότι ο εντολέας του επέλεξε αυτή την απόφαση γιατί: 
«Οι συγκυρίες των καιρών, οι κοινωνικές απαιτήσεις η μέχρι τώρα επαναστατική του δράση τα πιστεύω του που έμειναν άκαμπτα για όλο αυτόν τον πολύχρονο χρόνο που κρατήθηκε, επέβαλαν την πολιτική αυτή απόφαση. Ηταν μια απόφαση η οποία έστρεψε την πλάτη σε προσωπικά συμφέροντα, και πήρε και πάλι μια θέση στα κοινωνικός δρώμενα έτσι ώστε να δηλώσει παρών στις οποιεσδήποτε εξελίξεις της επαναστατικής πάλης».
Ο ίδιος δικηγόρος στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου επικαλούμενος την γνώση που έχει για την προσωπικότητα του καταζητούμενου εκτίμησε ότι:
 «Ηταν πολιτική απόφαση του Χ.Ξ να μην επιστρέψει στις φυλακές. Μετά από 6 άδειες πίστεψε και θέλε, κάτω από κάποιες συγκυρίε,ς να αποδράσει. Να μην επιστρέψει στην φυλακή. Πιστεύει ότι μ αυτή την ενέργεια μπορεί να αφυπνίσει, μπορεί να δημιουργήσει εκείνες τις προοπτικές μιας επαναστατικής δράσης που δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι θα σηκώσει ένα 45αρη και θα αρχίσει να αφαιρεί ζωές».



Πηγή: Βαθύ κόκκινο
Βλέπε ακόμη:

9 σχόλια:

  1. μια προσωπικη εκτιμηση: απο ολους τους κρατουμενους της 17Ν, ξεφυγε αυτος που θεωρειται ιδιαιτερα επιπολαιος και οχι και πολυ...σκεπτομενος. Αν καποιος ηθελε να δημιουργησει συνθηκες προβοκατσιας, τοτε με τον Χριστοδουλο γινεται η δουλεια του λιγοτερο δυσκολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @γιωργος:
      Δεν συμφωνώ ούτε με το "ιδιαίτερα επιπόλαιος", ούτε με το "όχι πολύ σκεπτόμενος". Ούτε στην δίκη του έδειξε τέτοια δείγματα, ούτε στα κείμενα που έχει γράψει, και φυσικά δεν γίνεται να είσαι ούτε "ιδιαίτερα επιπόλαιος", ούτε "όχι πολύ σκεπτόμενος", και να αποτελείς πολύχρονο μέλος μιας οργάνωσης που με τόσο βαριά δράση παρέμεινε ασύλληπτη επί 25ετία...

      Διαγραφή
    2. @γιωργος:
      Από εκεί και πέρα δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο για να στηθεί μια προβοκάτσια. Την στήνουν, και ανάλογα με τον στόχο μπορούν κατά βούληση να την φορτώσουν πλέον και σε κάποιον με πιο μαρξιστική φρασεολογία από τον Μαζιώτη, που του έχουν φορτώσει τα πάντα από τότε που την κοπάνησε, π.χ.

      Διαγραφή
    3. Αν θες την αποψή μου για τους τύπους της 17Ν (από τότε που τους έπιασαν), ή πραγματικά έκαναν καλά τη δουλειά τους κι όλα κομπλέ ή μιλάμε για μεγάλους "αυτοφοράκηδες", όποιο θέλεις κρατάς...

      Διαγραφή
    4. @zoot horn rollo:
      Το "όλα κομπλέ" δεν προκύπτει από πουθενά, ούτε από τα χρόνια που έκατσαν μέσα, ούτε πολύ περισσότερο από τον τρόπο συμπεριφοράς, τόσο των αρχών όσο και των ίδιων.
      "Αυτοφοράκηδες", 25 χρόνια ασύλληπτοι πάλι, ούτε αυτό μου πολυκάθεται...
      Τεσπά, δεν είναι κουβέντα που καίγομαι και για να την πιάσω...

      Διαγραφή
    5. Πάσο TRASH. Θολούρα όπως και να'χει όλη η υπόθεση από καταβολής...και δε θα σταματησουν να υπάρχουν σκοτεινά σημεία, πως αλλιώς θα βόλευε άλλωστε...

      Διαγραφή
    6. @zoot horn rollo:
      Ακριβώς επειδή θολούρα υπάρχει (-και πως αλλιώς όταν μιλάμε για τέτοια πράγματα που από την μάνα τους δεν γίνονται σε άπλετο φως;), είναι που δεν καίγομαι να κάνω αυτήν την κουβέντα, και ειδικά επί προσωπικού ανθρώπων με ισόβια ή δραπετών.
      Πολιτικά πάλι (σε σχέση με την αντικειμενική απήχηση τέτοιου είδους πολιτικών προταγμάτων) δεν έχω κανένα πρόβλημα.

      Διαγραφή
  2. Πάντως, εκτίμηση μου είναι πως τον άφησαν να τους φύγει. Ό,τι άλλο θα ήταν παράλογο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδιά, δεν υπάρχει οργάνωση, που να απειλεί την άρχουσα τάξη ΕΝΟΠΛΑ και να παραμένει επί 25 χρόνια ασύλληπτη. Τελεία και παύλα.
    Ολη η υπόθεση από την αρχή είναι στημένη.
    Η 17Ν τους βόηθησε καταρχήν να απαλλαγούν επωφελώς από ορισμένα βαρίδια (: ξέρανε πολλά...) όπως Μπάμπαλη, Μάλλιο κλπ., αν θυμάστε οι παληότεροι. Μετά χρησίμευε για το διαρκές προβοκάρισμα του επαναστατικού εργατικού κινήματος. Είναι πολύ χαρακτηριστική η απήχηση της 17Ν στα μικροαστικά στρώματα, αυτά, που τώρα με εξίσου χαρακτηριστική άνεση εκφασίζονται.
    Αν θέλετε να κατανοήσετε την εξέλιξη της στρατηγικής της άρχουσας τάξης στην μετα-εμφυλιοπολεμική Ελλάδα, μελετείστε την αλληλουχία: Μικροαστικά στρώματα - Πασόκ (+αριστεριστές/αντιεξουσιαστές) - "Τρομοκρατία".
    Θεωρώ, πως είναι το κλειδί για να κατανοήσουμε τι έγινε (και πως μας τάπωσε η Αντίδραση, για να τα βλέπουμε και λίγο αυτοκριτικά...). Εγινε μελετημένη και συνδυασμένη παρέμβαση τόσο στη βάση, όσο και στο εποικοδόμημα.
    Νομίζω, πως η "απόδραση" είναι ένα μέρος αυτής της παρέμβασης, που συνεχίζεται σε νέες συνθήκες.
    Ολη η τάχαμου βαβούρα για την "απόδραση", μέσα και η ανακοίνωση του State Department είναι για ξεκάρφωμα, δείγμα πως πρόκειται για πολύ σημαντική εξέλιξη, προς γνώσιν όλων...
    Η στημένη "Τρομοκρατία", παράλληλα με τον ανοιχτό φασισμό, στο εξής θα καλύπτουν τα κενά, που θα αφήνει ο συγκαλυμμένος φασισμός ΝΔ-Σύριζα, καθώς ο ρόλος της εξαγοράς των λαϊκών στρωμάτων (μέσω της μικροαστικοποίησης) εκ των πραγμάτων αδυνατίζει λόγω κρίσης.
    Δεν "απέδρασε", τον απέλυσαν κανονικότατα. Πως θα εξελιχτεί η ιστορία θα δούμε.
    Αλλά για προσέχτε και τις περίφημες "συνθήκες κράτησης" τους. Αν ήταν κομμουνιστές και είχαν κάνει αυτά, που έκαναν τούτοι, θάχαν μολογήσει το γάλα της μανούλας τους και κάποιο Γκουαντανάμο θα τους είχε καταπιεί.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.