Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΜΑΟ.gr: προβοκατόρικη διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΚΕ για την κατάληψη της villa amalias

Το ΜΑΟ.gr υποτίθεται πως είναι ένα «αριστερό» και «πλουραλιστικό» μέσο ενημέρωσης. Πατατιές έχει κάνει και άλλες στο παρελθόν, αλλά αυτή την φορά δεν μπορούμε να πούμε πως ο τίτλος του «ρεπορτάζ» δεν επιλέχτηκε σκόπιμα προκειμένου να δημιουργήσει αντικομμουνιστικές εντυπώσεις, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ και οι τσιρλίντερς του ξεβρακώνονται τελείως σαν απροκάλυπτοι υποστηρικτές, όχι μόνο της ντόπιας αστικής τάξης, αλλά και των πιο επιθετικών στοιχείων του διεθνούς ιμπεριαλισμού (επεμβάσεις σε Λιβύη, Συρία, κολλεγιές με τους Σιωνιστές,** κλπ).

Είχαμε λοιπόν σήμερα το πρωί, μία επιχείρηση ανακατάληψης στην Villa Amalias, η οποία καταστάλθηκε σε μικρό χρονικό διάστημα από την αστυνομία. Παράλληλα με αυτήν έγινε άλλη μία κατάληψη διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ για τον ίδιο λόγο.

Διαβάζουμε στον 902.gr σχετικά με τα γεγονότα αυτά:

«Νωρίς το πρωί της Τετάρτης μια ομάδα περίπου 100 ατόμων επανακατέλαβε το κτίριο επί των οδών Αχαρνών και Χέυδεν στο κέντρο της Αθήνας (γνωστό ως «Βίλα Αμαλία»), στο οποίο είχε γίνει αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης και συλλήψεις 8 ατόμων στις 20 Δεκέμβρη, μετά από χρόνια που τελούσε υπό κατάληψη. Η ομάδα μπήκε σήμερα το πρωί στο κτίριο παρότι αυτό φυλάσσονταν από την Αστυνομία και κρέμασε πανό στην πρόσοψή του, που έγραφε «Κατάληψη στη βίλα Αμαλίας για πάντα». Μιάμιση ώρα αργότερα και ενώ στην πλατεία Βικτωρίας είχαν συγκεντρωθεί υποστηρικτές των καταληψιών, δυνάμεις της Αστυνομίας, εισέβαλαν στο κτίριο σπάζοντας την πλαϊνή πόρτα του. Προηγουμένως είχαν ρίξει χημικά στο εσωτερικό του. Λίγο αργότερα, οι καταληψίες οδηγήθηκαν σε λεωφορεία της ΕΛΑΣ και μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με την Αστυνομία έχουν συλληφθεί 101 άτομα, εναντίον των οποίων σχηματίζονται δικογραφίες.»

Η φωτό του ρεπορτάζ του 902.g
Λίγη ώρα μετά, μια άλλη ομάδα, προχωρώντας σε μια απαράδεκτη ενέργεια, κατέλαβε τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου και κρέμασε πανό με συνθήματα υπέρ της κατάληψης της «βίλας Αμαλίας». Ακολούθησε νέα επέμβαση της Αστυνομίας και η προσαγωγή άλλων 40 ατόμων.»

Το ρεπορτάζ συνοδεύεται από φωτογραφία κατάφρακτων μασκοφόρων μπάτσων την στιγμή που ξαναμπαίνουν στην κατάληψη. Ακολουθεί ένα ακόμη πολιτικό σχόλιο που σχετίζεται με την οπτική του ΚΚΕ απένατι στην πρακτική τέτοιου είδους καταλήψεων. Το παραθέτουμε:

Σε σχόλιό του για την κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ με αφορμή την υπόθεση του κτιρίου «Βίλα Αμαλία», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει:
«Το ΚΚΕ καταδικάζει την κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ. Αυτές οι ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και του αυταρχισμού. Δίνουν προσχήματα και επιχειρήματα στην κυβέρνηση να κλιμακώσει τον αυταρχισμό κατά του λαϊκού κινήματος.

Η θέση του ΚΚΕ ήταν και είναι ότι τα διάφορα δημόσια κτίρια και χώροι που βρίσκονται ειδικά στα κέντρα μεγάλων πόλεων και είναι αναξιοποίητοι πρέπει να αξιοποιηθούν με ευθύνη των Δήμων, για την αντιμετώπιση των καυτών και οξυμένων λαϊκών προβλημάτων στη στέγαση, την ιατρική φροντίδα και περίθαλψη των κατοίκων, τη δημιουργία παιδικών σταθμών, κέντρων απεξάρτησης κ.ά. Τέτοιες διεκδικήσεις πρέπει να έχουν οι κινητοποιήσεις στις γειτονιές και το εργατικό λαϊκό κίνημα»
Για να δούμε τώρα το τι θα καταλάβαινε κάποιος που θα είχε την ατυχή έμπνευση να «ενημερωθεί» από το MAO.gr:
Αν κοίταζε τον τίτλο του άρθρου αρχικά, θα έμενε με την εντύπωση πως το ΚΚΕ υποστήριξε την επιχείρηση καταστολής-ανακατάληψης της «Βίλας» από τους μπάτσους, αφού ήταν υποτίθεται αποκαλυπτικός του περιεχόμενου του άρθρου που θα ακολουθούσε:

«Περισσός εναντίον Βίλας Αμαλίας και καταλήψεων»

Αλλά να υποθέσουμε πως ο ατυχής αναγνώστης, ήταν λίγο πιο υποψιασμένος, και δοκίμαζε να «τσεκάρει» τον τίτλο, ρίχνοντας μία ματιά στο άρθρο:
Καταδικαστική ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τις σημερινές καταλήψεις στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς αλλά και τη βίλα Αμαλίας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται για την κατάληψη στην Αγίου Κωνσταντίνου, όπου και το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, “αυτές οι ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και του αυταρχισμού. Δίνουν προσχήματα και επιχειρήματα στην κυβέρνηση να κλιμακώσει τον αυταρχισμό κατά του λαϊκού κινήματος”.

Γενικότερα, για τις καταλήψεις κτιρίων ο Περισσός σημειώνει: “Η θέση του ΚΚΕ ήταν και είναι ότι τα διάφορα δημόσια κτίρια και χώροι που βρίσκονται ειδικά στα κέντρα μεγάλων πόλεων και είναι αναξιοποίητοι πρέπει να αξιοποιηθούν με ευθύνη των Δήμων για την αντιμετώπιση των καυτών και οξυμένων λαϊκών προβλημάτων στη στέγαση, την ιατρική φροντίδα και περίθαλψη των κατοίκων, τη δημιουργία παιδικών σταθμών, κέντρων απεξάρτησης κ.α. Τέτοιες διεκδικήσεις πρέπει να έχουν οι κινητοποιήσεις στις γειτονιές και το εργατικό λαϊκό κίνημα”.
Που ακριβώς βρίσκεται η "καταδικαστική" ανακοίνωση του «Περισσού» (την λέξη ΚΚΕ δεν θέλει να την ξεστομίσει ο συντάκτης εκτός εισαγωγικών) ενάντια στην κατάληψη της «Βίλλας»; Από που ακριβώς προκύπτει ο τίτλος του κειμένου με τους ό,ποιους συνειρμούς προκαλεί την συγκεκριμένη στιγμή που «βγαίνει στον αέρα»;
Από πουθενά, καθώς τα άρθρα και οι ανακοινώσεις είναι πολύ συγκεκριμένα. Εκείνο που «καταδικάζεται» είναι η κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ, ενώ παρατίθενται οι σχετικές θέσεις του ΚΚΕ σε σχέση με την πρακτική των καταλήψεων στέγης, όπου εκφράζεται μεν η διαφωνία του σε αυτές τις πρακτικές*, αλλά καμμία «καταδίκη» δεν βλέπουμε πουθενά... 

 Δεν ξέρει ο αρθρογράφος την πολιτική διαφορά μεταξύ «διαφωνίας» και «καταδίκης». Την ξέρει αλλά κάνει τον κουτό;

Στην πρώτη περίπτωση είναι απλός ηλίθιος και ακατάλληλος να ασκήσει δημοσιογραφία. Στην δεύτερη απλός γκαιμπελίσκος... Ο τίτλος βέβαια του άρθρου πιστοποιεί την δεύτερη κατηγορία. Λαμβάνοντας όμως υπόψιν πως ο καθένας θα μπορούσε να τσεκάρει εύκολα την «πιστότητα» του «ρεπορτάζ», πιστοποιείται και η πρώτη.
____________
*Πράγμα αναμενόμενο, αφού εάν θεωρούσε αυτήν την τακτική πρόσφορη ...θα την εφάρμοζε κιόλας!
** βλέπε και εδώ 
Update:
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε την κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ,

9 σχόλια:

  1. και μετά μας βρίζουν σαν προβοκάτορες και σαν τσιράκια των αφεντικών έχουν τόσο εμπάθεια για το ιστορικό ΚΚΕ που δεν καταλαβαίνουν αγαπητέ TRASH την στάση του ΚΚΕ αλλά τι να πεις...ειπαμε εμείς δεν πέφτουμε στο επίπεδο τους κρατάμε γερά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Doctorpoet:
      Οπότε για λέγε, εσύ τι ακριβώς κατάλαβες από το ρεπορτάζ του σάιτ της ...(μη προβοκατόρικης και καμία -μα καμμία!- σχέση με τα αφεντικά, συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ), ΚΟΕ;

      Διαγραφή
    2. @Doctorpoet:
      Τι έγινε, δεν θα μας τιμήσεις τελικά με τα δικά σου συμπεράσματα επί του κειμένου;

      Διαγραφή
  2. ΛΕΣ:

    "Στην πρώτη περίπτωση είναι απλός ηλίθιος και ακατάλληλος να ασκήσει δημοσιογραφία. Στην δεύτερη απλός γκαιμπελίσκος..."

    ΑΠΑΝΤΩ ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ:

    Kαι στις δυο περιπτώσεις, είναι κι απ' τα δύο.
    Και(!) ηλίθιος και(!) γκεμπελίσκος.

    Μαυροκακομοίρης...

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ :
      Από ό,τι βλέπεις συμφωνούμε:
      "...Ο τίτλος βέβαια του άρθρου πιστοποιεί την δεύτερη κατηγορία. Λαμβάνοντας όμως υπόψιν πως ο καθένας θα μπορούσε να τσεκάρει εύκολα την «πιστότητα» του «ρεπορτάζ», πιστοποιείται και η πρώτη..."

      Διαγραφή
  3. +1. Όλοι μαζί, συνεννοημένοι, διαδίδουν παρόμοια πράγματα. Δεν είναι ούτε η πρώτη φορά ούτε η τελευταία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάτι παράπλευρο, trash ο wed browser σου χρειάζεται ...αναθεώρηση. Καλή η CCCΡ, αλλά xp με firefox εν έτει 2013? :Ρ

    κοκκινος δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @κοκκινος δ:
      Δεν είμεθα αναθεωρητές σε κανένα επίπεδο σύντροφε, αν μπορούσαμε θα τρέχαμε και windows 98... :)

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.