Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

"Ξέχασαν" να πάνε στο "συλλαλητήριο" που είχαν εξαγγείλει!

Παρά τις διαρκείς αναφορές για τη συγκέντρωση συμπαράστασης που είχε "οργανώσει" για χθες η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ(ΟΛΜΕ κλπ.), που ακούσαμε να γίνονται από ραδιοφωνικούς σταθμούς, τηλεοπτικά κανάλια αλλά και την εκπομπή των εργαζομένων της ΕΡΤ, κανένα σχόλιο δεν βρήκα στη συνέχεια για τη συγκεκριμένη ...κινητοποίηση.

Και λογικά, αφού κανείς εκεί στην ΕΡΤ δεν αντιλήφθηκε κάποια κινητοποίηση. Ούτε καν στην είσοδο δεν υπήρχε κάποιος συνωστισμός ενώ η Μεσογείων ήταν πιο χαλαρή από κάθε άλλη μέρα με το πάρκινγκ, που τις προηγούμενες μέρες ήταν πραγματική ταλαιπωρία, να είναι μια εύκολη υπόθεση ακόμη και στις 8μμ.

Πανό της ΓΣΕΕ ή της ΑΔΕΔΥ δεν είδα πουθενά αλλά ούτε και κάποια πανό από τα "ισχυρά" σωματεία που συμμετέχουν συνήθως στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ ή της ΑΔΕΔΥ. Με λίγα λόγια, εκτός από την έτσι κι αλλιώς αδυναμία οργάνωσης οποιασδήποτε κινητοποίησης από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, φαίνεται πως κυριολεκτικά το έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια. Τόσο υπέρ των εργαζόμενων της ΕΡΤ είναι. Ηταν πραγματικά σα να ξέχασαν να πάνε στο "συλλαλητήριο" που είχαν εξαγγείλει!

Η μόνη "αναμπουμπούλα" που έγινε, πολύ μικρής έντασης πάντως, ήταν όταν περίπου 100-200 άτομα μπήκαν στην ΕΡΤ συνοδεύοντας τον Α.Τσίπρα, και που η παρουσία τους έγινε αισθητή μόνο επειδή ξαφνικά είδαμε κάμερες και φωτογράφους να τρέχουν.

Αυτή είναι η εικόνα της χθεσινής ..."κινητοποίησης συμπαράστασης" της ΓΣΕΕ στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που δείχνει την απαξίωση και τον εκφυλισμό που διαρκώς επιδιώκει, και μέχρι τώρα καταφέρνει, ο κυβερνητικός συνδικαλισμός στο συνδικαλιστικό κίνημα που τόσο έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι.

Πάντως επειδή είδα να προβάλλεται σε πολλά αριστερά σάιτ η κινητοποίηση, νόμιζα ότι κάτι καλύτερο θα μπορούσαν οι εκτός κυβερνητικού συνδικαλισμού αριστεροί που συνήθως συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ. Εκτός από τα πανό όμως, που έτσι κι αλλιώς βρίσκονται στο προαύλιο εδώ και μέρες δεν διαπίστωσα κάτι περισσότερο, παρότι βρέθηκα εκεί λίγο πριν τις 8 δηλαδή 2 ώρες μετά την ώρα που είχαν αναγγείλει στις 6μμ(ως γνωστό όταν οι συγκεντρώσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ λένε π.χ.6μμ εννοούν μετά τις 7.30μμ τουλάχιστον...)

Αντίθετα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ της Δευτέρας, αλλά και της προηγούμενης Πέμπτης τη μέρα της Απεργίας, και που τα μέσα δεν τους έδωσαν καμιά απολύτως προσοχή, ήταν 2 πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις που γέμισαν και τα 2 ρεύματα της Μεσογείων από την Αγ.Παρασκευή σχεδόν μέχρι το τέλος της ΕΡΤ, αλλά κυρίως γέμισαν χαμόγελα τον κόσμο μέσα κι έξω από την ΕΡΤ.
Φάνηκε λοιπόν για άλλη μια φορά ότι πέρα από τις όποιες διαφωνίες μπορεί να υπάρχουν, η πλευρά που έχει δυναμισμό και αποτελεσματικότητα  και κυρίως ικανότητα συσπείρωσης είναι μόνο το ΠΑΜΕ.

Οσοι βρέθηκαν με το ΠΑΜΕ τη Δευτέρα ένιωσαν δύναμη και αισιοδοξία.
Αντίθετα χθες έβλεπε κανείς μόνο προβληματισμένες και απογοητευμένες φάτσες.

Να πούμε ότι φυσικά σχεδόν καμία αναφορά που να προπαγανδίζει τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ δεν έγινε από τα αστικά μέσα τη Δευτέρα, ενώ λίγες αναφορές έγιναν από το πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Εχει νομίζω κάποια αξία να δουν όλοι ποιοι συμπαραστάθηκαν πραγματικά και ουσιαστικά στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, ειδικά  σε επίπεδο κινητοποίησης και όχι δημιουργίας εντυπώσεων.
Θέλω ακόμη να πω ότι δεν μιλάω για προθέσεις αλλά κυρίως για απόλυτη αδυναμία. Τις προθέσεις θα μας δοθεί η ευκαιρία να τις διαπιστώσουμε και στη συνέχεια. Δυστυχώς όλα αυτά δεν θα τελειώσουν καθόλου γρήγορα.

Αυτό που δημιουργεί πάντως σκέψεις είναι η ανυπαρξία και χθες των μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ.
Που βρίσκεται αλήθεια όλο αυτό το 25-27%
του ΣΥΡΙΖΑ; Κι αν τώρα δείχνουν τέτοια αδυναμία ή αδιαφορία τι να υποθέσουμε ότι θα γίνει στην περίπτωση που γίνουν κυβέρνηση; Μια επανάληψη του '81 και μετά ίσως όπου όλα τέλειωσαν όταν εκλέχτηκε το ΠΑΣΟΚ και το σύνθημα "στις 18 σοσιαλισμό" έστειλε σπίτι στον καναπέ όσους γέμιζαν τις αίθουσες των γενικών  συνελεύσεων;
Πηγή: Εδώ και τώρα

2 σχόλια:

  1. Τώρα που οι δημοσιογράφοι της ΕΣΗΕΑ, τιμώρησαν ΜΟΝΟ τους συνδικαλιστές του ΚΚΕ - ΠΑΜΕ, να δούμε ποιοι θα τους συμπαρασταθούν ...

    ΟΙ ... ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ ;;;;

    Ας καγχάσουμε !

    Άξιοι της μοίρας τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @faros:
      Ας μην είμαστε άδικοι. Τιμώρησαν μεν πιο σκληρά από όλους το ΠΑΜΕ, αλλά και οι υπόλοιποι που τόλμησαν να ψελίσουν κάτι ενάντια στην "συγκυβέρνηση της ντροπής" δεν βγήκαν αλώβητοι. Οι οπορτούνες έχασαν την πλειοψηφία, και οι εξωκοινοβουλευτικοί τον μοναδικό τους εκπρόσωπο.
      Κοινώς, όσο πιο αγωνιστική στάση κράτησε κάθε παράταξη, τόσο είδε τα ποσοστά της να πέφτουν!!!!!!!!!!
      Τρικομματική δαγκωτό οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης...
      Όχι παίζουμε!

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.