Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Στα λόγια ΑΝΤΙΦΑσίστες - στην πράξη αντικομμουνιστές

Η φωτογραφία που αποτυπώνει την αλλοίωση του συνθήματος από τις ομάδες «antifa»
Τη δράση των αντικομμουνιστικών ομάδων αναρχικών, γνωστών και ως «αntifa», καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Τομεακή Οργάνωση Α' Αθήνας - Γαλατσίου της ΚΝΕ, με αφορμή την αλλοίωση συνθήματος ενάντια στη Χρυσή Αυγή.
Όπως αναφέρει στην καταγγελία της: «Η ΚΝΕ, το τελευταίο διάστημα, πραγματοποίησε μαζική δραστηριότητα ενάντια στη Χρυσή Αυγή, με στόχο να αναδείξει το ρόλο της Χρυσής Αυγής, αλλά και του φασισμού γενικότερα.
Στην παραπάνω φωτογραφία φαίνεται καθαρά ότι το σύνθημα που έγραψαν μέλη της ΚΝΕ: "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ = ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ", αλλοιώθηκε από ομάδες αναρχικών (γνωστών ως antifa), καλύπτοντας με έντεχνο τρόπο ΜΟΝΟ το "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" και αφήνοντας το υπόλοιπο σύνθημα.
ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ:
  • Ποιο λόγο έχουν αυτές οι ομάδες, που δηλώνουν αντιφασίστες, να καλύπτουν και να αλλοιώνουν το σύνθημα ενάντια στη Χρυσή Αυγή; ΓΙΑΤΙ;;;
  • Ποιον ενοχλούν τα αντιφασιστικά συνθήματα της ΚΝΕ;
  • Ποιος ωφελείται από την προσπάθεια να παρουσιαστεί το ΚΚΕ ως συστημικό κόμμα;
Καταδικάστε τη δράση αυτών των αντικομμουνιστικών ομάδων!
Το μίσος τους για το ΚΚΕ και το λαό, τους έχει τυφλώσει και τους φέρνει σε αυτή την άθλια θέση».
Πηγή:902.gr
Υ.Γ.
Στην περίπτωση που 902 υπέπεσε σε λάθος λόγω "εμπάθειας", περιμένουμε την διάψευση των "αντιφασιστών", πως δεν τους αφορά η αλλίωση αντιφασιστικού συνθήματος, και άρα είμαστε εμείς οι "εμπαθείς" και δεν είναι αυτοί οι ξεφτιλισμένοι...
ΥΓ.2
Όπως διαπιστώσαμε αργότερα, οι αφίσσες είναι της οργάνωσης-εφημερίδας "κόντρα" για να είμαστε και πιο συγκεκριμένοι.
 Μέχρι εκεί δεν τους είχα ικανούς να φτάσουν....
Και το printscreen...
και το δεύτερο αφισσάκι της φωτογραφίας


6 σχόλια:

  1. Και το άλλο αφισάκι δίπλα είναι πάλι κόντρα, το προηγούμενο τεύχος:

    http://www.eksegersi.gr/media/issues/486/original_issue_486.jpg?1363372298

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @krs:
      Φαίνεται πως είναι "κόντρα", αλλά η συμβολή σου εκτιμάται με την παράθεση του λινκ, για την απόρριψη κάθε αμφιβολίας.
      Ο fadomduck2 σε ευχαριστεί.

      Διαγραφή
  2. Είχε και συνέχεια αυτό, με τον «Ζούγκλα» να προβοκάρει την ανακοίνωση της ΚΝΕ.

    http://kne.gr/press/346-------------zouglagr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το κερασάκι στην τούρτα:

    Η Καθημερινή και η «επιστροφή του ΚΚΕ στο κίνημα»· το θυμάστε αυτό το άρθρο;

    Το ιντιμίντια και η «εισχώρηση του ΚΚΕ» στον «πόλεμο του περιθωρίου»

    «Η κνε και το κκε λοιπόν έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν σε αυτό που τόσα χρόνια αποκαλούσαν πόλεμο του περιθωρίου.»

    Αφού λοιπόν φτιάχνει το απαραίτητο συνωμοτικό και ταυτόχρονα απαξιωτικό κλίμα για το ΚΚΕ, συνεχίζει (τα bold δικά μου):

    «Πέρα απο κάποιες ανακοινώσεις, βίντεο κλπ το κόμμα μέσα στο Μάρτη προχώρησε σε αναγραφή συγκεκριμένου συνθήματος καρμπόν σε σχολεία. Το σύνθημα γραμμένο με χοντρή μπογιά και κεφαλαία "χρυση αυγή = τα μαντρόσκυλα του συστήματος". Διάβασα στην ανακοίνωση της πως κάποιοι αντιφασίστες επέλεξαν κατα τη διάρκεια αφισοκόλλησεις τους να καλύψουν το "χρυσή αυγή" και να αφήσουν το υπόλοιπο με την υπογραφή της κνε. Η κνε λοιπόν με την ανύπαρκτη εμπειρία της στον αντιφασίστικό ακτιβισμό έσπευσε να ερμηνεύσει και να εκμεταλλευτεί το γεγονός με τον τρόπο που ξέρει. Εγώ δεν θα μπώ στη διαδικασία να ερμηνεύσω τα κίνητρα των συγκεκριμένων αντιφασιστών αλλά να ενημερώσω για το πως λειτούργησαν τα εν λόγο συνθήματα στη δικιά μου γειτονιά, ελπίζοντας πέρα απο όσους καλοπροαίρετα ενδιαφέρει το θέμα να διαφωτίσω και τους όψιμους αντιφασίστες του κόμματος για την ατσουμπαλιά της απειρίας τους. Τα πολιτικάντικα κίνητρα που έχουν κάνει πολλούς αριστερούς με χρόνιες παρόμοιες απόψεις περί περιθωρίου να γίνουν "μαχητικοί" αντιφασίστες, δεν θα ήταν αρκετά για μένα για να μπω στη διαδικασία να παραποιήσω τα συνθήματα τους. Όταν όμως βλέπουμε τα σχολεία των γειτονιών μας να γεμίζουν απο την κνε με τεράστια χα που χτυπάνε στο μάτι των περαστικών και με μιά υποσημείωση που πολλοί δεν θα της δώσουν σημασία και όταν ήδη οι φασίστες έχουν προχωρήσει σε σβησίματα των υποσημειώσεων αφήνοντας πίσω την τεράστια υπογραφή τους, γραμμένη με τη χοντρή μπογιά της κνε και επειδή όπως λέει και ο λαός "χωρίς γραμμή ο κνίτης δε γαμεί" και "μέχρι να σηκώσει το ένα πόδι βρωμίζει το άλλο", ήδη εμείς που κρατάμε εδώ και χρόνια τις γειτονιές μας καθαρές βρεθήκαμε να σβήνουμε αυτά τα τεράστια χα που έμειναν στους τοίχους μετά το πέρασμα της κνε και των φασιστών. Τα δε καλαμπούρια μας αναθεματίζουν την επικοινωνιακή τους αμπαλιά και την διαδικασία στην οποία μας έχει βάλει. Αυτά..»

    Μου αρέσει που κάποιοι αγχωθήκαμε (και βάζω και τον εαυτό μου μέσα, δεν το λέω ειρωνικά για κανέναν) μην μπλέξουμε τους «αντιφά» με την «Κόντρα», αλλά οι ίδιοι τελικά δηλώνουν πλήρη (αλληλο)στήριξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Krs:
      Πάντως από επιχειρηματολογία σκίζουν τα παιδιά!
      Έσβησαν λέει το "χρυσή αυγή" για να μην της κάνουν ...διαφήμηση!
      Προφανώς το ΚΝΕ το άφησαν για να της κάνουν διαφήμηση δηλαδή;
      Πόσο καμμένος εγκέφαλος μπορεί να τα παίρνει στα σοβαρά όλα αυτά;

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.