Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Σφηνάκι #18

Η σημερινή πρώτη σελίδα του Indymedia Athens
-Γιατί οι "αναρχικοί" υπερασπίζονται την ...κρατική τηλεόραση;

23 σχόλια:

  1. -Τι έγινε ρε παιδιά;
    -Θα με αφήσετε με την απορία;
    Αφού το ξέρω πως αρκετοί με διαβάζετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σημειώνουμε επίσης ότι τη συνέλευση την πραγματοποίησαν άνθρωποι ελεύθεροι κι ονειρευόμενοι. Οπότε συμπεραίνουμε τα εξής.
    Α. Δεν υπήρχαν εργαζόμενοι και άλλες τέτοιες κοινωνικές κατασκευές που μας διαχωρίζουν τεχνητά.
    Β. Δε συμμετείχαν οι φίλοι μας τα ζώα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και
      Γ) έχει σκάσει καλή παρτίδα φούντα (για το "ονειρευόμενοι")

      Διαγραφή
  3. Αναρχομαρξιστομαοϊκοτιτοϊκοσταλινικός16 Ιουνίου 2013 στις 8:31 μ.μ.

    Από αλληλεγγύη και από ανάγκη να προπαγανδίσουν τις ιδέες τους, όπως όλοι όσοι είναι εκεί, σχεδόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Αναρχομαρξιστομαοϊκοτιτοϊκοσταλινικός:
      -Δηλαδή είναι υπέρ των κρατικών επιχειρήσεων; (αλλιώς είναι κάπως περίεργη η χρήση του όρου "αλληλεγγύη" στην συγκεκριμένη περίπτωωση)
      -Και αν είναι υπέρ των κρατικών επιχειρήσεων, τι σκατά αναρχικοί είναι αυτοί;

      Υ.Γ.
      Οσοι είμαστε εκεί αυτές τις μέρες, δεν πήγαμε για να "προπαγανδίσουμε τις ιδέες μας", αλλά για να υπερασπιστούμε την "περιουσία μας" κατά πρώτο λόγο. Τα υπόλοιπα έπονται...

      Διαγραφή
  4. Η αναδιάρθρωση προχωρά. Σχετικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ και την «ποιότητα» της.
    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1476238

    Τι (δεν) παίζεται στην ΕΡΤ
    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1476582

    της ΕΡΤ...
    http://sinialo.espiv.net/?p=11705

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ανώνυμος17 Ιουνίου 2013 - 3:02 π.μ.:
      Ανώνυμα σχόλια δεν δημοσιεύονται -πολιτική του μπλογκ.
      Οπότε αυτό δημοσιεύται κατ' εξαίρεση.
      -Γιατί νομίζεις πως κάτι από αυτά απαντάει στο πολύ απλό ερώτημα που έθεσα;

      Διαγραφή
  5. Αναρχομαρξιστομαοϊκοτιτοϊκοσταλινικός17 Ιουνίου 2013 στις 2:57 μ.μ.

    Αλληλεγγύη προς τους εργαζόμενους που χάνουν τη δουλειά τους και όχι προς την κρατική επιχείρηση εννοούσα. Ναι, σίγουρα όλοι είναι εκεί για να υπερασπιστούν την δημόσια περιουσία, αλλά όπως οι αναρχικοί έτσι και όλοι οι υπόλοιποι, που τώρα είναι εκεί, πριν λίγους μήνες έβριζαν την ερτ και μιλούσαν, ΔΙΚΑΙΩΣ, για υενεδ, για φίμωση της αντιπολίτευσης κ.λ.π. Όπως και να έχει έκανα μια υπόθεση και θεωρώ πως πέραν όλων των άλλων, υπάρχει και αυτό που σου είπα. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Αναρχομαρξιστομαοϊκοτιτοϊκοσταλινικός:
      Οι εργαζόμενοι για να μην χάσουν την δουλειά τους, θα πρέπει η κρατική επιχείρηση να συνεχίσει να λειτουργεί ως τέτοια.
      Η ερώτηση μου ήταν απλή:Γιατί αν είσαι αναρχικός να θες κάτι τέτοιο;
      Και φυσικά είναι τελείως διαφορετικό πράγμα το μην σου αρέσει το πως λειτουργεί μία κρατική επιχείρηση, και άλλο να μην θες να λειτουργεί ως τέτοια.
      Οι αναρχικοί τι γνώμη έχουν για τις κρατικές επιχειρήσεις;

      Διαγραφή
  6. Αναρχομαρξιστομαοϊκοτιτοϊκοσταλινικός17 Ιουνίου 2013 στις 7:05 μ.μ.

    Λοιπόν πολύ ενδιαφέρουσα η κουβέντα που ανοίξαμε και ναι έχεις δίκιο έτσι όπως το θέτεις, ότι δηλαδή ο αναρχικός θεωρητικά(αν και υπάρχουν τεράστιες διαφοροποιήσεις σ'αυτό τον χώρο), είναι κατά και των κρατικών επιχειρήσεων. Απλά για να σου δώσω να καταλάβεις τι εννοώ θα κάνω έναν παραλληλισμό. Όπως το ΚΚΕ θεωρεί πως ακόμα και αν δικαιωθεί ο αγώνας των εργαζομένων και η κρατική ραδιοτηλεόραση συνεχίσει να λειτουργεί όπως και πριν, ουσιαστικά αυτό δεν θα είναι κέρδος αφού θα συνεχίσει να λειτουργεί σαν φερέφωνο της εκάστοτε κυβέρνησης, αλλά παρ' όλα αυτά συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις σ' αυτόν τον αγώνα, γιατί θεωρεί πως μπορεί να πετύχει κάτι καλύτερο, έτσι πιστεύω και οι αναρχικοί, χωρίς να σημαίνει ότι ξαφνικά είναι υπέρ μιας κρατικής επιχείρησης, βλέπουν σ'αυτόν τον αγώνα μια προοπτική για κάτι καλύτερο. Ελπίζω να έγινα κατανοητός και να μην κούρασα ιδιαίτερα. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Αναρχομαρξιστομαοϊκοτιτοϊκοσταλινικός:
      Κοίτα, εγώ σαν κομμουνιστής μπορεί να προτιμάω για τους χ ή ψ λόγους, ένα κρατικό από ένα ιδιωτικό μονοπώλειο (χωρίς αυταπάτες για τον ρόλο τους), ακόμη και εντός του αστικού συστήματος.
      Κάποιος όμως που ο πυρήνας της ιδεολογίας του είναι ο "αντικρατισμός", είναι φύση και θέση παράλογο να υποστηρίζει το ίδιο με εμένα.
      Ή υποκρίνεται ή αυτοαναιρείται...

      Διαγραφή
  7. Αναρχομαρξιστομαοϊκοτιτοϊκοσταλινικός18 Ιουνίου 2013 στις 12:47 π.μ.

    Όπως εσύ(και εγώ), προτιμάς το κρατικό μονοπώλιο, με τη λογική του μη χείρον βέλτιστον, έτσι θεωρώ πως το αντιμετωπίζει και αναρχικός. Τώρα ο αντικρατισμός είναι πυρήνας της ιδεολογίας του, αλλά όταν αναφέρεται για την ιδεατή κοινωνία, για εκείνον, και περισσότερο θέλοντας να τονίσει την αντίθεση του με το μοντέλο του κομμουνισμού που εφαρμόστηκε ή εφαρμόζεται. Θέλω να πω, πως δεν σημαίνει ότι επειδή διαφωνούν με αυτό το μοντέλο που υποστηρίζεις εσύ, αυτό δεν τους κάνει νεοφιλελεύθερους που συμφωνούν με τις ιδιωτικοποιήσεις και αυτό νομίζω είναι κάτι που το έχεις διαπιστώσει και εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Αναρχομαρξιστομαοϊκοτιτοϊκοσταλινικός:
      Εάν πράγματι σκεφτόντουσαν όπως υποθέτεις, τότε δεν θα είχαν ουδέτερη στάση την περίοδο του ψυχρού πολέμου, αλλά θα προέκριναν σαφώς την νίκη του σοσιαλιστικού έναντι του καπιταλιστικού στρατόπεδου, και ας μην θεωρούσαν το πρώτο ιδανικό.
      Το σύνολο της φιλολογίας τους όμως, είναι από ευμενή ουδετερότητα μέχρι ανοιχτή στήριξη του καπιταλισμού σε σχέση με τον σοσιαλισμό. Και όλο αυτό στο όνομα του "αντικρατισμού". Είναι πολύ βαθύτερο ιδεολογικό ζήτημα.
      Και δεν είπα πουθενά πως είναι "νεοφιλελεύθεροι" (αν και κάποιοι είναι σίγουρα). Στην πραγματικότητα σοσιαλδημοκράτες-ρεφορμιστές είναι, και μέσα από αυτό το πρίσμα, εξηγούνται τα πάντα χωρίς καμμία αντίφαση.

      Διαγραφή
  8. Αναρχομαρξιστομαοϊκοτιτοϊκοσταλινικός18 Ιουνίου 2013 στις 1:41 μ.μ.

    Ο διαφορετικός τρόπος δράσης ακόμα και αν είναι αποτελεσματικός δεν συνεπάγεται με ανοιχτή στήριξη. Εγώ δεν θεωρώ ότι είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που λένε, αν μιλάμε για ιδεολόγους αναρχικούς και όχι για λούμπεν άτομα που μπορούν να δηλώνουν ότι θέλουν. Πάντως στο προηγούμενο σχόλιο μου μιλούσα για τις σημερινές συνθήκες που είναι πολύ συγκεκριμένες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. @Αναρχομαρξιστομαοϊκοτιτοϊκοσταλινικός:
      Δεν ξέρω πόσο χρονώ είσαι, πάντως οι μεγαλύτεροι θυμούνται τις διαδηλώσεις του "χώρου" υπέρ της "αλληλεγγύης" του Βαλέσα και των Αφγανών μουτζαχεντίν.
      Δεν μιλάμε για τίποτε λιγότερο από ανοιχτή στήριξη.
      Από εκεί και πέρα, το τι πιστεύουν οι ίδιοι πως είναι, μέχρι το τι προκύπτει αβίαστα από την πρακτική και την ιδεολογία τους, είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα.
      Και τους λούμπεν κακώς τους διαχωρίζεις από τους τάχα "ιδεολόγους", αφού είναι ακριβώς η συγκεκριμένη ιδεολογία που λειτουργεί ως μαγνήτης του λούμπεν στις τάξεις τους. Δεν ανακήρυξα εγώ το λουμπεναριό σε "επαναστατικό υποκείμενο"....

      Διαγραφή
  9. Αναρχομαρξιστομαοϊκοτιτοϊκοσταλινικός18 Ιουνίου 2013 στις 3:28 μ.μ.

    Τα γνωρίζω τα γεγονότα που λες, απλά πρώτον σχετικά με τον Βαλέσα, από όσο γνωρίζω, στην αρχή πολλοί είχαν αυταπάτες σχετικά με το ρόλο του και τις προθέσεις του, μετά αποκαλύφθηκε τι πραγματικά ήταν. Συμφωνώ πως είναι η φύση του χώρου τέτοια που προσελκύει λούμπεν, αλλά υπάρχει και μερίδα που δεν είναι λούμπεν και έχει ιδεολογικό υπόβαθρο. Η βασική μας αντίθεση νομίζω πως είναι πως εγώ θεωρώ πως κάποια λάθη που κάνει ο χώρος αυτός είναι από λάθος θεώρηση, ενώ εσύ θεωρείς ότι γίνεται εκ του πονηρού. Αν κάνω λάθος, διόρθωσε με. Υ.Γ. Είμαι σχετικά μικρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Αναρχομαρξιστομαοϊκοτιτοϊκοσταλινικός:
      Δεν τα θεωρώ ούτε "λάθη", ούτε "εκ του πονηρού" (αν και σε κάποιες περιπτώσεις...), αλλά φυσική κατάληξη των ιδεολογικών καταβολών τους.
      Οι δίκες προθέσεων δεν είναι στις βλέψεις μου όσο αφορά τους συγκεκριμένους, αλλά καλό θα ήταν να μην ξεχνάμε πως "τα μεγαλύτερα εγλήματα γίνονται με τις καλύτερες προθέσεις"

      Διαγραφή
  10. Αναρχομαρξιστομαοϊκοτιτοϊκοσταλινικός18 Ιουνίου 2013 στις 4:27 μ.μ.

    Εντάξει σίγουρα εγώ τα βλέπω απ' έξω τα πράγματα, και ως εκ τούτου, με πιο ουδέτερη ματιά, κατανοώ πως η αντιπαράθεση των δύο χώρων είναι ατέρμονη, απλά θεωρώ πως μέσα από την εμπειρία τόσων χρόνων και με κοινή συνισταμένη, την φιλοσοφική συνάφεια των δύο ιδεολογιών θα μπορούσαν να υπάρξουν ακόμα και κοινές δράσεις(όταν η κατάσταση είναι τόσο κρίσιμη όπως τώρα), ή το ελάχιστο, δηλαδή να μην υπάρχει κόντρα, που να φτάνει σε γεγονότα όπως εκείνα του συντάγματος. Η κόντρα να περιορίζεται στην ιδεολογική αντιπαράθεση, με όρους διαλεκτικής και όχι οπαδισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Αναρχομαρξιστομαοϊκοτιτοϊκοσταλινικός:
      Τα "γεγονότα του συντάγματος" ήταν μία φασιστική δολοφονική επίθεση ενάντια σε απεργούς, την οποία έσπευσαν να υιοθετήσουν πολιτικά με κάθε επισημότητα, από την ίδια κιόλας μέρα η Α.Κ. και η Χρυσή Αυγή. Μετά ακολούθησαν και άλλες εθνικιστικές και αναρχικές ομάδες.
      Από ότι είδαμε δηλαδή, κανένα πρόβλημα δεν έχουν να συνεργαστούν με τους φασίστες ενάντια στην εργατική τάξη.
      Αυτό δεν οφείλεται σε κάποια παρανόηση. Μία ματιά στην ιστορία των αναρχικών (με εξαίρεση τον πρώτο χρόνο του Ισπανικού εμφύλιου) δείχνει αξιοσημείωτη συνέπεια σε τέτοιου είδους στάσεις.

      Διαγραφή
  11. Αναρχομαρξιστομαοϊκοτιτοϊκοσταλινικός18 Ιουνίου 2013 στις 10:05 μ.μ.

    Συμφωνώ ότι ήταν φασιστική και δολοφονική επίθεση, αλλά δεν συμφωνώ στο άλλο σκέλος. Ούτε έχουν, ούτε είχαν(συνειδητά), κοινές δράσεις με την Χ.Α. Όπως και να έχει, δεν έχω σκοπό να υπερασπιστώ αυτό τον χώρο, ούτε τις δράσεις του, αφού δεν ανήκω εκεί, ούτως ή άλλως. Χάρηκα για την κουβέντα που είχαμε. Εις το επανιδείν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Αναρχομαρξιστομαοϊκοτιτοϊκοσταλινικός:
      Το "συνειδητά" δεν ξέρω τι σημαίνει πέρα από το κλείνεις τα μάτια στον φασίστα που έχεις πλάι σου μπρος στον κοινό εχθρό των ταξικών συνδικάτων. Οι φασίστες εδώ είναι πιό έντιμοι τουλάχιστον.
      Κατά τα λοιπά, για μία πιο τεκμηριωμένη ανάλυση της αστικής ιδεολογίας του αναρχικού χώρου, ρίξε αν θέλεις μία ματιά εδώ:
      “Δικαίωση” με ήττα; Η αναρχική-αυτόνομη εκδοχή των αστικών κηρυγμάτων #1
      ( http://fadomduck2.blogspot.gr/2012/02/1.html )

      Διαγραφή
  12. πάντως στην ανάλυση του σινιάλου που κινείται ως συνήθως σε μια προσέγγιση ατάκας και φαινομενολογίας τα μισά σχόλια διαμαρτύρονται γιατί δεν κατάλαβαν τίποτα!!! χαχαχα

    Μετά φταίμε εμείς που τους λέμε καθυστερημένους

    Απολαύστε

    [url]http://sinialo.espiv.net/?p=11705[/url]

    a.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.