Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Γραφή και ανάγνωση

"Για όποιον γνωρίζει γραφή και ανάγνωση, είναι προφανές ότι με την απόφασή του αυτή το ΣτΕ διατάσσει την άμεση αναστολή της διακοπής των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών της ΕΡΤ Α.Ε. Η μη συμμόρφωση των συναρμοδίων υπουργών με την απόφαση του ΣτΕ συνιστά περιφρόνηση της δικαιοσύνης και ποινικά αξιόποινη πράξη."
Τάδε έφη Δημήτρης Τρίμης, δημοσιογράφος, προέδρος της ΕΣΗΕΑ και συνδικαλιζόμενος με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Εικάζω ότι οι Κεδίκογλου και Στουρνάρας ετοιμάζουν πυτζάμες και οδοντόβουρτσα για τον Κορυδαλλό, κατά συνέπεια. Απλά αναρωτιέμαι, γνωρίζοντας κατά πώς φαίνεται λιγότερη γραφή και ανάγνωση από τον Δημήτρη Τρίμη, γιατί η απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣΤΕ αναφέρει:

6. Επειδή, ακολούθως, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, βάσει των διατάξεων του άρθρου 52 του Π.Δ/τος 18/1989 (Α΄ 8), όπως αντικαταστάθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 35 του ν. 2721/1999 (Α΄ 112), εξέδωσε την από 17.6.2013 προσωρινή διαταγή με την οποία διέταξε 1) την αναστολή της εκτέλεσης της προσβαλλόμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης αποκλειστικά ως προς το μέρος της, με το οποίο προβλέπεται α) ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ Α.Ε., και β) ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ Α.Ε. παραμένουν ανενεργές (άρθρο 2 παρ. 2 περ. β της παραπάνω Κ.Υ.Α.) και 2) τη λήψη από τους συναρμόδιους Υπουργό Οικονομικών και Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων για τη συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα για το χρονικό διάστημα έως τη σύσταση και λειτουργία νέου φορέα που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όπως προβλέπεται από την παρ. 2 του άρθρου 1 της υπ’ αριθ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Ακολούθως, με την ΟΙΚ.5/19.6.2013 (Β΄ 1483/19.6.2013) απόφαση των ως άνω συναρμόδιων Υπουργών και σε συμμόρφωση με την ανωτέρω προσωρινή διαταγή του Προέδρου του ΣτΕ ανατίθεται στον ειδικό διαχειριστή η άσκηση των δικαιωμάτων της ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙΣΑΣ ΕΡΤ ΑΕ που έχουν μεταβιβαστεί στο Δημόσιο και αφορούν τόσο τη μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων όσο και τη χρήση των συχνοτήτων που παραμένουν ενεργές έως τη σύσταση και λειτουργία νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.
[...]
12. Επειδή, για τους λόγους αυτούς, λαμβάνοντας υπ’ όψη τη διάταξη της παραγράφου 8 του άρθρου 52 του Π.Δ. 18/1989, κατά την οποία η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, εκτός από την αναστολή εκτελέσεως της προσβαλλομένης πράξεως, μπορεί να διατάξει και κάθε άλλο πρόσφορο μέτρο, χωρίς να δεσμεύεται από τις προτάσεις των διαδίκων, η Επιτροπή κρίνει ότι πρέπει: 1) να ανασταλεί η εκτέλεση της προσβαλλόμενης υπ’ αριθ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 Κοινής Υπουργικής Απόφασης αποκλειστικά ως προς το μέρος της, με το οποίο προβλέπεται α) ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ Α.Ε., και β) ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ Α.Ε. παραμένουν ανενεργές (άρθρο 2 παρ. 2 περ. β της παραπάνω Κ.Υ.Α.). 2) μέχρι τη σύσταση και λειτουργία του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όπως προβλέπεται από την παρ. 2 του άρθρου 1 της προσβαλλόμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης, να ληφθούν από τους συναρμόδιους Υπουργό Οικονομικών και Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό και τον Ειδικό Διαχειριστή τα αναγκαία οργανωτικά μέτρα, περιλαμβανομένης και της πρόσληψης του αναγκαιούντος προσωπικού, για την εκ μέρους μεταβατικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα μετάδοση, στο συντομότερο δυνατό χρόνο, του αναγκαίου προγράμματος ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων, καθώς και να εκτελούνται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για τη διασφάλιση κάθε είδους δικαιωμάτων και συμφερόντων που ανάγονται στον κύκλο δραστηριοτήτων της ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙΣΗΣ ΕΡΤ Α.Ε. Η Επιτροπή επιφυλάσσεται να επανέλθει αυτεπαγγέλτως εντός ευλόγου χρόνου για να διαπιστώσει αν έλαβε χώρα συμμόρφωση προς τα ανωτέρω κριθέντα.
Λοιπόν; Aπό τις πεντακάθαρα διατυπωμένες έννοιες "Η ΕΡΤ Α.Ε ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ", και "ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΙΣΤΟΤΟΠΩΝ ΚΑΙ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΕΡΤ Α.Ε ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΕΦΕΞΗΣ ΣΕ 'ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ'", Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΤΙ (ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ) ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ;
Πηγή: Lenin reloaded
Βλέπε ακόμη:

4 σχόλια:

  1. Aπό 902.gr
    ( http://www.902.gr/eidisi/politiki/20536/tin-katargisi-tis-ert-episfragise-symvoylio-tis-epikrateias )

    (..)Την τελική απόφαση για την κατάργηση της ΕΡΤ, έλαβε την Πέμπτη το βράδυ η Επιτροπή Αναστολών της Ολομέλειας του ΣτΕ.

    Η απόφαση αναστέλλει την κοινή υπουργική απόφαση μόνο επί του σκέλους εκείνου που παύει τη μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, ενώ θεωρεί ότι η ΕΡΤ έχει καταργηθεί. Παράλληλα, ζητά την λήψη των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων, περιλαμβανομένης και της πρόσληψης «του αναγκαίοντος προσωπικού», για τη μετάδοση προγράμματος από μεταβατικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα «στο συντομότερο δυνατό χρόνο».

    Ειδικότερα οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι πρέπει:

    1) Να ανασταλεί η εκτέλεση της επίμαχης υπουργικής απόφασης ως προς το μέρος κατά το οποίο προβλέπει ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ ΑΕ.

    2) Ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ ΑΕ παραμένουν ανενεργές.

    Παράλληλα οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι «μέχρι τη σύσταση και την λειτουργία του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, να ληφθούν από τους κ.κ. Στουρνάρα και Κεδίκογλου και τον ειδικό διαχειριστή, τα αναγκαία εκείνα οργανωτικά μέτρα περιλαμβανομένης και της πρόσληψης του αναγκαιούντος προσωπικού για την εκ μέρους μεταβατικού δημοσίου ραδιοτηλεοπτικού φορέα μετάδοση στο συντομότερο δυνατό χρόνο, του αναγκαίου προγράμματος ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων καθώς και να εκτελούνται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για τη διασφάλιση κάθε είδους δικαιωμάτων και συμφερόντων που ανάγονται στον κύκλο δραστηριοτήτων της καταργηθείσης ΕΡΤ ΑΕ».

    Ακόμη το δικαστήριο επιφυλάσσεται να επανέλθει αυτεπαγγέλτως εντός ευλόγου χρόνου για να διαπιστώσει αν έλαβε χώρα συμμόρφωση προς τα ανωτέρω.(..)Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από το blog του Γιώργου.

      Το μΕΡΤικό του καθενός
      ( http://giorgossarris.blogspot.gr/2013/06/blog-post_19.html ) Το μΕΡΤικό του καθενός . Ilief

      Διαγραφή
  2. Ο Τρίμης, φαντομά μου, δεν είναι αριστερός ψάλτης της Όλγας, όπως κάποιοι που κατάντησαν να τους δουλεύει ο κάθε πιτσιρίκος.

    Ο κ. προέδρος της ΕΣΗΕΑ ξέρει και γραφή και ανάγνωση και τι παίζεται. Έχει δώσει εξετάσεις στην καθεστωτική αλλά αριστερή και άσπιλη δημοσιογραφία και τις έχει περάσει με άριστα. Η καριέρα του και το κύρος του χαίρουν άκρας υγείας.

    Το ζήτημα είναι αυτοί που ψήφισαν στην ΕΣΗΕΑ, αναδεικνύοντας πάλι το "πολιτικό πρόβλημα" του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ: Το να δείχνεις στο κάθε έξυπνο, μορφωμένο και πετυχημένο κορόιδο πόσο βαθύς είναι ο λάκος του και πόσο βαθύτερος θα γίνει αυτός που του σκάβουν, σε καθιστά άκρως αντιδημοφιλή.

    gdmn1973

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @gdmn1973:
    Αυτό το πρόβλημα είναι γενικότερο και αφορά εξίσου και τα μη-έξυπνα, μη-πετυχημένα και μη-μορφωμένα κορόιδα (αν τα δεύτερα σε μικρότερο βαθμό, είναι η αλήθεια...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.