Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Μία τεράστια επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ

Αποτελεί το δίχως άλλο μια τεράστια επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ ότι, χωρίς ποτέ να δοθεί η εντύπωση ότι τα μέλη του και οι ψηφοφόροι του οφείλουν την παραμικρή εξήγηση για την σχέση της προεκλογικής του κόμματος με την Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, τις σχέσεις του με πηγές χρηματοδότησης όπως αυτή του Τζορτζ Σόρος (όταν έγραψα εγώ απλώς για το γεγονός ότι είναι χρηματοδότης και των τριών ινστιτούτων που επισκέφθηκε ο Τσίπρας χαρακτηρίστηκα αβλεπί "Χρυσαυγίτης" και μάλιστα από..."αναρχικό"!), τις σχέσεις του με πηγές χρηματοδότησης στην ΕΕ, το αν και κατά πόσο πληρώνονται ή πληρώνονταν παλαιότερα στελέχη του στους ιστότοπους που διατηρεί ή στο Κόκκινο, κλπ--χωρίς λοιπόν ποτέ να απασχολήσει την "κοινή γνώμη" τίποτε από τα παραπάνω, την "κοινή γνώμη" την απασχολεί να δημοσιοποιήσει με λεπτομέρεια τα οικονομικά του το ΚΚΕ.

Με άλλα λόγια, η ιδέα είναι ότι για κανένα άλλο δεν υπάρχει ηθική υποχρέωση αντίστοιχου είδους, ενώ για το ΚΚΕ είναι sine qua non αν θέλει να λέγεται ΚΚΕ να απολογείται κάθε τριάντα δεύτερα σε κάθε λαμόγιο που την είδε ανακριτής.

Εγώ θα αντέτεινα, ως προσωπική μου απαίτηση, να ασχολούνται όλοι με τα πιο πάνω ερωτήματα για ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο δωδεκάμηνο, να δημοσιοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είναι απολιθωμένο και γραφειοκρατικό κόμμα όλα τα οικονομικά στοιχεία του που αφοορούν πηγές χρηματοδότησης και εργασιακό καθεστώς τα τελευταία πέντε χρόνια, και μετά να επανέλθουμε στη συζήτηση για τον "Ρ" και τον 902.

Έτσι, για ποικιλία. Να μην συζητιέται επί ένα χρόνο το κόμμα που εμφανώς δεν έχει το χρήμα που διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για θερινά πανεπιστήμια, εκδόσεις, εκδηλώσεις, προσκλήσεις ξένων και τα τοιαύτα.

Από το Lenin reloaded
Για την πιστοποίηση των παραπάνω (και με ηλεκτρονικές παραπομπές), βλέπε:
-Πόσο απασχόλησαν τα πιο πάνω την "αριστερή κοινή γνώμη";
-Πόσο περισσότερο ασχολήθηκε αυτή η ίδια "κοινή γνώμη" με τα οικονομικά του ΚΚΕ, του "Ρ" και του "902";
-Γιατί;
Update:
«Αλληλέγγυα» η "Αυγή" στους Αγγελόπουλους;

5 σχόλια:

  1. Η κατηγορία "κι εσείς σκοτώνετε μαύρους" δεν αναιρεί την πράξη για την οποία κατηγορείσαι εσύ.
    Όταν λέμε "διαφάνεια στα οικονομικά" ΔΕΝ απαντάς με το "ναι αλλά για εσένα κυκλοφορεί η φήμη ότι...".
    Απαντάς με το "ναι, διαφάνεια ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ".
    ΜΟΝΟ κάποιος που νοιώθει ή είναι ένοχος για κάτι, εφαρμόζει τακτικές στρεψοδικίας και μάλιστα επικαλούμενος πηγές που σε άλλες περιπτώσεις θα απαξιούσε πλήρως.
    Ιωσήφ Κανακάρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ιωσήφ Κανακάρης:
      Υ.Γ.2
      "Η κατηγορία "κι εσείς σκοτώνετε μαύρους" δεν αναιρεί την πράξη για την οποία κατηγορείσαι εσύ."
      -Ποιά είναι η πράξη για την οποία κατηγορούμαι "εγώ";

      Διαγραφή
  2. @Ιωσήφ Κανακάρης:
    Ενοχλήθηκες από ότι βλέπω, μια αποφάσισες να τιμήσεις με την παρουσία σου τα κόκκινα μπλογκ, προκειμένου να σχολιάσεις το συγκεκριμένο ζήτημα και μόνο (πρόσεξα το σχόλιο και στο Lenin reloaded).
    Για την περίπτωση λοιπόν που σου έχει διαφύγει, το ΚΚΕ είναι ...κομμουνιστικό κόμμα.
    Για την περίπτωση που δεν καταλαβαίνεις το τι σημαίνει αυτό, ένα κομμουνιστικό κόμμα (κατά συνέπεια και το ΚΚΕ) είναι μία επαναστατική οργάνωση, πριν και πάνω από όλα.
    Καμμία επαναστατική οργάνωση λοιπόν, δεν έδωσε ποτέ στην δημοσιότητα (άρα και στον ταξικό εχθρό της) τα στοιχεία των ανθρώπων που την βοηθάνε. Στοιχειώδεις λόγοι αυτοπροστασίας. Και όχι μόνο για το ενδεχόμενο μελλοντικής παρανομίας, αλλά γιατί ακόμη και στο σήμερα δεν είναι και ό,τι καλύτερο να γνωρίζει ένας υποψήφιος εργοδότης σου π.χ. πως έχεις σχέση με το ΚΚΕ.
    Αλλά αν αυτά τα «απολιθωμένα» ανήκουν σε άλλες εποχές, και δεν σε πείθουν, το ερώτημα ξαναμπαίνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ που ούτε κομμουνιστικό ούτε πολύ περισσότερο επαναστατικό ισχυρίζεται πως κόμμα είναι καν, γιατί κάνει την πάπια σε σχέση με τις πηγές χρηματοδότησης του, και μάλιστα όταν στα ταμεία του εισρέει πακτωλός χρημάτων από πηγές που καθορίζουν και την πολιτική του;
    -Γιατί κανείς δεν ασχολείται;
    Σε αυτό δεν απάντησες απολύτως τίποτε.
    Ή μήπως το πιο φυσιολογικό πράγμα του κόσμου είναι να χρηματοδοτήται άμεσα από ιμπεριαλιστικά και μεγαλοαστικά κέντρα ένα κόμμα που δηλώνει «αριστερό» και μάλιστα «ριζοσπαστικό» κιόλας; Δεν βλέπεις να μπαίνει κάποιο πολιτικό ζήτημα, και μάλιστα όταν το κόμμα αυτό είναι στην θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ίσως και της μέλλουσας κυβέρνησης;
    Υ.Γ.
    Το μπλογκ στην διάθεση σου για την διάψευση των πηγών που παρατίθονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο καπιταλισμός κάνει μπίζνες παντού, ακόμα και στον τομέα της χειραγώγησης ή "δημόσιων σχέσεων". Άρα λογικό είναι κι ο ΣΥΡΙΖΑ, που νταραβερίζεται κι αυτός μέσα στον καπιταλισμό, να χει σχέσεις με τέτοια ιδρύματα ή εταιρίες. Λογικό και τέτοιες εταιρίες να χρηματοδοτούν ή να στηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι ένα σημείο, μπορεί να ναι και απλή σχέση πελάτη-μαγαζάτορα. Εξάλλου πέσανε τα κανάλια λυτά και δεμένα να τον ανεβάσουν, η Αγγελοπούλου και ο Σόρος μας έκανε εντύπωση; Τίνων είναι τα κανάλια-εταιρίες, των εργαζομένων; Ή επειδή είναι πιο τρανταχτά ονόματα αποδεικνύουν πιο έντονα τον αστικό χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ;
    Όλα τα αστικά κόμματα έχουν ύποπτες οικονομικές δοσοληψίες - ύποπτες για όσους πορεύονται με την ιδεαλιστική τιμιότητα. Στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου ύποπτες, είναι καθαρές σχέσεις μεταξύ αστικής τάξης και πολιτικού προσωπικού, που έλεγε κι ο ΓΑΠ.
    Πιο ενδιαφέρον θα ήταν να δούμε την κοινωνική σύνθεση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ: όταν έχεις για μέλη σου επιχειρηματίες, πέρα από πρότερο "έντιμο" βίο, δεν μπορεί παρά να είσαι αστικό κόμμα. Ας μην ψάχνουμε για σκάνδαλα λοιπόν. Λογικά συνεπακόλουθα μιας πολιτικής που εξυπηρετεί μια τάξη είναι.

    Ντρικ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ντρικ:
      Πράγματι κανενός είδος "σκάνδαλο" δεν υπάρχει στο να χρηματοδοτούν οι αστοί τα κόμματα τους, ούτε στο να χρηματοδοτούν οι ιμπεριαλιστές τα ντόπια δεκανίκια τους. Το "σκάνδαλο" είναι οι αποδέκτες αυτής της χρηματοδότησης να δηλώνουν από "αριστεροί" μέχρι και ..."λενινιστές"!
      -Για την κοινωνική σύνθεση που αναφέρεις θα διαφωνήσω. Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την ΝΔ πήραν περίπου το μισό εκλογικό σώμα σε ψήφους. Λες να μην υπάρχουν (και μάλιστα πλειοψηφικά) εργάτες ανάμεσα τους;
      Αυτό όσο αφορά τους ψηφοφόρους. Όσο αφορά τα στελέχη, εγώ μόνο ένα κόμμα ήξερα από πάντα που να περιλαμβάνει εργάτες σε αυτά.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.