Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

«Αδέσμευτη Γνώμη»: Εφημερίδα των απεργών στα ΜΜΕ

Διανέμεται δωρεάν η εφημερίδα των απεργών στα ΜΜΕ «Αδέσμευτη Γνώμη», την οποία παραθέτουμε σε μορφή pdf.

Στο Editorial, στην πρώτη σελίδα γράφουν:

Είμαστε οι απολυμένοι της ΕΡΤ. Είμαστε οι απεργοί δημοσιογράφοι και τεχνικοί, διοικητικοί και φωτογράφοι, σκηνοθέτες και μουσικοί. Είμαστε οι άνεργοι που πληρώνουμε τα κέρδη και τις...
δόσεις των αφεντικών μας.

Είμαστε οι εργαζόμενοι με μπλοκάκια, χωρίς ωράριο και ασφάλιση, στις εφημερίδες και τα περιοδικά, στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις, στο Διαδίκτυο. Είμαστε όλοι εσείς που διψάτε για αντικειμενική ενημέρωση, μακριά από τα ψέματα και την προπαγάνδα της τρικομματικής κυβέρνησης και των μνημονιακών δυνάμεων.

Είμαστε ο λαός που επιμένει να μη σκύβει το κεφάλι και να μην υπακούει στους δυνάστες του.
Είμαστε η φωνή των επιστρατευμένων εκπαιδευτικών, ναυτεργατών και εργαζομένων στο Μετρό,
η φωνή της αντίστασης από τις Σκουριές των μεταλλείων και τη φάμπρικα της ΜΕΒΓΑΛ, η φωνή
 των χιλιάδων μεταναστών αδελφών μας και των εκατομμυρίων καταπιεσμένων. Είμαστε η ηχώ
 της Ταχρίρ και της Ταξίμ, των Αγανακτισμένων ολόκληρου του πλανήτη.



Είμαστε οι αγωνιστές της δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Είμαστε οι καταπιεσμένοι του χθες, οι εξεγερμένοι του σήμερα, οι νικητές του αύριο.

Δεν υποκύπτουμε στις απειλές και τους εκβιασμούς. Δεν φοβόμαστε αυτούς που θέλουν να φιμώσουν τη δημοκρατία βάζοντας λουκέτο στην ΕΡΤ, την ίδια στιγμή που δίνουν το ελεύθερο στους ιδιώτες να υφαρπάζουν τις δημόσιες συχνότητες.

Τολμάμε και αναμετριόμαστε με τα απεργοσπαστικά φύλλα των μεγαλοεκδοτών και των ακριβοπληρωμένων στελεχών τους, που τυπώθηκαν και κυκλοφόρησαν με αστυνομική
προστασία.

Με περιφρούρηση των ροπαλοφόρων βγήκαν τα απεργοσπαστικά φύλλα. Προφανώς αυτό εννοούσε ο
Α. Σαμαράς όταν έβαζε τίτλο στο άρθρο του σε ένα από αυτά: «Δεν γίνεται ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά».

Κύριε πρόεδρε της κυβέρνησης, φάγατε και τα τσόφλια όμως...




Πηγή: Βαθύ κόκκινο

9 σχόλια:

  1. TRASH

    Μία πολύ γρήγορη ματιά στο Pdf
    "ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΓΝΩΜΗ" που ανάρτησες και κυρίως στους τίτλους.

    Πολύ για "ελευθερία τύπου" "αντισυνταγματικότητες" "ευρώπη" αλλά λίγα(ή καθόλου) για εργασιακές συνθηκες. Σαν απεργιακή έκδοση "Ελευθεροτυπίας" μοιάζει

    Ένα αρθράκι για τον 902 και το ΠΑΜΕ DIGEA δεν έχει;

    Και έχει αντιστροφή της κατάστασης. Γράφει ότι ο Σαμαράς ψάχνει σωσίβιο στο ΣΤΕ. Άκουσα ομιλία του Σαμαρά Ναύπλιο. Ο Σαμαράς έχει πλαν Β για την ΕΡΤ. Αφήνει "παράθυρο" για επαναλειτουργία της ΕΡΤ σε μία εβδομάδα.

    Η κίνηση ΕΡΤ ήταν ένα γερό ΚΡΑΣ ΤΕΣΤ για πολλά. Δείχνει να έχει το πάνω χέρι για πολλά με αρχή την ΕΡΤ.

    Ο Σαμαράς αποκλείει εκλογές γιατί "κανείς δεν τις θέλει"

    Με αρχή την ΕΡΤ να προχωρήσει και σε άλλες εργασιακές "μεταρρυθμίσεις" και "αποκρατικοποιήσεις". Ήταν ένα "όλα για τους επενδυτές"

    Μίλησε και για αλλαγές στο Σύνταγμα.(άρθρο 16 - άρθρο για την δασική προστασία - μόνιμος εκλογικός νόμος - έλεγχος στα οικονομικά των κομμάτων-γερουσία). Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Ilief:
      Ναι, συμφωνούμε για το ιδεολογικό-πολιτικό στίγμα που εκπέμπει το απεργιακό φύλλο. Δεν ξέρω αν περίμενες κάτι καλύτερο. Εγώ όχι. Άλλωστε για δημοσιογράφους μιλάμε, και όλοι γνωρίζουμε ποιές παρατάξεις πλειοψηφούν εδώ και χρόνια στην ΕΣΗΕΑ.
      Ο λόγος που το ανάρτησα;
      Ο ίδιος για τον οποίο ο 902 αναμεταδίδει ολημερίς τις αστικές κοτσάνες των δημοσιογράφων της ΕΡΤ. Η υλοποίηση δηλαδή του συνθήματος "δώσε το χέρι σε όποιον σηκώνεται".
      Ελπίζω να έγινα κατανοητός...

      Διαγραφή
    2. Ναι το κατάλαβα.

      Τουλάχιστον ως ρεπορτάζ, ή ως είδηση, οι κύριοι απεργοί δεν έχουν καν ένα τίτλο για 902, Digea, ΠΑΜΕ. Δεν μίλησα για διθυράμβους ή έστω ολοσέλιδο. Τέτοια δεν περίμενα

      Ριψοκίνδυνη εκτίμηση. ΔΕΝ θα γίνουν εκλογές.Ιlief

      Διαγραφή
  2. ώπα!!! ,, ώπα!!! πολυ φόρα πήρανε κι ο κατήφορος έχει μεγάλη κλίση και επιπλέον γλυστράει ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To φύλλο βγήκε με το χαρτί της εφημερίδας "ΕΠΟΧΗ" συπνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ,
    Την έγραψαν δημοσιογράφοι του ΣΥΡΙΖΑ κι όχι μία ομάδα απεργών όπως διατείνεται που να την έχει εξουσιοδοτήσει κάποιος.
    Και βγήκε με πρωτοσέλιδο την ατάκα του Τσίπρα.

    Η υπονόμευση του αγώνα των εργαζομένων και του αγώνα της ΕΡΤ καλά κρατεί από την Παρασκευή ακόμα.

    Δεν τους βγαίνει το αισχρό τους παιχνίδι, οι ταξικές δυνάμεις βρίσκονται στην πρωτοπορία του αγώνα και έχουν κερδίσει την εκτίμηση όλων των εργαζομένων της ΕΡΤ. Ο 902 έχει γίνει το κανάλι που εμπιστεύονται όλοι οι εργαζόμενοι για την ενημέρωση τους και η φωνή όλων των έντιμων δημοσιογράφων που απεργούν και βρίσκονται στον αγώνα.

    Έτσι έβαλαν τις εφεδρείες στο παιχνίδι. Ο ΣΥΡΙΖΑ διασπάστηκε με τον "καλό" Τρίμη να ψηφίζει υπέρ της συνέχισης της απεργίας, και την "κακή" εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Κουντή που ψήφισε να σταματήσει η απεργία στα ΜΜΕ.

    Η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει σε πόσο δεινή θέση έχουν περιέλθει οι δυνάμεις του, αλλά και σε πόσο δύσκολη θέση τους έχουν φέρει οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ που πρωτοπορούν στον αγώνα

    α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. α.
      Πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία. Η γνώμη μου είναι να την διαδώσεις όσο μπορείς περισσότερο...

      Διαγραφή
    2. Ο "καλός" Τρίμης είναι ο γνωστός ΙΟΣ της παλιάς Ελευθεροτυπίας; Αν ναι, το παιχνίδι που έπαιζε εκεί και ο τρόπος που ξεπλύθηκε ως έντιμος αριστερός τα τελευταία χρόνια, δείχνουν ότι πρόκειται για ΜΕΓΑΛΗ σουπιά.

      gdmn1973

      Διαγραφή
    3. @gdmn1973:
      Φυσικά και πρόκειται για τον γνωστό και μη εξαιρετέο συντελεστή του ΙΟΥ της "Ε".
      Και φυσικά και η λέξη "σουπιά" είναι λίγη στην συγκεκριμένη περίπτωση.
      Άλλωστε ούτε η στάση στην απεργία της "Ε" ήταν ότι καλύτερο, όταν προεκλογικά βγήκε "απεργιακό" φύλλο υπό την αιγίδα της Μάνιας για να υποστηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ.
      Ζούμε σε ενδιαφέρουσες εποχές.
      Οι ΣΥΝασπισμένοι δεν ξεμυμνώνονται απλά, τον χορό των 7 πέπλων χορεύουν...

      Διαγραφή
    4. Πρέπει να υπάρξει εκτενές ποστ ή όπως είναι βολικό για τη διαδρομή της Ελευθεροτυπίας και συντελεστών της τα τελευταία χρόνια με τις απεργίες, τα κλεισίματα-ανοίγματα κλπ. Με εξαιρέσεις έπεσε απόλυτη ομερτά με τη πάρτη τους. Υπάρχει πολλή βρόμα κάτω από τη γραφίδα-λογότυπο της εν λόγω φυλλάδας. Δε το ήξερα για το Τρίμη αλλά δεν εκπλήσσομαι κιόλας, έχει τα απαραίτητα αντικομμουνιστικά παράσημα.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.