Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Ο καραγκιόζης επαναστάτης



Το έργο έχει ανέβει ήδη από τις προηγούμενες μέρες από τον θίασο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και οι παραστάσεις συνεχίζονται...
-Ναι, γνωρίζω πως η εισαγωγή είναι πολύ «χοντρή», αλλά η υποτίμηση της νοημοσύνης μου με εκνευρίζει αφάνταστα.
Διαβάζουμε στο «βαθύ κόκκινο» την εξής εξωφρενική (το λιγότερο) ανακοίνωση:

Εργαζόμενοι-ες ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ήρθε η ώρα του νικηφόρου αγώνα. Εδώ και τώρα απεργία διαρκείας, να φύγει η κυβέρνηση, η τρόϊκα και η πολιτική τους

Ήρθε η ώρα του νικηφόρου αγώνα. Εδώ και τώρα απεργία διαρκείας, να φύγει η κυβέρνηση, η τρόϊκα και η πολιτική τους

Η κυβέρνηση κατεβαίνει στο γήπεδο με όλα της τα όπλα: την προπαγάνδα για τη «σωτηρία της χώρας», τις απειλές για τη φτώχεια και την πείνα που μας περιμένει «αν δεν πάρουμε τη δόση», με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ.


Ήρθε η ώρα να αντιτάξουμε τις δικές μας δυνάμεις: εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μικροεπαγγελματίες, ο κόσμος της δουλειάς, της γειτονιάς, της βιοπάλης. Είμαστε πιο δυνατοί και πιο αποφασισμένοι. Να το δείξουμε!


Καμιά αναμονή! Δεν περιμένουμε τις επετειακές απεργίες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ,
δεν κάνουμε αγώνα διαμαρτυρίας, αλλά ανατροπής. Τα μέτρα που μάς έχουν πάρει τα γνωρίζουμε ήδη πολύ καλά. Ας μην περιμένουμε άλλο. Όλοι οι εργαζόμενοι, από κάθε μετερίζι, να ξεκινήσουμε αποφασιστικό δυναμικό αγώνα διάρκειας τώρα:
  • Με απεργία διαρκείας από αυτή τη βδομάδα.
  • Με κάλεσμα σε όλο το λαό να κατέβει στο δρόμο.
  • Με συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, ανεργίας, εκπαίδευσης, στις γειτονιές.
  • Με μπλοκάρισμα της λειτουργίας του δημοσίου και των υπηρεσιών..
  • Με καταλήψεις δημόσιων κτιρίων και χώρων. Να μετατρέψουμε σε κέντρα αγώνα τις πλατείες, τα δημαρχεία, τα νοσοκομεία, τα σχολεία.
  • Με σαφή πολιτικά αιτήματα:

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ, ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ. ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ:

    διαγραφή του χρέους
   
έξοδο από το ευρώ και την Ε.Ε.
   
εθνικοποίηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΨΕΙ.

-Μα καλά συνειδητοποιούν τι ακριβώς λένε, ή τους βάρεσε ο ήλιος στο κεφάλι;
Καλούν σε «γενική απεργία διαρκείας» με ταυτόχρονο κάλεσμα να «βγεί στον δρόμο ο λαός» και για «μπλοκάρισμα της λειτουργίας του δημοσίου και των υπηρεσιών..»
 

-Ούτε λίγο ούτε πολύ δηλαδή, οι σύντροφοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σαλπίζουν την επανάσταση! (αν πραγματοποιηθούν τα τρία παραπάνω είναι ο ορισμός της επαναστατικής κατάστασης).
Αλωστε μας το λένε και παρακάτω πως «δεν κάνουμε αγώνα διαμαρτυρίας, αλλά ανατροπής.»
Πρώτη σκέψη λοιπόν, γιασασίν τους δερβισόμαγκες και είμαστε εμείς οι ρεφόρμες. Ορμάτε παληκάρια μου και εγώ μαζί σας, αλλά...

...δεν καλούν σε καμμία επανάσταση, αφού πάνω- πάνω μας λένε πως ο στόχος είναι η ανατροπή της ...κυβέρνησης! Και η αντικατάσταση της προφανώς με κάποια άλλη.

Ποιά όμως; Η σημερινή κυβέρνηση αποτελείται από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Οπως έχουν τα πράγματα, η πιο «αριστερή» κυβέρνηση που θα μπορούσε να προκύψει από ενδεχόμενες εκλογές, είναι μία ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ. Αλλιώς τα κουκιά δεν βγαίνουν με τίποτε! Βέβαια ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, το ΠΑΣΟΚ με την ΔΗΜΑΡ είναι ΗΔΗ στην κυβέρνηση, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προ ημερών δήλωνε πως δεν θέλει να ζητήσει καν εκλογές!

Εγώ όμως είμαι καλόπιστος και λέω πως τελικά θα δεχτεί ο Αλέξης να κυβερνήσει μετά την επανάσταση που θα κυρήξει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ., θα προχωρήσει κόντρα στις ιδεολογικές και πρακτικές της διακυρήξεις σε έξοδο από ΕΕ-Ευρώ; Μας κάνουν πλακίτσα από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ προφανώς...
Αλλά όμως δεν σταματάνε εδώ. Σε μία απόπειρα να κάψουν ό,τι εγκεφαλικό κύτταρο μας έχει ακόμη μείνει όρθιο, μας λένε πως ούτε λίγο ούτε πολύ, μία τέτοια κυβέρνηση (είπαμε πως είναι η πιο "αριστερή" που θα μπορούσε να προκύψει μετά από εκλογές) θα δώσει και «εργατικό έλεγχο» στις «μεγάλες επιχειρήσεις»!
-Εκτός φυσικά αν μιλάνε για εξωκοινοβουλευτικούς τρόπους ανατροπής και τους παρεξήγησα. 

Αλλά και πάλι δεν παίζει. Αφού ως γνωστό ο σοσιαλισμός (τι σημαίνει «εργατικός έλεγχος»;) θα έρθει στην «Δευτέρα παρουσία» και μόνον, κατά τους «επαναστάτες» της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Από μεριά μου, εκείνο που λέω είναι:
Εάν πιστεύετε πως όντως υπάρχουν οι προϋποθέσεις για «γενική απεργία διαρκείας», και με τα αλλοπρόσαλλα αιτήματα που βάζετε (θέλουμε μία κυβέρνηση, που καμία πρόθεση δεν θα έχει να κάνει, τίποτε από αυτά που ζητάμε!), βγείτε μπροστά και κυρήξτε την! Εμείς οι «ρεφορμιστες» θα φάμε την σκόνη της εργατικής τάξης που θα σας ακολουθήσει.

Αλλά δεν το βλέπω. Το παραμύθι της υπερεπαναστατικής φρασεολογίας (επανάσταση την άλλη εβδομάδα!) με την υπεροπορτουνιστική πρακτική και ουσία (για να φύγει ο Αντώνης και νε έρθει ο Αλέξης....), πιάνει στα αμφιθέατρα. Τα συνδικάτα είναι ένας άλλος χώρος, στον οποίο καλό είναι να μην συνεχίσουν τα καραγκιοζιλίκια, γιατί οι εργάτες μπορεί να μην έχουν πολύ καλούς τρόπους, αλλά έχουν πολύ βαρύ χέρι....

5 σχόλια:

  1. Νομίζω πως μυριστικαν πελατεία και βγάλανε τον κράχτη . Προφανώς μια μερίδα ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δυσαρεστείται με τη δεξιά στροφή του Αλέξη και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τρέχει να της κουνήσει το μαντίλι. Ετσι όμως δε χειραφετείς την εργατική τάξη αλλά κοιτάς το μαγαζί σου. Γίνεσαι καλός μαγαζάτορας αλλά δεν υπηρετείς τον ιστορικό σου ρόλο ,ως κομμουνιστική αριστερά. Κοροιδεύεις αυτούς που θα πρεπε να αφυπνήσεις . Αυτός ο δρόμος που παίρνετε είναι λάθος και κατηφορικός .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @kostas:
      Εχω την εντύπωση πως το κομμάτι που αναφέρεις, είναι μόνο το πιο "αθώο". Πιθανόν να επανέλθω...

      Διαγραφή
  2. @ Trash

    Προσπαθώ να γράψω ένα σχόλιο, μα απ' τα γέλια δεν το καταφέρνω.
    Αδύνατον να σχολιάσω όπως επιβάλει η σοβαρότητα της κατάστασης. Γιατί εμένα μου βρωμάει προετοιμασία μεγάλης προβοκάτσιας και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δείχνει να έχει αναλάβει να παρασύρει νιάτα για θύματα...

    Όμως μ' έχουν πιάσει τέτοια γέλια μ' αυτά που λένε, αλλά και με τον τρόπο που εσύ τα σχολιάζεις, ώστε είναι αδύνατον να σου αναλύσω παραπέρα αυτό που λέω.

    Μια χάρη θέλω μόνο από σένα.
    Αν βρεις κανέναν από δαύτους, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλαδή, ρώτα τον ποια μέρα και τι ώρα ακριβώς θσ κάνουν επανάσταση, για να μην κανονίσω τίποτα άλλο εκείνην τη μέρα και την ώρα.
    Διότι μπορεί να είμαι άνεργος, αλλά δεν είμαι αργόσχολος.
    Α, ρώτα και πόση ώρα θα κρατήσει η επανάσταση, για να μεταφέρω αντίστοιχα τις δουλειές μου λίγο πιο πίσω.
    Α, κι όταν τελειώσει αυτή η επανάσταση, ποια μέρα θα ξανακάνουν;

    Ε ρε, ΚΚΕ που τους χρειάζεται κι αυτωνών των αριστεροχαρούμενων...

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΑΝΕΡΓΟΙ και ΑΦΡΑΓΚΟΙ:
      Για μέρα δεν ξέρω ακριβώς, κάπου μέσα στην εβδομάδα νομίζω την κανόνισαν (την επανάσταση).
      Για την ώρα έμαθα πως θα είναι στάνταρ σρις 12 το μεσημέρι, που ξυπνάνε οι φοιτητές και σταματάνε για κολατσιό οι εργάτες. Εμαθα ακόμη πως σε περίπτωση βροχής, η επανάσταση θα διεξαχθεί σε κελιστό χώρο.
      Μόλις μάθω περισσότερα, θα σας ενημερώσω...

      Διαγραφή
    2. Χα, χα, χα...!
      Να 'ναι καλά βρε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που με τα καραγκιοζιλίκια της μας κάνει και γελάμε.
      Δεν είναι λίγο πράμα κι αυτό που μας προσφέρει, αφού λεφτά για να πάμε θέατρο δεν έχουμε.

      Καλό βράδυ TRASH

      ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.