Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Οργανόγραμμα του φασιστικού συμπλέγματος πίσω από την δολοφονική επίθεση στο Πέραμα

Κέντρο επιχειρήσεων:
Εφοπλιστικό και χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο

Πρωτογενής ιδεολογικός βραχίονας (προπαγάνδιση θέσεων εφοπλιστικού και χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, καλλιέργεια αντικομμουνιστικού μίσους):
Αστικός Τύπος και ΜΜΕ ελεγχόμενα από το εφοπλιστικό και χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο
(Βήμα, Έθνος, Καθημερινή, Σκάι, Μέγκα, κλπ)

Ακροδεξιά έντυπα και ιστολόγια

"Ανεξάρτητα" ή "αντικειμενικά" Μέσα
(TVXS, IEfimerida, κλπ)



Πολιτικός (νομοθετικός) βραχίονας (προπαγάνδιση αντεργατικών και αντικομμουνιστικών θέσεων του εφοπλιστικού και χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, νομοθετικές ρυθμίσεις και πρωτοβουλίες για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του και το τσάκισμα των εργατικών αντιδράσεων):
Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Εκτελεστικός (τρομοκρατικός) βραχίονας (συμβόλαια θανάτου ή τρομοκρατικού εκφοβισμού, διαμεσολάβηση της κεφαλαιοκρατικής και αντικομμουνιστικής ιδεολογίας από ρατσιστικό μίσος):
Χρυσή Αυγή

Δευτερογενής ιδεολογικός βραχίονας (απόκρυψη των μηχανισμών, αιτιών και φύσης του μηχανισμού, γελοιοποίηση και απαξίωση του κόμματος της εργατικής τάξης, χρήση στοιχείων προπαγάνδας του πρωτογενή ιδεολογικού βραχίονα):
"Αντιεξουσιαστές", "αριστεριστές" και τα δικά τους Μέσα (ιστολόγια, μέσα κοινωνικής δικτύωσης)

Σημείωση: Στα γεγονότα της 20ης Οκτώβρη 2011, ο "δευτερογενής ιδεολογικός βραχίονας" ανέλαβε χρέη εκτελεστικού (τρομοκρατικού) βραχίονα σε συνεργασία με φασιστικά στελέχη του παρακράτους. Είναι πιθανό να συνέβη το ίδιο στις 5 Μάη 2010, στα γεγονότα της Marfin.
Πηγή: Lenin reloaded

7 σχόλια:

  1. Ο πιο ύπουλος και επικίνδυνος είναι ο δευτερογενής ιδεολογικός βραχίονας, ακριβώς και γιατί πασάρεται ως τάχαμου "επαναστατικός".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα παιδια του Προυντον

      Διαγραφή
    2. Αυτό ήταν σχόλιο ή υπογραφή;

      Διαγραφή
    3. σχόλιο βέβαια! Άλλωστε αυτος δεν είναι ο ιδεολογικός πατέρας και του ενός βραχίονα και του άλλου;

      Διαγραφή
    4. Tότε χρησιμοποίησε σε παρακαλώ ένα ψευδωνυμο. Ο ανώνυμος σχολιασμός δεν επιτρέπεται στο μπλογκ.

      Διαγραφή
  2. Με συζητήσεις που έχω κάνει με αναρχικούς, η αλήθεια είναι ότι όταν ακούν ΚΚΕ βγάζουν σπυριά. Βέβαια αμέσως γίνεται κατανοητό ότι είναι επηρεασμένοι από τη γενική εντύπωση που υπάρχει για το ΚΚΕ, τις διάφορες φήμες και ιστορικές εκδοχές που προβάλλονται κατά καιρούς για την όλη πορεία του Κομμουνιστικού Κόμματος, και του Κομμουνισμού γενικότερα, μέσα στο χρόνο και την ιστορία. Δηλ, για το Βελουχιώτη, τους Αρχειομαρξιστές , τον Μπελογιάννη-Πλουμιδιού, Στάλιν, Βάρκιζα κλπ Στα οποία κατά τη γνώμη μου πρέπει να δώσει βάση το ΚΚΕ και να αποκαταστήσει την αλήθεια.. Και ειδικά για τον Στάλιν.

    Πέρα από αυτά βασίζονται και σε κπ καθημερινά γεγονότα και προσωπικά τους περιστατικά που και αυτά επίσης τους έχουν επηρεάσει πολύ αρνητικά. Όπως το ότι, σύμφωνα πάντα με αυτά που λένε, κπ Κνιτες κατέδιδαν στην αστυνομία κπ άτομα του αναρχικού χώρου, ότι τους την έπεσαν Κνιτες και τους κτύπησαν κλπ κλπ καταλήγοντας εντέλει στο συμπέρασμα, ότι όλα αυτά είναι γραμμή του κόμματος. Εγώ δεν πιστεύω ότι το Κόμμα μπορεί να δίνει τέτοιες γραμμές, δεν ακούγεται και λογικό δηλ, και τα μέλη να μην αντιδρούνε και να τα δέχονται αυτα ακριτα και ακούραστα και με μεγάλη ευκολία. Δεν είμαι οργανωμένος στο ΚΚΕ, το υποστηρίζω οσο μπορώ και το υπερασπίζομαι, αλλά δε γνωρίζω ακριβως τι γινεται με τις νεολαίες του Κόμματος. Βέβαια, όπως δήλωσα και προηγουμένως, δε βρίσκω κπ λογική σε αυτά που λένε οι αναρχικοί περί γραμμής του κόμματος κ.τ.ο.

    Αφού λοιπόν έχουν ειπωθεί όλα αυτά, δηλ πότε και πως γεννήθηκε ο άνθρωπος και πως έφτασε στο φεγγάρι, φτάνουμε στο κρίσιμο σημείο: τι κάνουμε τώρα; Οι αναρχικοί λένε ότι η μόνη λύση είναι να πάρουμε πέτρες και να σπάσουμε τα παράθυρα των αυτοκινήτων, ενώ το ΚΚΕ (εγώ δηλ) ότι αυτό δεν είναι λύση και ότι η αλλαγή έρχεται μέσα από την καθημερινότητα απαγκιστρώνοντας τη σκέψη των ανθρώπων από την ιδέα ότι αυτοί είναι οι έξυπνοι και οι άλλοι οι χαζοί και θα τους βουτήξουν τα λεφτά.... και ότι άλλα λέει το ΚΚΕ (τα οποία δεν τα ξέρω και όλα, για να μην πω: τίποτα, όπως έλεγαν... παλιά... που δυστυχώς όμως σήμερα το έχουμε ξεχάσει).

    βέβαια μου λένε ότι λέω μλκιες και ότι η δίκη τους λύση είναι η σωστή, την οποία αυτή λύση τη συνοδεύουνε πάντα με το σύνθημα «Έχουμε τον αριθμό», το οποίο από ότι ξέρω είναι ένα στίχος των Doors, ένα αμερικάνικο συγκρότημα, το οποίο βεβαία ως αμερικάνικο τι θα έλεγε, μλκιες θα έλεγε. Για ναρκωτικά και γκόμενες, ψυχεδέλεια και τα αρχίδια μου παλινδρομούνε.

    ΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΑΛΗΣ:
      Αν η δική τους λύση συνίσταται στην δολοφονία απεργών και εργατών από κοινού με μπράβους και ναζιστικά αποβράσματα (βλέπε και 20/10/11 ή Μαρφίν) δεν είναι χώρος με τον οποίο μπορείς να συνομιλήσεις.
      Κατά την δική μου άποψη, ο όρος "αναρχοφασίστες" είναι ακριβής, λιτός και περιεκτικός.
      Κοίτα λίγο και εδώ:
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/09/blog-post_3027.html

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.