Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Προκήρυξη Με Οσμή Προβοκάτσιας

Μύρισε προβοκάτσια στο Νέο Ηράκλειο, γράψαμε όταν μάθαμε για τη διπλή δολοφονία μελών της Χρυσής Αυγής. Τώρα η οσμή της προβοκάτσιας εξαπλώθηκε, ξεκινώντας από έναν ιστορικό τόπο μαρτυρίου και αντίστασης, το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, όπου αφέθηκε η σακούλα των σκουπιδιών με το στικάκι της προκήρυξης και μάλιστα την παραμονή μιας ιστορικής ημερομηνίας, της 40ής επετείου του Πολυτεχνείου. Βαρύγδουπος ο τίτλος της οργάνωσης που αναλαμβάνει την ευθύνη για το χτύπημα: "Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις". Επιπλέον, ο προνομιακός αποδέκτης της πολυσέλιδης προκήρυξης ήταν η Ζούγκλα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, δηλαδή ένας χώρος εντελώς ανυπόληπτος -τουλάχιστον στα μάτια των αναρχικών και των επαναστατημένων προλετάριων τους οποίους υποτίθεται ότι εκπροσωπεί το πολυσέλιδο αυτό κείμενο. Είναι σαν να αναθέτεις στον Σταμάτη Γονίδη να τραγουδήσει τον ύμνo του αντιφασιστικού κινήματος τον οποίο θα έχει συνθέσει ο Νίκος Καρβέλας σε στίχους Αννίτας Πάνια. Η Ζούγκλα είναι μια ιστοσελίδα που όχι μόνο δημοσίευσε πρώτη και σε αποκλειστικότητα το βίντεο των εκτελέσεων στο Νέο Ηράκλειο αλλά και στις ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις που κάνει, η Χρυσή Αυγή έρχεται σχεδόν πάντα πρώτο κόμμα, γεγονός ενδεικτικό για την πολιτική προέλευση των αναγνωστών της. Κανένας αριστεριστής ή αναρχικός που σέβεται τον εαυτό του δεν θα επέλεγε ποτέ αυτό τον σεσημασμένο ιστότοπο ως πρώτη επιλογή για να δημοσιοποιήσει την προκήρυξη του. Αυτό και μόνο το γεγονός -με την επιφύλαξη αν η προκήρυξη προέρχεται όντως από τους δράστες της επίθεσης- δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία ότι πρόκειται για έργο ανθρώπων που δεν έχουν καμιά αληθινή επαφή και σχέση με τον αριστερό ή αντιεξουσιαστικό χώρο. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Το ιδεολογικό υπόβαθρο της προκήρυξης
H προκήρυξη είναι η αποθέωση του copy paste. Αναρχική ρητορεία, αλλά και πατριωτικές κορόνες, απόηχος του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, επιλεκτική αριστερή φρασεολογία… αλλά και ολίγη από Ανεξάρτητους Έλληνες και αντικαπιταλιστικές οργανώσεις. Δεν φαίνεται να έρχεται από τις «οπλαποθήκες», τις οποίες καλεί το λαό να οργανώσει, αλλά από το σύγχρονο οπλοστάσιο της βαθιάς Ασφάλειας και της μοντέρνας ΚΥΠ. Το κλασικό σφυροδρέπανο, εδώ διαμελίζεται και μετατρέπεται σε φονικό όπλο: «να τους ανοίγει τα κεφάλια με σφυρί, να τους κόβει προς παραδειγματισμό το χέρι με δρεπάνι». Μαχαιροβγάλτης πρέπει να γίνει το «λαϊκό ανατρεπτικό κίνημα» κατά «σύσσωμης της ιεραρχίας, ηγετών, πυρηναρχών, μελών και κενταύρων».

Η προκήρυξη εξυπηρετεί πλήρως την κλιμάκωση της έντασης αφού προειδοποιεί για «αναμενόμενα αντίποινα και προβοκάτσιες του εχθρού».
Ως προς το ύφος της, όχι μόνο αλιεύει από διάφορες αριστερές και αναρχικές θάλασσες και δημοσιογραφικά κείμενα, αλλά φαίνεται και ότι έχει γραφτεί και από διαφορετικά χέρια (τουλάχιστον δύο) μέσης μόρφωσης και… δημοσιοϋπαλληλικής θητείας. Καμία ζωντάνια, κανένα γνήσιο νεανικό πάθος, αλλά μόνο πλαστική και ύποπτη ρητορεία. Λες και δύο διαφορετικοί χώροι ήταν αυτοί που εκτέλεσαν το φονικό χτύπημα και ανέλαβαν τη θεωρητική του τεκμηρίωση. Εντυπωσιακή είναι και η απουσία κάθε αναφοράς σε υπαρκτούς αγώνες, π.χ., των καθηγητών, των εργαζομένων της ΕΡΤ, των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων. Υπάρχει μόνο μία κακογραμμένη αναφορά «να μην απολεστεί ο αντικαθεστωτικός αγώνας»… κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η απουσία κάθε αναφοράς στο επιχειρησιακό κομμάτι των δολοφονιών. Μια παράλειψη πολύ χτυπητή τη στιγμή που οι συντάκτες της προκήρυξης προτρέπουν το λαό να οργανωθεί σε ένοπλη στρατιωτικού τύπου βάση.

Το ασφαλίτικο ύφος αλλάζει με την πάροδο του χρόνου. Τώρα πια δεν διαβάζουμε εκφράσεις που μυρίζουν από μακριά Ασφάλεια (π.χ., «εμείς τα καλά κομμούνια»), αλλά στραμπουληγμένες, σοβαροφανείς και ιστορικίζουσες αναλύσεις γραμμένες στο γόνατο, όπως:
 «Η νομική ελαστικότητα του συνταγματικού τόξου διασφαλίζει το βεληνεκές του χτυπήματος προς οποιαδήποτε απομακρυσμένη αντίσταση δεν αφομοιώνεται, και διασφαλίζει τα δεδικασμένα για την διεύρυνση του νομικού οπλοστασίου». Ή «η ταξική συνείδηση υφίσταται, αποκτά την υπόσταση που της αρμόζει ενσαρκώνεται στην αυτενέργεια, στην συναυτουργία και ενεργητική εμπλοκή, στην χάραξη επί χάρτου του ανατρεπτικού σχεδίου μέχρι την τέλεση της πρακτικής του εφαρμογής».
Και η πηγή έμπνευσης για το αστέρι σε κύκλο:
Στένσιλ με σήματα του αμερικάνικου στρατού.
Πληρωμένοι φονιάδες φαίνεται ότι ήταν οι πιστολάδες στο Νέο Ηράκλειο. Πληρωμένοι αλλά βαριεστημένοι και ανέμπνευστοι γραφειοκράτες φαίνεται να είναι οι συντάκτες της προκήρυξης, που αν και είχαν τόσες μέρες στη διάθεσή τους άφησαν τόσα λάθη και ασυνταξίες στο κείμενό τους (π.χ., η «ασέλγεια του Παύλου Φύσσα»), ίσως για να φαίνεται πιο ερασιτεχνικό από ό,τι πραγματικά είναι.
Πηγή: MAO.gr
Άρχισαν και τα όργανα:
"Στη χώρα μας η πολιτική βία στην πιο αποτρόπαιη μορφή της εκφράζεται από τη Χ.Α. και την ακροαριστερή/αναρχική τρομοκρατία, δύο άκρα που συναντώνται, ως εχθροί μεν σε πρώτη ανάγνωση, αλλά με κοινά χαρακτηριστικά την περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής, την απόλυτη μισαλλοδοξία, την παρανοϊκή αλαζονεία, τις σχέσεις με τον υπόκοσμο."
Το Βήμα 

Βλέπε ακόμη:

5 σχόλια:

  1. Ούτε ένα όνομα της προκοπής δε μπορούν να βρουν...προχειροδουλειές...Για τα υπόλοιπα όμως αλλίμονο μας, εκεί τα φτιάχνουν καλύτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @zoot horn rollo:
      Πιό πολύ με ανησυχεί πως οι συντάκτες του συγκεκριμένου φαίνεται να διαβάζουν ριζοσπάστη. Δεν συνάδει με τις αναφορές στον ...Ντουρούτι αυτό

      Διαγραφή
    2. @TRASH
      Ο καλός ο μύλος, όλα τα αλέθει!

      Εντωμεταξύ, τόσα σεμινάρια, τόσα άιφον, τόσο δωρεάν ίντερνετ και ούτε συντακτικό έμαθαν ούτε ν' αποφεύγουν τις αναφορές που παραπέμπουν στη μετεμφυλιακή δεξιά (συνοδοιπόρους, πηγάδες, κεφαλιές με σφυριά κι κοψοχεριάσματα με δρεπάνια). "Κοίτα ποιους πληρώνω!", αγανακτεί ο φορολογούμενος μικροαστός που κρύβω μέσα μου. Ρε γμτ μου, θα με καταντήσουν να ψηφίσω Δράση!

      gdmn1973

      Διαγραφή
    3. @gdmn1973:
      Ξέχασες και την κατακλείδα με το "φωτιά και τσεκούρι" του ...Αβέρωφ!
      http://www.scribd.com/doc/20126350/%CE%A6%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%AC-%CE%A4%CF%83%CE%B5%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B9-%CE%95%CF%85%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%91%CE%B2%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%86-%CE%A4%CE%BF%CF%83%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1

      Διαγραφή
    4. Τς τς τς... Α-πα-ρά-δε-κτον!

      gdmn1973

      ΥΓ: Ας το διασκεδάσουμε όσο προλαβαίνουμε, γιατί...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.