Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Διαλυθήτε ησύχως!


Καλούμε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να μην κατέβη στις επόμενες εκλογές


Θα ήταν μια τίμια στάση και αξιοπρεπής, τόσο απέναντι στην "Aριστερά" που ανακάλυψε τώρα τελευταία πως υπάρχει, αλλά και προς τον ίδιο της τον εαυτό. Ας κρατήσει ως αφετηρία το ποσοστό που συγκέντρωσε στις τελευταίες εκλογές και ας περιμένει μετά τις εκλογές να κάνει όση κριτική θέλει στις θέσεις και στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε θα είναι χρήσιμη και αναγκαία η συγκροτημένη εξ αριστερών κριτική σε ένα κόμμα της Αριστεράς που θα είναι στην κυβέρνηση ή στην θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σήμερα - ηθελημένα ή αθέλητα - αυτή η αντιπαλότητα προς τον ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει νερό στο μύλο στης αντίδρασης και εύκολα χειραγωγείται από τους πιο αντιδραστικούς κύκλους που θέλουν με κάθε μέσο να ακυρώσουν την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και την προοπτική μιας αριστερής κυβέρνησης στην χώρα μας.
Οργανώσεις της Αριστεράς και παράγοντες που μέχρι χθες ήταν αποκλεισμένοι από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σήμερα γίνονται τηλεαστέρες και πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες του μνημονίου μόνο και μόνο γιατί κάνουν κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Η μάχη των εκλογών θα είναι σκληρή και η κοινωνική και η πολιτική πόλωση μεγάλη γιατί πρώτη φορά μετά τον εμφύλιο γίνεται στην χώρα μας ορατή η δυνατότητα να κυβερνήσει η Αριστερά. Για την έκβαση αυτής της μάχης, όλοι έχουμε τις ευθύνες μας και θα θα κριθούμε γι αυτές.

Ακόμα και στο "κόμμα των πειρατών Ελλάδας" - που δεν αυτοπροσδιορίζεται στο χώρο της Αριστεράς - το 27% των μελών του αντιλαμβάνεται την σημασία της εκλογικής μάχης του Ιούνη και ψήφισε να μην κατέβη στις επόμενες εκλογές. Μόνον κάποιος που είναι πολιτικά τυφλός δεν αντιλαμβάνεται ότι η κάθοδος στις εκλογές υπονομεύει το ίδιο το ενωτικό εγχείρημα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και την προοπτική της συγκρότησης ενός διακριτού πόλου της αριστεράς πέρα από τον ΣΥΝασπισμό και το ΚΚΕ. Είναι δεδομένο ότι όχι μόνον θα ακυρώσει τα θετικά αποτελέσματα από την σημαντική άνοδο των ψήφων της, αλλά πυροδοτεί τους ανταγωνισμούς και αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της προς αποκλίνουσες πολιτικές κατευθύνσεις. 
Χωρίς άλλα δικά μας σχόλια....

12 σχόλια:

  1. Αν και δεν ανήκω ιδεολογικά στο ΚΚΕ αλλά η στάση της ΑΝΤΑ.ΡΣΥΑ μου θυμίζει αυτό που λέγανε κάτι φίλοι μου αναρχικοί στα φοιτητικά μου χρόνια σεκίτες σεκίτες είστε κρυφοπασπίτες!!!
    Τελικά είχαν δίκιο!!!
    Πάντως ο Τσίπρας έχει βάλει σαν βασικό στόχο να διαλύσει και τον κεντρώο χώρο αλλά και την κομμουνιστική αριστερά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Το παιδί της Πλατείας:
    -Το ΣΕΚ έχει μείνει στην ιστορία για το αμίμητο "ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ χωρίς αυταπάτες". Ο δεν ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλει να "δυαλύσει το κέντρο". Είναι ο ίδιος το κέντρο, το οποίο προσπαθεί για μία ακόμη φορά να δυαλύσει την κομμουνιστική αριστερά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως το μπλογκ από όπου γίνεται η αναδημοσίευση, πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Εχει σημασία για να κατανοήσει κανείς το θράσος του κειμένου...

      Διαγραφή
  3. Λίγο ορθογραφία ...
    μας βγήκανε τα μάτια με τον τίτλο ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα παράπονα σας στο αρχικό σάιτ. Εμείς απλά κοπυπαστάραμε...

      Διαγραφή
    2. το "Δυαλυθήτε" δεν το έβαλε η ΕΟΣ, αλλά το φαντομντακ ..

      Διαγραφή
    3. Είπες πως "βγάζει μάτι", οπότε φαντάστηκα πως δεν αναφέροσουν στο ταπεινό μου ύψιλον (όταν υπάρχει κοτζαμάν "κατέβη"), που και σαν τύπο το έχω δει (ο.κ. μπορεί και λανθασμένα) και μου αρέσει και περισσότερο αισθητικά στην συγκεκριμένη λέξη.
      Αναγνωρίζω πάντως πως η ορθογραφία δεν είναι το δυνατό μου σημείο, οπότε να σου κάνω την χάρη να το διορθώσω...
      Για την ουσία του κειμένου, έχεις να σχολιάσεις κάτι, ή θεωρείς ασήμαντο το ζήτημα;

      Διαγραφή
  4. TRASH μη τσιμπάς! Το κείμενο κάνει μπαμ από μακριά πως είναι προβοκάτσια της ΟΑΚΚΕ που υπογραφει απλα σαν ΣΥΡΙΖΑ……

    Χαχαχααχααααααααααααααααα…….!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για το ΚΚΕ καμιά έκκληση δεν παίζει; Ώρες ώρες σκέφτομαι την παροιμία με τη μύγα και τον κώλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ένας στρατολάτης:
      Με το ΚΚΕ θεωρούν πως ξεμπέρδεψαν ήδη, οπότε απαξιούν να ασχοληθούν πλέον. Αφήνουν την δουλειά σε κάτι δευτεράτζες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σαν τον Ρούσση...

      Διαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.