Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Ένταση στο "συσσίτιο μίσους" - Δεν έγινε τελικά στο Σύνταγμα (μήν χαίρεστε)

Διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του ΝΟΟΖ.gr:
Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά -μετά από αστυνομική επέμβαση- η διανομή τροφίμων "μόνο σε Έλληνες", που είχε προγραμματίσει η Χρυσή Αυγή για το πρωί της Μ. Πέμπτης στην πλατεία Συντάγματος.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης είχε διαμηνύσει ότι ήταν αποφασισμένος να μην επιτρέψει τα "συσσίτια μίσους", που "προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη", ενώ είχε προειδοποιήσει ότι η συνάθροιση είναι "αυθαίρετη" και "παράνομη" και θα κάνει ό,τι επιβάλλεται προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί.

Το πρωί -και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το συσσίτιο- προκλήθηκε ένταση μεταξύ αστυνομικών και βουλευτών της Χ.Α.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν ότι έφτασε στην πλατεία η νταλίκα, που μετέφερε τα τρόφιμα.

Ο οδηγός εμποδίστηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ, κίνηση που εξαγρίωσε τα μέλη της Χ.Α, τα οποία ζήτησαν το λόγο από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια, άνοιξαν την πόρτα του φορτηγού και άρχισαν να πετάνε στο οδόστρωμα τις σακούλες με τα τρόφιμα.

Από την αστυνομία έγινε περιορισμένη χρήση χημικών.

Τελικά, η νταλίκα έφυγε και το συσσίτιο μεταφέρθηκε έξω από τα γραφεία του κόμματος, στον σταθμό Λαρίσης.

Καμίνης: Η λογική του "τσαμπουκά" δεν περνάει

Σε δηλώσεις του το πρωί της Μ. Πέμπτης ο κ. Καμίνης μίλησε για "νίκη της δημοκρατικά συντεταγμένης πολιτείας", τονίζοντας ότι "η λογική του τσαμπουκά δεν περνάει".

Όπως ανέφερε η Χ.Α δεν ζήτησε άδεια από τον δήμο όπως όφειλε γι' αυτό έπρεπε να τηρηθεί η νομιμότητα.

Έκανε επίσης λόγο για "σόου" της Χρυσής Αυγής, υπογραμμίζοντας ότι "άλλο είναι η κοινωνική αλληλεγγύη και άλλο οι θεατρικές παραστάσεις".

Όπως δήλωσε, ο Δήμος Αθηναίων διανέμει καθημερινά 9.000 γεύματα σε απόρους και σχολεία, χωρίς να το κάνει θέμα.

Ανέφερε, τέλος, ότι την πόλη την κυβερνάει η εκλεγμένη δημοτική Αρχή και όχι το οποιοδήποτε κόμμα, ενώ διαμήνυσε ότι η πλατεία Συντάγματος δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για οποιοδήποτε συσσίτιο.


"Θα τηρηθεί η νομιμότητα"

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο κ. Καμίνης είχε τις προηγούμενες ημέρες επικοινωνία με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδια, ο οποίος του παρείχε τη διαβεβαίωση ότι "θα τηρηθεί η νομιμότητα".

Στο δήμο -πέραν του ρατσιστικού "μόνο για Έλληνες"- αξιολογούν και τον αντίκτυπο στην εικόνα που θα δείξει η πόλη σε όλο τον κόσμο ενόψει της τουριστικής περιόδου, τονίζοντας ότι "δεν είναι μόνο θέμα του δήμου αλλά και γενικότερα της κυβέρνησης".

Ο Γ. Καμίνης, μέσω Facebook είχε τονίσει ότι "τις ημέρες κατάνυξης και αγάπης διάλεξε η Χρυσή Αυγή για να κάνει επίδειξη πρόκλησης, με συσσίτια μίσους, στην πιο κεντρική πλατεία της χώρας και της πρωτεύουσας, την Πλατεία Συντάγματος".

Επισήμανε ότι "τέτοιου είδους εκδηλώσεις προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη και πλήττουν βίαια την προσπάθεια για ανάταξη της χώρας και της Αθήνας ειδικότερα, καθώς στέλνουν στην κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ένα διπλά εσφαλμένο μήνυμα: ότι στην πρωτεύουσα της χώρας επικρατεί μια γενικευμένη κατάσταση εξαθλίωσης, η οποία μπορεί μάλιστα να αντιμετωπιστεί με δράσεις ρατσιστικής και ξενόφοβης ελεημοσύνης".

Με αναρτήσεις στο Twitter ο δήμαρχος Αθηναίων είχε προειδοποιήσει:


[...]

Την απόφαση Καμίνη χαιρέτισαν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

"Χαιρετίζουμε την απόφαση του δημάρχου Αθηναίων να κάνει ό,τι επιβάλλεται προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί το συσσίτιο μίσους που έχει ανακοινώσει η Χρυσή Αυγή για αύριο στην Πλατεία Συντάγματος. Η Αθήνα ήταν, είναι και θα παραμείνει δημοκρατική πόλη", αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.
Η ΔΗΜΑΡ σημειώνει: "Με την απόφασή του να μην επιτρέψει τα "συσσίτια μίσους" της Χρυσής Αυγής στην Πλατεία Συντάγματος, ο Γιώργος Καμίνης τιμά την ψήφο των δημοκρατικών πολιτών της Αθήνας. Επιτέλους, οι φασιστικές δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί να μένουν άλλο αναπάντητες. Η Αθήνα είναι και θα παραμείνει μια ανοιχτή πόλη".

«Αντίφασίστας» λοιπόν ο κ.Καμίνης. -Ποιός κ.Καμίνης; Αυτός που (αντιγράφουμε από παλιότερο άρθρο):
«... πρωτοστατούσε στα πογκρόμ κατά των μεταναστών στο κέντρο που έπρεπε να "καθαρίσει" από τα μιάσματα, αυτός που καλούσε την κεντρική κυβέρνηση να φτιάξει στρατόπεδα συγκέντρωσης, που πέρυσι άφηνε τους άστεγους να παγώνουν στο κρύο διώχνοντάς τους από το Ρουφ και στέλνοντας τα ΜΑΤ στο Πνευματικό Κέντρο...»
Τόσο πολύ λοιπόν, τιμά την ψήφο των «δημοκρατικών πολιτών» ο φασίστας Καμίνης.

-Όσο για το ΠΑΣΟΚ, και τον «αντιφασισμό» του, τί να πει κανείς; Θα παραπέμψουμε και εδώ σε ένα παλιότερο άρθρο, της «προλεταριακής σημαίας» αυτήν την φορά.

Ακόμη θυμηθήκαμε και τον «αντιρατσισμό» του κ. «καμμία πορεία στο οδόστρωμα» Θ.Τζήμερου. Μιλάμε για το ίδιο «δημοκράτη» που τελικά διαγράφτηκε ακόμη και από το ακραία νεοφιλελεύθερο και δημιούργημα του(!!), «δημιουργία ξανά» για ειρωνικό σχόλιο κατά νεκρών φοιτητών!

Ακόμη μας εντυπωσίασε η αποφασιστικότητα του κ.Δένδια, που μπορεί μεν να αφήνει τους κατά συρροήν δολοφόνους της Χ.Α. να αλωνίζουν ελεύθεροι, αλλά στο θέμα του ...συσσιτίου, ήταν αμείλικτος!

Τα συμπεράσματα από την επίδειξη «δημοκρατικής ευαισθησίας» αυτών που έφτιαξαν τους φράχτες στον Έβρο και τα Νταχάου της Αμυγδαλέζας, αυτών που ανέχονται επί χρόνια τα αίσχη της Μανωλάδας και αυτών που μπαγλαρώνουν συνδικαλιστές για ψύλλου πήδημα, είναι αρκετά ανησυχητικά, και πολλαπλά χρήσιμα.

Αλλά για όλα αυτά, στην επόμενη συνέχεια...

3 σχόλια:

  1. Στημενη πριμοδοτηση των ναζιδων με προσυμφωνημενα γεγονοτα.ΜΜΕ,ναζιδες,Καμινης.Αμεσα ,δυναμωμα της λαικης βασης,με πολυπλευρες δραστηριοτητες,χωρις να λεω οτι δεν υπαρχουν αυτες απ τους κομμουνιστες. Τις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Tις:
      Συμφωνώ, αλλά νομίζω πως παέι και αρκετά μκρύτερα η βαλίτσα.
      Θα επανέλθω...

      Διαγραφή
  2. Είναι ευρύτερο όχι θέμα προσώπων.

    1) Πως ο ένας στηρίζει τον άλλο κάνοντας ψεύτικους τσαμπουκάδες. Γνωστό το κόλπο. Τεχνητή αντίθεση για την ενίσχυση και των δύο.

    Αντι της φανερής αντίθεσης κεφαλαίου - εργασίας μετατρέπεται σε "αντιφασίσμό" - "αντισυστημισμό". Και των δύο στα πλαίσια του Κεφαλαίου.

    Στις αποκρατικοποιήσεις, στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, στο ξεπούλημα βραχονησίδων, στα μεροκάματα πείνας 12-18 ευρώ χωρίς ένσημο, στην απαγόρευση των διαδηλώσεων, στο "ανοικτά τα καταστήματα τις κυριακές", και φυσικά στο "δίκιο είναι ο νόμος του εφοπλιστή" και οι δύο πλευρές λένε ναι.


    Για δείτε πως τοποθετήθηκαν (ή δεν τοποθετήθηκαν ) και κυριώς το τι έκαναν τα κόμματα, για την Μανωλάδα στην δολοφονική απόπειρα κατά μεταναστών εργατών γης.


    2)Πάει και σε λογική για παλαιότερα αμαρτήματα(πχ.ψηφιση μνημονίου).Για να ξαναμπούν στον πολιτικό στίβο κάποιοι της κεντροδεξιάς - κεντροαριστεράς, με την ιδιότητα του "αγωνιστή".

    3) Σε μμεδικη αντίληψη. Κάθε φορά που το ΠΑΜΕ ή το ΚΚΕ κάνει επιτυχημένη παρέμβαση, απεργία, συμπαράσταση, τσουπ σε δύο μέρες εμφανίζεται έναν "γεγονός" με την χ.α. Κατα μία έννοια δείχνει την αγωνία των αστικών μέσων ενημέρωσης(δηλαδή της αστικής τάξης που τα κατέχει) απέναντι στην κοινωνική ενδυνάμωση "από τα κάτω" των πρωτοβουλιών του ΚΚΕ. Ilief

    4) Ο φασισμός έχει οικονομική - ταξική βάση δεν είναι κάποιοι κοντοκουρεμένοι μαντράχαλοι που κυνηγούν μετανάστες από το Πακιστάν.

    Ας διαβάσετε τουλάχιστον ιστορία της Γερμανίας στο blog του Αντώνη.

    'Οταν στο δίλλημα σοσιαλισμός-καπιταλισμός και σοσιαλισμός-φασισμός οι σοσιαλδημοκράτες στήριξαν τον δεύτερο. Και επικαλούνταν την "θεωρία των δύο άκρων". Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.