Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ...και οι θεοί τρελλάθηκαν!

"...Ο μαρξισμός, ως θεωρία, εμπεριέχει το σπέρμα της αυτοαναίρεσης. Έχει καταληκτικό σημείο και συγκεκριμένη προοπτική. Η πρωτοπορία θα λειτουργήσει ως ατμομηχανή για μια ριζική ανατροπή της δεδομένης πραγματικότητας και την επάνοδο στο βασίλειο της ελευθερίας. Παράλληλα, η οικονομική του ανάλυση εμπεριέχει όλα εκείνα τα σημεία που τεκμηριώνουν αυτή την προοπτική. Το κριτήριο της «αυτοδιάψευσης» (όπως το θέτει ο θετικισμός, βλ. Πόππερ), ως κριτήριο επιστημονικότητας μιας θεωρίας, λειτουργεί στον μαρξισμό ως σημείο όπου η  ίδια η πραγματικότητα θα καταστήσει τη θεωρία μη αναγκαία σε ένα περιβάλλον όπου η αυτοδιάψευση θα λειτουργεί ως μη αναγκαιότητα αυτοδιάψευσης, δεδομένου ότι  η πράξη θα έχει υπερφαλαγγίσει την θεωρία..."
Στέργιος Μανουράς
Εάν καταλάβατε πως το πιο πάνω παραλήρημα είναι εισαγωγή στην πλήρη απόρριψη της μαρξιστικής θεωρίας, ορθώς καταλάβατε καθώς στο ίδιο κείμενο πληροφορούμαστε πως η ...αταξική κοινωνία , δεν είναι ανάγκη να είναι ούτε κομμουνιστική, ούτε καν ...αταξική(!!!!) αφου:

"...ο Μαρξ, μη γνωρίζοντας την εξέλιξη του σύγχρονου καπιταλισμού (με όλες τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει), απέκλεισε την πιθανότητα ή μη της ύπαρξης μιας άλλης μορφής σύνθεσης όπου το προλεταριάτο θα εξαφανιστεί μαζί με την αστική τάξη αλλά όχι στην ουτοπική σοσιαλιστική κοινωνία αλλά σε ένα μεταγενέστερο, κοινωνικο-οικονομικό πλαίσιο που θα μας δίνει μια άλλη μορφή ταξικής κοινωνίας;..."
Οπότε τελικά "όλοι μικροαστοί είμαστε" ή πρέπει να γίνουμε τελικά κατά τον συγγραφέα, (πώς αλλιώς θα εξαφανιστεί το προλεταριάτο μαζί με την αστική τάξη σε μία ταξική κοινωνία;)
Μας απαντάει ο ίδιος με την μορφή ερωτήματος(!!!) παρακάτω:
"...Μήπως, οντολογικά, το επαναστατικό υποκείμενο μεταλλάσσεται; Γιατί παρά τη φοβερή οικονομική κρίση οι μάζες είναι επιφυλακτικές, αν όχι αρνητικές απέναντι σε μια επαναστατική προοπτική; Γιατί η κοινωνική μας πρόταση περιορίζεται σε ένα πλαίσιο διανοούμενων, φοιτητών, μικροαστών..."
Κοινώς, άι σιχτήρ κωλοεργάτες μας λέει ο "δυνητικός σύντροφος"*, και μάλιστα στο όνομα του ...Μαρξισμού(!!!!!)

Είναι ένα κείμενο που περιέχει πολλά ακόμη μαργαριτάρια** και για αυτόν τον λόγο αξίζει να διαβαστεί ολόκληρο.
 Εμείς από την πλευρά μας, θα εκφράσουμε μία απορία μόνο. Που τους βρίσκετε όλους αυτούς στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ ρε παιδιά;
-Στα γαριδάκια μπόζο τους μαζεύετε;
____________
*Στην περίπτωση φυσικά που πάρουμε στα σοβαρά τις τόσες εκκλήσεις για "ενότητα" και "κοινή δράση". Αλλά δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο...
**Εκ των κορυφαίων πως:
"...Βιώνουμε ένα παγκόσμιο, συγκρουσιακό και εξεγερσιακό κλίμα άνευ προηγουμένου. Ίσως, μόνο το 1848 με τις επαναστάσεις του και τα πρώτα χρόνια μετά την επανάσταση του 1917 ..."
(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Updates

7 σχόλια:

  1. Παπαρολογείτε, παπαρολογείτε, στο τέλος κάτι θα μείνει, ώστε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αργά αλλά σταθερά, να μετεξελιχθεί σε ΡΙΚΣΥ.
    Κι αφού ο θεός πέθανε, να δούμε τώρα ποιος διάολος θα βάλει το χέρι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Φτερο στο Πελαγο:
      εγώ πως το ΡΙΚΣΥ ήταν όνομα για παράταξη των ΕΑΑΚ και όχι για κόμμα, το είχα πει από την αρχή. Τώρα αν τους ενέπνευσε τόσο και τους αυθεντικούς ΕΑΑΚίτες, τι να πω;
      Και λίγο στα σοβαρά τώρα.
      Το παραπάνω κείμενο είναι εμβληματικό, με την έννοια πως πειέχει συγκεντρωμένες σχεδόν όλες τις διαστρεβλώσεις του Μαρξισμού, που καταλήγουν (φυσικά) στην πλήρη αναίρεση του...

      Διαγραφή

    2. Συμφωνώ. Και πολύ καλά κάνεις επισημαίνοντας τέτοια μνημεία λόγου.

      Αλλά το ακόμα πιο σοβαρό είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που τους παίρνουν στα σοβαρά. Αν και εδώ που τα λέμε, τι άλλο να περιμένεις τους αντάρτες του Δελαστίκ; Πάντως –κρίνοντας από την αρθρογραφία του ΠΡΙΝ– πάνε σούμπιτοι να συνάντησουν τον άλλο βράχο της μαρξιστικής σκέψης: http://leninreloaded.blogspot.gr/search?updated-max=2013-06-02T21:48:00%2B03:00&max-results=7&start=14&by-date=false.
      Που σημαίνει ότι αν κάτι δεν τους απασχολεί, αυτό είναι ο μαρξισμός. Το «θεωρητικό» είναι προφάσεις εν αμαρτίαις ή αστική διαχείριση με αριστερό άλλοθι.
      Άβυσσος το μυαλό του ανθρώπου.


      Με δύναμη TRASH.

      Μπάμπης

      Διαγραφή
    3. @Φτερο στο Πελαγο:
      Πράγματι,
      αν ο πιο σοβαρός θεωρητικός εκεί μέσα είναι ο ...Ρούσης(!), βγάλε συμπέρασμα...

      Διαγραφή
  2. Της κακιάς φιφής....
    ΑΓΔΑΡΣΥΑ και τα γυαλιά στα κυάλια...
    Γιάννης Χανιά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαχαχααχαχ! Τον ειχα καθηγητη αυτον..Μας εκανε πολιτικη φιλοσοφια...
    Rose Athens

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.