Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την Ανοχή και Συμφιλίωση: Πρόταση για πανευρωπαϊκή ποινικοποίηση του κομμουνισμού

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την Ανοχή και Συμφιλίωση

Τίτλος εγγράφου:
Εθνικό Διάταγμα Ευρωπαϊκού Πλαισίου για την Προαγωγή της Ανοχής
Πηγή: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Μτφρ.: Lenin Reloaded


Τμήμα 1: Ορισμοί

(γ) "Εγκλήματα μίσους" σημαίνει: κάθε εγκληματική πράξη, όπως και αν ορίζεται, είτε διαπράττεται κατά προσώπων είτε κατά της περιουσίας, όπου ο στόχος ή τα θύματα επιλέγονται εξαιτίας της πραγματικής ή υποτιθέμενης σύνδεσής τους με -- ή την στήριξή τους ή την ιδιότητα μέλους τους σε -- μια ομάδα όπως αυτή ορίζεται στην παράγραφο (α). [LR: προηγείται διασταλτικός ορισμός της "ομάδας" στην παρ. (α)].


Τμήμα 2: Σκοπός

Σκοπός αυτού του διατάγματος είναι:

(4) η ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων για να αντιμετωπιστεί η μισαλλοδοξία, ιδιαίτερα σε σχέση με την καταπολέμηση του ρατσισμού, των προκαταλήψεων για το χρώμα, τις εθνοτικές διακρίσεις, τη θρησκευτική μισαλλοδοξία, τις ιδεολογίες του Ολοκληρωτισμού, την ξενοφοβία, τον αντισημιτισμό, τον αντιφεμινισμό και την ομοφοβία.
[...]

Τμήμα 7: Ποινικές κυρώσεις
(α) Οι παρακάτω πράξεις θα θεωρηθούν κολάσιμα ποινικά αδικήματα:
(iv) η ανοιχτή υποστήριξη μιας Ολοκληρωτικής ιδεολογίας, της ξενοφοβίας ή του αντισημιτισμού.

[...] Το κείμενο αυτό προετοιμάστηκε κάτω από την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ανοχή και τη Συμφιλίωση από ομάδα ειδικών που αποτελείτο από τους Yoram Dinstein (Πρόεδρος), Ugo Genesio, Rein Mȕllerson, Daniel Thȕrer και Rȕdiger Wolfrum.

Βλ. επίσης: Tim Worstall, Forbes, "Η Ευρωπαϊκή Ένωση προτείνει την απαγόρευση του κομμουνισμού"
Πηγή: Lenin reloaded

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.