Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Δολοφονία αντιφασίστα στο Κερατσίνι

O Παύλος Φύσσας
Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης σε καφετέρια στο Κερατσίνι, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 34χρονος Παύλος Φύσσας από μαχαιριά ενός 45χρονου ακροδεξιού.

Ειδικότερα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, εντός καφετέριας στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 60, στο Κερατσίνι, υπήρξε φραστική αντιπαράθεση στην οποία συμμετείχαν ο 34χρονος και ο 45χρονος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, αρχικώς η αιτία ήταν για το ποδόσφαιρο, ωστόσο ο καυγάς στη συνέχεια έγινε πολιτικός.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία συνεπλάκησαν πάνω από δέκα άτομα έξω από καφετέρια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 45χρονος έβγαλε μαχαίρι και κτύπησε τον 34χρονο στο στήθος, καταφέροντας του σοβαρό πλήγμα.

Ο τραυματίας διακομίσθηκε στο Γενικό Κρατικό Νικαίας σε κρίσιμη κατάσταση, όπου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, τις πρώτες πρωινές ώρες υπέκυψε στα στα τραύματά του.

Πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι το θύμα, όντας βαριά τραυματισμένος, πρόλαβε να υποδείξει τον δράστη, ο οποίος και συνελήφθη.

Στο αυτοκίνητο του 45χρονου, μετά από έρευνες, εντοπίστηκε ένα μαχαίρι.

Σύμφωνα με αυτόπτες, ο δράστης άφησε το αυτοκίνητο του στον τόπο του εγκλήματος, ωστόσο όχημα της ΕΛ.ΑΣ το μετακίνησε μετά τις 4 το πρωί.

Υπάρχουν μαρτυρίες για αδικαιολόγητη καθυστέρηση του ασθενοφόρου το οποίο κατέφτασε στο χώρο περίπου πενήντα λεπτά από τη στιγμή που κλήθηκε.

Σύμφωνα με πηγές από την αστυνομία, το θύμα ανήκει στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά και ο δράστης σε ακροδεξιά ομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από χρήστες του Twitter και το Indymedia, το θύμα είχε αντιφασιστική δράση στην περιοχή και ήταν μουσικός της χιπ χοπ με ψευδώνυμο Killah P.

Στο σημείο της δολοφονίας συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, ενώ αναμένεται να υπάρξει και κάλεσμα για συγκέντρωση το απόγευμα της Τετάρτης.
Από το NOOZ.gr
Η μαρτυρία του πατέρα του 34χρονου που δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι

Αμφιάλη: Χρυσαυγίτες σκότωσαν 34χρονο νεαρό μουσικό 

Σε συγκέντρωση στις 5.30 το απόγευμα της Τετάρτης καλούν σωματεία και φορείς

Ενέδρα θανάτου έστησαν στην Αμφιάλη άτομα που αναγνωρίστηκαν απο τα θύματα σαν Χρυσαυγίτες.
Η επίθεση έγινε λίγο πριν τις 12 τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, στην οδό Π. Τσαλδάρη 60, με θύμα έναν 34χρονο νεαρό ο οποίος χτυπήθηκε με μαχαίρι και ξεψύχησε.

Οι δράστες χτύπησαν αιφνιδιαστικά και με μαφιόζικο τρόπο σε μια επίθεση που θυμίζει πολύ τον τρόπο που έδρασαν και στο Πέραμα όταν επιτέθηκαν σε πρωτοπόρους κομμουνιστές συνδικαλιστές της περιοχής.

Από τις πρώτες στιγμές στον τόπο κατέφθασαν στελέχη και μέλη της ΤΟ Πειραιά του ΚΚΕ, συνδικαλιστές και εκπρόσωποι μαζικών φορέων.

Στις 5.30 το απόγευμα, σήμερα Τετάρτη, οργανώνεται συγκέντρωση στην πλατεία Ζαρντέν (τριγωνάκι, πλ. Νίκης στην Τσαλδάρη) από σωματεία και φορείς της περιοχής (πρόσβαση με τα λεωφορεία 824 - 826 απο Πειραιά).

Από αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλθηκε ολιγωρία της Αστυνομίας.

Αργότερα έγινε γνωστό ότι ο δράστης, ένας 45χρονος συνελήφθη. 
Από το 902
Ακόμη:
Εξέπνευσε στο νοσοκομείο ο 34χρονος Παύλος Φύσσας, γνωστός στο Κερατσίνι για την αντιφασιστική του δράση, ο οποίος μαχαιρώθηκε από άτομα του ακροδεξιού χώρου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Η εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα, γνωστού και ως Killah P, συνέβη έξω από καφετέρια στο Κερατσίνι στην οδό Τσαλδάρη. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, φασίστες αναγνώρισαν το θύμα και άρχισαν να συγκεντρώνονται στην καφετέρια, όπου παρακολουθούσε τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Παρί Σεν Ζερμέν. Το θύμα πρόλαβε να ειδοποιήσει τηλεφωνικά τους φίλους του ότι είναι περικυκλωμένος.

Σοκάρει η περιγραφή του γεγονότος από αυτόπτη μάρτυρα, οποίος επικοινώνησε με το indymedia. «Γύρω στις 12, ομάδα περίπου 15-20 φασιστών, με μαύρες μπλούζες – παραλλαγή παντελόνια και αρβύλες, βρίσκονταν στην Π. Τσαλδάρη. Εκείνη την στιγμή ο Killah P περνούσε με την σύντροφο του και άλλο ένα ζευγάρι όταν είτε αναγνωρίστηκε, είτε αντάλλαξαν κάποιες κουβέντες του τύπου “τι θέλετε εδώ εσείς , δεν χωράτε σε αυτή τη γειτονιά’.

Το θέμα είναι ότι αμέσως οι φασίστες κυνήγησαν τα 4 άτομα και γενικότερα έπαιξε κυνηγητό ανεβαίνοντας την Π. Τσαλδάρη με κατεύθυνση την Γρ. Λαμπράκη. Κάποια στιγμή από κάποιο στενό βγήκαν ακόμα καμιά 10αριά φασίστες και περικύκλωσαν τα παιδιά. Εκείνη την στιγμή εμφανίζεται ένα αυτοκίνητο που μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, σταμάτησε, ο οδηγός κατέβηκε και μαχαίρωσε τον Killah P μια φορά στην καρδιά και μια φορά στην κοιλιά( η μαχαιριά στην κοιλιά είχε σχήμα Γ).
Το όλο σκηνικό έγινε παρουσία αστυνομικών της ΔΙΑΣ οπού αφού έγινε ότι έγινε και αφού οι περισσότεροι φασίστες είχαν φύγει έπιασαν τον δολοφόνο (κάποιοι λένε οτι ο Κillah P πριν καλά καλά συνειδητοποιήσει τι ακριβώς είχε γίνει έδειχνε τον δολοφόνο του και με αυτόν τον τρόπο οι μπάτσοι τον δέσανε). Το ΕΚΑΒ έκανε 35 λεπτά να εμφανιστεί και μετά άπω αρκετή ώρα έφτασε στο σημείο η πληροφορία ότι είναι νεκρός».

«Ψυχορραγούσε μπροστά στα μάτια μας, καμιά σαρανταριά άτομα συγκεντρωμένοι να παρακολουθούμε το παιδί να σβήνει και εμείς ανήμποροι να τον βοηθήσουμε, έφευγαν τα τριάντα του χρόνια μπροστά στα μάτια μας από την μαχαιριά του φασίστα και εμείς όλοι κέρινοι να κοιτάζουμε απλά δίχως να μπορούμε να βοηθήσουμε», έγραψε μια αυτόπτης μάρτυρας στο facebook.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η περιγραφή των δραστών ταιριάζει με αυτή της επίθεσης στους αφισοκολλητές του ΚΚΕ στο Πέραμα.

Ποιος ήταν ο Παύλος Φύσσας

Γνωστός στη χιπ χοπ σκηνή ως Killah P, ο Παύλος Φύσσας προέρχεται από οικογένεια εργατών. Ήταν μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ τόσο εκείνος όσο και ο πατέρας του ήταν μέλη συνδικάτου μετάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εξέδωσε ανακοίνωση για το τραγικό περιστατικό:
«Παύλος Φύσσας, 34 χρονών νεκρός. Μαχαιρώθηκε από χέρι φασίστα. Οι φασίστες τον στοχοποίησαν για την αντιφασιστική του δράση και όπως γνωρίζουν καλά, του επιτέθηκαν και τον δολοφόνησαν στο Κερατσίνι. Η συμμορία της Χρυσής Αυγής που προωθείται από οικονομικά συμφέροντα για συγκυβέρνηση με την ΝΔ, συνεχίζει τα μνημονιακά εγκλήματα. Δεν δέρνουν το κατεστημένο – χτυπούν και σκοτώνουν μετανάστες, αριστερούς και τη νεολαία. Οι φασίστες οπλίζονται από τους κυβερνώντες, ενώ στην ίδια κατεύθυνση τα μνημονιακά παπαγαλάκια προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός ή να το παρουσιάσουν σαν σύγκρουση ακροκινούμενων ομάδων. Όμως στην πραγματικότητα αυτό είναι ο φασισμός και η φασιστική Χρυσή Αυγή. Δολοφονική συμμορία, όπλο του συστήματος ενάντια όσους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Μετά τις χιλιάδες αυτοκτονίες των τελευταίων χρόνων, τις κρατικές δολοφονίες, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, το παρακράτος, με τη διαρκή ανοχή της αστυνομίας, μαχαιρώνει κάποιον απλά και μόνο επειδή ήταν αντιφασίστας. Σήμερα Τετάρτη, μαζί με τους απεργούς όλης της χώρας παλεύουμε για ψωμί παιδεία ελευθερία, παλεύουμε για ζωή, ενάντια σε αυτούς που μας την στερούν, λίγο λίγο ή κατευθείαν, με μία μαχαιριά.

Όλοι στους δρόμους, στις απεργιακές συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών, και ολόκληρη την μέρα, να πολιορκήσουμε τους φασίστες και την πολιτική που δολοφονεί.

Όλοι στην αντιφασιστική διαδήλωση, σήμερα Τετάρτη, στις 6.00 το απόγευμα στον τόπο δολοφονίας στο Κερατσίνι, και στις διαδηλώσεις σε κάθε πόλη.

Ο φασισμός θα τσακιστεί».
Από το "Κουτί της Πανδώρας"
"...Όλη την ευθύνη για τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα ανέλαβε ο 45χρονος Γ.Ρ. που συνελήφθη από αστυνομικούς λίγο μετά το περιστατικό στο Κερατσίνι λίγο μετά τα μεσάνυχτα.
Σύμφωνα με την αστυνομία ο 45χρονος ομολόγησε ότι εκείνος σκότωσε με μαχαίρι τον 34χρονο, ενώ δήλωσε στους αστυνομικούς πως είναι μέλος της Χρυσής Αυγής..."
"...Ο Γιώργος Ρουπακιάς ομολόγησε ότι είναι Χρυσαυγίτης και ότι σκότωσε τον 34χρονο στο Κερατσίνι -ΠΟΝΤΙΚΙhttp://t.co/QiEhd1Zkjx via @topontiki ..."

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του δράστη, στη Νίκαια, κατασχέθηκε ένας ηλεκτρικός εκκενωτής (tazer). Όπως κατέθεσε η σύζυγός του, στο σπίτι υπήρχαν ένα πτυσσόμενο γκλομπ και έντυπο υλικό της Χρυσής Αυγής, τα οποία απομάκρυνε μετά το περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις κατάλαβε ότι επίκειται η σύλληψή του, ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης τηλεφώνησε στη σύζυγό του και της ζήτησε να πετάξει στα σκουπίδια οτιδήποτε μπορούσε να τον συνδέσει με την Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με την δήλωση του εκπροσώπου της ΕΛ.ΑΣ. ο δράστης επισκεπτόταν τα τοπικά γραφεία της Χ.Α. πέντε με έξι φορές την εβδομάδα. Χθες το βράδυ, στην καφετέρια του Κερατσινίου, έγινε «λεκτική συμπλοκή» μεταξύ του θύματος και χρυσαυγιτών, οι οποίοι στη συνέχεια ειδοποίησαν και «ενισχύσεις», ένας εκ των οποίων ήταν και ο δράστης.
____
  Η ανάρτηση θα ανανεώνεται με περισσότερα στοιχεία που μπορεί να προκύψουν.

7 σχόλια:

  1. Τι καυγάς "για το ποδόσφαιρο" στο Κερατσίνι μωρέ τομάρια των ΜΜΕ;
    Λες και έχει οπαδούς πολλών ομάδων στο Κερατσίνι, για να μαλώνουνε κιόλας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που να 'βλεπες Πορτοσάλτε στο Σ... (είναι σα βρισιά) με το δήμαρχο Κερατσινίου, "και που ξέρετε πως ήταν ΧΑ;",προσπαθούσε να το πάει αλλού (αυτό που δε πάει) όλα για την ενημέρωση του λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @zoot horn rollo:
      Και το πιο πούστικο από όλα:
      -Φόβοι για βεντέτα μετά και τα επεισόδια της περασμένης Παρασκευής μεταξύ ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής στο Πέραμα
      http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=239283&catid=4

      Διαγραφή
  3. @Kostas Xr:
    Το σχόλιο σου δεν είναι δυνατόν να δημοσιευθεί, πρώτα από όλα για την δική σου προστασία.
    Αν αυτά που έγραψες τα πιστεύεις, τότε κάνε τα, και δεν θα μπω σε παραπάνω συζήτηση.
    Αυτά όταν είναι να γίνουν, δεν κουβεντιάζονται δημόσια σε μπλογκ.
    Και αν αυτοί που τα λένε δεν σκοπεύουν να τα κάνουν, τότε απλά μπαρουφολογούν.
    Οπότε το σχόλιο δεν γίνεται δεκτό και για δεύτερο λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Kostas Xr:
    Επανέρχεσαι ακόμη πιο ασόβαρος από την πρώτη φορά, ενώ η κατάσταση είναι σοβαρότερη από ποτέ.
    Λοιπόν αυτά τα πράγματα, ή τα κάνεις και δεν τα λες, ή τα λες και δεν τα κάνεις.
    Η προτροπή σε κακουργηματικές πράξεις τιμωρείται από τον νόμο επίσης, στην περίπτωση που το αγνοείς.
    Δεν είμαστε indymedia να έχουμε ασυλία εδώ πέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υ.Γ.
      Κανείς δεν σου ζήτησε να του πεις ούτε το τι έχεις κάνει, ούτε το τι σκοπεύεις να κάνεις.
      Το αντίθετο σου ζητήθηκε. Να μην τα λες δημόσια, για την δική σου προστασία πρώτα από όλα.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.