Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Μολογάνε χωρίς ξύλο, συνέχεια νιοστή...


Της αριστεράς και της προόδου
(γωνία δεξιά όπως μπαίνεις)
Ξεπέρασε τις τυπικές φιλοφρονήσεις χτες το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τις προτάσεις του για το φορολογικό. Για να γίνει απολύτως σαφές ότι η επιλογή του χώρου, το αμφιθέατρο το ΕΒΕΑ, δεν έγινε τυχαία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε στην αρχή της ομιλίας του, εκτός του κειμένου που είχε μπροστά του, ότι οι επαγγελματικές εργοδοτικές τάξεις που εκπροσωπεί το ΕΒΕΑ είναι ώρα να προχωρήσουν σε μια “ευρύτατη κοινωνική συμμαχία” με τους εργαζόμενους στην προοπτική μιας κυβερνητικής αλλαγής υπό τον ΣΥΡΙΖΑ.
“Αισθάνομαι άνετα σε αυτές τις θέσεις”
 είπε ο Αλέξης Τσιπρας απευθυνόμενος στον Κώστα Μίχαλο, πρόεδρο του ΕΒΕΑ, εξηγώντας ότι
“υπήρχε παλιότερα μια καχυποψία μεταξύ μας και αντιπαράθεση εξαιτίας των διαφορετικών συμφερόντων που εκπροσωπούσε και εκπροσωπεί η Αριστερά”.
 Συμπλήρωσε όμως σε μια γεμάτη πολιτικό νόημα φράση ότι “ύστερα από τρία χρόνια εφαρμογής του μνημονίου το στρατηγικό σας συμφέρον είναι μια ευρύτατη κοινωνική συμμαχία με εθνική σημασία κόντρα στο 1% της κοινωνίας”.

Πριν προχωρήσει στις επιμέρους προτάσεις επί του φορολογικού, ο Αλέξης Τσίπρας έκλεισε άλλη μια φορά το “μάτι” στο λεγόμενο μεσαίο χώρο, με λίγο κλίμα από occupy wallstreet, από όπου και η ρητορική περί του 1% που νέμεται τον πλούτο και του υπόλοιπου 99% που πρέπει να συσπειρωθεί.
Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη αναφορά του Αλέξη Τσίπρα δεν περιλήφθηκε στο δελτίο τύπου με την ομιλία του. Ως εκ τούτου ελάχιστα μόνο πέρασε στις εφημερίδες της επόμενης μέρας – με εξαίρεση το ρεπορτάζ στις 6 ημέρες της Μαρίας Μητσοπούλου όπου αναφέρθηκε το κάλεσμα προς τους εμποροβιομηχάνους “ήρθε η ώρα να κατανοήσουν και αυτοί που ονομάζονται ‘‘μεσαία διαστρωμάτωση’’ ότι είναι προς το συμφέρον τους η συμμαχία με τις κατώτερες τάξεις”.
Πηγή: ΜΑΟ.gr
Δικά μας σχόλια:
 “Αισθάνομαι άνετα σε αυτές τις θέσεις”
-Εδώ αισθανόσουνα άνετα στην έδρα του ΔΝΤ, εδώ θα κωλώσεις;
“υπήρχε παλιότερα μια καχυποψία μεταξύ μας και αντιπαράθεση εξαιτίας των διαφορετικών συμφερόντων που εκπροσωπούσε και εκπροσωπεί η Αριστερά”
-Ναι, στα παλιά τα χρόνια ήταν αυτά, τώρα
"αφεντικά και δούλοι/ ένα γίναμε ούλοι"
 (αλλά μήπως και αυτό δεν είναι "νέο", και την ταξική πάλη την έχει καταργήσει ο Λάσκαρης, ήδη από το 1976, και μάλιστα κάποιοι "επανέλαβαν" αυτό το κατόρθωμα και το 2000;)
Μα καμμία πρωτοτυπία αυτοί οι "ανανεωτικοί" πια; Σκέψου να μην ήταν και τέτοιοι (ανανεωτικοί εννοώ, μην πάει στο κακό ο νους σας)
"το στρατηγικό σας συμφέρον είναι μια ευρύτατη κοινωνική συμμαχία με εθνική σημασία"
-Το σωστό να λέγεται. Μία τέτοια ευρύτατη συμμαχία με εθνική (κιόλας!) σημασία, προς το στρατηγικό (το δεύτερο σωστό στην ίδια πρόταση) συμφέρον των εμποροβιομηχάνων είναι.
Για τους εργάτες είναι το ζήτημα το πόσο συμφέρον μπορεί να είναι, αλλά αυτούς χεσμένους τους έχουν όλοι...
 "κόντρα στο 1% της κοινωνίας"
-Ποιό είναι αυτό το 1% ρε Αλέξη; Η Μαριάνα η Λάτση περιλαμβάνεται; (ρητορική η ερώτηση) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.