Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Τί γίνεται στην Αργεντινή;



Το ΔΝΤ «έφυγε», καμπόσες κυβερνήσεις ανέβηκαν και έπεσαν, ο καπιταλισμός παρέμεινε παρά τους μάταιους αγώνες και θυσίες των Αργεντίνων, που πείστηκαν πως μπορεί και υπάρξει και διαφορετική καπιταλιστική διαχείριση, και αντί να στρέψουν τα πυρά τους στην καρδιά του κτήνους, αναλώθηκαν σε αγώνες για το πείσουν να αλλάξει την φορεσιά του. Αποτέλεσμα;
 Μπορείτε να ρίξετε μία ματιά στο παρακάτω ρεπορτάζ που αναδημοσιεύουμε από το enikos.gr, όπου φαίνεται πεντακάθαρα πως πριν προλάβει να κλείσει ο προηγούμενος κύκλος κρίσης, άνοιξε κιόλας ο επόμενος...

«Η όποια ανάκαμψη θα είναι αναιμική, σύντομη και θα οδηγήσει γρήγορα σε κύκλο νέας  μεγαλύτερης κρίσης...»
Αλέκα Παπαρήγα

Στους δρόμους η Αργεντινή 

 Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν χθες το βράδυ στους δρόμους του Μπουένος Άιρες και των άλλων μεγάλων πόλεων της Αργεντινής, στη μεγαλύτερη αντικυβερνητική κινητοποίηση της τελευταίας δεκαετίας για να διαμαρτυρηθούν για την κυβέρνηση της Κριστίνα Φερνάντες Κίρχνερ, για τον καλπάζοντα πληθωρισμό, την αυξανόμενη εγκληματικότητα και τη διαφθορά.
Την ίδια ώρα Αργεντίνοι οργάνωσαν διαδηλώσεις στη Νέα Υόρκη, την Ουάσινγκτον, το Παρίσι, τη Ρώμη, τη Μαδρίτη, το Τορόντο, το Μαΐάμι και το Λονδίνο.

Η πρόεδρος Κριστίνα Κίρχνερ επανεξελέγη το 2011 με το 54% των ψήφων, όμως έκτοτε η δημοτικότητά της βαίνει φθίνουσα και βρίσκεται στο 30%.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο πληθωρισμός βρίσκεται στο 12%, αλλά στην πραγματικότητα τοποθετείται στο 25% , σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές. Η ανάπτυξη, στο 8% μέχρι σήμερα, αναμένεται να πέσει τουλάχιστον στο 4% φέτος, εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποιεί ότι εάν δεν υπάρξει πραγματική οικονομική ανάπτυξη και δεν δοθούν αξιόπιστα στοιχεία για τον πληθωρισμό μέχρι τον Δεκέμβριο, η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει κυρώσεις. 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Βλέπε ακόμη:


 


11 σχόλια:

  1. Θα ήθελα να σημειώσω το πολύ αξιόλογο άρθρο στο προηγούμενο τεύχος της ΚΟΜΕΠ, "Γραμμή ενσωμάτωσης ή γραμμή ανατροπής: Η πείρα της Αργεντινής", το οποίο κατανοώ ότι λόγω μεγέθους δεν μπορεί να αναρτηθεί στο μπλογκ, εν τούτοις αξίζει να γίνει ίσως μια προσπάθεια μεταφοράς των κυριότερων σημείων του σαν συνέχεια της εν λόγω ανάρτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ανδρέας:
      Μπορεί κάλιστα να ανέβει στο scribd, αλλά δεν το έκανα θεωρόντας πως η πρόσβαση στην ΚΟΜΕΠ, είναι σχετικά εύκολη για το καθένα.
      Αν βρω χρόνο πάντως, θα το κάνω.
      Αν ρίξεις πάντως μία ματιά στην ετικέτα "Αργεντινή", το μπλογκ έχει ασχοληθεί ήδη από πέρσι.

      Διαγραφή
    2. @Ανδρέας:
      Ούπς! Το βρήκα (http://geranista.wordpress.com/%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CF%83%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%83-%CE%AE-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%B7/), και το προσθέτω σαν παραπομπή στο αρχικό κείμενο...

      Διαγραφή
    3. -να είσαι καλά συναγωνιστή!
      -Παίρνεις τους πόντους για την ιδέα πάντως!

      Διαγραφή
    4. Μαζί με την βιβλιογραφία :
      1. προδημοσίευση από το βιβλίο του Raul Zibechi, Αυτονομίες και χειραφετήσεις, η Λατινική Αμερική σε κίνηση http://goo.gl/IMFUv
      2. οριζοντιότητα φωνές λαϊκής εξουσίας στην αργεντινή http://goo.gl/ZusJC
      3. ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ
      της Ελένης Μπέλλου http://goo.gl/pHkL2

      Το κείμενο της Μπέλλου του 1998 είναι συνταρακτικό στις προβλέψεις του. Είναι η τρανταχτή απόδειξη πως η Μαρξιστική σκέψη μπορεί να προβλέψει σωστά γιατί κάνει διάφανο τον καπιταλισμό και τα κόλπα του.
      Ένα κείμενο του 1998 - ενός έτους πριν από τον χρηματιστηριακό παροξυσμό του 1999…

      Θέλω - θέλω, ενοποίηση με τα δικά σου για Zanon κτλ αλλά να έρθει και ο LR γιατί έχω ένα - δύο θέματα με "Γλώσσα" του Κόμματος, φίλων και συνοδοιπόρων και "Προφητείες" καταντάνε και οι καλύτερες προβλέψεις...

      Φρεντνοτφοε

      Διαγραφή
    5. @Φρεντνοτφοε:
      Αν μπορούσες να γίνεις λίγο πιο σαφής στην τελευταία σου παράγραφο...

      Διαγραφή
    6. Να κατεβάσεις αμέσως αυτήν την ανάρτηση, αν δε θες να έχουμε θύματα.

      Καλά, καταλαβαίνεις τι κακό κάνεις;

      Τι θες τώρα;

      Να ψάχνει ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλο μοντέλο Αργεντινής να μας προτείνει;

      Και πού να τό 'βρει δηλαδή;

      Στον ψυχίατρο θα στείλεις τούς Συριζαίους όπως πας.

      Απ' τη ζήλεια σου βρε το κάνεις, επειδή η θεατρική παράσταση που δώσαν τη δεύτερη μέρα τής απεργίας έξω απ' τη βουλή, είχε επιτυχία.
      Βρε, με τέτοιες παραστάσεις κρατάνε χρόνια και χρόνια τα αμερικανάκια ...αμερικανάκια.

      Άσε λοιπόν το ΣΥΡΙΖΑ να φχαριστηθεί τον απόηχο του αμερικανοθετρικού του σώου.

      Τι στο καλό σου τού πετάς κατάμουτρα την αλήθεια για το μοντέλο τής Αργεντινής που θέλει να μας φορέσει θηλιά στο λαιμό.

      Κάλιο ρε φίλε να τους πέταγες κάνα γιαούρτι στη τη ...θεατρική παράστασή τους έξω απ' τη βουλή. Λιγότερο θα τους πόναγε.

      Άκου να σηκώσουν πανώ προς το ΠΑΜΕ που να λέει "ΦΥΓΕΤΕ"...!

      Ένας θεατρικός συγγραφέας ρε παιδιά, να τους κάνει επιθεώρηση τους συριζαίους να γελάσει τ' αχειλάκι μας, δεν υπάρχει;

      ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

      Διαγραφή
    7. @ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ:
      Μην σκιάζεσαι!
      Δεν έχουν ανάγκη από Αργεντινές αυτοί, έχουνε τον Ομπάμ(ι)α...
      (http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=726547)
      Σιγά που θα τους έπιανες από κάπου...

      Διαγραφή
  2. σχετικό:
    http://leninreloaded.blogspot.com/2012/09/radical-desire.html?showComment=1352461942819#c8286619782370020671
    Ο LR δυστυχώς με γείωσε!
    "Γλώσσα" που χρησιμοποιούν οι κομουνιστές όπως ο LR ή ο Παναγιώτης στο http://ilesxi.wordpress.com/2012/09/14/%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%AF%CE%BA%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7/

    Η πρόβλεψη - έχω την εντύπωση πως - μπορεί να απαξιωθεί ως "προφητεία" όταν χάσει την λογική σειρά της.
    Η Μπέλλου εξηγεί την σημερινή κρίση ήδη από το 1998. Η λεπτομέρεια όμως, που δεν έδωσε το στάδιο εκείνο του παροξυσμού του 1999, με το πάρτι των αναδυόμενων χρηματιστηριακών αγορών, ακυρώνει τον αντίκτυπο (impact) που θα μπορούσε να έχει αυτή η ακτινογραφία του χρηματιστηριακού καπιταλισμού;

    Αν ανοίξεις το θέμα "Αργεντινή" με τις δικές σου προηγούμενες επισημάνσεις(αναρτήσεις Ζανόν κτλ) και της ΚομΕπ το κείμενο θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε. (αν με δέχεσαι ως συνομιλητή φυσικά)

    Φρεντνοτφοε

    ΥΓ. Δυστυχώς(LoL) διαβάζω και εσένα και κατά τύχη μετέφερα σχόλιο από LR όταν είδα πως έπιασες πάλι Αργεντινή που μου αρέσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Φρεντνοτφοε:
      -Από ότι είδες δέχομαι σαν συνομιλητή τον ο,ποιονδήποτε σέβεται το επίπεδο του μπλογκ, και καταθέτει τις απόψεις του χωρίς να βρίζει ή να προκαλεί.
      -Παρόμοιες (αν όχι ταυτόσημες) με το ΚΚΕ αναλύσεις για την Αργεντινή, είχαν ήδη από τότε που μπήκε το ζήτημα, τόσο η "Κόντρα" της οποίας το ρεπορτάζ αναδημοσίευσα, όσο και τα δύο Μ-Λ. Το τι γίνοταν εκεί, και το που θα οδηγούταν η κατάσταση ήταν δηλαδή ηλίου φαεινότερο, για όποιον χρησιμοποιούσε την Μ-Λ ανάλυση των καταστάσεων.
      -Εάν οι "προφητείες" επαληθεύονται συστηματικά και με ακρίβεια, μάλλον αυτός που τις απορρίπτει ως "προφητείες" και όχι ως προϊόν επιστημονικής ανάλυσης πρέπει να προβληματιστεί, παρά ο αναλυτής που προβλέπει σωστά. Διαφωνείς κάπου;
      -Το ζήτημα της γλώσσας είναι και θέμα ατομικού στυλ. Προσωπικά δεν δυσκολεύομαι καθόλου να παρακολουθήσω τον Αντώνη, και δεν με κουράζει κιόλας.
      Από την άλλη, είναι λογικό να εκφράζομαι διαφορετικά εγώ σαν εμποροϋπάλληλος από έναν καθηγητή πανεπηστημίου.
      -Είναι στην ανθρώπινη φύση. Αν προβλέπεις δυσάρεστα πράγματα,με όση ακρίβεια και αν επαληθεύονται, θα αντιμετωπίσεις τα εξής:
      1)Δεν θα σε πιστέψει κανείς (γιατί κανείς ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΕΙ να σε πιστέψει)
      2)Θα γίνεις αντιπαθής. Σε κανέναν δεν αρέσει να τον στεναχωρούν....

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.