Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Ο ύμνος των ναζί στο «συσσίτιο μόνο για Έλληνες»....

 -Να και σε παρτιτούρα, ...καρνάβαλοι!
Μια ελληνική διασκευή (παρωδία θα λέγαμε) του ύμνου των ναζί δημιουργία του Horst Wessel .

Πρόκειται για τον ναζιστικο ύμνο Die Fahne Hoch.

Αυτό επέλεξαν να έχουν ως μουσική υπόκρουση στην διανομή τροφίμων τους.........

Φανταστείτε οτι η πρωτότυπη εκδοχή είναι απαγορευμένη στην Γερμανία,καθώς αποτελούσε τον επίσημο ύμνο του ναζιστικού κόμματος την περίοδο 1930-45.
Τα συμπεράσματα δικά σας...................

Υ.Γ.ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ
(κάτω παραθέτονται και οι δυο ύμνοι των γερμανών και ελλήνων τεράτων)





Πηγή: 3inpress
Και ένας καλός σχολιασμός από το μπλογκ "ταξική αντεπίθεση":

Φασουλήδες....

Άκου ανθρωπάκο!

Την ώρα που τα ναζιστικά τέρατα μοίραζαν τρόφιμα για να χορτάσεις την πείνα σου , κακόμοιρε, και συ ένιωθες υποχρεωμένος που σου πέταξαν ένα κομμάτι ψωμί από τα μικρόφωνα τους ακουγόταν αυτό....

Πάω στοίχημα πως δεν αναγνώρισες τη μουσική. Μήπως σου άρεσε κιόλας; Άκου και δες την πρωτότυπη μουσική.

Εντάξει τώρα; κατάλαβες περί τίνος πρόκειται; Συνεχίζεις; 

7 σχόλια:

  1. Μπράβο, πολύ ωραία. Βάλατε και τα πανέμορφα βιντεάκια των σιχαμάτων στο site…και με lyrics...για την τόνωση του ηθικού να φανταστώ ;

    Φοβερή προπαγάνδα!

    Είναι σαν να έχει κάποιος χριστιανικό site εναντίων των προγαμιαίων σχέσεων και να ανεβάζει βιντεάκια πορνό και καμα σούτρα λέγοντας: «κοιτάτε εδώ! κοιτάτε πόσο αίσχος είναι που βγάζουν τα μάτια τους! Γιαυτο μακριά!»

    Θέλω να πιστεύω ότι η Αριστερά έχει κάποιο καλύτερο επιχείρημα να προσφέρει και να πραγματοποιήσει για να αντιμετωπίσει την διανομή τροφίμων.

    Δηλαδή ρε μάγκες, οι ναζιστές προσφέρουν δωρεάν φαΐ σε άπορους, που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και εσείς τους λέτε "Σταματα! Μπορεί να πεινάς, μπορεί να ψωμολυσσάς, αλλά αν πάρεις φαγητό από χρυσαυγίτες είσαι ανήθικος, κακομοίρης και σου αξίζουν όσα παθαίνεις". Πάλι καλά που δεν βγάζετε και τα ονόματα τους στο 902.gr για δημόσια διαπόμπευση.

    Ωραία, η συμμορία των ναζιστών εκμεταλλεύεται το κοσμάκη για να του αποσπάσει την ψήφο του, με συσσίτια. Η αντίπερα όχθη τι κάνει; Καταγγέλλει. Γράφει ανακοινώσεις που καταδικάζουν το γεγονός και μαζεύει υπογραφές. Δημιουργεί επιτροπές που συζητάνε το πρόβλημα και συντάσσουν επιστολές που καταδικάζουν το γεγονός.

    Και οι άποροι ρε σύντροφοι τι θα φάνε, δηλαδη; Τα φυλλάδια, τα ψηφίσματα, τα κείμενα συμπαράστασης ή τον Οδηγητή; Κάποιο κάλεσμα για μόνιμο εβδομαδιαίο δωρεάν συσσίτιο για ΟΛΟΥΣ σας πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι θα ήταν η καλύτερη απάντηση στο φασιστικό μόρφωμα;

    Όχι προφανώς, για αυτό οι ναζιστές έχουν αυτά τα ποσοστά ενώ η Αριστερά αναλώνεται και βγάζει όλη την ενέργεια της πάνω σε θεωρήματα και πολιτικές αναλύσεις για το τι είπε η Ρόζα στον Λένιν το 1907 και ποιος είναι ο πιο ξεπουλημένος οπορτουνιστής και ποιος είναι πιο επαναστάτης από τον άλλον κτλ.

    Με αυτή την αντίληψη και τις εμμονές που έχουν τα αριστερά κόμματα δεν γίνεται δουλειά. Ακόμα και εάν βάλεις σε επόμενο post video με τον Hitler πάνω σε τανκ να κατασφάζει αμάχους και γυναικόπαιδα και ύστερα να τους πίνει με καλαμάκι το αίμα, πάλι ο άπορος που έχει να φάει 4 μέρες, θα δεχτεί με ανακούφιση ένα πιάτο φαΐ ακόμα και εάν του το προσφέρει ο ίδιος ο διάβολος.

    Εσύ που μιλάς για ανθρωπάκους και κακόμοιρους, πρώτα σκέψου τι έχεις κάνει εσύ για αυτούς τους πεινασμένους και απελπισμένους ανθρώπους. Εσύ είσαι υποτίθεται ο ανθρωπιστής, όχι οι φασίστες. Και όχι, οι πορείες και τα ψηφίσματα αλληλεγγύης δεν έθρεψαν ποτέ κανένα.

    Με συγχωρείται για το ίσως επιθετικό ύφος μου, αλλά είναι άλλο πράγμα να αναδεικνύεις την ανήθικη πολιτική των χρυσαυγιτών και άλλο πράγμα να βρίζεις ανθρώπους που στην ανάγκη τους για φαγητό, δέχονται ψωμί από αυτόν που έχει την διάθεση αλλά και τον τρόπο να τους το δώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Πιετρο Γκορι:
      1) Αναμάσημα της ναζιστικής προπαγάνδας δεν είναι να αποδυκνύεις με ντοκουμέντα την χρήση ναζιστικών ύμνων από αυτούς που «παίρνουν όρκους» πως δεν έχουν σχέση με τον Χίτλερ, αλλά να λες πως δήθεν οι ναζί «ταΐζουν ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα», όπως κάνεις εσύ. Σε λίγο θα μας πεις πως οι ναζιστικές συμμορίες είναι κάτι σαν την μητέρα Τερέζα...
      Ερώτηση:
      -Είσαι φασίστας;
      2)Το μπλογκ αυτό είναι προσωπικό μου. Εάν διαβάσεις μάλιστα την αυτοπαρουσίαση του στην καρτέλα «για τον Fadom» θα δεις πως «δεν εκπροσωπεί καμμία συλλογικότητα παρά μόνο τον εαυτό μου». Ο 902 πάλι είναι όργανο του ΚΚΕ. Ο συσχετισμός από που ακριβώς προκύπτει;
      Ερώτηση 2η λοιπόν:
      -Είσαι προβοκάτορας;
      3)Λες:
      «...Κάποιο κάλεσμα για μόνιμο εβδομαδιαίο δωρεάν συσσίτιο για ΟΛΟΥΣ σας πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι θα ήταν η καλύτερη απάντηση στο φασιστικό μόρφωμα;...»
      Εσένα σου πέρασε ποτέ από το μυαλό, πως δουλειά δική μας είναι να πείσουμε τον κόσμο να διεκδικήσει και όχι να ζητιανεύει από τον κάθε λογής «φιλάνθρωπο» αυτό που δικαιούται;
      Ή πως ακόμη και αυτού του είδους η βοήθεια όταν δίνεται, πρέπει να δίνεται «εν κρυπτώ» για να προστατευθεί η αξιοπρέπεια αυτού που την λαμβάνει, αντί να γίνεται σόου προς άγρα ψήφων;
      Τόνους τροφίμων και ρουχισμού έχουν μοιράσει οι λαϊκές επιτροπές μακρυά από τις κάμερες και τις φωταψίες. Και δεν θεωρούν πως δικαιούνται κάποιο εύσημο για αυτό. Ούτε και πως είναι σωστό να το αναφέρουν καν.
      4)Δεν μπορώ να καταλάβω ποιά ακριβώς είναι η σχέση της «αριστεράς» με το συγκεκριμένο μπλογκ, και γιατί μας μπερδεύεις με δαύτην.
      5)Αν ενδιαφερόσουν να μάθεις το τι έχουν κάνει, και το τι κάνουν καθημερινά τα ταξικά συνδικάτα, και οι λαϊκές επιτροπές (και εγώ μαζί με αυτά αφού ρωτάς και προσωπικά) για τους ανθρώπους που είναι σαν και εμάς, (και εμάς μας κόβουν το ρεύμα, και εμείς είμαστε άνεργοι, και εμάς ξεσπιτώνουνε, και εμείς έχουμε πρόβλημα ως και φαγητού, -δεν πέσαμε από το φεγγάρι), θα είχες λιγότερη άγνοια, και εμφανώς μικρότερο θράσος στις διατυπώσεις σου.
      Η αλληλεγγύη είναι τελείως διαφορετικό πράγμα από την φιλανθρωπία.
      6)Οι «πορείες που –κατά την γνώμη σου- δεν έθρεψαν ποτέ κανέναν» και οι αγώνες, ήταν ακριβώς οι υπεύθηνοι που μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν είχαμε τέτοιου είδους προβλήματα. Η λύση τους κατάκτηση ήταν, δεν μας την είχε χαρίσει κανένας κερατάς.
      7)Κλείνεις μιλώντας για ανθρώπους που «είχαν πρόβλημα» (πού το τσέκαρες;), και για φασίστες που «είχαν διάθεση και τρόπο να τους το λύσουν»(!!!!!). Τώρα από που ακριβώς προκύπτει διάθεση να λύσουν το «πρόβλημα των φτωχών» αυτοί που επιτίθονται σε όποιον διεκδικήσει ένα έστω αξιοπρεπές μεροκάματο, και που είναι υπέρ των απολύσεων σε όλους του τομείς (δηλαδή που στηρίζουν ακριβώς τα αίτια που δημιουργούν την φτώχεια) μόνο στο τρικυμμισμένο σου μυαλό μπορεί να βρεθεί. Κοίτα λίγο τις θέσεις της ΧΑ για τα εργασιακά και θα καταλάβεις.
      Ξαναρωτάω:
      -Είσαι φασίστας;
      -Στην περίπτωση που νομίζεις πως όχι, δεν το ξανασκέφτεσαι λίγο;

      Διαγραφή
    2. @Trash
      Για να πάρουμε ένα ένα τα θέματα. Για τη χρυσή αυγή πρέπει να είναι κάποιος τουλάχιστον αφελής ή με παρωπίδες για να υποστηρίξει ότι δεν είναι και δεν λειτουργεί σαν ναζιστικό κόμμα. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι το ξέρουν αλλά αυτό δεν τους κάνει να σταματήσουν να το ψηφίζουν και μάλιστα 2 φορές συνεχόμενα σε πολύ μικρό διάστημα αν κρίνουμε από τις εκλογές αλλά και από τις τωρινές δημοσκοπήσεις.

      Δεν ξέρω αν καταδεχτικές ποτέ να μιλήσεις με κάποιον ψηφοφόρο των χρυσαυγιτών, γιατί είναι ενδιαφέρον να κατανοείς πως σκέφτεται (…ή δεν σκέφτεται) κάποιος που βρίσκεται στην αντίπερα όχθη, αλλά αν το κάνεις ποτέ και τους ρωτήσεις, πάνω-κάτω θα σου πούνε αυτά: "Είναι οι χρυσαυγίτες υμνητές του Χίτλερ ; Είναι δολοφόνοι; Είναι συμμορία μπράβων που πλακώνει τους αδύναμους ; Ωραία! θα τους βάλω στη βουλή να κάθονται δίπλα στους πολιτικάντηδες απατεώνες. Μπορούν να τους πλακώσουν και αυτούς; Μπορούν να κάνουν την βουλή πεδίο μάχης; Μπορούν να κάνουν εφιαλτική την ζωή των κυβερνώντων, όπως κάνανε αυτοί την δικιά μου ζωή; Aν ναι, τότε θα συνεχίζω να τους στέλνω στα έδρανα να τα κάνουν όλα μπάχαλο ".

      Είναι ηλίθια λογική; Εντελώς! Είναι παιδιάστικη και επικίνδυνη; Είναι πολύ επικίνδυνη λογική και νομίζω σε αυτό συμφωνείς. Όμως είναι και μια πραγματικότητα για το τι ψηφοφόρους έχουμε, πως σκέφτονται και πως αντιδρούν σε μια οικονομική κρίση που έχει φέρει τα πάνω κάτω.

      Για αυτό και με αφορμή την ανάρτηση σου, έγραψα αυτό που πιστεύω, ότι δηλαδή το να βάζει κάποιος ένα χιτλερικό μουστάκι στον Μιχαλολιάκο δεν φτάνει για να σταματήσει το φασιστικό μόρφωμα, αντίθετα ο αποκαλούμενος αγανακτισμένος κόσμος θα ψηφίσει οποιονδήποτε κάνει στην βουλή, αυτά που θα έκανε ένας κάφρος στον δρόμο εάν συναντούσε έναν υπουργό. Ακόμα και εάν διαφωνείς μαζί μου, η δημοφιλία που απολαμβάνουν οι χουντοναζιστές μετά από κάθε επεισόδιο βίας θα έπρεπε να προβληματίσει. Αντιθέτως, η πιο κοινή και επιφανειακή αντιμετώπιση των κομμάτων είναι :"Μόλις ο κόσμος δει τι βίαια κτήνη και βάρβαροι είναι οι χρυσαυγήτες, θα σταματήσει να τους ψηφίζει".

      Ναι, ok, πολύ ωραίο σχέδιο….

      Το είδαμε πόσο σταμάτησε να τους επιδοκιμάζει ο κόσμος όταν βαράνε πακιστανούς μετανάστες και μικρά παιδιά, πετάνε τους πάγκους στις λαϊκές ή επιτίθονταν σε βουλευτές σωματικά η λεκτικά. Μάλλον στραβά αρμενίζουμε παιδιά, δεν φταίει ο γιαλός.

      Διαγραφή
    3. Όσο για το θέμα, για τα συσσίτια, προτείνω κάτι παράλογο; Αμφιβάλλεις ότι ο κόσμος που δεν έχει να φάει θα πήγαινε σε οποιονδήποτε του δώσει νερό και ψωμί, ακόμα και εάν έχει τατουάζ με τον αγκυλωτό σταυρό επάνω; Γιατί είναι κακό να βγει προς τα έξω ότι και ο χώρος της αριστεράς (και των κομμουνιστών, αφού θες να τα ξεχωρίζεις) κάνει κάποιες κινήσεις ουσίας υπέρ των συμπολιτών που περνάνε δύσκολα;

      Πόσο πολύ "ανήθικο" θα ήταν άραγε να ξέρει ένας συνάνθρωπος μας ότι χάρη στην αριστερή αλληλεγγύη κάθε βδομάδα θα πάρει μια σακούλα με φαΐ και θα πει " Δεν συμφωνώ με τον κομμουνισμό ή την ανταρσυα ή τον τάδε αναρχικό χώρο, αλλά ευχαριστώ τα παιδιά που δείχνουν ενδιαφέρον". Και δεν μιλώ εκ του ασφαλούς και εγώ ότι μπορώ δίνω, αλλά με μια ευρύτερη συνεργασία για υποστηρίξει θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα και για μας αλλά και για αυτούς.

      Αυτό που δεν μπορώ να δεχτώ και το ξανατονίζω, είναι να στέλνουμε στο πυρ το εξώτερο τους ανθρώπους που δέχονται την όποια τροφή από τα χέρια ναζιστών οι οποίοι όντως το κάνουν σόου προς άγρα ψήφων, όπως λες. Αλλά ανάμεσα στο σόου και την αδιαφορία πρέπει να υπάρχει και μια μέση κατάσταση που όλοι, ντόπιοι κάτοικοι και μετανάστες, θα μπορούν να σιτιστούν χωρίς να τους ζητάει ταυτότητα ή να τους κάνει πλύση εγκεφάλου κανείς. Γιατί πάνω απο όλα είμαστε άνθρωποι.

      Καλά και τα ρούχα, ρούχα δίνει και η εκκλησία και το σκαι και ο αντεννα, αλλά το φαΐ είναι το παν. Το φαΐ το θυμάσαι ποιος στο δίνει γιατι ειναι πολύτιμο και αυτό εκμεταλλεύεται με τον πιο χυδαίο τρόπο η χρυσή αυγή. Εμείς (και όταν λέω εμείς εννοώ και τον δικό μου χώρο ) από ότι καταλαβαίνω, προκειμένου να μην φανεί ότι αντιγράφουμε τους φασίστες, προτιμάμε να καταγγείλουμε, να διαμαρτυρηθούμε, να μοιράζουμε μπροσούρες αλλά όχι να απαντήσουμε με αντίστοιχη δράση, κάτι που θα έκανε, κατά την γνώμη μου πάντα, τον κόσμο να εμπιστευτεί περισσότερο αγωνιστές και αναρχικούς που τόσο έχουν λοιδορηθεί από τα αστικά μέσα.

      Αυτή είναι η τοποθέτηση μου, μπορεί κάποιος να την δεχτεί η όχι, ελπίζω όμως να τουλάχιστον να προβληματίσει. Και παρόλο που σε ευχαριστώ για το φιλόξενο του ιστού για τα σχόλια, επίτρεψε μου να μπορώ να διαφωνώ με τις κάποιες γραμμές και κάποιες πολιτικές κομμάτων, ακόμα και προσωπικών απόψεων, χωρίς απαραίτητα να αποκαλούμαι φασίστας, οπορτουνιστής, πουλημένος και τους υπόλοιπους γραφικούς αλλά πάντα δημοφιλείς χαρακτηρισμούς που συνηθίζουν να αποδίδουν αυτάρεσκα σε συντρόφους οι εκ του κκε ορμώμενοι (και κατά τα άλλα συμπαθείς )μαρξιστές.

      Διαγραφή
    4. @Πιετρο Γκορι:
      To πως σκέφτονται οι ψηφοφόροι της ΧΑ το γνωρίζω πολύ καλά.
      Και φυσικά αυτό που περιγράφεις, δεν είναι αυτό που σκέφτονται, αλλά αυτό που προσπαθούν να δικαιολογήσουν προς τα έξω.
      Ο τρόπος σκέψης τους είναι απλούστατος και συνίσταται στο εξής:
      Εφόσον πλέον το φαΐ σε αυτήν την χώρα δεν φτάνει για όλους, και με τους δυνατούς δεν μπορούμε (βλέπε δεν τολμάμε-θέλουμε) να τα βάλουμε, ακολουθούμε την «ρεαλιστικότατη» πρόταση να φάμε τους πιο αδύναμους από εμάς. Μετανάστες,. Κομμουνιστές, χίπηδες, αδερφές, και εγώ δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να βρεθεί στην πορεία. Όποιον κάνει το λάθος και δεν είναι με τους «δυνατούς» της ημέρας.
      Αυτή είναι και η πεμπτουσία της φασιστικής σκέψης εξάλλου, μακρυά από τις όποιες φιοριτούρες. Γλύψε αυτόν που φαίνεται δυνατός, για να σε βοηθήσει να φας τον πιο αδύναμο. Και δεν άρχισαν να σκέφτονται έτσι τώρα που ψηφίζουν ΧΑ. Και 2-3 χρόνια πριν που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο σκέφτονταν. Το πρόβλημα του εκφασισμού της κοινωνίας είναι πολύ ευρύτερο, και δυστυχώς δεν περιορίζεται στα ποσοστά της όποιας ΧΑ. Είναι ο τρόπος σκέψης της συντριπτικής πλειοψηφείας της ελληνικής κοινωνίας. Είναι η λογική του ρουσφετιού, της ανάθεσης, της προσκόλησης και της πολιτικής πελατείας. Είναι η λογική του «τώρα να κάνω την δουλειά μου και μετά βλέπουμε», είναι η λογική του μαλάκα που νομίζει πως εξακολουθούν να υπάρχουν ατομικές λύσεις σε μία σύγχρονη κοινωνία. Είναι εν ολοίγοις, η λογική που μας έφερε ως εδώ.
      Τα υπόλοιπα είναι σοφίσματα, ευκόλως καταριπτόμενα. Κανένα «λαμόγιο» δεν έχει πειράξει ή σκοπεύει, η ΧΑ. Αφού αυτοί την χρηματοδωτούν! Εκτός αν είναι «λαμόγια» η Κανέλη και ο Στρατούλης, και δεν είναι ο Αναστασιάδης που έχει γίνει ανεπίσημο όργανο της ΧΑ. Ποιός δεν τα γνωρίζει αυτά;

      Μίλησα για την διαφορά της αλληλεγγύης-αξιοπρέπειας, από την «φιλανθρωπία». Νομίζω πως το πέρασες στο ντούκου. Ξανασκέψου το αν θέλεις, εγώ το θεωρώ πολύ σημαντικό. Από τα σχόλια σου δεν φαίνεται να κατάλαβες τίποτα.

      Και όχι δεν ποντάρω στις «ευαίσθητες ψυχές», για να χτυπήσω τον φασισμό. Αν κοιτάξεις, εκείνο που προσπαθούμε να καταδείξουμε και λέμε σε όλους τους τόνους για την ΧΑ, είναι πως αποτελούν τα «μαντρόσκυλα του συστήματος». Αυτού του συστήματος που ευθήνεται για την εξαθλίωση, και όχι κάποιου άλλου.
      Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως θα επιτρέψουμε στους Χιτλερικούς να εμφανίζονται και ως «πατριώτες». Ε δεν θα τρελλαθούμε και εντελώς σε αυτήν την χώρα!


      Διαγραφή
    5. @@Πιετρο Γκορι::
      ...Και φυσικά δεν είδα κάποιο πρόσωπο λοιμοκτονούντα που πήγε να φάει μία κουραμάνα στα «συσίτια» της ΧΑ.
      Μην δραματοποιούμε και τις καταστάσεις. Είδες εσύ κάποιον στα όρια της λιμοκτονίας; Γιατί αυτήν την εικόνα πας να περάσεις, και μόνο πραγματική δεν είναι.
      Μιλάμε για ανθρώπους φτωχούς (μάλλον) μεν, που πόρω απέχουν από την λιμοκτονία, δε.

      Από την άλλη μεριά, ζητάς κάτι παράλογο.
      Η στοχευμένη αλληλεγγύη σε ανθρώπους που την έχουν πραγματικά ανάγκη είναι ένα πράγμα –και από ότι σου είπα γίνεται, παρότι δεν μπορεί να αναχθεί και σε πολιτικό πρόταγμα.
      Το να βγω χύμα στις πλατείες και να ταΐσω τον κάθε περάστικό όμως, είναι πρακτικά αδύνατο, ακόμη και εάν με έπειθες πως θα ήταν σωστό. Απλά δεν υπάρχουν οι πόροι για κάτι τέτοιο!
      Η ουσία του προβλήματος δεν βρίσκεται στην σφαίρα της κατανάλωσης, αλλά της παραγωγής.
      Αυτός που κατέχει τα μέσα της δεύτερης, ρυθμίζει και την διανομή της πρώτης.
      Εμάς βλέπεις δεν μας τα σκάνε οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι, ούτε μας στηρίζουν τα «λαμόγια» για τα οποία τόση κουβέντα έγινε.
      Το θέμα λοιπόν δεν είναι ρίχνεις ή να παίρνεις ξεροκόμματα, λές και έχεις να κάνεις με σκυλιά.
      Είναι να διεκδικήσεις δουλειά, και αξιοπρέπεια για να ζήσεις σαν άνθρωπος.
      Υ.Γ.
      Όταν γράφεις ένα σχόλιο που δέχεται ως πραγματική όλη την προπαγάνδα της ΧΑ για τον εαυτό της, γιατί παρεξηγήσαι από την ερώτηση του εάν είσαι φασίστας;
      Η απορία μου ήταν εύλογη νομίζω...

      Διαγραφή
    6. Υ.Γ.2
      σχετικό (μετά από δεύτερη ανάγνωση) και με τα παραπάνω:
      "...Την ελευθερία, ακόμη και την ζωή σου,
      μπορούν να σου τα στερήσουν.
      Την αξιοπρέπεια σου,
      μόνο να την χάσεις μπορείς..."
      Ν.Ζαχαριάδης

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.