Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

ΔΗΜΑΡ για όλες τις χρήσεις

ΔΗΜΑΡ για όλες τις χρήσεις! Το πολυεργαλείο που κάνει και τις πιο βρώμικες και σκληρές δουλειές, κι όμως με ένα απλό πλύσιμο, γίνεται σαν καινούργιο!

Παίρνουμε το πολυεργαλείο ΔΗΜΑΡ. Το βάζουμε να δουλέψει σε μια ακροδεξιά κυβέρνηση και το αφήνουμε να υποστηρίζει αθόρυβα τα ΜΑΤ στους Χαλυβουργούς, την επιστράτευση στο ΜΕΤΡΟ, στους ναυτεργάτες, στους εκπαιδευτικούς, τις σκευωρίες κατά συνδικαλιστών, το τρίτο Μνημόνιο, το αντιλαϊκό Blitzkrieg.

Μόλις δούμε ότι φθείρεται, εμπιστευόμαστε το ολοκληρωμένο σετ ανανέωσης της μπουκωμένης απ' τη βρώμα αριστεράς "ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ".

Βάζουμε μια δόση του απολυμαντικού "Σταθάκης" πάνω στο φθαρμένο μας εργαλείο:
Νομίζω ότι μετά τις εξελίξεις αυτές, η ΔΗΜΑΡ θα είναι διαφορετική και θα αλλάξει. Υποθέτω ότι θα υπάρξουν πολιτικοί κλυδωνισμοί στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ. Δεν θα είναι η ίδια ΔΗΜΑΡ με αυτήν που συμμετείχε στην τρικομματική κυβέρνηση. Θα υπάρξουν ανακατατάξεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός σε κάθε μελλοντική προοπτική ενός ευρύτερου μετώπου της αριστεράς.
Προσθέτουμε το λιπαντικό "Καρτερός" πάνω στα φθαρμένα ρουλεμάν του πολυεργαλείου μας:
Ενώ ο καημένος ο Κουβέλης, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που τόσο καιρό κατέβαλε, παρά τις υπογραφές που έβαλε, παρά τα άθλια μέτρα στα οποία συνέβαλε, είχε μια διαφορά ύφους και ήθους, αισθητικής, βρε αδελφέ. Που προκαλούσε μάλιστα κάποια αισθήματα οργής στις τάξεις των ακραιφνών βενιζελικών και των ακόμα πιο ακραιφνών σαμαρικών: Δεν μας παρατάς, ρε Κουβέλη.
Τέλος, αλλάζουμε τις φθαρμένες κεφαλές διάτρησης στο πολυεργαλείο μας, εμπιστευόμενοι την γνωστή μάρκα "Κούλογλου" (μην ανησυχείτε, όλα τα πιο πάνω προϊόντα έχουν την σφραγίδα εγγύησης της Όμορφες Αριστερές Ψυχές Α.Ε, θυγατρικής του αγαπημένου σας ανανεωτικού σετ ΣΥΡΙΖΑ!):
αντί να κατηγορείται το Μαξίμου που τα έκανε θάλασσα και ο Βενιζέλος που άλλαξε πολιτική στο θέμα της ΕΡΤ για μια χούφτα υπουργεία, τα έχουν βάλει με τον Φ. Κουβέλη. [...] γιατί η ΔΗΜΑΡ έπρεπε να συνεχίσει την ίδια πορεία, την στιγμή που οι θέσεις του κόμματος δεν προωθούντο από την συμμετοχή της στην κυβέρνηση, που ακόμη και δημοσκοπικά της προκαλούσε ζημιά; Εκτός πια και αν οι επικριτές του προέδρου της θεωρούν ότι η ακροδεξιά ομάδα στου Μαξίμου, που έχει ακυρώσει ολοκληρη την κεντροδεξιά στρατηγική που υλοποίησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974, θα μεταμορφωνόταν σε ...Προκόπη Παυλόπουλο [...] O Φ. Κουβέλης έκανε λάθη στην διαπραγμάτευση, με κορυφαία την υποχώρηση της Τετάρτης όταν δέχθηκε την συμβιβαστική πρόταση Σαμαρά, δίνοντας όπλα στον πρωθυπουργό για να κατηγορεί άλλους για την κρίση που ο ίδιος δημιούργησε και στον Βενιζέλο για να το παίζει υπεύθυνος. Συνειδητοποίησε όμως το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει από την κρίση στην ΕΡΤ: ότι, σε λίγο, παρόμοια βάρβαρα μέτρα θα επιβληθούν σε όλη την κοινωνία και θεώρησε, σωστά, ότι η παραπέρα συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην ίδια κυβέρνηση θα ισοδυναμούσε με πολιτική αυτοκτονία. Ο Κουβέλης είναι ο αγγελιοφόρος των κακών που έρχονται. Και δεν πρέπει να πυροβολούμε τους αγγελιοφόρους.
Το πολυεργαλείο μας είναι έτοιμο για νέα χρήση. Θα κάνει τη δουλειά που έκανε ως αριστερό άλλοθι μιας "κυβέρνησης της ακροδεξιάς" ακόμα κι αν τώρα  το βάλουμε να δουλέψει στην αντίθετη κατεύθυνση, ως "δεξιό" άλλοθι για την αντεργατική επίθεση μιας "κυβέρνησης της αριστεράς"!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.