Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ντομάτε τους ή ο άξιος διάδοχος Π.Π.

Ρε, που πάμε και τα βρίσκουμε;
Όσα μαλλιά είχαν απομείνει στο κεφάλι μας από τον Δελαστίκ (από τον οποίο μην αυταπατάστε πως ησυχάσαμε), ανέλαβε να μας τα ρίξει ο γνωστός Π.Π. με άρθρο του στο μπλογκ του ...Λαφαζάνη!

Το δίνουμε εδώ με κάποια παρένθετα δικά μας σχόλια, όχι γιατί έχει κάποια πολιτική αξία από μόνο του (για ντομάτες είναι που λέει και ο τίτλος), αλλά γιατί αποδυκνύει πως οι μπαρούφες του Δελαστίκ δεν αποτελούσαν κάποια προσωπική "ιδιοτροπία" του, αλλά κεντρική πολιτική γραμμή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εφόσον καμπόσες από αυτές επαναλαμβάνονται και από το έταιρο "βαρύ χαρτί" της.

Σας αφήνω να τον απολαύσετε. Π.Π. για όλους:

Το Μνημονιακό Τόξο Και Το Φασιστικό Βέλος

του Πέτρου Παπακωνσταντίνου* via iskra

Ο νεοφασισμός [γιατί "νέο"φασισμός; από τον παλιό που διαφέρει;]της Χρυσής Αυγής βλάστησε πάνω στο έδαφος της κρίσης και της κοινωνικής κασταστροφής που προκάλεσαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις. [συμπέρασμα: Ο φασισμός είναι αποτέλεσμα του μνημονίου και καμμία σχέση με τον καπιταλισμό δεν έχει. Δεν υπήρχε πριν το μνημόνιο, δεν υπάρχει σε χώρα χωρίς μνημόνιο και....] Θα ξεριζωθεί μαζί μ’ αυτές. [...η λογική κατάληξη των παραπάνω, δεν θα υπάρχει μετά το μνημόνιο. σ.σ. Αυτός ο τύπος αυτοαποκαλείται «μαρξιστής»!]

Θα ήταν μια κάποια δικαίωση και παρηγοριά για τη δολοφονία του νέου, αριστερού αγωνιστή Παύλου Φύσσα από Χρυσαυγίτη, αν το τραγικό αυτό γεγονός στεκόταν αφορμή για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της εγκληματικής, νεοναζιστικής συμμορίας. Αποτελεί ωστόσο πολιτική τυμβωρυχία η εκμετάλλευση της δολοφονίας από τις μνημονιακές, όψιμα “αντιφασιστικές” και πάντα αντικομμουνιστικές δυνάμεις, [ποιές είναι αυτές ρε Π.Π.; Αυτοί που υιοθετούν τους ισχυρισμούς του Γκέμπελς για το Κατίν π.χ., είναι μέσα στους αντικομμουνιστές ή όχι;] με στόχο τη σταθεροποίηση της κλονιζόμενης [αυτό από που ακριβώς προκύπτει;] εξουσίας τους μέσω μέτρων κυρίως επικοινωνιακού χαρακτήρα, ανίκανων να αντιμετωπίσουν την ουσία του νεοφασιστικού φαινομένου [θα μπορούσε διαφορετικά δηλαδή;].

Υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις να υποθέσει κανείς ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια ψυχρά σχεδιασμένη επιχείρηση τρομοκράτησης και αποπροσανατολισμού των λαϊκών στρωμάτων [αποπροσανατολισμού από τι; Από τον φασισμό;!!!] από ισχυρά κέντρα του “βαθέος κράτους”, με εκτελεστικό βραχίονα τη Χρυσή Αυγή. Τα εν λόγω κέντρα έβλεπαν με μεγάλη ανησυχία το “θερμό φθινόπωρο” που άλλοι προσδοκούσαν και άλλοι έτρεμαν. Και είχαν καλούς λόγους να ανησυχούν. Το success story και το πρωτογενές πλεόνασμα, τα πιο σύντομα ανέκδοτα του καλοκαιριού, έγιναν σκόνη με την ιστορία της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, το 25ευρω στα νοσοκομεία και το νέο χαράτσι στα ακίνητα. Η Γερμανία ξεκαθάρισε ορθά- κοφτά ότι η Ελλάδα παραμένει, ουσιαστικά, χρεωκοπημένη κι ότι θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο “διάσωσης”, δηλαδή και τρίτο Μνημόνιο. Το γεγονός αυτό εγγράφει στην ημερήσια διάταξη την ανατροπή και της τρίτης μνημονιακής κυβέρνησης, μετά από εκείνες των Παπανδρέου και Παπαδήμου που διαχειρίστηκαν τα δύο προηγουμενα Μνημόνια [με την κυβέρνηση που θα διαχειριστεί το επόμενο μνημόνιο, τι ακριβώς θα γίνει δεν μας λέει ο Π.Π.].

Στο κοινωνικό επίπεδο ήταν ορατά- τουλάχιστον για όσους δεν έχουν τυφλωθεί είτε από αλαζονεία, είτε από απελπισία- τα προμηνύματα της επερχόμενης έκρηξης.[της ποιάς;] Ήδη στην αρχή του καλοκαιριού, η υπόθεση της ΕΡΤ πυροδότησε μια απροσδόκητη, για το εύρος και το δυναμισμό της, κινητοποίηση, εντελώς δυσανάλογη με την αμφίβολη λαϊκή συμπάθεια προς τους δημοσιογράφους και την κρατική τηλεόραση: απλώς, ο κόσμος ζητούσε αφορμή για να εκφράσει τη δική του αγωνία, οργή και προσδοκία, και την βρήκε στο “μαύρο” της ΕΡΤ. Με την αρχή του φθινόπωρου, η ηρωική, κάτω από τις συνθήκες που [δεν] έγινε, απεργία των καθηγητών ήρθε να διαψεύσει όσους θεωρούσαν “τελειωμένο” τον κλάδο ύστερα από την πολιτική επιστράτευση στις πανελλαδικές εξετάσεις και απείλησε να προκαλέσει ευρύτερη απεργιακή αναταραχή [ένας κλάδος που δεν έκανε ούτε μία μέρα απεργία, «απείλησε να προκαλέσει ευρύτερη απεργιακή αναταραχή»... Άφωνος!]. Η κυβέρνηση είχε βάσιμους λόγους να φοβάται την απεργία των καθηγητών, ενός κλάδου που από την ίδια τη θέση του επικοινωνεί με κάθε λαϊκή οικογένεια και αποτελεί τον αποφασιστικό κρίκο διασύνδεσης του εργατικού κινήματος με τη νεολαία. [Α, στα κομμάτια! Τα παιδιά των εργατών περίμεναν από τους καθηγητές, να τους διδάξουν την ταξική τους θέση...] Οι πρώτες μαθητικές καταλήψεις που άρχισαν να εκδηλώνονται παράλληλα με την απεργία- πολύ νωρίς για τα δεδομένα του μαθητικού κινήματος- ενίσχυσαν αυτές τις ανησυχίες. [-ποιές ανησυχίες; ότι της επανάστασης θα ηγηθούν συντηρητικοί κατά βάση δημόσιοι υπάλληλοι και δεκαπεντάχρονα παιδιά;]

Αυτή η προϊούσα κοινωνική δυναμική είχε την αντανάκλασή της και στο πολιτικό επίπεδο, με τις δυνάμεις της Αριστεράς να ενισχύουν τη θέση τους, όχι μόνο δημοσκοπικά[αυτό που το βρήκε;]. Μετά την ψυχρολουσία από τη στάση των ηγεσιών ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ στον αγώνα των καθηγητών, τον Μάιο, αρχίζει, με αφορμή την ΕΡΤ, μια μετατόπιση προς πιο ριζοσπαστικές πρακτικές [δηλαδή; -ποιές είναι αυτές; Γιατί μας αφήνεις στο σκοτάδι;], που επιτρέπουν στοιχειώδη ενιαιομετωπική δράση στο μαζικό κίνημα. Ιδιαίτερα για τον ΣΥΡΙΖΑ, που δέχεται τις ισχυρότερες πιέσεις από το αστικό στρατόπεδο [στο οποίο προφανώς και δεν ανήκει κατά τον Π.Π. για να "δέχεται πιέσεις" από αυτό], αποτελεί θετική εξέλιξη η αγωνιστική στάση που κράτησαν η ηγεσία του και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, τόσο στην ΕΡΤ [1] όσο και στην πρόσφατη απεργία των καθηγητών, αλλά και η αντιιμπεριαλιστική στάση τους στη συριακή κρίση.

Σ’αυτό το φόντο έρχεται η έκρηξη της Χρυσαυγίτικης κτηνωδίας να ανατρέψει εκ βάθρων το σκηνικό, να αλλάξει, με τη βοήθεια των μίντια, την πολιτική ατζέντα [έπρεπε δηλαδή να το θάψουν σαν είδηση;] και να μετατοπίσει τη διαχωριστική γραμμή από το μνημονιακή κυβέρνηση- λαϊκό κίνημα” στο “συνταγματικό τόξο- νεοναζιστές”. [θέμα διαχωριστικής γραμμής μεταξύ αστών και εργατικής τάξης δεν υπάρχει ούτε και ύπηρξε ποτέ κατά τον «μαρξιστή» μας] Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για καλά οργανωμένη εκστρατεία, σχεδιασμένη με βάση τη “στρατηγική της έντασης” που ακολουθήθηκε στην Ιταλία της δεκαετίας του ’70 και της οποίας την κορύφωση πιθανότατα δεν έχουμε δει ακόμη. Πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, είχαν προηγηθεί τα γεγονότα του Μελιγαλά και η επιδρομή εναντίον αγωνιστών του ΚΚΕ στο Πέραμα. Επεισόδια που έδειξαν ότι ισχυρά κέντρα επιδιώκουν να δημιουργήσουν εμφυλιοπολεμική ατμόσφαιρα, εν όψει της κλιμακούμενης κοινωνικής αναταραχής [αυτή την θεωρεί δεδομένη], με τη βοήθεια της Χρυσής Αυγής. Είναι γνωστές, άλλωστε, οι καταγγελίες που έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας- με τελευταίο επεισόδιο τις αποκαλύψεις των WikiLeaks- για άμεση διασύνδεση ηγετικών στελεχών της νεοναζιστικής οργάνωσης και προσωπικά του αρχηγού της με την ΚΥΠ/ΕΥΠ, αλλά και με μεγαλόσχημους παράγοντες του εφοπλιστικού κεφαλαίου και των μίντια.

Και τώρα; Ασφαλώς η Αριστερά [-ποιά είναι αυτή ρε παλίκαρε; Πάλι στο φλου μας αφήνεις] θα στηρίξει κάθε μέτρο της κυβέρνησης εναντίον των φασιστοειδών, έστω κι αν αυτό έρχεται με τραγική καθυστέρηση, χωρίς να σταματήσει στιγμή, όμως, να έχει στην πρώτη γραμμή την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης [και όχι βεβαίως του καπιταλισμού]. Μιας κυβέρνησης, που ανέχτηκε το νεοναζισμό, συντήρησε συνθήκες που ευνοούν την ανάπτυξή του και δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη ότι εννοεί έστω και τώρα να τον τσακίσει μέχρι τέλους κι όχι απλώς να του υφαρπάξει ψήφους [-από την Χρυσή Αυγή να τους «υφαρπάξει»; -Καλύτερα να μην «υφαρπαγούν» δηλαδή;] για να διασωθεί η ίδια απέναντι στους βασικούς εχθρούς της, το λαϊκό κίνημα και την Αριστερά [-την ποιά και το ποιό;].

Τα ερωτήματα είναι αυτονόητα: Έπρεπε να θρηνήσουμε τον Παύλο Φύσσα για να ανακαλύψει ο κ. Δένδιας ότι είχε στο γραφείο του 32 φακέλους για εγκληματικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής, που γέμιζαν σκόνη εδώ και μήνες; Γιατί δεν έγινε το παραμικρό όταν Χρυσαυγίτες δολοφονούσαν Πακιστανούς με εξίσου κτηνώδη τρόπο, την εποχή που ο κ. Δένδιας ήταν απασχολημένος με την επιχείρηση “Ξένιος Δίας” και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστατών τύπου Αμυγδαλέζας, επιχειρώντας και πάλι να προσεταιριστεί την ξενοφοβική βάση της Χρυσής Αυγής- με διαφορετικό τρόπο από ό,τι σήμερα;[ορθώς υποθέσαμε πριν. Οι ψήφοι των χρυσαυγιτών δεν πρέπει να πάνε στην ΝΔ] Μπορούμε να πιστέψουμε ότι θα αλλάξει κάτι ουσιαστικό στο σκληρό πυρήνα των μηχανισμών καταστολής με την απομάκρυνση λίγων “σταγονιδίω픨, για να θυμηθούμε τον μακαρίτη τον Αβέρωφ, όταν είναι γνωστό ότι στις τελευταίες εκλογές άνω του 50% των ΜΑΤ και των ομάδων Ζ και ΔΙΑΣ ψήφισε Χρυσή Αυγή;

Το ΚΚΕ εσωτερικού πλήρωσε πανάκριβα τη γραμμή της “Εθνικής Αντιδικτατορικής Δημοκρατικής Ενότητας” που μετέτρεψε μια πτέρυγα του αριστερού κινήματος σε ουρά του καραμανλισμού, την επαύριο της μεταπολίτευσης. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν μαχόμενες αριστερές δυνάμεις σήμερα (και δεν εννοούμε, βέβαια, τη ΔΗΜΑΡ) [και ποιούς εννοείτε ρε παιδάκι μου και δεν τόλμας να τους κατονομάσεις; Μύνηση θα σου κάνουν;]οι οποίες θα επαναλάμβαναν, κάτω από την πίεση του αντιπάλου, παρόμοια τραγικά λάθη, τα οποία δεν θα ήταν μόνο αυτοχειριαστικά για την Αριστερά, αλλά και θα αδυνατούσαν να αντιμετωπίσουν το ίδιο το νεοφασιστικό φαινόμενο.

Γιατί βέβαια, η εκτόξευση της Χρυσής Αυγής δεν έπεσε από τον ουρανό. Δεν προσεβλήθησαν ξαφνικά 426.000 Έλληνες από τον νεοναζισμό, σαν την ομαδική τρέλλα που προσβάλλει κατά καιρούς τις αγέλες των ελεφάντων. Μπορεί να προϋπήρχαν σε τμήματα του κοινωνικού σώματος τα συστατικά στοιχεία του ρατσισμού, του εθνικισμού, του σεξισμού, του ανορθολογισμού, της λατρείας της βίας και πάει λέγοντας. Αλλά όλα αυτά δεν θα συνενώνονταν στο φαινόμενο Χρυσή Αυγή αν δεν υφίστατο η ελληνική κοινωνία το καταλυτικό ηλεκτροσόκ της κοινωνικής ερήμωσης που προκάλεσαν η κρίση και τα Μνημόνια. [Μνημόνια=φασισμός δις]

Ο μεγάλος Γερμανός φιλόσοφος και εκ των ιδρυτών της Σχολής της Φραγκφούρτης, Μαξ Χορκχάιμερ, είπε κάποτε: “Όποιος δεν θέλει να μιλήσει για τον καπιταλισμό, δεν πρέπει να μιλάει για τον φασισμό”. Και μάλλον δεν μπορεί να κατηγορηθεί για υποτίμηση της φασιστικής απειλής… [-την τελευταία παράγραφο να την θεωρήσουμε αυτοκριτική του Π.Π. που σε δύο σελίδες word δεν βρίσκεί χώρο για την λέξη «καπιταλισμός» ούτε μία, αλλά αντίθετα βρίσκει για να παραβάλει έξι φορές την λέξη μνημόνιο;]
Πηγή: http://mao.gr/mnimoniakotox/
[1]Που την ώρα που γίνονταν συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Αγ.Παρασκευή, αυτοί έκαναν ...προεκλογική(!!) συγκέντρωση στο ...Σύνταγμα(!!!)
[2]Παρατηρήστε ακόμη πως πουθενά δεν αναφέρεται η λέξη φασισμός-ναζισμός χωρίς το σύνθετο "νέο" που καθησυχάζει παραπέμποντας σε περιθωριακό κατά βάση φαινόμενο. 
Άξια παρατήρησης επίσης η συχνή αναφορά στην λέξη "αριστερά" (την μέτρησα πέντε φορές) χωρίς αυτή να κατονομάζεται-προσδιορίζεται συγκεκριμένα.
Υ.Γ.Το γεγονός πως τόσο ο Δελαστίκ όσο και ο Παπακωσταντίνου, κάθε άλλο παρά αφελείς είναι, προφανώς επιβαρύνει παρά ελαφρύνει την θέση τους για το προπέτασμα μπούρδας που δημιουγούν γύρω από τα πραγματικά ζητούμενα. Γιατί σε αυτήν την περίπτωση μιλάμε για συνειδητή απάτη... 
Βλέπε ακόμη:

23 σχόλια:

  1. Μπράβο ρε TRASH για τη δουλειά που έκανες.
    Αυτό που αξίζει περισσότερο είναι οι απορίες που έχεις και ο τρόπος που τις βάζεις και να σκεφτείς ότι κάποτε τους θεωρούσαμε "μεγάλους" κομμουνιστές.
    Για να μην κρύβουμαι λόγια, έτσι;
    Πατώντας τα link και φτάνοντας στο legt.gr, είδα φωτογραφίες με πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους, εντελώς συμπτωματικά!!!, είδα παλιούς πασόκους που τους γνώριζα από την παλιά μου γειτονιά το Περιστέρι.
    Αυτοί οι τύποι, σκίζανε τα ρούχα τους την εποχή του Αντρέα αλλά και του "τεχνοκράτη" Σιμίτη, όπως έλεγε ο μπαρμπα-Μήτσος για τον Σιμίτη και την ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός ένας "τεχνοκράτης" για φέρει στα ίσια την Ελλάδα που είχε ...λοξοδρομίσει από τον "Σοσιαλισμό" που είχε φέρει ο Αντρέας και τον είχαν ξεφτυλίσει, λόγω δήμητρας, τα λαμόγια που είχαν μπει δίπλα από τον ηπερήλικα Αντρέα που κανονικά θα έπρεπε να τον είχαν αποσύρει.
    Και να που τώρα είναι πάλι χαρούμενος που συμμετέχει στο νέο ΠΑΣΟΚ με ένα ηγέτη που θα φέρει πάλι την Ελλάδα στο δρόμο του "Σοσιαλισμού"!!!!! (με τα χιλιάδες θαυμαστικά που χωράνε γι αυτόν τον "Σοσιαλισμό").
    Είναι απίστευτα καιροσκόποι και οι "αριστεροί" αλλά και οι "αριστερότεροι".
    Opportunity φίλε μου opportunity.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @geranista:
      Ότι η συντριπτική πλειοψηφεία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι ΠΑΣΟΚοι, είναι γνωστό.
      Αλλά κάτι τύπους σαν τον Π.Π. και τον Δελαστίκ που από την μία το παίζουν και "υπέρ"επαναστάτες, και από την άλλη είναι στοχοπροσηλωμένοι στο να κάνουν πρωθυπουργό τον Αλέξις, οφείλουμε να τους ξεσκεπάζουμε διαρκώς.

      Ρίξε μία ματιά και εδώ ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/09/blog-post_7007.html ) για το ίδιο ζήτημα. Ο Αντώνης είδε κάτι που δεν το πρόλαβα, και τα εξηγεί όλα.
      Υ.Γ.
      Ευχαριστώ για τα καλά λόγια

      Διαγραφή
  2. Προσπάθησε να μην θολώνεις την κρίση σου (πιθανόν λόγω του νεαρού της ηλικίας σου,ε΄πίζω μόνο να είσαι πάνω από 15) και να κρατάς το ζουμί από ένα άρθρο,ακόμη και να αυτός που το γράφει το βλέπει από διαφορετική οπτική.Το ότι είναι από διαφορετικό πολιτικό χώρο είναι δεδομένο(δεν ανακάλυψες την αμερική) απλά κράτα 2-3 πράγματα που μπορεί να σε βοηθήσουν να κατανοήσεις καλύτερα το τι συμβαίνει γύρω σου.Δεν είναι όλα τα πράγματα καπιταλισμός,καπιταλισμός.Εμαθες μια λέξη (που ανάθεμα αν έχεις διαβάσει και μία πρόταση του Μάρξ και του Λένιν) και την κοπανάς νύχτα μέρα.Αν δεν μπορείς πες να σου τα δίνουν ετοιμα αλλά ανυπόγραφα, πέρνε και δύο βαθιές ανάσες πριν τα διαβάσεις και μην κάνεις σαν ''ψυχάκιας''.
    Υσ.Τελευταία φορά που σχολιάζω γιατί απ'οτι κατάλαβα είσαι εντελώς μυρωδιάς από κομμουνισμό και απλά ταλιμπαν του ΚΚΕ.
    Κώστας Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Κώστας Σ.:
      Είμαι ψυχάκιας, δεκαπεντάχρονος,μυρουδιάς, και δεν μπορώ και να μου τα δίνουν έτοιμα.
      Και γαμώ τις τεκμηριωμένες επιχειρηματολογίες δικέ μου!
      Για εάν δεν μπορείς να φέρεις ένα αντεπειχείρημα σε ένα 15χρονο μυρωδιά, ψυχάκια, έχεις πολύ μεγάλο πρόβλημα πολιτικής αλλά προσωπικής ανεπάρκειας.

      Το σχόλιο σου δημοσιεύεται κατ'εξαίρεση για να δείξει το μέγεθος της πολιτικής γύμνιας κάποιων.

      Διαγραφή
    2. @Κώστας Σ.
      Υ.Γ.3
      Περιμένω από τον Μπούκοβι του κομμουνισμού(εσένα) να με διδάξει για την ιστορική σχέση του φασισμού με το ...μνημόνιο(συγκεκριμένα), και πως αυτή τεκμηριώνεται θεωρητικά και από άλλους γίγαντες της μαρξιστικής σκέψης πέραν του ΠΠ και του Δελαστίκ.
      Θα είμαι ευγνώμων. Μην με κρατάς στα σκοτάδια τρισμέγιστε δάσκαλε!

      Διαγραφή
    3. Πολύ "γηπεδικός" ο δάσκαλος!!! Τα πάντα όλα!!! Τιτίκες!!! Γατάκια!!! Μάθε μπαλίτσα...
      Επίσης: "(πιθανόν λόγω του νεαρού της ηλικίας σου,ε΄πίζω μόνο να είσαι πάνω από 15)"- κλασικό παράδειγμα και καλά έμπειρου και παντογνώστη της κακιάς ώρας. Α, και το ταλιμπάν φοριέται τελευταία σε τέτοια σχόλια, ειδικά όταν δε καθόμαστε να χαϊδολογάμε το καθένα...Βρήκαν και καινούρια δικαιολογία/"επιχείρημα" τώρα με Μπογιόπουλο (που ποτέ δε διάβαζαν οι περισσότεροι και οι υπόλοιποι από οπουδήποτε αλλού εκτός από το "Ρ")

      Διαγραφή
    4. @zoot horn rollo:
      Το μόνο μου παράπονο είναι πως είπε πως δεν θα ξανασχολιάσει, και τελικά θα με αφήσει με την απορία:
      -Που ακριβώς διαφωνούσε μαζί μου;
      Γιατί πάνω σε αυτό δεν είπε κουβέντα ο Μπούκοβι...

      Διαγραφή
    5. Σαν τις σουπιές με το μελάνι...

      Διαγραφή
    6. @zoot horn rollo:
      Ο καθένας και τα όπλα του...

      Διαγραφή
    7. Η ''εξαίρεση'' μεγαλόκαρδε και η επιλεγμένη δημοσίευση που έκανες ήταν μόνο για να έχεις τον τελευταίο λόγο.Αν ήθελες να παραμείνω και να σχολιάσω θα έπρεπε να δημοσιευες και αυτά που σου απάντησα σε άλλο θέμα επί της ουσίας αλλά σου κακοφάνηκαν επειδή σε έδειχναν ''μυρωδια'' (είμαι λαικό παιδί) και θες να έχεις το τελευταίο λόγο.
      ΥΣ.Αν το έχετε κλειστό το κλαμπ για να σχολιάζετε μεταξύ σας και να δίνεται συγχαρητήρια ο ένας στον άλλο, τι ωραία που λες και τα πόστ που δε σας αρεσουν τα σχολιάζετε πίσω από τη δημοσιότητα με γειά σας με χαρά σας.
      Και όσο για το Μπογιόπουλο είπαμε ότι πει το κόμμα.Αμα πεί ότι πετάει ο γαίδαρος,πετάει θα πει και ο trash.Εχει κριτική ικανότητα,αφού τον είδε και χαρούμενο μετά που του έκοψαν την στήλη δεν τρέχει και τίποτα.Ολα καλά,όλα ανθηρά
      Κώστας Σ.
      Τελευταια φορά που ασχολούμαι promise (άτσα και το αγγλικό)

      Διαγραφή
    8. @Κώστας Σ.:
      Και πάλι δεν μας φώτισες για το που ακριβώς διαφωνείς.
      Εσύ μόνο μεγαλόκαρδος δεν είσαι λοιπόν.
      Ψευταράκος είσαι πάλι, αφού κανένα σχόλιο που δεν παραβιάζει την πολιτική σχολιασμού του μπλογκ δεν έχω κόψει.
      Είπαμε, καθείς και τα όπλα του...

      Διαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μμμμμμμμμ....
    Τι λέει εδώ (http://www.nytimes.com/2013/03/03/opinion/sunday/this-story-stinks.html?_r=2&) για την τεχνική ανάρτησης υβριστικών σχολίων κάτω από αναρτήσεις που δεν μας αρέσουν;

    Μεγάλο σχολείο το Αμέρικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @@Κώστας Σ.:
    Α σε θυμήθηκα, είσαι αυτός που είχε κάνει το κάτοθι σχόλιο:
    http://fadomduck2.blogspot.com/2013/09/blog-post_8665.html?showComment=1380204219063#c6882270800057890751
    Χίλια συγνώμη, σε πέρασα για "αριστερό" και είχα και τις ανάλογες απαιτήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δημοσίευε τον τον "αριστερό" τρολλά,αφού θέλει να ξεβρακώνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. TRASH, όλοι αυτοί οι ειδικοί στη λασπολογία και στις παπαρολογίες έχουν το ίδιο ακριβώς στύλ, επειδή σε ξέρω, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τσιμπάς με τόσο μεγάλους παπαρολόγους;
    Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι το μόνο που ξέρουν είναι να πετάνε τη μπάλα εκτός γηπέδου για να μην γίνεται το παιχνίδι. Εξάλλου ο τρόπος τους έχει αυτή τη ρουτινιάρικη σειρά όπως αυτό που κάνουν οι αυτοματοποιημένοι εργάτες στις βιομηχανικές ταινίες παραγωγής, μία κινηση μόνο όλο το 10ωρο -12ωρο που δουλεύουν.
    Ερώτημα που θα στο κάνω και κατ ιδίαν
    Γιατί ταλαιπωρείς τα @ρχιδι@ σου με δαύτους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @geranista:
      Θεωρώ πως είναι χρήσιμο το ξεσκέπασμα των τεχνικών τρόλινγκ που χρησιμοποιούν, καθώς αυτές είναι τυποποιημένες.
      Μόλις ευκαιρήσω θα μεταφράσω και ένα άρθρο των ...Ν.Υ.Τimes πάνω στο ζήτημα. Για να ξέρουμε και από που εκπορεύονται οι τεχνικές αυτές.

      Διαγραφή
  8. Geranista συμφωνώ, ειδικά το "Εξάλλου ο τρόπος τους έχει αυτή τη ρουτινιάρικη σειρά όπως αυτό που κάνουν οι αυτοματοποιημένοι εργάτες στις βιομηχανικές ταινίες παραγωγής, μία κινηση μόνο όλο το 10ωρο -12ωρο που δουλεύουν." ήταν σαν να ήσουν στο μυαλό μου.
    Κάθομαι κι εγώ βλέπεις να τους "ψυχολογώ" και να τους "εμηνεύω", τραγικά ίδιοι,κλωνοποιημένοι...βέβαια δε ξέρεις πόσα ψευδώνυμα έχει ο καθένας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ με την ουσία της κριτικής σου. Διαφωνώ μόνο στο σημείο που διαχωρίζεις την ανατροπή μιας αστικής κυβέρνησης ( με τις προϋποθέσεις που βάζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και άλλοι που τη στηρίζουν κριτικά ) από την ανατροπή του καπιταλισμού ή τη δημιουργία ρήγματος στο πολιτικό οικοδόμημά του.
    aristeros epanastatis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα λίγο εδώ,
      http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/09/blog-post_7007.html
      και εάν ακόμη θέλεις να εθελοτυφλείς για τον λόγο που έχουν λυσσάξει για την "αλλαγή κυβέρνησης" (και μόνον), δεν μπορώ να κάνω κάτι. Η επιλογή της ηγεσίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να δρα ως κλακαδόρος του ΣΥΡΙΖΑ βοά.

      Διαγραφή
  10. Το διάβασα το κείμενο. Δεν πρόσθεσε κάτι καινούργιο στην αντίληψη που έχω για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Κατά τη γνώμη μου, όσο το έχω ψάξει - μπορεί να κάνω και λάθος, το μόνο επιχείρημα που δικαιολογεί τη θέση ότι η ηγεσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δρα ως κλακαδόρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα κοινά πλαίσια που σχηματίζουν οι συνδικαλιστικές τους εκφράσεις σε μια σειρά εργασιακούς και πανεπιστημιακούς χώρους. Για την "αλλαγή κυβέρνησης" πιστεύω πως φαινομενική είναι η ταύτιση τους, με την οποία γίνεται προσπάθεια να στηριχτεί η θέση που και εσύ εκφράζεις. Κι αυτό γιατί διαφορετικό περιεχόμενο δίνει το κάθε κόμμα στην "αλλαγή κυβέρνησης". Για παράδειγμα: Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών δεν συμπορεύεται με τη ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚΕ, επειδή και οι τρεις δυνάμεις πρότειναν 48ωρη απεργία. Συμπίπτουν στη μορφή, διαφωνούν προφανώς στο περιεχόμενο.
    υγ1: Σου προτείνω να διαβάσεις ένα κείμενο-απάντηση του Δραγανίγου στην Κομέπ( Σου είχα στείλει νομίζω πριν λίγες μέρες την ηλεκτρ. διεύθυνση του άρθρου ). Δεν σημαίνει ότι με εκφράζει απόλυτα αυτό το κείμενο.
    υγ2: Επίσης, αν μπορείς δες το άρθρο της νέας Κομέπ σχετικά με τη Χιλή( Πρόσεξε ειδικά την εισαγωγή ).
    aristeros epanastatis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @aristeros epanastatis:
      To τι εννοεί ο καθένας κρίνεται από την πρακτική του.
      Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έφτασε στο ύστατο σημείο εξευτελισμού να απολύεται ο Δελαστίκ από το ..."ΕΘΝΟΣ" ως εξωραϊστής της ΧΑ προκειμένου να κάνει αβάντα στον ΣΥΡΙΖΑ, και το ΠΡΙΝ να σφυράει αδιάφορα.
      Η πρακτική της συνεργασίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλους ανεξαιρέτως τους μαζικούς χώρους, επιβεβαιώνει στην πράξη αυτό που αρνείσαι (απλά αρνείσαι πεισματικά) να δεχτείς ως λογικό επιχείρημα.
      Εδώ οι γκιόζηδες έφτασαν να συνδέουν τον φασισμό με το "μνημόνιο" να εταιροχρονίζουν απεργιακούς αγώνες, και να εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ παρόντα σε αγώνες που πούλησε χύδην.
      Τι άλλη ανάγκη αποδείξεων έχεις;
      Εάν έχεις και άλλη, μην με ενοχλήσεις. Παραιτούμαι γιατί σημαίνει πως ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ να καταλάβεις....

      Διαγραφή
  11. ( Δεν χρειάζεται να το δημοσιεύσεις αυτό το σχόλιο )

    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προφανώς κρατά άλλη στάση στον οπορτουνισμό από αυτή του ΚΚΕ. Ακριβώς γι΄ αυτό ό,τι κίνηση κάνει προς το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ τη θεωρείς αποδεικτική ότι λειτουργεί τελικά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ! Εντάξει δεν πειράζει αν ο ένας δεν πείθει τον άλλον. Έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις. Ωστόσο πιστεύω πως μπορούμε να συζητάμε! Φιλικά.
    aristeros epanastatis

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.