Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

"Αριστερής" και "ανεξάρτητης" δημοσιογραφίας, συνέχεια...

Γιατί εκτέλεσε την πρώην του ο Κιμ Γιονγκ Ουν; (βίντεο)

Αυτός ήταν τίτλος "είδησης" από το καθόλα "έγκριτο", "ανεξάρτητο", και υπεράνω πάσης υποψίας κατευθηνόμενης δημοσιογραφίας "Κουτί της Πανδώρας", σήμερα.

_______
Υπενθυμίζουμε εδώ το ξεσκέπασμα της είδησης ως μούφας, από το ιστολόγιο Lenin reloaded, ήδη από την 1η Σεπτέμβρη.
Συμπερασματικά:
 Δεν υφίσταται κανένα άλλοθι "λάθους" ή "άγνοιας" από πλευράς του "Κουτιού του Πανδώρας". Ούτε καν άλλοθι βιασύνης να ποστάρουν μία είδηση, που ήταν έτσι και αλλιώς "μπαγιάτικη", και είχαν και τόσες μέρες χρόνο να την διασταυρώσουν. Εδώ μιλάμε για ανοιχτή και συνειδητή αναπαραγωγή της χυδαιότερης ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας, και μάλιστα με "ανεξάρτητη" και "αξιόπιστη" βούλα...
Ακολουθεί το άρθρο από το Lenin reloaded

Cherchez la femme

Άφαντη παραμένει προς το παρόν η διάσημη πορνοταινία που γύρισε πριν εκτελεστεί μαζί με 11 συμπρωταγωνίστριές της, σύμφωνα πάντα με τα μεγαλύτερα, διασημότερα και εγκυρότερα ειδησεογραφικά πρακτορεία του δυτικού κόσμου*, η φερόμενη ως πρώην ερωμένη του Kim Jong-Un Hyon Song-wol, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τα ίδια αυτά πρακτορεία η πορνοταινία εξήχθη στην Κίνα, όπου κατοικούν ουκ ολίγοι άνθρωποι.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Voice of Russia, η γνωστή σε όλους Hyon Song-wol, για την οποία δεν ξέρουμε ούτε πότε γεννήθηκε, έχει γίνει εμμονή σε έγκυρους δημοσιογράφους, που αναζητούν ευσυνειδήτως και ακόπως την τσόντα για να αποδείξουν την αλήθεια των ισχυρισμών της κορεατικής εφημερίδας Chosun Ilbo, μοναδικής πηγής της ιστορίας που συγκλόνισε το παγκόσμιο. Παραμένει άγνωστο πώς θα την ταυτοποιήσουν ακόμα κι αν την δουν, καθώς σε αρκετά από τα ρεπορτάζ ήδη μπερδεύουν τη φωτογραφία της με αυτή της συζύγου του Kim Jong-Un, πράγμα για το οποίο βεβαίως υπάρχει η ανομολόγητη δικαιολογία ότι όλοι ίδιοι φαίνονται.

Στο ίδιο πάντα ρεπορτάζ, η σοβαρότητα της νοτιοκορεατικής εφημερίδας που έγινε διάσημη για τις αποκαλύψεις της περιγράφεται με τυπική ρωσική καχυποψία ως αμφίβολη, μιας και "η συντηρητική" νοτιοκορεατική εφημερίδα λέγεται πως συχνά δημοσιεύει ιστορίες για αρκούδες, συγνώμη, "ιστορίες 'τρόμου' για την γείτονα χώρα."
Σε αμερικανικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στο ιστολόγιο Daily Freeman, αντιθέτως, η εφημερίδα Chosun Ilbo περιγράφεται πολύ πιο γενναιόδωρα ως "περιστασιακά αξιόπιστη." Δηλαδή κάποιες φορές, απρόβλεπτο ποιες, γράφει και πράγματα που όντως συνέβησαν. Το παν είναι να μπορείς να δεις το ποτήρι μισογεμάτο.
*Ακολουθεί ατελής και εντελώς δειγματοληπτική λίστα των ξένων ΜΜΕ που αναπαρήγαγαν το ρεπορτάζ της Chosun Ilbo χωρίς καμία διασταύρωση πηγών. Σημειώνεται ότι η Washington Post έγινε κάποτε διάσημη για την ηρωϊκή δημοσιογραφία που οδήγησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Watergate. Booooring!!!:
__________
 Update:
Κάτω από την είδηση στο "κουτί της Πανδώρας" έχει ήδη μόνο σχόλια που τον κράζουν. Αξίζει τον κόπο μία επίσκεψη και ένας σχολιασμός, για να δει ο κύριος Βαξεβάνης πως δεν απευθύνεται σε ζουάβους... 

4 σχόλια:

  1. Το "περιστασιακά αξιόπιστη". Τα πάντα όλα!

    Προστείθεται παλαιά πρωταπριλιάτικη είδηση,η οποία δεν έχει και πολλά να ζηλέψει από την "αξιόπιστη αριστερή δημοσιογραφία"

    Τα νέα της πρώτης Απριλίου
    ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/04/blog-post_2546.html )

    (..) Συνεργασία ΚΚΕ-εταιρίας πορνό Syrina καταγγέλει η Αυγή!

    Σε δημοσίευμά της η Αυγή, επικαλούμενη έγκυρες πηγές της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, αποκάλυψε την ύπαρξη συμφωνίας μεταξύ του Περισσού και της πορνογραφικής εταιρίας Syrina για την πώληση του 902.

    Πράγματι, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της Αυγής, το ναυάγιο των συνομιλιών του Περισσού με τους Χατζηνικολάου, Τριανταφυλλόπουλο, Αλαφούζο, Μπόμπολα, Ψυχάρη, Νταλάρα, Πανούση και ΝΑΡ οδήγησε τελικά την ηγεσία του ΚΚΕ να πουλήσει τον 902 στην εταιρεία Syrina, με την κυνική αιτιολογία "άλλο Syrina, άλλο Syriza".

    Ο 902 θα μεταμορφωθεί σε ψηφιακό κανάλι πορνό, ενώ το ιστολόγιο Ίσκρα αποκαλύπτει και τις πρώτες παραγωγές που θα προβληθούν στη νέα σαιζόν:
    "Άγριο ΑΑΔΜήσι",
    "Η Όλγα από τον Βόλγα",
    "Έγια μόλα, έγια λέσα, έτσι γ...ει ο Λεχ Βαλέσα",
    "Σεξαριστική Ηγεσία", και
    "Δικτατορία του Πουτιναριάτου". (..)Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ilief:
      Μη σου πω, πως πιο πιστευτό ήταν το πρωταπριλιάτικό του Αντώνη, από την τερατολογία που αναπαρήγαγε άκριτα ο Βαξεβάνης...

      Διαγραφή
  2. http://stokalokaistodiaolo.blogspot.gr/2013/05/144738800.html ντροπη σας να μιλατε ετσι για τον αδεκαστο Βαξεβανη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.